What's new

Tibia - Narkotykiem!?

Status
Not open for further replies.

Poufny

Senior User
Reaction score
46
Siemq :) Je?li by? ju? podobny problem, z g?ry przepraszam, ale nie znalaz?em nic aktualnego!! =)
...So...

Jak jest z wami? Jak cz?sto gracie? ;)
S?dz?, ?e po?owa z was, powie, ?e gra 'relaksacyjnie' nie na?ogowo, ale sprub?jcie oderwa? sie od gry, na 3-7dni, je?li wytrzymacie, zwracam honor, macie racj? :)

Tibia Offfline - a ty mozollnie prubojesz sie zalogowac co 30minut? To tez 'lekkie' uzaleznienie... ;)

Wiec, tak ze mna jest podobnie, jak to opisalem, z wyjatkiem, ze nie gra przez te 8-10h dziennie ,a 'bocce' wchodza do wirtualnego swiata , co jakies 2h, by zobaczyc obecny stan postaci :))
Tak macie mnie! Zdarzylo, mi si? ?nic o tym MMORPG, w szkole myslalem, by usiasc przed komputerem, i kliknac w ikonke TIBIA.EXE :)

Btw, Kiedys uczylem sie niczym 'orzel' ^^, wiem wiem, kujon ;p Srednia ma, wynosila powyzej 4.5, a teraz? A teraz 3... (postaram sie na 4 wyciagnac, te polrocze xd).... A jak z wami?!

//
Aktualnie ograniczam sie do 2h, i wieczory spedzam na miescie ;p

Patryksw

Senior User
Reaction score
140
Odp: Tibia - Narkotykiem!?

Witam. No wi?c ze mn? jest tak. W tibie teraz cz?sto nie gram, ale jak ju? gram to maks 1godz- 2 godz i wszystko jest ok. Je?li padn? to si? z tego ?miej?. Z moim koleg? by?o kiedy? inaczej. Gra? 6-7 godzin w tibie. Wkurwia?o mnie to nieraz. Raz by?em u niego i nagle nie ma pr?du. Zacz?? p?aka?, krzycze?, rzuci? si? na mnie i chcia? mnie pobi?. Jego mama us?ysza?a krzyk i wbieg?a do pokoju. Teraz ma ograniczenie do grania w tibie 1 godzina maks i wszystko jest ok. ;D

Poufny

Senior User
Reaction score
46

No wybraz sobie, ze jeden z moich kolegow, rowniez chcial mnie 'pizgac' za to, ze w jego osiedlu pradu zabraklo ;p Pozniej jak mu glupio bylo, to sie tlumaczyl, ze za duzo %o wypil ;d

Btw, co do deda, to nie placze, wkoncu nic to nie zmieni ;) Kiedys, (czyt. 2 lata temu) walilem w klawiature, o zal, wstyd mowic ;( , ale teraz jako 'powazna' 16 letnia osoba, staram zachowywac sie nalezycie ;d

toudi96

Advanced User
Reaction score
16

eh... Tibia to nie to samo co kiedys, kiedys to siedzialem prawie 10 godzin przy Tibi dziennie ( w wakacje prawie caly dzien), a teraz?
dochodza updaty,gra traci swoj urok, nie ma tych ludzi co kiedys byli- dzis tylko internetowe napinki, nie mozna nawet spokojnie pojsc na questa, 2 sorcow potrafi expic na demach luzem, na 7.6 bez knighta nie bylo szans...
obecnie prawie w ogole nie gram w Tibie, zaczne dopireo gdy wroci OTS, na ktorym uczylem sie grac...
heh... pamietam wtedy jak brat powiedzial, ze ma pacc'a, ja z placzem do mamy polecialem, ze pieniadze na gre wydal.. xD
no coz... gdybym mial zaczac znowu grac w Tibie to tylko do 7.92, na nowszej bym nigdy nie gral :)

szczerze mowiac to mam czasem takie uczucie znowu wbic do tej gry i znowu zlac te witche czy orci...
ale czasy sie zmieniaja, Tibia juz nie jest takim wielkim nalogiem, ludzie sa inni
znam kolesia co 3 razy kibla mial bo wbijal 300 lvl, udalo mu sie ale tych zaleglosci nie odrobi
Tibia narkotykiem? nie wydaje mi sie... przynajmniej dzisiaj, dzieci w to graja bo CS (CipSoft) robi wiele nowych rzeczy ktore sie im podobaja, ale gdyby tak spojrzec na to z drugiej strony... z reszta sam nie wiem, nie znam dzisiejszych dzieci, nie wiem co lubia wiec publicznie pisac o ich uzaleznieniach nie bede, sam bylem od niej uzalezniony ale w innych czasach, gdy dzieci spedzaly jeszce czas na podworku (przynajmniej u mnie)

ogolnie podsumowujac:
- Tibia to tylko gra- nie wciagac jej w zycie
- dzis to tylko marne piksele, ale kiedys to byla frajda... isc w 3 osoby na amazaon camp... o taaak

Vienio

User
Reaction score
0

Ja oficialnie z Tibia skonczylem rok temu.Teraz tylko projekt serwera wlasnego i to wszystko.Ale kiedys naprawde jak bylem mlodszy to przyznam sie szczerze szalalem za tibia pamietam nocki zaliczane wspolne hunty itp. godziny przed kompem spedzane na vt itp. Pozniej zaczela sie praca laska itp. Wiec zaczolem sobie czasem grac w war ots albo w normalne ots for fan.Ale znam ludzi ktorzy do dzis mimo swojego wieku graja w ta gre i bez niej wytrzymam nie moga.Patrzcie jak ta gra wciaga takie piksele a potrafia nawet czlowiekowi "przeszkodzic" w zyciu. Ilu macie kolegow albo ilu ludzi znacie co nie zdalo np szkoly przez Tibie ? albo laska ich zostawila ?

Xon

Advanced User
Reaction score
11

Ja zerwa?em z Tibi?, gdy? przez ni? za du?o czasu siedzia?em na komputerze, a przecie? s? r?wnie? inne,ciekawe zaj?cia do roboty takie jak pi?ka no?na czy wsp?lne wyj?cie na dw?r z kolegami, ew. wypicie co? :)

Vienio

User
Reaction score
0

Ale rownie dobrze mo?esz ma?o siedziec przy kompie i w nia grac wystarczy chciec :D Ja ci powiem ze ja wole is? na silke albo tak jak ty wspomniales pograc w bale.Samo granie mnie nie cieszylo dlatego chce zrobic cos wiecej. Po ile najdluzej siedziliscie przed Tibia ?

toudi96

Advanced User
Reaction score
16

na rl siedzialem od 6 do (okolo) 23, na Celescie, caaaly dzien expa na cyclopach i dwarfach... raz tu raz tam
a na otsach juz dlugo nie siedzialem, nudzil mnie wysoki exp (obecnie jak gdzies gram to exp do 15, jezeli kumple chca pograc, sam wole na 5)

Arts18

Signed...
Reaction score
227

Mnie akurat nigdy Tibia nie uzale?ni?a.Wielu moich koleg?w jak by?a w wieku szkolnym zacz??a gra? w Tibi? i ich spora cz??? si? uzale?ni?a, ale dzi?ki Tibii te? mo?na pozna? wiele znajomo?ci.Tak jest z ka?d? gr?, nie patrzymy tylko na Tibi?.

Don Alfred

User
Reaction score
0

Ja bardzo duzo razy probowalem rozstac sie z tibia ale nie moglem ;) jezeli brat nie chce to moge caly czas przy tibii siedziec ^^ tzn. teraz braknie mi czasu to se ustawiam ng XD
@up
mozna poznac tez hakerow / oszustow ^^ chciaz niekoniecznie ja poznalem chyba 3-4 ludzi z otsow takich friendowych;P

@edit

Mozna powiedzec ze tibia spadla teraz na psy;///////////
CipSoft juz nawet nie ma pomyslow tylko robia jakies terenki na paccu ;/ mogli by cos dac do facca

M

Maseron

Guest

U mnie jest do?? ?mieszna sytuacja, poniewa? ju? mia?em i?? na leczenia z powodu uzale?niania od komputera. Og?lnie zale?y od umys??w oraz od si?y psychiki danej osoby.

Poufny

Senior User
Reaction score
46

@Up
Chlopie, masz u mnie wielkiego plusa, za tak odwazne slowa! :p
Szczerze? Uwazam, ze rowniez powinien isc na takie 'leczenie' znaczy to jest tak... gdy mam fajnego OTS/GRE mysle tylko o tym, jesli zas nie, moge rozstac sie z komputerem, na spore lata, tak jak robie to teraz, gdyz moj kochany(komputer) jest za slaby na dzisijesze gry! :(

@UP GZ, 24posty, Supp :p

Fezerq

User
Reaction score
1

Tibia uzale?ni?a mnie na ok 3,5 roku (a gram w nia 4 lata). Po trochu powstawa?y noob otsy i nie mog?em sobie znale?? fajnego ots do dzi? ;/ Teraz zach?ci?o mnie co? do mapperstwa i piexelarta :D Pr?bowa?em zerwa? z tibi? na AMEN ale nie wiedzia?em co mam robi? jak nie gra? w Tibi?...

jestemPolakiem

Advanced User
Reaction score
21

Uzale?nienie jest bardziej od komputera, a nie od Tibii

Mog? gra? po 6h i nie by? uzale?niony - niekt?rzy chc? gra? a niekt?rzy musz?
Ale warto zachowa? umiar

FerN

Senior User
Reaction score
24

C??, niby niekt?rzy m?wi?, ?e nie s? na?ogowymi graczami i graj? 1,2h, ale wi?kszo?ci tylko tak si? wydaje. Przy komputerze czas szybko mija i nawet nie widzimy ile czasu na nim sp?dzamy. Ja tak?e jestem na?ogowcem, tibia jest jak papieros - zapalisz kilkana?cie razy i przesta? nie mo?esz. Teraz pr?buje kontrolowa? swoje emocje jak gram w tibie. Kiedy padn?, staram si? wyci?gn?? pozytywne wnioski z tego - wbije lvl jeszcze raz i zarobie wi?cej gp's xD. Nawet gdy mnie zhackowali i posz?o te 300k gra?em dalej, gdy? nie jest to a? taka wielka suma. Niestety, osoba kt?ra wpadnie w na??g ci??ko z niego "wychodzi" :p

Teleq

User
Reaction score
12

W tibi? nie gram ju? przez rok, bo mam za s?aby net, kiedy? jak w ni? gra?em, to by?em na prawd? uzale?niony, my?la?em o niej na lekcjach, w snach, i przy nauce, przez co moja ?rednia ocen spad?a do 3.0.Nie zamierzam do niej wr?ci?, wol? pogra? w mniej wci?gaj?ce gry typu GTA, lub FarCry.
Regards
Teleq

Don Alfred

User
Reaction score
0

Ja jeszcze chcialem dodac ze z powodu komputera ;d bo w weekendy to 24h online jestem na kompie ;d ide do okulisty 13 kwietnia :p

x3lio

Active User
Reaction score
14

Pocz?tkowo, gdy zacz??em gra? w Tibie, to nie mia?em ?adnych problem?w. Dopiero po jakim? czasie - gdzie? w wieku 11-13 lat, mia?em problemy, w?a?nie przez t? aroganck? gr?.
Zacz??em non stop przeklina?, cz??ciej si? denerwowa?em, rozwala?em wszystko, co mi siedzia?o pod r?k? (wszystko wtedy, gdy np. pad?em, albo podczas wara - jak nikt si? mnie nie s?ucha?, to mia? taki pojazd, ?e siedzia? zamkni?ty tak d?ugo, a? nie wyszed?em z VT).
Aktualnie nie mam ju? ?adnych problem?w, co prawda, nerwy jeszcze czasami s?, ale to nie przez to, ?e chc? powr?ci? do tej Gry, czy co?..
Po prostu, nerwy s? naturalne.. W tibie nie gram ju? od miesi?ca i jak wida?, jest wiele zmian..
Natomiast mojego kumpla ta gra tak wci?gn??a, ?e do szko?y praktycznie nie ucz?szcza, na plac - trudno jest go wyci?gn??..
Dlatego sam zaprzesta?em grywa? w t? dziwaczn? gr?, aby zmieni? swe ?ycie na lepsze, bo jeszcze troch? i pewnie sko?czy?bym jak m?j kolega..
'x3lio.

'down
I dobrze zrobi?e?.. Ja teraz zacz??em gra? znowu, ale gram tylko z 3 - 4h i id? na co? innego, albo wyjd? na dw?r, czy co? ;).

Last edited:

Poufny

Senior User
Reaction score
46

@Up
Cos rowniez 'dopowiem'... Mialem podobnie jak twoj kolega... Olalem szkole, na bite 2 tygodnie! Porazka... Cale komplikacje jakie z tego wyszly, rozmowy z pedagog, rodzicami, daly mi do myslenia, na tyle, by zaprzestac do dazenia bycia nr1 w Highscores... ;)

BorysekCypisek

New User
Reaction score
0

Ja gram jak mi si? naprawd? bardzo nudzi,ale znam osoby,kt?re nie odchodz? od komputera po kilkana?cie godzin dziennie

Status
Not open for further replies.