• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia -Nauczyciel.

Status
Zamknięty.
Odp: Tibia -Nauczyciel.

Du?o o?ob pisze, ?e bycie cierpliwym. Wy chyba niewiecie co to znaczy?
Zagrajcie se w inne gry i w tedy zobaczycie co to jest cierpliwo??. Gram w tak? 1 gre i w okoloo 4 godziny wbijam tam 5% tam to dopiero trzeba wytrwa?o?ci.

A tibia jedynie co mnie nauczy?a to chodzenie skr?tami :p Czyli Graj jak najoszcz?dniej co do 1 gp ;p

prawda ja mia?em tez na p??rocze 2 przed graniem po grani p?? roku 4- taka tibia lepsza od lekcji angola

Nauczy?em si? sporo angielskiego : D
Oraz szybko pisa?.
Ale te? przesta?em stawia? przecinki i pisa? "?" etc.

Mnie tibia czego nauczy?a hmmm...
Na pewno angielski, cho? nie do ko?ca, dla czego? By?em zbyt pewny siebie i wiecie tylko 4 z angola na koniec. Prawda pozna?em wiele nowych s??wek, nauczy?em si? dogadywa? z innymi kolesiami (szwedzi, niemcy, itp.). Wszystko po angielsku.
Poza tym nauczy?em si? kilku reali?w, ot?? nie mo?na nikomu ufa? (kogo si? nie zna).
Nauczy?em si? cierpliwo?ci
To chyba g??wne rzeczy.

Kto? napisa?, ?e Tibia tylko uzale?nia, ale pomy?lcie, ?e gdyby nie by?o tibi, to by si? wci?gn?li w co? innego. Moja siostra siedzi po 7~ godzin dziennie przed gg, to nie jest chore??

Jak pisa? kto? kilka post?w wy?ej, poza tym czego si? nauczy?em z Tibi, to jest jeszcze to czego nauczy?em si? dzi?ki niej. Np. poprawa obs?ugi komputera, zwi?kszenie wydajno?ci itp.

Mnie tibia nauczy?a agresji i to tyle wcze?niej by?em spokojny grzeczny a teraz jak kto? do mnie co? ?le powie to od razu w morde wale mo?ecie si? smia? ale to prawda

Nauczy?a mnie angielskiego i to ?e nie mo?na ufa? brazolom :D
I pozna?em du?o ludzi i to nie takich no-lifer?w tylko normalnych ( no mo?e jeden :D)

Ostatnia edycja:

Tibia ? Szybko pisa?.

Tibia Was nauczy?a angielskiego ?
hi, bye, buy, kk, thx, w8, noob, fu** ? Pogrubione to s? slangi.
No co mog? wi?cej napisa?, tibia uzale?nia i tyle.

@up
Fakt , jesli jestes NL to mogles sie nauczyc tylko hi,thx,bb,hunted, itd itd
Ale jesli tibie wykorzystujesz jako ze poznajesz kogos np. ze Szwecji gdyz mysle ze to oni najlepiej rozmawiaja po angielsku to raczej watpie ze napiszesz do niego pare tych slowek co napisales w swoim poscie. Chyba ze napiszesz -- HI > HUNTED > BYE.
Owszem tak sie nie nauczyc angielskiego ;]
Ok takze wywnioskowalismy ze tibia uczy angielskiego OK popieram to !
Teraz popatrzcie na to ze strony jezyki polskiego !
1. Tibia nie posiada wiekszosci polskich znakow
2. Ludzie niektorzy ,, nie potrafia pisac po polsku '' chodzi tu o bledy ortograficzne
jak tak zastanowic sie nad tym to bardziej stajemy sie lepszymi w jezyku angielskim niz polskim, poniewaz jak zerkniemy na noobow ktorzy pisza ,, ale rzal pujdziemy poexpic pzyjacielu ??!! "
To jak napatrzymy sie na to ,fakt pierwsze reakcje to bedzie ,,ale idota jak mozna tak pisac'' .Ale jak to zobaczymy 500-setny raz ten sam blad lub inne to juz sami staniemy sie tacy i bedziemy tak pisac moze nie w doslownym znaczeniu ale bedziemy wiecej bledow popelniac niz wczesniej .
Pozdrawiam:p

Angielski idzie mi dobrze dzieki tibi :) Troche te? cierpliwo?ci i itp x)

Gdy pierwszy raz zacz??em gra?, to nie umie?em powiedzie? nic w ?adnym obcym j?zyku, a teraz... Dogadam si? po niemiecku, po angielsku i tak dalej, dodatkowo nauczy?a mnie cierpliwo?ci i wytrwa?o?ci w dzia?aniu. Dzi?ki niej nauczy?em si? na prawd? sporo =)

Napewno podszkoli?a m?j angielski. Nauczy?a cierpliwo?ci (jak si? jest 200 w kolejce i si? czeka godzin? na gr?) poprawi?a moje zdolno?ci informatyczne (g??wnie Lua i troch? mysql), no i dzi?ki niej trafi?em na TNET :D

Tibia trzoszke uczy j.angielskiego ale to tylko pixele ! Du?o ludzi si? przezni? uzale?ni?o a w tym ja :/ Zamiast chodzi? z kolegami po podw?rku itp to siedzia?em przed kompem i gra?em w Tibie..

Status
Zamknięty.
Do góry