• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tibia w 3D LIVE STREAM codziennie o godzinie 23:00

Status
Zamknięty.
Odp: Tibia w 3D LIVE STREAM codziennie o godzinie 23:00

Po1 Nie umiesz modelowa? ! a po 2 do robi?c to tak drog? z venore do poi pokanam ca?a w 30 sekund struktura 3d w unity jest do dup* jak ju? robisz 3d to mo?e zr?b na jakim? darmowy silniku i mo?e by co? z tego wysz?o. Jeszcze dodam ?e najpierw naucz si? obs?ugiwa? program a potem bierz si? za modelownie i wstawianie filmik?w

Po 1. Na jednym z poradnik?w m?wi?em ?e teren b?dzie poprawiany
Po 2. Unity jest w pe?ni darmowym komercyjnym silnikiem (nie m?wi? o wersji pro)
Po 3 Ca?a struktura Tibii zostanie zachowana Drogi u?ytkowniku.
Po 4. Nazwy miast zostan? zmienione - Nie b?dzie Venore ani POH'u,
Po 5 Sk?d wiesz ile CI zajmie przebiegni?cie z Venore na POI? Sk?d wiesz z jak? pr?dko?ci? b?d? porusza?y si? postacie po mapie? A mo?e to b?dzie 55 sekund? a mo?e 1 min 27 sek?

Nie oceniaj ksi??ki po ok?adce, bo to co ja w 1 dzie? zrobi?em to tylko szkic terenu. Ka?da kraw?d? b?dzie wyg?adzana, wszystkie rzeczki, jeziorka b?d? na swoich miejscach.
Uwierz mi, ?e z Unity ucz? si? od 2 lat ( nie systematycznie) ale wiem wi?cej ni? Ci si? mog?oby wydawa?.

unity jest do dup*

Unity 3D je?eli chodzi o zastosowania komercyjne jest najlepszym silnikiem.
Oczywi?cie s? te? inne darmowe np. Unreal Engine. Ale pewnie nie doczyta?e? licencji no bo poco.
W przypadku wy?ej wymienionego silnika Unreal, je?eli komercyjnie zarobisz jak?? kas? nawet z g?upich sms shop?w, to 50% musisz odda?. Po przekroczeniu pewnego progu musisz oddac 70% dochod?w.
W przypadku Unity nic nie oddajesz. Ani grosza.

Wydaje mi si? ?e na chwil? obecn? mo?na powoli zajmowa? si? teksturami w Thais....

Jak m?wi?em naucz si? programowania a potem we? si? za robienie gry w 3d to co robisz mo?na jedynie nazwa? "?miesznym tematem na forum"

W takim razie po co si? zabiera? za tibie w3d z takim podej?ciem komercyjnym?

A unity jest najlepszym ale chyba gotowcem w kt?rej ty tylko ustawisz textury i z tego silnika nie wyci?gniesz du?o zw?aszcza jak ma by? to tibia!

W unity jest potrzebna jedynie widza dotycz?ca programu nic wi?cej a z tego nie zrobi si? gry!

i to co wymodelowa?e? mo?na zrobi? w 5 MIN odrysowa? siatk? i podnie?? teren a ty je?dzisz tym suwakiem przez godzin?!

LUDZIE MACIE TIBIE W 3d
SUPER Sherwood
[video=youtube_share;qVap5BAJ9-s]http://youtu.be/qVap5BAJ9-s?t=1m15s[/video]

Ostatnia edycja:

Me Gusta ! <3
Czemu nie wrzuci?em trailera z GTA V ?

Pozdrawiam z projektu
Wracaj?c do tematu w kolejnych tutorialach znajdziecie prac? nad miastem Thais.

Stop Spam plz.

Pozdrawiam
Ja

Ostatnia edycja:

Gra sie fajnie zapowiada ale ko?ca nie widac i raczej nie zobaczymy w tym roku.

Dwugodzinna relacja z korzystania z programu Paint - dobra stre?ci?em wam ca?e dotychczasowe prace nq.

Jak m?wi?em naucz si? programowania a potem we? si? za robienie gry w 3d to co robisz mo?na jedynie nazwa? "?miesznym tematem na forum"

W takim razie po co si? zabiera? za tibie w3d z takim podej?ciem komercyjnym?

A unity jest najlepszym ale chyba gotowcem w kt?rej ty tylko ustawisz textury i z tego silnika nie wyci?gniesz du?o zw?aszcza jak ma by? to tibia!

W unity jest potrzebna jedynie widza dotycz?ca programu nic wi?cej a z tego nie zrobi si? gry!

i to co wymodelowa?e? mo?na zrobi? w 5 MIN odrysowa? siatk? i podnie?? teren a ty je?dzisz tym suwakiem przez godzin?!

LUDZIE MACIE TIBIE W 3d
SUPER Sherwood
[video=youtube_share;qVap5BAJ9-s]http://youtu.be/qVap5BAJ9-s?t=1m15s[/video]

Nie jestem przychylny do tego co robi autor tego tematu, ale to co tutaj napisa?e? nie wiem czy potraktowa? jako kolejny troll czy dysm?zgie. Piszesz, ?e z unity nie zrobi si? gry, mimo tego ?e microsoft wsp??pracuje z unity, zdecydowana wi?kszo?? os?b na game jamach robi gry w unity, tak samo jak du?a ilo?? firm czy indie developer?w i odnosz? du?e sukcesy wystawiaj?c swoje gry czy to na steamie czy poprzez kickstartera wydaj?c je niezale?nie. Poza tym unity obs?uguje C# / Jave wi?c bez dobrej wiedzy przynajmniej jednego z nich g?wno zrobisz, no mo?e na?o?ysz tekstury o czym wspomnia?e? bo najwidoczniej na nic innego twoje granice ?wiadomo?ci nie pozwalaj?. Wi?c je?eli mo?esz to nie wypowiadaj si? o rzeczach o kt?rych g?wno wiesz, bo tak robi? specyficzne osoby kt?rych ?miem nazywa? turbodebilami, chyba ?e planujesz lub ju? przyst?pi?e? do tej 'frakcji'.

Poza tym unity obs?uguje C# / Jave wi?c bez dobrej wiedzy przynajmniej jednego z nich g?wno zrobisz,

Po zako?czeniu terenu b?d? nagrywane skrypty.

---------- Tre?? dodana o 22:14 ----------

Po d?u?szym namy?le ko?cz? z krenceniem poradnik?w. R?wnie? skrypty nie b?d? pokazywane. Nie chce, by?cie znali kod gry od A do Z. A n?? jakas m?dra glowa zniszczy mi gre.
Od dzisiaj w ka?d? niedziel? b?d? wrzucane screeny z prac.

Pozdrawiam
Ja.

Z powodu drobnego wypadku prosze o tymczasowe zamkni?cie tematu. Prace b?d? kontynu?owane zaocznie.

Status
Zamknięty.
Do góry