Odp: Tw?j TOP 7
Przes?ucha?em sobie z ciekawo?ci te, kt?rych nie zna?em u Eldryzifa:
3. Atomic Rooster - Seven Lonely Streets
Brzmi ciekawie, ale z tego albumu wol? chocia?by znane Tomorrow Night.
6. Jericho Jones - Freedom
Pocz?tek riffu podobny do creamowego Sunshine of Your Love, a fragment np. od 1:00 (w wideo wrzuconym przez ciebie na yt) - do Come Together Beatles?w. Ale og?lnie prezentuje si? fajnie.
10 piosenek ode mnie (nie wybaczy?bym sobie, gdybym cho? jedn? z nich musia? usun??):
- Elf - Never More
- Black Sabbath - The Wizard
- Rainbow - Sixteenth Century Greensleeves
- Breakout - Spiekota
- Nazareth - Miss Misery
- Ten Years After - I'd Love To Change The World
- Europe - Time Has Come
- Taste - What's Going On
- Steamhammer - Down the Highway
- Deep Purple - Child in Time (wersja live 1970)
Ka?da ma sw?j niesamowity klimat, wi?c polecam przes?ucha? wszystkie, a jak si? spodobaj?, to ?ci?gn?? ca?? p?yt?.
Ciesz? si?, ?e jest chocia? jedna osoba z podobnym do mojego gustem. ;>
To chyba skr?t od Pop-punk rock, bo punk rockiem to bym nie nazwa? co najmniej po?owy wymienionych przez ciebie zespo??w (a Linkin Park i Hammerfall to ju? w og?le ma tyle wsp?lnego z punk rockiem, co Rubik z Behemothem).
@Ewande:
Dlatego napisa?em wcze?niej "~punk rock", a nie "punk rock". Na mojej li?cie zamie?ci?em 18 wykonawc?w, kt?rych muzyk? mo?na zakwalifikowa? do bardzo og?lnej grupy ROCK. Nie chcia?em jednak u?ywa? tej nazwy, bo rock to tak?e Perfect, Deep Purple i miliony innych zespo??w graj?cych zupe?nie inne klimaty, ni? zespo?y prezentowane przeze mnie. Z tej 18 najwi?cej kawa?k?w (znowu k?ania si? czytanie ze zrozumieniem - pisa?em, ?e niekt?rych wykonawc?w znam tylko z jednego utworu) najwi?cej mog?em zakwalifikowa? jako punk-rock, nie chcia?em si? rozbija? ju? na poszczeg?lne przypadki.
Nazywaj je jak sobie chcesz, ale ju? lepiej by?oby nazwa? t? grup? 'rock'. Poza tym, Hammerfalla, kt?rego pewnie znasz z piosenki Hearts on Fire, nijak w punk rocku czy nawet w ca?ym rocku nie da si? umie?ci?, bo jest to klasyczny zesp?? power metalowy, wi?c przypinanie mu plakietki punk rock jest lekko bez sensu.
Podsumowuj?c wi?c te rozwa?ania, najlepiej by?oby nazwa? t? grupk? 'inne, bardziej rockowe'.