What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Uszczuplenie kadry

Status
Not open for further replies.

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111
Proponuj? wyjebanie Vxra z kadry soczystym kopem w dup? za korupcje i banowanie u?ytkownik?w bez powodu. Czy?by pan global moderator mia? za du?e ego ?e nie przyjmie nawet minimalnej krytyki na twarz? Za nazwanie siebie g?upim nagradza 5-cio punktowym warnem. Ponadto obserwuj? nieprawid?owo?ci takie jak bezpodstawne pozbywanie si? konkurencji w dziale OTS objawiaj?ce si? warnowaniem i usuwaniem tematu za co? czego nie ma nawet w regulaminie, oraz przekr?tami w punktacji konkursu pr?buj?c zrobi? ze mnie wi?kszego idiot? ni? nim jestem (da? Kuzi~~emu 10pkt, kiedy zrobi?em o to awantur? zmieni? na 40 bez zmiany daty modyfikacji i pr?bowano mi wm?wi? ?e sobie te 10 pkt wymy?li?em sam.)

Moim zdaniem wykupowanie sobie globala idiotycznym, niesprawiedliwie liczonym konkursem z VPSem, na kt?rego ba? bym si? w?asnego test serwera wrzuci? nie powinno mie? miejsca.

Teraz pytanie do was administracjo: przejrzycie na oczy czy zbanujecie mnie jak wielu przede mn? za hejterstwo bo chcia?em co? zrobi? w s?usznej sprawie? Poprzednia administracja cofa?a to forum w rozwoju, mam nadziej? ?e nie zawiod? si? na nowej.

PS: Nie pisz? tego w odwo?aniach bo chc? ?eby widzia?o to ca?e forum a nie kilka os?b z "najwy?szej p??ki".

Zeksio

Senior User
Reaction score
10
Odp: Uszczuplenie kadry

Tak jak ja krytykowa?em kadre to jako? nikt nie popiera? moich s??w :). Tak to ju? jest niestety,ale skoro m?wisz jak jest to jestem za:)

Eturl

We shall know no fear!
Reaction score
438

Czy?by pan global moderator mia? za du?e ego ?e nie przyjmie nawet minimalnej krytyki na twarz? Za nazwanie siebie g?upim nagradza 5-cio punktowym warnem.
Nie widz? odwo?ania napisanego przez osob?, kt?ra takie ostrze?enie otrzyma?a. Co mam o tym s?dzi?? czy?by uzna?a je za s?uszne?

(da? Kuzi~~emu 10pkt, kiedy zrobi?em o to awantur? zmieni? na 40 bez zmiany daty modyfikacji i pr?bowano mi wm?wi? ?e sobie te 10 pkt wymy?li?em sam.)
Musia?by edytowa? post w ci?gu 2 minut od momentu jego zamieszczenia inaczej pojawi?aby si? notatka o edycji. Innym wyt?umaczeniem jest edycja posta przez kt?rego? z administrator?w.

Moim zdaniem wykupowanie sobie globala idiotycznym, niesprawiedliwie liczonym konkursem z VPSem, na kt?rego ba? bym si? w?asnego test serwera wrzuci? nie powinno mie? miejsca.
Vxr odchodz?c z kadry posiada? rang? globalnego moderatora. Wracaj?c do kadry otrzyma? rang? ni?sz? (moderatora). Powr?t na pierwotne stanowisko sam sobie wypracowa?.

Teraz pytanie do was administracjo: przejrzycie na oczy czy zbanujecie mnie jak wielu przede mn? za hejterstwo bo chcia?em co? zrobi? w s?usznej sprawie? Poprzednia administracja cofa?a to forum w rozwoju, mam nadziej? ?e nie zawiod? si? na nowej.

Dlaczego mia?bym Ci da? bana? Nie widz? ku temu jakichkolwiek podstaw ;p

Xinum

Never Give Up!
Reaction score
64

Z tego co wiem to obraza kadry zarz?dzaj?cej jest za pi?? punkt?w, wi?c nie wiem w czym problem? Zawsze mo?na odwo?a? si? od ostrze?enia, sprawy dotycz?ce OTS w dziale serwery by?y konsultowane z reszt? kadry, nie by?o to tylko jego dzia?anie bez wiedzy innych.

Regards,
Xinum

Zeksio

Senior User
Reaction score
10

Skoro jest taki temacik to nie b?de zak?adac nowego i chcia?bym zg?osi? skarge na moda "Nevox" w swoim temacie ze zdj?ciami z?ama? regulamin. Niby dosta? upomnienie a zmian w temacie nie ma. Link http://tibia.net.pl/threads/555395-Hexana-net-! Inni notki dostaj? a mod? dupa,nic,zero.

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111

Musia?by edytowa? post w ci?gu 2 minut od momentu jego zamieszczenia inaczej pojawi?aby si? notatka o edycji. Innym wyt?umaczeniem jest edycja posta przez kt?rego? z administrator?w.
Nie wydaje mi si?. Pr?dzej bym podejrzewa? zmian? jednego znaku w bazie z 1 na 4 lub modyfikacje przez administratora tak jak m?wi?e?.
//globale i baza?
~Eturl

Nie widz? odwo?ania napisanego przez osob?, kt?ra takie ostrze?enie otrzyma?a. Co mam o tym s?dzi?? czy?by uzna?a je za s?uszne?
Mo?e jest zbanowana i nie mo?e. Zgodz? si? z tym ?e kara jest s?uszna bo ewidentnie wyzwisko a'la "jeste? g?upi" pod paragraf obrazy administracji podpada. Szkoda jednak ?e "Ty idioto, g?upi cymbale, rucham twoich obu ojc?w" punktowane jest tak samo jak owe "jeste? g?upi"

Z tego co wiem to obraza kadry zarz?dzaj?cej jest za pi?? punkt?w, wi?c nie wiem w czym problem? Zawsze mo?na odwo?a? si? od ostrze?enia, sprawy dotycz?ce OTS w dziale serwery by?y konsultowane z reszt? kadry, nie by?o to tylko jego dzia?anie bez wiedzy innych.

Regards,
Xinum
To czemu kadra nie wyzerowa?a licznika tylko ca?y temat ciesz?cy si? niez?? popularno?ci? kaza?a usun??? Nie powinno by? z reszt? kary za co? co nie jest zabronione.

Last edited:

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
40

Hej

Rozumiem poruszenie, emocje kt?re pojawi?y si? w Tobie po zbanowaniu Artsa, rozumiem te? Twoje obawy o konkurs i tematy z konkurencj? na Vxr, ale za ?adne skarby nie mog? poj?? sposobu w jaki swoje obawy prezentujesz. Nie mog? zrozumie? dlaczego u?ywasz wulgarnych s??w, dlaczego zdania formu?ujesz w spos?b jasno ?wiadcz?cy o Twojej zlewce na osob? o kt?rej piszesz. Je?eli chcesz zacz?? temat o takiej tre?ci jak ten, to staraj si? dobiera? s?owa nieco staranniej, bo do??, ?e sama tre?? budzi emocj?, to jeszcze spos?b w jaki j? nam przekazujesz wp?ywa na wi?ksz? cze?? u?ytkownik?w w do?? negatywny spos?b. Postaraj si? na przysz?o?? troszk? bardziej asertywnie klei? my?li.

Cia?em tego tematu jest jednak decyzja Vxr o zbanowaniu Artsa. C??, kwesti? raczej nie wymagaj?c? wyja?nienia jest wspomniane ostrze?enie 5 punktowe, kt?rym nagrodzony zosta? Arts. Wszyscy, jednomy?lnie zgodzimy si?, ?e gdy kto? kogo? nazywa g?upkiem, to nie jest to ani pochwa?a, ani wyraz szacunku. Do tego chcia?bym zauwa?y?, ?e to co dla jednego jest niewinnym ?artem, dla drugiego mo?e si? okaza? przykr? uwag?. Gdyby chodzi?o konkretnie o mnie, to my?l?, ?e pu?ci?bym to mimo "oczu" i poszed? w swoj? stron? ignoruj?c tak? wiadomo??. Nie mog? mie? jednak pretensji do Vxr, ?e uzna? on tak? wiadomo?? jako atak na jego osob? i ( zgodnie z regulaminem forum oraz punktacj? karn? za jego ?amanie ) wr?czy? ostrze?enie. Nie mo?emy narzuca? moderatorom i globalnym moderatorom jak maj? interpretowa? zdania u?ytkownik?w, a w tym akurat wypadku interpretacja jest tylko jedna, tak samo odbierana przez wszystkich, bo mimo, i? ja nie da?bym za to ostrze?enia, to w g??bi duszy poczu?bym si? niemi?o, gdyby kto? mnie tak potraktowa?.

Ok, sprawa "kasowania" konkurencji. Ot?? tutaj sprawa wygl?da bardzo prosto. U?ytkownik, kt?ry doda? temat o kt?rym si? rozchodzi? u?y? nielegalnych w ?wietle prawa forum aplikacji do jego "podbicia". Mowa tutaj o 10,000 wy?wietle? w jeden dzie?, co wydaje si? by? niemo?liwe przy obecnym trafficu na forum.

W Twojej wiadomo?ci widz? przek?s i niech?? do Vxr, ale nie mog? si? dopatrze? powodu, dla kt?rego mia?bym Cie banowa?. Je?eli to by?a jaka? aluzja do os?b, kt?re zosta?y "rzekomo zbanowane za prawd?" to prawda w ich zrozumieniu polega na czym? innym ni? powszechnie przyj?ta definicja tego s?owa.

Pozdrawiam.

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

Ja w og?le nie ogarniam o co chodzi, ale dawanie ostrze?enia za nazywanie "g?upim" jest dla mnie tak dziwne, ?e a? ?miech?am.

Shikate

Nie przejdziesz!
Reaction score
78

W sumie Beoska ma racj?. Ile razy mnie w Showroom nazywali g?upkiem =D Pewnie to forum pozby?o si? ju? 90% pixelartyst?w. My?l?, ?e pow?d by? inny. Poza tym ,,g?upek'' to niekoniecznie obraza, cz?sto mo?na to stosowa? w kontek?cie do sytuacji... My?l?, ?e pow?d bana na 99% by? inny, ale je?li nie - trzeba poszanowa? wol? innych. W sumie regulamin jest po stronie kadry, wi?c nie mo?na zarzuca?, ?e co? by?o niezgodnie z nim. Ale gdybym ju? mia? si? obrazi?, to przynajmniej bym upomnienie wcisn?? :p Co do reszty oskar?e? to dziwnym sposobem nie ma na nie dowod?w, a jakby nie by?o, to w regulaminie te? nie mo?na oskar?a? bez jasnych i zrozumia?ych powod?w. R?wnie dobrze ja teraz mog? napisa?, ?e Eturl da? komu? 100 pkt reputacji, a jak mu napisa?em, to szybko usun?? i wmawia? mi, ?e sobie to wymy?li?em - tylko kto mi uwierzy? Twoje oskar?enia obecnie s? bezpodstawne i nawet je?li Vxr mia?by wylecie?(nie wiem za co), to na pewno nie przy takim braku jakichkolwiek dowod?w.

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111

@Rebuild
warnowanie Artsa by?o zwie?czeniem wszystkiego co zrobi? Vxr. Ciekawe ?e na nikogo si? nigdy tak nie uwzi??em w ci?gu 4 lat siedzenia na tym forum, oraz to ?e nie tylko ja widz? w nim kontrowersyjn? osob?.

Ow? aplikacj? jest przegl?darka Chromem nazywana. Skoro jest nielegalna to prosz? z miejsca o ban bo r?wnie? z niej korzystam i zmieni? jej nie zamierzam. Pr?dzej o DDOS bym oskar?y? ni? o nielegalne auto-od?wie?anie strony ?eby sprawdzi? czy kto? co? nowego nie napisa?.

@up
Po ca?ym zaj?ciu pyta?em si? kuziego czy mia?em oczopl?s czy faktycznie by?o najpierw 10pkt - potwierdzi? moj? wersj?. Mam wklei? archiwum?
O prosz?, ?eby nie by?o ?e pr?buj? komu? wm?wi?:
wxsk.jpg

jxkn.jpg

Dow?d jest, co teraz?

Last edited:

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

C??, ca?ej sprawy nie znam, wi?c nie odnios? si? bezpo?rednio do niej, tylko "przelec? si?" po w?tkach pobocznych jej dotycz?cych. Tutaj zauwa?am dwa warte uwagi - po pierwsze, je?li s? w?tpliwo?ci co do s?uszno?ci ostrze?e? za "obraz?", to ustalcie mi?dzy sob?, ?e posty dotycz?ce rzekomej obrazy "kadrowicza" rozpatrujecie kolegialnie lub, ?e takie warny daje tylko moderator globalny+ kt?rego owy post bezpo?rednio nie dotyka. Jestem sobie dajmy na to takim Vxr, mam przy sobie jeszcze jednego globala, wi?c pytam go kulturalnie na gg czy nie przyjrza?by si? temu, co napisa? dany u?yszkodnik i oceni? to wedle swego uznania. ?atwiej o obiektywizm? ?atwiej. Na mnie te? si? nie raz Eturl w?cieka?, bo dawa?em warny "z du*y" za obraz?, wi?c wiem, ?e przerzucenie odpowiedzialno?ci za ukaranie takiego posta na kogo? innego mo?e u?atwi? spraw?.
Po drugie primo - proponowa?bym jednak "wyj?? zza muru" i inaczej kara? by?ych kadrowicz?w z liczb? post?w 1k+ ni? nowicjuszy z jedn? reklam? serwera na koncie. Zamiast wlepia? by?emu modowi (w tym przypadku Artsowi) 5 pkt na wej?cie, mo?na mu da? 3 za "g?upi post" i uratowa? od bana przez jeszcze jaki? czas.
Co do Vxr mam swoje zdanie, pami?tam za co wylecia? z kadry, pami?tam jego zachowanie, no ale to ju? zostawi? dla siebie, nie ma co rzuca? tu argumentami ad personam ;)

Branoc

@Sir Budo

?ycz? Ci z ca?ego serca, ?eby? przez ca?e swoje ?ycie s?ysza? tylko takie "wulgarne wyzwiska" jak to opisane wy?ej.

@Vxr

Dobra, pami?tam sytuacj? z Twoimi recenzjami, kt?rych nie ruszali?cie przez 2 miesi?ce, pami?tam, ?e za wszelk? cen? nie chcia?e? mi ich pozwoli? w??czy? do gazetki, bo by?y "Twoje". To, czy p??niej odszed?e? sam, czy nie jest kwesti? drugorz?dn?. Nie chcia?em Ci tego tutaj wypomina?, bo nie ma to w tym momencie znaczenia, ale je?li ju? piszesz, to pisz wszystko a nie wybrane, wygodne dla Ciebie fakty.

@Vxr2

Owszem, nie powinienem, dlatego zaznaczy?em, ?e "zostawi? to dla siebie". Sam mnie zach?ci?e? do tego ?ebym "wg??bi? si? w temat", wi?c nie miej do mnie za to pretensji ;)

@Zbizu

To jest najmniej wa?ne. Gdyby komu? na tym zale?a?o to wystarczy?oby otworzy? archiwum dzia?u redakcyjnego "Recenzji OTS" (o ile takowy jeszcze gdzie? istnieje) i wczyta? si? w ostatnie 2 strony jednego z d?u?szych temat?w. Jak m?wi?, nie ma to znaczenia. Wiele nieodpowiednich os?b jest lub by?o w kadrze, do usuni?cia niekt?rych mog?em si? nie?mia?o przyczyni? i cieszy mnie to. Niemniej jednak mam swoje zdanie co do przyjmowania tego typu ludzi po raz wt?ry. Je?li chcemy tworzy? now? kadr?, to bez starych brud?w. Takie jest moje zdanie.

Czyli musz? odej??? ;/
~Eturl

Eturl wczytaj si? jeszcze raz w post i dojdziesz do wniosku, ?e nie musisz ;)

Last edited:

Sir Budo

Advanced User
Reaction score
36

Robi to co uwa?a za s?uszne, dla mnie jest jako jedynym bardzo dobrym moderatorem, kt?ry wype?nia swoje obowi?zki poprawnie oraz si? z nich wywi?zuje.Nie mam do niego ?adnych zastrze?e? i gdyby on zosta? wydalony z kadry to ju? na to forum Ja raczej bym nie zagl?dn??.Zapracowa? sobie wcze?niej na t? rang?, potem zrezygnowa? tak jak to Eturl pisa? i teraz znowu wr?ci?.Zrobi? on bardzo wiele dla tego forum, maj?c wcze?niej globala wi?c spok?j tam:) a to ?e jak kto? go wyzywa w spos?b wulgarny to normalnym raczej jest ?e takiej osobie warna trzeba da?, w ko?cu jest tutaj GLOBAL MODERATOREM a nie zwyk?ym u?ytkownikiem dlatego do takich os?b powinno si? odnosi? w kulturalny spos?b, robi?bym to samo na jego miejscu.:)

Vxr

Ty r?b swoje brat!
Reaction score
129

Co do Vxr mam swoje zdanie, pami?tam za co wylecia? z kadry, pami?tam jego zachowanie, no ale to ju? zostawi? dla siebie, nie ma co rzuca? tu argumentami ad personam

Co do tego ju? musz? si? odnie?? i to po?wiadczy Kazia, Eturl, Korzon, Const itp, ?e ja z kadry nie wylecia?em, a sam poprosi?em o zdj?cie rangi. Zachowanie jakie? Wzorowe. gdzie te? to potwierdz??

Co to tematu, wszystko uj?? ju? Rebuild, je?li macie jeszcze jakie? pretensje prosz? o ich przedstawienie, a je?li nie, to zg?oszenie o zamkni?cie tematu. Bo tu ju? si? pisz?, aby si? pisa?o tylko.

Edit.
Przedm?wca wspomnia?, Eturl napisa?, ?e sam odszed?em, wi?c..
A co do kultury, do ka?dego trzeba podchodzi? z kultur?. Ja nikomu nie pisz?, ?e jest g?upi, czy nawet g?upiutki i do siebie tego nie ?ycz?.

Dobra, pami?tam sytuacj? z Twoimi recenzjami, kt?rych nie ruszali?cie przez 2 miesi?ce, pami?tam, ?e za wszelk? cen? nie chcia?e? mi ich pozwoli? w??czy? do gazetki, bo by?y "Twoje". To, czy p??niej odszed?e? sam, czy nie jest kwesti? drugorz?dn?.

Wiesz jednorazowa sprzeczka, kt?ra i tak trwa?a chwil?, a caokszta?t to jednak r??nica.
Co do wylotu. Niby wylecia?em, a teraz ju? nie wa?ne, bo poda?em fakty. No to jednak, powiniene? nie pisa? takich rzeczy.

Down.
R??ni Nas jedna rzecz, ja nie przek?adam spraw z gg, czy innych for na to forum.

Last edited:
Reaction score
2

?eby nie by?o fejmu, ale musia?em za?o?y? to konto i zobaczy? co si? dzieje. Ale sam zas?u?y?e? na takie traktowanie po tym jak zacz??e? mnie i ekip? Nivir Worlda straszy? ddosem.
Nie pami?ta jak w?? by? ciel?ciem? Swoje ego pokaza?e? te? na Otlandzie, wi?c kto ma by? dla Ciebie mi?y.

@edit
@up
Zas?u?y?e? na takie, a nie inne traktowanie. A zdania nie zmieni? o Tobie, chyba ?e sam si? przyznasz do swoich b??d?w, jakie pope?ni?e? podczas naszej znajomo?ci i to przy wszystkich.

Last edited:
Z

Zbizu

Guest

Z Dublerem to si? akurat zgodz?, r?wnie? nie popieram przywracania ludzi z dziecinnym zachowaniem na stanowiska tylko dlatego ?e je sobie wykupili.
Co do ostrze?enia nie wnikam bo nie znam obrazu sytuacji.

Co do Vxr mam swoje zdanie, pami?tam za co wylecia? z kadry, pami?tam jego zachowanie, no ale to ju? zostawi? dla siebie, nie ma co rzuca? tu argumentami ad personam ;)(...)
Sam widzia?em jak si? w stosunku do ciebie zachowywa? ale trudno o jakiekolwiek dowody, gdy? przez relacje ??cz?ce go z reszt? kadry ci??ko by kto? to zauwa?y?.

@Sir Budo
Hitler te? zrobi? bardzo du?o i sobie zapracowa? na dyktatur? zyskuj?c du?e poparcie spo?ecze?stwa a jego rz?dy jako? na dobre nie wysz?y. To ?e kto? sobie na dan? rang? zapracowa? nie znaczy jeszcze ?e zawsze b?dzie j? pe?ni? godnie.

Seya

Senior User
Reaction score
83

Chcia?bym zwr?ci? uwag? na nazw? tematu "Uszczuplenie kadry" - przykuwa uwag?, jednak gdybym wiedzia?, ?e jest to w?tek w kt?rym kto? przelewa swoje ?ale na te forum, to bym nawet nie marnowa? swojego cennego czasu.
Bardziej pasowa?aby nazwa "wyjeb*nie Vxr", pasowa?aby te? do tre?ci tematu :)

Eturl

We shall know no fear!
Reaction score
438

Widz?, ?e argumenty si? poko?czy?y ju? i zaczynacie si? czepia? nawet nazwy tematu, tak wi?c temat zamykam. W razie czego zapraszam na PW lub GG.

Status
Not open for further replies.