What's new

Werdykt s?dzi?w - KSW 17

Status
Not open for further replies.

Furiata

Advanced User
Reaction score
15
Co my?licie o kontrowersyjnym werdykcie s?dzi?w po walce Mariusza Pudzianowskiego z Jamesem Thompsonem? Wed?ug mnie Pudzianowski przegra? i to ?lepy by dostrzeg?.

Blackq

Advanced User
Reaction score
73
Odp: Werdykt s?dzi?w - KSW 17

Pudzian powinien przegra? lub przynajmniej powinna by? dodatkowa runda, rozumiem z?o?? Thomsona po werdykcie s?dzi?w ;d jednak to nie by? jedyny niesprawiedliwy werdykt.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

Taka sytuacja mia?a miejsce te? w walce chocia?by Micha?a Materli tego wieczora.
Gdyby Pudzian nie wygra?, to prawdopodobnie odpu?ci?by sobie KSW, bo bilans 3-3-0 by?by co najmniej ma?o imponuj?cy.Pudzian wygra? musia?, jak i ca?a gala pod nazw? "Zemsta" musia?a si? w t? naw? wpisa?, zatem jedynym pewnym pojedynkiem by? ten Mameda, pozosta?e by?y mniej lub bardziej kontrowersyjnie oceniane.

Font

Active User
Reaction score
17

moim zdaniem wygra? to Pudzian, fakt mog? by? nie obiektywny bo wole Pudziana i za bardzo nie znam zasad punktowania ale w pierwszej rundzie przez pierwsze 3:30min Thompson le?a? na Mariuszu i nic konkretnego nie zrobi? poogl?dajcie sobie to na yt. Ostatnie 1:30 I rundy dla Pudziana - w st?jce ?adnie tylko te 3 obalenie bardziej na Thompsona cho? w sumie te m?otki te? czysto nie wpada?y. I runda to jedyne na plus dla Thompsona to 3 obalenia ale zauwa?my jak Mariusz ?adnie si? broni? na le?aka i wstawa?. II runda pierwsze 30 sekund oczywi?cie dla Pudziana to ?lepy zobaczy - jeden celny strza? i rozbi? go w chuj chwieje si? dostaje kolejne strza?y pr?buje si? ratowa? doj?ciem do n?g ale to Marusz go wywracam po czym g?ra Thompsona. od 4:00 do 3:00 ? E N A D A w wykonaniu Thompsona jak takie uderzenia s? punktowane to - hahaha. Zreszt? wi?kszo?? nietrafiona albo ocierana tylko no i przy 3 minucie rewelacyjne wydostanie Mariusza ale gratki dla Thompsona za pr?b? duszenia. Od 3 minuty (?) do 1:10 obaj r?wno si? obijaj?. Potem 1:10-1:00 2 razy Pudzian nie da? si? na plecy wywr?ci? - ?adnie uciek? i st?jka. Potem Thompson nie wiem czy tym kolanem trafi? czy nie i zn?w stara si? wywr?ci? co mu nie wychodzi i za 2 razem Pudzian ok?ada mu twarz z 10 razu potem stara si? dusi? i potem Thompson zn?w z g?ry ale to nie on oklepywa? Pudziana tylko Pudzian jego.
To jest to co ja widzia?em. W sumie je?eli liczy? to, ?e przez ca?y czas Thompson by? na g?rze to powinna by? dogrywka ale jak m?wi? nie znam zasad i stre?ci?em w sumie to co ja widzia?em. Niech teraz kto? poda wersje alternatywn? to mo?na podyskutowa?.
Jak dla mnie troch? naci?gane zwyci?stwo ale je?eli chodzi o jako?? i ilo?? celnych strza??w to Pudzian win.

Furiata

Advanced User
Reaction score
15

Moim zdaniem wygrana nale?y si? Thompsonowi. Dlaczego? Chocia?by dlatego ?e przez 3/4 walki prowadzi?. Le?a? na Pudzianowskim i klepa? go. Ten zsapany nie wiedzia? co robi?. Walka ustawiona. Pudzianowski b?dzie dostawa? leszczyk?w, bed? wmawiali zdezorientowanym ludziom ?e to ?wietny zawodnik, b?dzie go pokonywa?, b?dzie szo? i b?d? pieni?dze. Jeszcze na ko?cu ta duma Pudzianowskiego mnie rozjeba?a :D Zacz?? i sko?czy na ksw.

Zreszt? nie tylko ta walka by?a chujowo oceniana. Materla wygra?? Po wuju. Tak samo Chmielewski. Jedynie szkoda tego Sowi?skiego i Mameda ?e si? tam marnuj? zamiast robi? powa?n? kariere w powa?nych organizacjach ;)

Last edited:

Michusjedem

Active User
Reaction score
12

Pudzian lepszy w st?jce by?, a Thompson, wiadomo, tylko do parteru Go sprowadza?. Nie dane mi to ocenia?, ale jakbym mia?, to Thompson.

Font

Active User
Reaction score
17

Ten zsapany nie wiedzia? co robi?.
Zsapany? Czyli mniemam, ?e m?wisz o kondycji pudziana, za kt?r? bez wzgl?du na wynik nale?? mu si? gratulacje?
Walka ustawiona.
Walka ustawiona? By?? by ustawiona jak by i Thompson si? z nimi zgada? bo sk?d mogli wiedzie?, ?e pudzian nie dostanie nokautu?
Pudzianowski b?dzie dostawa? leszczyk?w, bed? wmawiali zdezorientowanym ludziom ?e to ?wietny zawodnik, b?dzie go pokonywa?, b?dzie szo? i b?d? pieni?dze.
No, a o co w tym wszystkim chodzi? Wszystko robi si? dla kasy wi?c nie ma co pierdoli?.
Jeszcze na ko?cu ta duma Pudzianowskiego mnie rozjeba?a
Duma? Nie rozumiem wyja?nij co on takiego powiedzia?.

Furiata

Advanced User
Reaction score
15

Duma? Nie rozumiem wyja?nij co on takiego powiedzia?

..ci co m?wi?, ?e jestem przegrany - kij im w oko...i te reklamy sponsor?w :)
Jak by mia? honor to odda? by Thompsonowi ten puchar i powiedzia? prawd?. Biznesmen a nie sportowiec. Sam Mamed przyzna?, ?e Pudzianowski nie wygra? tej walki.

Miki

HardcorowyKoksu
Reaction score
223

Nie zesrajcie si? tym gruzinem, znacie zasady punktowania? Nie. Jeste?cie profesjonalnymi s?dziami? Nie. Nie rozumiem waszych spekulacji, ale jak to ju? od dawna wiadomo, haters gonna hate. Moim zdaniem po prostu Wy wszyscy chcieli?cie si? po?mia? z Pudzianowskiego, ale, ?e wygra?, to sobie znale?li?cie inne punkt zaczepienia, bo angol nie potrafi? przegra? i zrobi? szopk?, a wam si? spodoba?o. Powodzenia.

Blantomancior

Active User
Reaction score
3

To sie liczy w KSW, pudzian wygral !

Pudzian==Thompson
Suma trafionych cios?w 54/44

St?jka
... 13/4 (w g?ow?)
3/1 (obcinkiem)
0/1 (w plecy)
0/1 (kolano nie wida? czy dosz?o)

parter
19/5 (m?otkowe)
4/0 (z plec?w)
0/3 (z g?ry)
0/11 (szturchanie w ?ebra- uderzeniem bym tego nie nazwa?)
0/3 (we w?asn? r?kawice)
0/15 (k?adzenie r?k na przeciwnika-lu?ne puszczanie r?k...w boksie liczy si? ka?dy kontakt r?kawicy z twarz? przeciwnika)

St?jka-Parter (akcja od 25 s przed ko?cem walki....z definicji parter jest gdy s? 3 punkty podparcia- Pudzian stoi i James stoi,opiera si? o liny i k?adzie r?k? na mate wiec ma 2-3)
15/0

obalenia
4/3 lub 5/4 ci??ko uzna bo w jednym obaj le?eli

low kicki
8/1

duszenia
2/0 (nie zapi?te)

PectoDrill

Advanced User
Reaction score
15

Pudzianowski b?dzie dostawa? leszczyk?w, bed? wmawiali zdezorientowanym ludziom ?e to ?wietny zawodnik, b?dzie go pokonywa?, b?dzie szo? i b?d? pieni?dze.
Tak kurwa Pudzian walczy 2 lata 6 walk i dostaje leszczyk?w z 5 razy wi?kszym do?wiadczeniem. Wy Polacy jeste?cie tak popierdoleni, tak zawistni i zazdro?ni jak kto? odnosi sukces, ?e mam ochot? was wszystkich wystrzela?, bo nie mo?na na to patrze?. Kiedy Pudzian nie wytrzymywa? jednej rundy, to ?le, teraz jak zajebi?cie mu posz?o, to nikt dobrze nie napisze tylko szuka kolejnego pretekstu by zjeba? go. Specjali?ci kurwa... pfu

Toldy

User
Reaction score
0

Pudzian Przegra???lepy by zauwa?y?? No prosz? was, Ale zacytuj? s?owa Pudziana [ Kij Wam w oko :* ].

Pudzian poprawi? kondycj? co by?o wida?, zawsze w drugiej rundzie Mariusz ledwo na oczy patrza? a teraz by? got?w nawet dotrwa? do 3 rundy. Pudzian jest na razie ???todziobem, ale on pe?ni funkcj? ka?dego w tym MMA, tylko ?e Mariusz nadaje na wi?kszych falach medialnych i emocyjnych. Ale ja s?dz? ?e z jego b?dzie prawdziwy Zawodnik, Przecie? Polak Potrafi.

Mariusz Pudzian Pudzianowski, Wygra? jednog?o?nie moim zdaniem.
Bye.

Font

Active User
Reaction score
17

..ci co m?wi?, ?e jestem przegrany - kij im w oko...i te reklamy sponsor?w
Nie, ?ebym ale jak by tobie dawali grub? kas? za jedno ma?e wspomnienie o sponsorze to ?miech na sali na pewno by? o nim wspomnia?.
Co do pierwszego to zaczyna si? temat rzeka bo nie rozumiem tych ludzi co na wst?pie spalaj? Pudziana, ?e jest chujowy, ?e przegrywa niech wraca ci?gn?? samoloty, ?e nie ma techniki, ?e kondycja ssie itp. Co wy macie do tego? Jego sprawa co robi i jak to robi. Trzeba mu przyzna?, ?e bardzo ci??ko haruje i w sumie jest cz?owiekiem sukcesu (nie ?ebym mu s?odzi? ale taka prawda), nie dajcie mu nawet szansy w mma - uczy si? tego 2 lata (?) z czego tak na powa?nie to tylko ostatni wyjazd do Ameryki wi?c o co? Jak wygra? z najmanem to o jazu jaki sza? by?, a jak przegra? to, ?e chujowy ludzi... kibice sezonowi. Zreszt? dobrze Pudzian powiedzia?, ?e kij im w oko i zaznaczy?, ?e i tak wygra czy nie i tak znajdzie si? fala krytyki bo albo kupiona/ustawiona albo ?e chujowy jest w mma i niech spierdala.
Jak by mia? honor to odda? by Thompsonowi ten puchar i powiedzia? prawd?.
Honor? Odda? puchar? Niby z jakiej racji? Skoro s?dziowie uznali, ?e wygra? to tak jest. Zreszt? zachowanie jakim popisa? si? Thompson nie zas?uguje na ?aden puchar. Aaaaa czyli ty jeste? z ludzi, kt?rzy wierz? we wszystkie ustawione rzeczy itp. Smole?sk i te sprawy te? by?o po ustawiane - ok to ja zostawiam.
Biznesmen a nie sportowiec. Sam Mamed przyzna?, ?e Pudzianowski nie wygra? tej walki.
No to ?e? teraz dojeba? 'Osi?gni?cia' i ty mi kurwa m?wisz, ?e to nie jest sportowiec? Teraz to dojeba?e?.
Poprosz? link na yt albo wywiad, gdzie Mamed m?wi, ?e Pudzian przegra? bo mo?liwe, ?e to przegapi?em.

PectoDrill kurwa sama prawda +1 Tak, ?le tak nie dobrze, ale co zrobisz.

Blantomancior

Active User
Reaction score
3

Jak Thompson zabral mikrofon i zaczal pierdolic te swoje "faking joke" to wlaczyli te reklamy i podobno w trakcie reklam rzucil tym pucharem od ksw wiec chuj mu sie nalezy, a conajwyzej kopa w dupe moze dostac lamus . Wogole to kurwa pudzian wygral i nie ma pierdolenia . Widac ze nie ma w polsce duzo wiernych rodakow jesli sprzeczacie sie z wygrana naszych -.- . Nawet jesli powinien przegrac to wygral i jest git . Poprawil kondycje, ciezko pracowal i nalezalo mu sie to zwyciestwo . Byl lepszy od Thompsona przygotowany fizycznie . Konczac podkresle ze WYGRAL PUDZIAN !!!

Furiata

Advanced User
Reaction score
15

#Font
I co kurwa zatka?o? Czy kt?ry? z zawodnik?w na ksw dzi?kowa? sponsorom po walce? Nie bo potrafi? odr??ni? sport od biznesu i pogodzi? te 2 rzeczy. Co do tego biznesmena - jako strongmena szanuje tego cz?owieka. Odni?s? wiele sukces?w ale odk?d kasa odbi?a mu do g?owy i zacz?? "wyst?powa?" na ksw czy w jaki? badziewnych programach to gardze nim. Z prawdziwego i szanowanego sportowca zrobi? z siebie gwiazdora. Tyle.

#Toldy
Pudzian nie jest i nie b?dzie zawodnikiem mma. To tylko taki "przyci?gacz" ludzi do ksw. 80% ludzi us?ysza?a o ksw dopiero jak pojawi? si? tam Pudzianowski. Organizatorzy trzepi? na tym kase i o to im chodzi. Wpuszczaj? na ring skoksowanego klocka kt?ry praktycznie g?wno potrafi zamiast dawa? szans? m?odym i utalentowanym zawodnikom kt?rzy naprawde co? potrafi?.

#Blantomancior
Ty by? si? nie wkurwi? pewnie. 4/5 walki masz przewag? nad przeciwnikiem i okazuje si? ?e zrobili z ciebie frajera a z przegranego bohatera.

#edit
W?a?nie przed chwil? us?ysza?em w telewizji, ?e organizatorzy b?d? chcieli zorganizowa? dogrywk? w zwi?zku z zasz?? "pomy?k?". ?miech na sali. Celowo robi? szum wok?w Pudzianowskiego bo przecie? nie m?g? przegra? walki. S?dziowie to ca?kiem niedojebani na tym ksw s?. Pomyli? kartk? mo?na ale przecie? dobrze wiedzieli kt?ry to Pudzianowski a kt?ry Thompson i wszyscy nagle zapomnieli kt?ry zawodnik g?rowa? w walce? Przecie? to jebie na kilometr. W?tpie ?e Thompson przyjedzie ponownie.

Last edited:

Font

Active User
Reaction score
17

Czy kt?ry? z zawodnik?w na ksw dzi?kowa? sponsorom po walce? Nie bo potrafi? odr??ni? sport od biznesu i pogodzi? te 2 rzeczy.
Co mnie obchodzi czy dzi?kowali czy nie ale KA?DY kto jest cho? troch? inteligenty powie te 1 zdanie o sponsorach za grub? kas?. Nie chce mi si? wierzy?, ?e ty by? tego nie powiedzia? bo to nie jest sportowe itp. jak by ci za?wiecili kas? to by? inaczej gada?.
ale odk?d kasa odbi?a mu do g?owy i zacz?? "wyst?powa?" na ksw czy w jaki? badziewnych programach to gardze nim.
Aaaa no tak, kto? chce si? dorobi?, zbudowa? dom i zabezpieczy? rodzin? (nie koniecznie m?wi? tu o Pudzianie) i zdobywa kas? na wszelkie sposoby to si? sprzeda? jest chujem itp. Odk?d? Odk?d? haha cz?owieku on zawsze mia? kasy jak lodu chyba, ?e m?wisz o pocz?tkach kariery w strongman. Czemu wyst?powa? jest w cudzys?owie? Go?? si? pokazuje i robi co chce nie wiem co Ci to przeszkadza? Zwyk?a zawi?? i tyle.

?e organizatorzy b?d? chcieli zorganizowa? dogrywk? w zwi?zku z zasz?? "pomy?k?". ?miech na sali.
Kurwa zdecydujcie si? w ko?cu... Wygra? Pudzian ?le bo niesprawiedliwie, organizatorzy chc? to naprawi? te? ?le, a id? w pizdu.

Teraz najlepsze:
Pudzian nie jest i nie b?dzie zawodnikiem mma.
Ludzie uczcie si? od niego. Reszt? zostawi? bez komentarza.

Furiata

Advanced User
Reaction score
15

Czemu wyst?powa? jest w cudzys?owie?
Bo ci??ko to nazwa? walk?.

dobra. ty masz swoje zdanie i ja swoje. ucz si? od mariusza i r?b co tam chcesz.

Font

Active User
Reaction score
17

Bo ci??ko to nazwa? walk?.
To co dla ciebie jest walk?? Rozumiem mo?na nie nazwa? tego dobr? walk?.

Fakt, ani ty ani najwyra?niej ja nie przekonamy siebie nawzajem, ty masz swoje racje ja mam swoje problem w tym, problem w tym, ?e ty najwyra?niej nie lubisz Mariusza i bez wzgl?du na wszystko spisujesz go na straty - do tego si? nie na daje, tu jest chujowy niech spierdala na bambus bo robi siar?.

Blackq

Advanced User
Reaction score
73

Walka zosta?a anulowana,

Wg. s?dzi?w mia?a by? dogrywka, jednak podali z?y wynik i tak Pudzian wygra? : ]

Font

Active User
Reaction score
17

Blackq tylko nie wiadomo czy to prawda, wiesz r??nie bywa :). Dogrywki pewnie nie b?dzie w sumie na miejscu Thompsona bym pierdoli? takie co?, Pudzian raczej nie odm?wi.

Status
Not open for further replies.