What's new

?wiat RPG.

Status
Not open for further replies.

Szymp

User
Reaction score
2
Na nowo zaczynam zamieszcza? swoje prace po przerwie.
Mam nadziej? ?e b?d? to lepsze prace ni? ostatnio.
Mapy pod tibie 8.50 robione w RME. A teraz czas to troche ss'?w.
Temple w g?rach v2. (?ciana p??nocna wiem ?e odstaje ale nie wiem jak j? zas?oni? ;/)
15d9op1.jpg

Wyrm Hill
5y6oi8.jpg

Czekam na subiektywne opinie.

Buciu

Advanced User
Reaction score
20
Odp: Moje nowe prace. ?wiat RPG.

Nawet ?adne, ale musisz jeszcze troche popracowa?.

Pozdrawiam

Fluos

We are many!!!
Reaction score
258

Kszta?t wyspy to "zaokr?glony-kwadrat" co jest pot??nym minusem.
Staraj si? robi?, ?adne ciekawe kszta?y, ale zarazem nie o?miornice.

Natura jest tragiczna, poczytaj poradniki na temat mappingu z mojej strony, a nast?pnie poka? nam swoje poprawki.
----------

Pozdrawiam
Fluos!

Last edited by a moderator:

Avrellius

Senior User
Reaction score
41

#2UP

Wyczerpuj?ca odp.

#Topic
Praca nie za ciekawa, brakuje mi urozmaice?... Natura kiepska, brak szczeg???w. Wiele pustego miejsca na mapie.

Ocena: 6/10

Szud

Advanced User
Reaction score
6

Mo?e by?, ?adna sceneria, lubi? takie "mini" mapki.;) Ale wydaj? mi si?, ?e dla Wyrm?w lepiej by wygl?da?y czerwone g?ry. Ale to ju? taka moja ma?a opinia.:)

Sheey

User
Reaction score
1

Mapa nie jest taka z?a powiniene? rozbudowac bardziej ska?y powi?ksz je zr?b kilka pi?ter dodaj potwory, nie zostawiaj tyle miejsca pustego a na pewno u da Ci sie urozmaici? mape.

FerN

Senior User
Reaction score
24

"?wiat RPG"?
Ta praca to jest 10 minut roboty. S?abo, kwadratowo, brak szczeg???w.
1,5/6 - za ch?ci.

Szymp

User
Reaction score
2

dzi?kuje za opinie, poprawi?em ju? temple (edycja wstawiona w 1. po?cie) wyrm hill r?wnie? ale s? to niewielkie zmiany... wi?c ss'a nie wstawie. Natomiast tworz? aktualnie zamek na podobizne tego z Thais jednak b?dzie bardziej orginalny... (wi?zienie, stragany, zbrojownia, karczma,lochy,podziemia itp.)

jutro dam reszte ss'?w narazie dam z parteru
(nie wiem co wstawi? na samo wej?cie czekam na porady na temat robienia zamku bo jest to dla mnie nowe do?wiadczenie)

1rxkqt.jpg

Marhlex

User
Reaction score
1

Nie lubie zle oceniac, ale niestety musze powstawiac pare minusow.
Pierwsze zdjecie nawet ladne, ale wez zmien ksztalt wyspy, bo 1 co zobaczylem, to kolo.
2 zdjecie, kurde, tu sie napisze :p
Na piasku pododawaj jakies twary, kamienie, wszystko, co tylko moze byc na piasku, daj tez na wzgorza boarders, sadze po zdjeciach, ze dzialasz na raw samym TERRAIN, DOODAT,ITEMS i MONSTERS, ale na samym dole jeszcze masz takie cos jak RAW PALETTE, a jak juz chcesz zostac na tych, co wczesniej pisalem, to przynajmniej uzywaj na skaly "tego niebieskiego kwadratu" (mowie tu o Optional border tool), no i na wczesniejszym zdjeci masz wiecej drzew i krzakow, a tu nedzne 2 drzewka i 1 krzaczek z jagodami... dodaj trawe, drzewa, krzaki, i uzywaj tez mniejszych rozmiarow pedzli dla dokladnosci i detali ;) .
Ufff... takie male zdjecie, a tyle sie nawypisalem :p
A ostatnie ?
Wyspa znowy okragla, moze troszke przesadzasz z trawa na piasku, ale na gorze masz eszcze pare kratek niewypelnionych, i tam gdzie piasek i trawa sie sytakaja kolo wody, Masz tam blad.
Nawet fajny pomysl na zamek, ale pododawaj tam tez troche detali, na brozawej ziemi pododawaj kamyczki, na trawie u sheepow daj kleby trawy, w skarbcu nie dawaj nigdy samej kasy, daj tez tam jakies itemy typu crown, golden helmet. Zrob wieze, i brame z kratami. Dodaj pekniete kafelki w zamku, no i troche detali na tej takie drodze "murowanej" daj pare amyczkow, ale nie przesadzaj ;).
No coz, jak widzisz nad dobrymi mapami trzeba troche popracowac, daj zdjecia z poprawkami, ocene dam, jak mapka bedzie poprawiona, to tyle z mojej strony.

Szymp

User
Reaction score
2

Wyedytowa?em zamek i go doko?czy?em.

Pi?trami poleci pokolei:

a wi?c parter (wyedytowany):

1zcjo83.jpg

1 pi?tro wraz ze zbrojowni? i "jadalni?".

2difszn.jpg

2 pi?tro z sal? tronow? i pokoikiem kr?la.

2dker8p.jpg

i og?lny widok:

35jkpbo.jpg

czekam na opinie

Szymp

User
Reaction score
2

Wstawiam screeny z mojej nowej pracy o nazwie "Admirari Valley"
Zrobi?em j? na mapie z silnika Gangrel na kt?rym j? testuje.
Brakuje mi jedynie skrypt?w do pe?nej zabawy z mapy :/
Na screenach s? czarne pola s? to miejsca mapy kt?re nie s? mojego autorstwa wi?c nie chcia?em ich pokazywa? w swojej pracy. Mam nadziej?, ?e odpale w ko?cu serwer gdy? mapa jest niczego sobie... zajmuje ju? 10MB a mam plany na kolejne 10 :D
A teraz prezentacja:
Og?lny widok
jsyecl.jpg

"Parter" Admirari Valley
r6z8s4.jpg

Kolejne pi?tra
22kw45.jpg

ixdxz6.jpg

iq92r8.jpg

Szymp

User
Reaction score
2
Odp: ?wiat RPG.

ss z wyspy zamieszkanej przez tarantule...
a mo?e w przysz?o?ci GS'y...

dyoumc.jpg

Xayan

Senior User
Reaction score
387

Powiem tyle:
Masz do wyboru dwie opcje:
  1. Przeczytaj ton? poradnik?w i r?b porz?dne prace
  2. Sko?cz z mappingiem

To, co tu przedstawiasz, to s?abe prace. 0 pomys??w. Tworzysz w dodatku, co ci tylko przyjdzie do g?owy (z jednej strony wyspy w kszta?cie ko?a dajesz pla??, a z drugiej bagno o_O).
G?ry nie tworz? si? na wodzie.
Kwadraty.
Le??ce bez sensu itemki.
A te mury, kt?re prezentujesz, to nie zamek. W zamku zazwyczaj mieszka kr?l, a nie bankier, a dooko?a ?yj? ludzie.

Tak wi?c
FAIL

Przykro mi ;(

Last edited by a moderator:

Areal

Advanced User
Reaction score
41

@UP
Takiemu jak ty to bym taki wpierdziel zrobi?, ?e nie wiem co. Jakbym m?g? to bym Ci tak ryja obi? za t? durn? krytyk?, ?e niewiem co. Krytykujesz go za b??dy, kt?rych nie pope?nil idioto.

I powracam do tematu :
Pocz?tki tematu by?y nie za ciekawe, jednak?e w tych ostatnich pracach nare?cie co? zaczynasz ?apa?. Mapki twoje (Ostatnie 4-5) nare?cie nabra?y kszta?tu i s? godne uwagi. Brakuje w nich kilku szczeg???w m.in - Zaro?la, trawa w wodach i wi?cej za co Ci kamyczk?w, kwiatk?w. Pozatym nie mam ? krytykowa? - kwadrat?w unikasz, prace starasz si? tworzy? dobre wi?c jest wszystko OK.

Jak dlamnie
6,5/10 - (- 3,5pkt) za braki drobiazg?w jak kwiatuszki, kamyczki, zaro?ni?te ?ciany itp.
Pozdrawiam.

Szymp

User
Reaction score
2

te mury, kt?re prezentujesz, to nie zamek. W zamku zazwyczaj mieszka kr?l, a nie bankier, a dooko?a ?yj? ludzie.

Nie jestem skrypterem i narazie nie mam mo?liwo?ci dodania NPC do zamku...
poza tym zamki jak wiesz nie by?y w mie?cie tylko zdarza?o si?, ?e powstaj? w taktycznie dobrych miejscach aby chroni? co?, kogo? przed wrogiem...
Witam, zrobi?em ma?e expowisko z dragonami :p

Chyba w?a?nie tam stworzy?e? g?ry na wodzie a raczej wyspa b?d?ca jedn? wielk? g?ra...
G?ry na wodzie mo?na te? nazwa? KLIFAMI no ale s?ownik ma?o znany widz?...

Nie chcia?bym ocenia? twojej pracy pt: "Wodospad"
bo chyba nie wychodzisz du?o z domu bo zrobi?e? co? takiego jak dom kt?ry ma czterospadzisty dach... woda podczas deszczu b?dzie im si? zlewa? do ?rodka... no ale spoko...
og?lnie tw?j wodospad nie ma pocz?tku ale spoko...
moja mapa nie jest cudem ani nie jest idealna ale my?le ?e jest to co? wi?cej ni? dno bo chyba troche czasu robie mapy i wiem co gdzie i jak...
oceniasz mapy w Tibii pod wzgl?dem realno?ci... P O W O D Z E N I A...
je?eli traktujesz tibie jako inny ?wiat poza realnym kt?ry musi by? jak najbardziej realny to radze si? obudzi? bo za pare lat b?dzie mo?na cie spotka? "na huncie"
w centrum jakiego? miasta i b?dziesz walczy? ze "smokami" albo co gorsza "muteded humanami".

Moje prace maj? by? fajne dla ludzi GRAJ?CYCH a nie patrz?cych...
maj? cieszy? oko gracza a nie suppper mappera kt?ry b?dzie robi? 30 sqm przez 3 tygodnie...

dzi?kuje jednak za krytyke i poczytam poradniki... szczeg?lnie stworzone przez Ciebie (o ile takie istniej?)

Last edited:

Viper xD

Senior User
Reaction score
110

Mi sie podoba tylko kwadratowo i widac czarne kawalki.Najlepszy moim zdaniem 1 screen fajnie dajesz szczegolow duzo no ale kwadraciki i czarnych miejsc nie moze byc widac.Ocena 6/10

asol10

Advanced User
Reaction score
12

Mi sie zbytnio nie podoba,poniewaz za malo elementow z tibii 8.50,ogolem zauwazylem ich moze 4-5 max.3/10 za checi jakiekolwiek

Xayan

Senior User
Reaction score
387

Nie jestem skrypterem i narazie nie mam mo?liwo?ci dodania NPC do zamku...
Chodzi?o o to, ?e w zamku jest po?o?ona kasa.
A co do mieszka?c?w, to mi chodzi?o o same domy.

poza tym zamki jak wiesz nie by?y w mie?cie tylko zdarza?o si?, ?e powstaj? w taktycznie dobrych miejscach aby chroni? co?, kogo? przed wrogiem...
Ej, ty si? uczysz historii! Gz!

Chyba w?a?nie tam stworzy?e? g?ry na wodzie a raczej wyspa b?d?ca jedn? wielk? g?ra...
G?ry na wodzie mo?na te? nazwa? KLIFAMI no ale s?ownik ma?o znany widz?...
Nie chcia?bym ocenia? twojej pracy pt: "Wodospad"
bo chyba nie wychodzisz du?o z domu bo zrobi?e? co? takiego jak dom kt?ry ma czterospadzisty dach... woda podczas deszczu b?dzie im si? zlewa? do ?rodka... no ale spoko...
Czemu por?wnujesz moj? wypowied? do moich prac? Zobacz sobie inne, du?o lepsze od twoich, czy moich.
A gdzie ty tam dom widzisz!? o_O To? to ?wi?tynia ._.

og?lnie tw?j wodospad nie ma pocz?tku ale spoko...
Da?em sobie okre?lony rozmiar aby stworzy? wodospad. Tyle mia?em, tyle wykorzysta?em.

moja mapa nie jest cudem ani nie jest idealna ale my?le ?e jest to co? wi?cej ni? dno bo chyba troche czasu robie mapy i wiem co gdzie i jak...
Czy ja gdzie? napisa?em, ?e to dno?

oceniasz mapy w Tibii pod wzgl?dem realno?ci... P O W O D Z E N I A...
Tak jest najlepiej...

je?eli traktujesz tibie jako inny ?wiat poza realnym kt?ry musi by? jak najbardziej realny to radze si? obudzi? bo za pare lat b?dzie mo?na cie spotka? "na huncie"
Wiesz, ja nie gram w Tibi?... x)

w centrum jakiego? miasta i b?dziesz walczy? ze "smokami" albo co gorsza "muteded humanami".
To ja kce UE i Frosty! :D

Moje prace maj? by? fajne dla ludzi GRAJ?CYCH a nie patrz?cych...
Najlepiej dla tych i dla tych

maj? cieszy? oko gracza a nie suppper mappera kt?ry b?dzie robi? 30 sqm przez 3 tygodnie...
Palet? RAW wyrobisz 50 SQM dziennie ^^

dzi?kuje jednak za krytyke i poczytam poradniki... szczeg?lnie stworzone przez Ciebie (o ile takie istniej?)
To takowych nie znajdziesz :p

Ale cz?owieku, ja do ciebie lekko z humorkiem a ty od razu przypuszczasz kontratak ca?? armi? argument?w :(

Szymp

User
Reaction score
2

Mi sie podoba tylko kwadratowo i widac czarne kawalki.Najlepszy moim zdaniem 1 screen fajnie dajesz szczegolow duzo no ale kwadraciki i czarnych miejsc nie moze byc widac.Ocena 6/10

"czarne kwadraciki to cz??? mapy kt?ra nie jest zrobiona przeze mnie i nie mam chcia?em si? chwali? czyj?? prac?... od razu m?wie robie mape na silniku Gangrel i zamierzam odpali? ots'a na wrzesie? (mo?e dedyka :D )

Co do xayana rozumiem ?arty... ale nie wiedzia?em ?e jestem a? tak s?aby...

przepraszam za m?j wjazd na twoje prace itp itd. :)

Mi sie zbytnio nie podoba,poniewaz za malo elementow z tibii 8.50,ogolem zauwazylem ich moze 4-5 max.3/10 za checi jakiekolwiek

specjalnie dla pana (ale przypadkiem xD)

Lochy
2100t53.jpg

Parter
2v33cq0.jpg

I pare wi?cej pi?ter:
24m5od3.jpg

<>
2cj2hs.jpg

<>
5uo4ye.jpg

Czekam na opinie :D
Wiem robie du?o map ale chce si? nauczy? jak najwi?cej i jak najszybciej przed rokiem szkolnym :eek:

Xayan

Senior User
Reaction score
387

O! I to jest praca! Podoba mi si? xD Bardzo fajnie rozplanowa?e? ten opuszczony zamek :p Doda?bym tylko tam jakie? ruiny, a poza tym spoko :D

...
Teraz <wdech> <5 sekund przerwy> <wydech> daj? ci reputa :D

Status
Not open for further replies.