Odp: Moje nowe prace. ?wiat RPG.
Odp: Moje nowe prace. ?wiat RPG.
Nie lubie zle oceniac, ale niestety musze powstawiac pare minusow.
Pierwsze zdjecie nawet ladne, ale wez zmien ksztalt wyspy, bo 1 co zobaczylem, to kolo.
2 zdjecie, kurde, tu sie napisze
Na piasku pododawaj jakies twary, kamienie, wszystko, co tylko moze byc na piasku, daj tez na wzgorza boarders, sadze po zdjeciach, ze dzialasz na raw samym TERRAIN, DOODAT,ITEMS i MONSTERS, ale na samym dole jeszcze masz takie cos jak RAW PALETTE, a jak juz chcesz zostac na tych, co wczesniej pisalem, to przynajmniej uzywaj na skaly "tego niebieskiego kwadratu" (mowie tu o Optional border tool), no i na wczesniejszym zdjeci masz wiecej drzew i krzakow, a tu nedzne 2 drzewka i 1 krzaczek z jagodami... dodaj trawe, drzewa, krzaki, i uzywaj tez mniejszych rozmiarow pedzli dla dokladnosci i detali
.
Ufff... takie male zdjecie, a tyle sie nawypisalem
A ostatnie ?
Wyspa znowy okragla, moze troszke przesadzasz z trawa na piasku, ale na gorze masz eszcze pare kratek niewypelnionych, i tam gdzie piasek i trawa sie sytakaja kolo wody, Masz tam blad.
Nawet fajny pomysl na zamek, ale pododawaj tam tez troche detali, na brozawej ziemi pododawaj kamyczki, na trawie u sheepow daj kleby trawy, w skarbcu nie dawaj nigdy samej kasy, daj tez tam jakies itemy typu crown, golden helmet. Zrob wieze, i brame z kratami. Dodaj pekniete kafelki w zamku, no i troche detali na tej takie drodze "murowanej" daj pare amyczkow, ale nie przesadzaj
.
No coz, jak widzisz nad dobrymi mapami trzeba troche popracowac, daj zdjecia z poprawkami, ocene dam, jak mapka bedzie poprawiona, to tyle z mojej strony.