What's new

?wiczenia.

Status
Not open for further replies.

Datler

Active User
Reaction score
0
Witam, chc? zacz?? ?wiczy?, mam w planach dobrze wyrze?bi? mi??nie brzucha(tz.klata) oraz mi?sie? tr?jg?owy, oraz ramienny(biceps). Na razie robi? tylko brzuszki i pompki seriami, nie ?ykam ?adnej kreatyny czy czego? w tym stylu, mam do was pytanie, czy owe ?wiczenia wgl. co? b?d? pomaga?, czy nie zb?dny b?dzie zakup jakie? chantli, aby wyrobi? mi??nie r?ki? Bo z brzuchem wiadomo, ?e brzuszki starcz?.Czekam na wasze opinie.
Pozdrawiam Datler.

Drags

Hennessey
Reaction score
121
Odp: ?wiczenia.

Je?eli chodzi o sam? rze?b? to pomo?e na pewno je?eli b?dziesz ?wiczy? regularnie. Wiem z w?asnego do?wiadczenia. Niestety mi??nie nie urosn?, b?d? jedynie si? rze?bi? i nabiera? kszta?t?w.
Na brzuch polecam Aerobiczn? 6 Weidera. Czasoch?onne ale efekty wida? bardzo szybko.
Polecam tak?e kupi? dr??ek. Drogi nie jest, powiesisz sobie w progu drzwi i kilka razy dziennie b?dziesz si? podci?ga?. Opr?cz mi??ni ramion w pewnym stopniu wyrze?bisz te? sobie mi??nie klatki piersiowej je?eli b?dziesz robi? na zmian? dr??ek i pompki.
Hantle b?d? potrzebne je?eli chcesz mie? wyra?nie zarysowany biceps. Pompki wyrabiaj? te mi??nie bardzo wolno.
Najwa?niejsze z tego co napisa?em to ?eby? zamieni? brzuszki na Aerobiczn? 6 Weidera, poniewa? kszta?ci ona WSZYSTKIE mi??nie brzucha :)

Rosem

Advanced User
Reaction score
14

Po 1 Mi??nie brzucha to nie 'klata" tylko "krata' 'sze?ciopak' itd...
Po 2 ?wiczy si? ca?e cia?o zaczynaj?c od mi??ni szyi ko?cz?c na nogach
Po 3 Nie ?wicz tylko 3 wybranych parti, je?li dopiero zaczynasz ?wicz planem Full Body Workout, je?eli nie kup sb hantle
Po 4 Przyda?a by si? jaka? dieta, lecz je?eli jestes m?ody i wgl to wystarczy zdrowo si? od?ywia? oraz je?? min 4 posi?ki dziennie(najlepiej je?? oko?o 6 razy)
Po 5 My?lisz ?e na brzuch wystarcz? brzuszki? NIE! Brzuch ?wiczy si? najlepiej z obci??eniem, lecz je?eli nie masz dost?pu do dr??ka itd.. to polecam 8min abs workout, krata nie pojawi CI si? od razu. Brzuch to nasz stabilizator i je?eli nie bd mia? wyrobionych innych mi??ni to kraty tez nie bd mia?, m?wi si? tak?e ?e mi??nie brzucha wyrabia si? w kuchni - diet? lecz je?li bd tylko sie zdrowo od?ywia? to wystarczy
Po 6 Nie zapominajmy o Cardio itd... tzw bieganiu, graniu w pi?ke to tak?e bardzo pomaga.

Datler

Active User
Reaction score
0

Okej, czyli...
1.Aerobiczn? 6
2.Podci?ganie na rurce(mam ju? miejsce na ogr?dku, jest lato wi?c nie ma problemu(jak narazie)
3.Bieganie
Robi? to wszystko dzie? w dzie? czy robi? jakie? dni przerwy?
polecicie jakie? inne ?wiczenia bez ?adnych hantli, bo w?tpi? czy sobie ow? sprawi?, mo?e p??niej.(kolega up. napisa? ?e nie mo?na wybra? tylko 2-3 partii wi?c co jeszcze w?adowa? do tego zestawu?
i jeszcze...Robi? to wszystko dzie? w dzie? czy robi? jakie? dni przerwy?

Rosem

Advanced User
Reaction score
14

Wpisz w google 'Full Body Workout" bd mia? rozpisane przyk?adowe owego treningu oraz jakie przerwy stosowa?. Je?li robisz a6w uwa?aj aby? robi? wszystkie ?wiczenia powoli i technicznie gdy? przez te ?wiczenia mo?na si? nabawi? problem?w z kr?gos?upem. Je?eli posiadasz dr??ek mo?esz zast?pi? a6w ?wicz?c absII. Pami?taj ?e brzuch najlepiej jest robi? po treningu.

Status
Not open for further replies.