What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

-Pozostałe Wied?min - Zajebista grafa \,,/

Status
Not open for further replies.

Afrati

Active User
Reaction score
25
Siemanko, mam ma?y problem z wied?minem strasznie si? kamerka zacina przy krokach wygl?da jak taniec robota z lat 50. Postacie podczas rozmowy maj? paski na ryju i tam gdzie? ekhm na dole ; d. Mam najnowsze stery do ATI Rodeon, pr?bowa?em te? ze starszymi ale nic to nie da?o...

M?j sprz?cior:

Gigabyte HD5750 1GB 128 PCI-E GDDR5 OC
4 gb ramu
AMD Phenom II X4 965 Black Edition

Co? jeszcze? Pomocy o_O

Ulfur

Senior User
Reaction score
105
Odp: Wied?min - Zajebista grafa \,,/

Usu? ca?kowicie, fizycznie sterowniki graficzne i wszystko co z nimi zwi?zane. Pobierz z oficjalnej strony najnowsze pod tw?j sprz?t i zainstaluj (tak, wiem, ?e masz najnowsze stery). Je?eli b?dzie bez zmian, to postaraj si? sprawdzi?, czy jakie? zb?dne procesy nie ?r? ci grafiki i/lub RAM-u (z?eranie grafiki przez jakie? tam procesy jest raczej ma?o prawdopodobne).

Je?eli wydajno?? grafiki si? nie zmieni, to przeczy?? kompa rurk? od odkurzacza. Dok?adnie przeczy?? wiatraczek, najlepiej go rozkr?? i posmaruj tak? specjaln? past?, kt?ra 'da mu po?lizg'. Przeczy?? te? ko?ci i wej?cia pami?ci RAM.

Je?eli nadal problem b?dzie si? powtarza?, to pobierz jaki? program, kt?ry sprawdzi temperatury twoich podzespo??w i daj screena z panelu i go przeanalizujemy, pomy?limy.
Wydaje mi si?, ?e przeczy?cisz i b?dzie git :)

@Down
Zmniejsz jako?? renderowanej grafiki do jak najmniejszej liczby jednostek i powi?ksz klatki/sekund? (FPS). Nie b?dzie lipy :D

Last edited:

Afrati

Active User
Reaction score
25

Oke, zamiast odkurzacza u?y?em spr??onego powietrza w sprayu. Nic nie pomog?o, ale ciekawostk? jest to ?e jak ustawi? grafik? na "?redni?", to postacie si? poprawiaj? kamerka p?ynnie chodzi... Ale czemu tak jest? Mam dobry komputer na takie typy gier, we?my przyk?ad z Assassin Creed 2 chodzi zajebi?cie na full detalach i nie by?o ?adnej ?cinki (by? mo?e by?a, ale ja tego nie zauwa?y?em \,,/).

Sterowniki zawsze pobieram z oficjalnej strony ATI aka AMD, tylko bez tego ?miesznego Catalyst Controler... Je?eli macie jeszcze jakie? propozycj?, to czekam! Bo na ?rednich detalach chujowo si? gra, chodzi mi o tekstury.

P.S. Przy szybkich akcjach s? lekkie zacinki ...

Last edited:

Dolmet

Senior User
Reaction score
55

Mo?e poprostu gra jest felernie zrobiona poszukaj patcha jakiego?, bo ostatnio zdarza si? to do?? cz?sto, nie wiem czy s?ysza?e? o incydencie z gta 4 jak wysz?o, nikomu nie posz?o na full, cho?by nie wiem jak mocny pc mia? kto? to nie by?o bata, ?eby na full pocis?o ^^

Afrati

Active User
Reaction score
25

S?ysze?, s?ysza?em sam mia?em problemy z puszczeniem GTA IV na full... Ale wracaj?c do wied?mina, to patche mam wgrane (tylko 1.4 i 1.5 nimam). Pr?bowa?em te? ze zmian? sterownik?w na 10.2, ale nic nie pomog?o...

Czyta?em gdzie? na forum (nie na tym) ?e trzeba pokombinowa? z filtrowaniem co? tam co? tam, no i pr?bowa?em przyznam ?e grafika lekko si? polepszy?a lecz kamerka nadal chodzi za postaci? jakby skaka?a :lol:

Czekam na dalsze propozycje ;d

Afrati

Active User
Reaction score
25

Od?nie?am !

Afrati

Active User
Reaction score
25

Bump, bump, bump.

Ulfur

Senior User
Reaction score
105

Dzisiaj znalaz?em do?? ciekawy programik. Niestety go nie testowa?em, bo po prostu nie mia?em czasu, ale mam nadziej?, ?e ci pomo?e.

Ma on wiele opcji, wi?c mo?e sporo zdzia?a?. Pisz jak sprawdzisz.

Status
Not open for further replies.