What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Win32:SalityCode

Status
Not open for further replies.

TenTypSwir

NNSTORY.EU Developer
Reaction score
117
No wiec dopadla mnie nieciekawa infekcja ;< Dzisiaj antywirus [Avast] zaczal wariowac i wykryl 29 Win32:SalityCode po czym sam sie wylaczyl... Poczytalem po forach i pobralem SalityKiller ale w nim tez mi wykrylo sality ~ sam siebie skanowal i cos wykryl.
Wiec moze wie ktos co na to poradzic ;C Mam na pc'cie duzo rzeczy ktorych nie chcialbym stracic a sa zarazone - jak je wyleczyc? Dac jakies logi czy cus?

Eturl

We shall know no fear!
Reaction score
438
Odp: Win32:SalityCode

Nie wiem jak, ale kiedy? z?apa?em ten szajs. Mog? Ci powiedzie? tyle, ?e u?ywa?em tego programu i nie zaobserwowa?em by jakiekolwiek dane mi wyparowa?y. Tym czym? masz zainfekowane g??wnie pliki systemowe (aplikacje uruchamiane przy starcie te?), kt?re zostan? wyleczone ;p

TenTypSwir

NNSTORY.EU Developer
Reaction score
117
Odp: Win32:SalityCode

Pisalem troche na temat tego jak to wyleczyc itd z kolega i doszlismy do tego ze procesy svchost.exe [2 z nich] i System [3 z nich] maja local adress tego ip a to qwa przecie ministerstwo obrony wlk bryt >.<

Kolega kazal mi tez zrobic to:

jutro z rana pogrzeje do sklepu po plytke i zobaczymy co to da + w tym czasie mozna jakies inne propozycje jak sie tego kurestwa pozbyc

Status
Not open for further replies.