What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Tibia 8.00 World of Dragon Ball Online : New Era by Painkiller

Status
Not open for further replies.

mateusz2010

Active User
Reaction score
10
Witam. Nie zaprzestalem prac nad moim projektem, czego efektem jest wlasnie zapowiedz mojej wersji WoDBO - World of DragonBall Online : New Era.
Nie zniechecajcie sie widzac ze jest to przerobka wodbo. Najpierw zapraszam do ogladania filmiku prezetujacego czesc mapy :

Teraz cos odemnie:
Nigdy nie przerwe prac nad serverem. Chociaz robie go juz bardzo dlugo nie rzuce tego dopuki go nie skoncze.

Sagi, questy, misje beda opierac sie tylko i wylacznie na sadze DragonBall Z oraz filmach kinowych i odcinkach specjalnych DBZ. Beda wprowadzone rowniez legendy wymyslone przezemnie jak i graczy, ale nie beda one wdzieraly sie w fabule sag - beda to poprostu dluzsze questy wymagajace myslenia.

Moze cos o grafice. Jak widac grafika otoczenia w duzym stopniu zaczerpnieta jest z LOG'a, oraz wlasnych, stworzonych przezemnie grafik.
Efekty spelli i transformacji beda "wielokratkowe" i przyjazne dla oka.

PVP:
Glowny nacisk klade na pvp oraz balans postaci.
Kazda postac bedzie cechowala pewna umiejesnosc , np. Goku bedzie posiadal wielopoziomowy Kaioken, ktorym moze dorownywac poziomowi ssj kosztem zycia /sec (1 forma nie kosztuje nic, nastepne 2 kostuja hp/sec)
Inne przyklady:
Gohan - najlepsza postac na poziomie, w ktorym osiagnie poziom ssj2 jako nastolatek.
Vegeta - oozaru
Goten/Trunks - tu jest ciekawa sprawa. Otoz mozna tymi postaciami grac normalnie do 100 lvl, nastepnie trzeba bd zdecydowac, czy chcemy pozostac dziecmi i na wyzszym lvl nauczyc sie fusion dance, czy dorosnac. Do fuzji zawsze potrzebny bd goten/trunks i ROWNIEZ postac przeciwna nie moze miec lvlu rozniacego sie o 50.

Kazda postac bd posiadac Specjalny Atak. Bd on kosztowal punkty soul (zuzywa cale, sila ataku SA zalezna jest od posiadanych punktow soul), bedzie mial najwiekszy dmg oraz exhaust.

Bd rowniez ( dla PACC) mozliwosc wybrania wygladu stroju, latanie po mapie i po planetach i czy wykonywanie specjalnych questow.

Narazie tyle, dodam ze nie bd REBORN ani nic podobnego. Postacie na ostatnim transie wyrownuja sie wiec nie ma mozliwosci takiej, ze jedna postac jest lepsza od 2. Mozlie jest ze jedna postac bd latwiejsza od 2, a to ktora wybierzecie zalezy juz od was.

Pozdrawiam, Painkiller.

Sandor

Advanced User
Reaction score
10
Odp: World of Dragon Ball Online : New Era by Painkiller

Wszystko ?licznie, nie mog? si? doczeka?..
Kiedy b?d? testy/official?
Ka?da posta? ile b?dzie mia?a trans?w? Najbardziej chodzi mi o Gotena/Trunka z powodu i? mo?na zosta? dzieckiem, lub doros?ym.

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

Goten/Trunks jako dzieci bd posiadac poziom ssj (najszybciej w grze) i jako gotenks ssj posiadany od momenu fuzji oraz ssj3. Jako nastolatkowie goten: ssj, ssj2, ssj3 ( co do tego nie jestem pewnien, ale mysle ze w anime goten szedlby w slady ojca ;P) oraz Trunks: ssj, ussj, ussj2.
Ogolnie to dodam jeszcze ze nie bd czegos takiego (spotykanego na kazdym jednym serverze), mianowicie ze np. goten jako dziecko posiada poziom ssj, a gdy dorasta musi wbijac poziom aby stac sie ssj ponownie. Gdy "dorastamy" potrafimy sie zmienic w super saiyana. :)

Kilka postaci:

Uploaded with

Last edited:

Anastazjo

Advanced User
Reaction score
22

No powiem, ?e mnie zaskoczy?e?.
Jak zobaczy?em temat WoDBO od razu zebra?o mi si? na rzyganie i po wej?ciu w ten temat nie zmieni?o si? moje odczucie po jego przeczytaniu, lecz zmieni?o si? po obejrzeniu filmiku prezentuj?cego u?amek gry oraz mapy.
Nienawidz? WoDBO bo to syf, ale ty tworzysz co? innego, niestety czu? te cz?stk? tworu J&C&H ale my?l?, ?e jednak twoja praca j? przy?mi ^^ ?ycz? powodzenia i czekam z niecierpliwo?ci?.

john28

New User
Reaction score
0

Gdy wchodzi?em na ten temat to wydawa?o mi si? ?e to b?dzie kolejny ots z skopiowan? map? itp.
Ale gdy przeczyta?em to nawet spodoba? mi si? tw?j projekt ; )
Takie pytanko,kiedy b?d? testy/offical ?

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

Nie mam pojecia, napisalem na yt - robie go na wlasne tempo i nie chce sobie wyznaczac daty startu zeby nic nie przegapic co mialem zrobic. Mysle ze jak juz dodalem zapowiedz to coraz blizej do testow otwartych.

Sandor

Advanced User
Reaction score
10

Tak? chrapk? mam na tego otsa, z ch?ci? go wypr?buj?..
Co do pvp pojawi si? wi?cej profesji?
Ogl?daj?c jeszcze Dragon Ball kojarz?, jak na arenach w Tournamentach Final Roundzie Goku mierzy? si? z Uubem. A p??niej Uub razem z Goku polecieli uczy? Uuba trans?w.
Zrobi?by? co? takiego..
Stworzy?by? Uuba a sagi dotyczy?yby nauczenia go trans?w u Goka.
Trzeba by by?o ubi? wiele potwork?w by doj?? do Goka, a ?eby on Ciebie uczy? musisz go pokona? :p

Mix Dem

Advanced User
Reaction score
31

Fajne masz podej?cie do tego co robisz, du?o os?b powinno bra? z Ciebie przyk?ad
Nie porzucasz swojej ci??kiej pracy to dobrze ?wiadczny o Tobie i o serwerze kt?ry przygotowujesz.

Oby tak dalej, a Tw?j wysi?ek mo?e si? sta? du?? furor? :)

Pozdrawiam i ?ycze dalszych sukces?w i wiecznej weny do Tworzenia projetk?w ,,Wodbo''

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

Jesli juz to zobilbym cos takiego, ze aby grac uubem, nalezy wykonac wszystkie sagi (ktore bd dla FACC) i mialby on np. najwiekszy attack speed, ale i tak sily wyrownalyby sie na last transie. Aaale do tego dluga droga, narazie mam skonczonego goku, gohana, vegete bez spelli. Glownie zajmuje sie mapa i balansem jak sa koledzy online i musze stworzyc dwie postacie ktore jak napisalem : cos wyroznia, cos maja lepszego od innych ale nie sa mocniejsze od innych (jest to trudne), i to na nich bede opieral inne postacie.

Infit

User
Reaction score
0

Jak z expem, b?dzie szybki? Szykuje si? najlepszy serwerek ! :) Nie mog? si? doczeka?!

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

Jak z expem, b?dzie szybki? Szykuje si? najlepszy serwerek ! :) Nie mog? si? doczeka?!

Nie, wrecz odwrotnie. Exp bedzie zmudny i powolny. Co to za przyjemnosc 1 dnia gry wbic ssj, a jak musisz poswiecic np. tydzien na wbicie ssj to jest juz cos :)

Marszalikusowy

Active User
Reaction score
3

szkoda ze low exp
Wole grac na Highu :D
ale bede gral
Fajnie sie zapowiada !!
Czekam na date startu!!!!

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

Wlasnie koncze Goku (zostal do zrobienia 3 poziomowy kaioken). Z tej okazji odswiezam temat i wstawiam zdj ataku Ryuken - Dragon Fist - Smocza Piesc - jak kto lubi :)
Efekt bd wygladal mniej wiecej tak : zloty smok uderzajacy o ziemie, tworzacy efekt fali ki oraz spora ilosc dymu. Nie zgadza sie to z anime, ale goku potrzebowal aoe ktorym moglby expic.

Uploaded with

Komandi

Active User
Reaction score
2

@up

; O Piekny Ryuken.. Mysle, ze to bedzie hicior! xd

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

No i jak powiedzialem - kaioken skonczony. Oto namiastka tego co zobaczycie w grze :)

Uploaded with

Krew jest dodatkiem, nie bedzie jej w grze. (bo dziwnie, zeby goku z full hp biegal potluczony :) )

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

Z racji tego ze zaczynam sagi i postacie, odswiezam temat, i chcialbym zadac kilka pytan do graczy:
POSTACIE:
Mysle ze najrozsadniejszym wyborem byloby tworzenie postaci, ktore od poczatku anime (DBZ) sa z nami, tj. Goku, Gohan, Vegeta, Piccolo, Goten, Trunks, Yamcha, Ten-shin, Chaozu, Dende. Dlaczego one? Poniewaz wystepuja one najczesciej, i sa one glownymi bohaterami. I tu pada moje 1 pytanie : czy warto? W takim skladzie taki Yamcha dorownywal by na ostatnim poziomie Goku ssj3 (oczywiscie nie byl by super saiyanem).
Nie chce robic postaci typu : Cell, Buu, Freeza, Raditz itp. poniewaz te postacie zginely szybko po swoim nadejsciu i ciezko by bylo zrobic sagi dla nich.
SAGI:
I tu jest pies pogrzebany. Mam zamiar zrobic sagi, jakie byly w DBZ. I Nastepne pytanie pada wlasnie tutaj: czy robic sagi dla kazdego takie same? (np. yamcha pokonuje freeze) czy tylko niektore watki razem (np. trening u wszechmogacego).
Musicie mi pomoc z tym wyborem. Jesli juz ktos chcialby sie wypowiedziec prosilbym o poparcie wypowiedzi sensownymi argumentami.

@@@EDIT
Myslalem rowniez o tym, ze np. aby grac Gotenem/Trunksem nalezy wykonac np. cell sage i rozpoczac buu sage. Wtedy byloby mniej wiecej zgodnie z anime, lecz narazie nie mam zielonego pojecia jak to zrobic :D

Napisalem na szybko jak po mojemu zrobilbym sagi (pisane na szybko, nie miejcie zalu)
Saiyan Saga
Chapter 1 - Raditz (Tylko - Goku)
Porozmawiaj z Raditzem.
Porozmawiaj z Piccolo. Walcz z raditzem.

Chapter 2 - Trening
Goku - Trenuj na planecie Kaito. (uczysz sie kaioken, techniki zamieniania ki w energie zyciowa oraz genki damy, ktora ja wykorzystuje).
Piccolo, Gohan - Trenuj w dolinie Dinozaurow.
Yamcha, Ten-shin - Trening u wszechmogacego.

Chapter 3 - Walka
Yamcha, Piccolo, Ten-shin, Gohan - walka z Vegeta, Nappa. ( nie trzeba ich pokonywac), wystarczy podjac walke.
Vegeta - walka z Yamcha, Piccolo, Ten-shin, Gohan. Trzeba ich pokonac. Zabicie nappy.

Chapter 4 - Final Battle
Goku - walka z Vegeta. Nastepnie w oozaru vegeta.
Vegeta - walka z Goku. Uczysz sie oozaru.

Chapter 5 - smocze kule.
Porozmawiaj z krilanem (wszyscy)
Gohan - lec na namek z bulma i krilanem.
Goku - lec statkiem z 100x wieksza grawitacja na namek.
Vegeta - lec na namek.
Koniec Saiyan sagi.

Powiedzccie co o tym myslicie.

Last edited:

mateusz2010

Active User
Reaction score
10

Mysle ze temat mozna zamknac. 0 zainteresowania - trudno.

Sandor

Advanced User
Reaction score
10

Nic nie zamykaj !
Co do profesji masz racj?.
Co do Goten/Trunks lepiej zrobi? tak jak pisa?e?, ale jak zrobisz sagi to Ty sam dodasz komu? na stronce, ?e mo?e t? prof? zrobi?, wystarczy do Ciebie napisa?.
Co do Yamchy, lepiej balans z nim zrobi?, albo po prostu zrobi? co? dla ka?dej profy.
By jak mo?na by?o ju? mie? Transa na ssj3 to by wyskakiwa? wyb?r, np. Mo?esz mie? profesj? SSJ3. Wolisz mie? Yamcha, czy prowadzi? dalej transformacje.
Oczywi?cie do Yamchy by? dalej dorobi? transy czy c??.
Do sag postaraj si? jeszcze, bo 1 jest zbyt monotonna (przypomina WODBO)
Wed?ug mnie do Ten-Shina i Chaozu najtrudniej zrobi? transy.
Powodzenia!

serwisps2

Active User
Reaction score
2

Co do Goten/Trunks lepiej zrobi? tak jak pisa?e?, ale jak zrobisz sagi to Ty sam dodasz komu? na stronce, ?e mo?e t? prof? zrobi?, wystarczy do Ciebie napisa?.
Ta... b?dzie np. 50 os?b pisa? do GM ?eby da? ?askawie mo?liwo?? tworzenia postaci bo zrobi?em sage... Bullshit. My?lisz ?e jemu si? b?dzie chcia?o 50 osobom dawa?? ?yjemy w czasach automat?w w kt?rych nic si? nie robi manualnie, cz?owieku.
Wystarczy doda? w skrypcie zmienn? kt?ra dodaje wpis do tabeli SQL nast?pnie zrobi? w accmakerze skrypt ?e mo?na stworzy? posta? dopiero gdy zrobili?my sag?, Painkiller zaoszcz?dzi czas i inni pisz?c do niego.. (w pewnym sensie 99% tego b?dzie spamowa?a co 1h ?eby doda? im mo?liwo??).

Tyle ode mnie.
Ryuken wygl?da ?adnie, pracuj w swoim tempie. Mo?esz robi? otsa 5 tygodni/rok/dwa lata/5 lat aby? by? ty przekonany ?e jest dobry i grywalny.

Sandor

Advanced User
Reaction score
10

Serwis akurat nie wiedzia?em, ?e tak mo?na ^^
Mateusz co do liczno?ci os?b, b?dzie jaka? granica powy?ej 200 os?b online?

Status
Not open for further replies.