Wyciek hase? do kont pocztowych!

Status
Zamknięty.

Jogi88

Misiek ; x
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
83

2rosw36.png

Do sieci wyciek?o dok?adnie 9330 login?w i hase? u?ytkownik?w poczty oferowanej mi?dzy innymi przez: onet.pl, wp.pl, interia.pl, czy o2.pl.

- S?dz?c z oprogramowania znalezionego przez nas na serwerze z?odziei, has?a pochodz? z phishingu i keyloger?w – nie mo?na jednak wykluczy?, ?e jest to r?wnie? efekt w?amania na jeden z serwis?w, kt?ry umo?liwia „zaci?ganie” poczty z zewn?trznych serwer?w (to sugeruje nazwa pliku z has?ami)

Lista skradzionych maili.:
439 – onet.pl
1332 – interia.pl
2922 – wp.pl
4636 – o2.pl

Portale, kt?rych u?ytkownicy padli ofiar? ataku, zosta?y ju? o tym poinformowane. Co “gorsza witryna, na kt?rej znalaz?em te dane, posiada tak?e listy na przyk?ad 3 000 login?w i hase? do kont ssh (cz??? na konto administratora), ponad 50 kont ftp, ponad 5 000 b??d?w typu Local File Include, ponad 1 000 witryn z b??dem SQL Injection i pliki wynikowe zawieraj?ce dane zebrane z trojan?w Zeus”

Je?li chcesz zobaczy? czy Tw?j email jest na li?cie, wy?lij pw z adresem e-mail do Jogi88

- Je?li Tw?j email widnieje na li?cie, zmie? has?o do konta, oraz do kont na stronach internetowych powi?zanych z tym e-mailem.

Odp: Wyciek Hase? !

Ja zosta?em z hackowany mia?em has?o do tibi na mailu :/
o2.pl teraz blokuje konta wszystkim osob? kt?re nie zmieni?y has?a do skrzynki kt?rzy byli na tej li?cie.

Ehh, co si? dzieje z tym internetem. :/

Mam nadziej?, ?e m?j mail nie znalaz? si? na tej li?cie, a administratorzy portali zabezpiecz? jako? servis. Jednak w tym czasie mo?e uciec jeszcze wi?cej hase?. Miejmy nadziej?, ?e to nie potrwa d?ugo, a wszystkie straty zostan? odzyskane - co jest nie mo?liwe.

Wsp??czuje wszystkim, co stracili wa?ne has?a, do np swojego portalu, konta do tibii ^^(100 level +)

Pozdro

Fenomenalny przyk?ad bezmy?lno?ci (nie, nie waszej) cz?owieka, kt?ry za prac? z bazami danych dostaje mas? pieni?dzy. Tylko dlaczego Ci "hakerzy" nie wycelowali w na przyk?ad bazy danych policji? By?oby bardziej ciekawie. Ba! Czekam ju? od wielu dni na zintegrowany atak, na najbardziej internetowy kraj, jakim jest Estonia ; ).

Zapomnia?e? doda? i? uchroni?y si? tylko konta pocztowe na:
Yahoo.com
oraz
Gmail.com

Na szcz??cie moich poczt tam nie ma:)

Kolejny przyk?ad na to, ?e polskie poczty s? do niczego. Wolno dzia?aj?, w chuj reklam, do tego ten wyciek. Od dawna mam konta tylko na gmailu, wg. mnie jest to najlepsza poczta. Chocia? jeszcze kiedy? mia?em konto na onecie, ale to tylko 439 kont.. Mojego na pewno nie ma.

Uhhh.... Na szcz??cie mojej poczty nie ukradli.

Te has?a wyciek?y ju? par? miesi?cy temu. W pliku z loginami i has?ami znajdowa?o si? moje hase?ko, kt?re zmienia?em bodaj?e w maju albo kwietniu. Taka jest prawda. M?j email znalaz? si? na tej li?cie, poniewa? kiedy? ustawia?em sobie pierwsze lepsze hase?ko sk?adaj?ce si? z samych cyfr, ale to nie zmienia faktu, ?e serwis w kt?rym byli?my zarejestrowani zosta? albo "hackni?ty", albo admin tego serwisu napisa? skrypcik, kt?ry sprawdza? login i has?o do poszczeg?lnych serwis?w pocztowych.
Z tego miejsca pozdrawiam trooya, kt?ry zapewne ju? jaki? czas temu posiada? te has?a :p

Tutaj przedstawiam dwa skrypty, kt?re sprawdz?, czy tw?j e-mail jest na li?cie:
10 000 hase? polskich internaut?w (onet.pl, interia.pl, wp.pl, o2.pl) -- Niebezpiecznik.pl --

Swoj? drog? sam mia?em za?o?y? ten temat jak mi przysz?a poczta do mnie o wycieku hase?, ale jako? o tym zapomnia?em :p

Te has?a wyciek?y ju? par? miesi?cy temu. W pliku z loginami i has?ami znajdowa?o si? moje hase?ko, kt?re zmienia?em bodaj?e w maju albo kwietniu. Taka jest prawda. M?j email znalaz? si? na tej li?cie, poniewa? kiedy? ustawia?em sobie pierwsze lepsze hase?ko sk?adaj?ce si? z samych cyfr, ale to nie zmienia faktu, ?e serwis w kt?rym byli?my zarejestrowani zosta? albo "hackni?ty", albo admin tego serwisu napisa? skrypcik, kt?ry sprawdza? login i has?o do poszczeg?lnych serwis?w pocztowych.
Z tego miejsca pozdrawiam trooya, kt?ry zapewne ju? jaki? czas temu posiada? te has?a :p
Tutaj przedstawiam dwa skrypty, kt?re sprawdz?, czy tw?j e-mail jest na li?cie:
10 000 hase? polskich internaut?w (onet.pl, interia.pl, wp.pl, o2.pl) -- Niebezpiecznik.pl --
Swoj? drog? sam mia?em za?o?y? ten temat jak mi przysz?a poczta do mnie o wycieku hase?, ale jako? o tym zapomnia?em :p

To jest kolejna fala, sprawc? jest Indi~ Team, wtedy by?o oko?o 2 tysi?cy kont, teraz jest prawie 10 tysi?cy kont, atak mia? miejsce dnia 24 czerwca, o 3 nad ranem. Wywo?any by? prawdopodobnie przez sql injection.

Odp: Wyciek hase? do kont pocztowych!

Na szcz??cie moje konta e-mailowe nie znalaz?y si? na ich li?cie. Wsp??czuj? tym co stracili swoje konta e-mailowe z ich zawarto?ci?.

Zawsze uwa?a?em, ?e konta na g-mailu s? jednymi z najbezpieczniejszych bo wiadomo tak znana skrzynka pocztowa nie da?aby tak ?atwo dopu?ci? do wycieku hase?, co prawda mog?o si? to zdarzy? ale to troch? dziwne, ?e a? z tylu e-mail?w. Powodzenia w zak?adaniu nowych maili. :D.

To jest kolejna fala, sprawc? jest Indi~ Team, wtedy by?o oko?o 2 tysi?cy kont, teraz jest prawie 10 tysi?cy kont, atak mia? miejsce dnia 24 czerwca, o 3 nad ranem. Wywo?any by? prawdopodobnie przez sql injection.

Dla mnie mo?e by? nawet PoKeMoN Team, niewa?ne. Wa?ne jest to, ?e te konta w og?le wyciek?y w sie?. Sql Injection? Na jaki serwis? Na o2, onet, wp, interia? no prosze ciebie... Ten plik z has?ami i loginami zawiera? niby tylko dobre has?a, te niewa?ne by?y usuwane. Dziwne, bo ja to has?o, kt?re by?o zawarte w pliku (jeszcze raz si? powt?rz?) by?o zmieniane w maju albo kwietniu.
24 czerwca o 3 nad ranem m?g? wyj?? plik w sie?, co nie zmienia faktu, ?e ju? go mieli du?o, du?o wcze?niej.

Zawsze uwa?a?em, ?e konta na g-mailu s? jednymi z najbezpieczniejszych bo wiadomo tak znana skrzynka pocztowa nie da?aby tak ?atwo dopu?ci? do wycieku hase?, co prawda mog?o si? to zdarzy? ale to troch? dziwne, ?e a? z tylu e-mail?w. Powodzenia w zak?adaniu nowych maili. :D.
Wiesz, by?a ju? taka sytuacja ?e mi?dzy innymi w?a?nie z gmail wyciek?o mn?stwo login?w i hase? do kont pocztowych. Jak na razie nie ma ca?kowicie bezpiecznego serwisu e-mail.

Bardzo wsp??czuje osobom poszkodowanym. W?a?nie na vt dosta?em [ja z 20 osobami] link do stronki z tysi?cem email oraz has?ami oto dow?d :

beztytuuzw.png

Sprawdzi?em kilka przelotnie mejli i niekt?re dzia?aj?, niekt?re maj? zmienione has?a a inne maj? zablokowane konto. Nikt tego nie zatrzyma a kolega m?wi, ?e dosta? t? stronk? z internetu.
Na szcz??cie mojego emejla tam nie by?o ale wsp??czuje poszkodowanym.

DEkalog hakera wam wszsytko wyja?ni :D

Mi takze hackneli konto e-mail na o2.pl na ktorym mialem passy do mojego chara:>

Status
Zamknięty.
Back
Do góry