What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Wywiad z Ekonem [Moderator]

Status
Not open for further replies.
S

Seylit

Guest
Ekon - nowa si?a.​

Ostatnie rewolucje w Kadrze przynios?y wiele zmian. Jedn? z nich by?o przegrupowanie moderator?w i przyj?cie do szereg?w nowych. Jednym z nich jest Ekon - kim dok?adnie jest i dla czego zosta? moderatorem? O tym dowiecie si? w wywiadzie:

e1esup.jpg
Ekon​

Witam Ekon. Czy mia?by? co? przeciwko kr?tkiemu wywiadowi dla spo?eczno?ci Tnet?

Oczywi?cie, ?e nie.

Zacznijmy wi?c od podstawowych informacji na temat Twojej osoby. Jak masz na imi?, ile masz lat i sk?d pochodzisz?

Mam na imi? Tomek, mam 16 lat oraz pochodz? z Wroc?awia.

Pozw?l, ?e zadam pytanie kt?re nurtuje wi?kszo?? naszych u?ytkownik?w. Zosta?e? moderatorem maj?c zaledwie 100 post?w. Ostatnio by?a przebudowywana nieco struktura Kadry i podej?cie do organizacji forum: st?d pytanie - jak znalaz?e? si? z Kadrze?

Dostrzegli mnie Admini tego forum, napisali do mnie, ?e uwa?aj? ?e m?g?bym by? dobrym kandydatem na przysz?ego moderatora.

Rozumiem. Skoro jeste? moderatorem na jednym z najwi?kszych polskich for o tematyce Tibijskiej, zgaduj?, ?e masz sporo wsp?lnego z t? gr?. Jak zacz??e? gra? w Tibi?? Jakie s? Twoje osi?gni?cia? Jak zapatrujesz si? na zmiany kt?re wprowadza CipSoft?

Zacz??em gra? w tibi? ok. 6 lat temu. Kumple z osiedla pokazali mi gr? i kiedy dosta?em tylko internet od kochanych rodzic?w zacz??em gra?. Pocz?tki by?y trudne ale z czasem sz?o coraz lepiej. Co do jesiennego update’u, my?l?, ?e mi si? podoba i nie zmieni? bym w nim nic. Zobaczymy tylko jak doko?cz? spraw? transfer?w.

Zostawmy gr? na boku i wr??my do Twojej osoby. Moderowanie forum wymaga wielu umiej?tno?ci i warto?ci, ale jest tak?e szans? na pokazanie swoich zainteresowa? i kreatywno?ci ??cz?c prac? na forum i codzienne obowi?zki i zainteresowania. I tutaj jest pytanie: Jakie s? Twoje zainteresowania?

Mam wiele zainteresowa? lecz g??wnie sport a dok?adniej pi?ka no?na oraz sztuki walki i ich historia. Lubi? r?wnie? czasem poszpera? przy komputerze.

Jakie konkretnie sztuki walki Ci? interesuj?? Praktykujesz je?

Tak. Chodz? na SKM (Street Krav Maga ) o ile mo?na zaliczy? to do sztuki walki. Og?lnie z pozosta?ych to g??wnie interesuj? si? Muay Thai, Taekwondo, Kick-boxing.

Rozumiem. Na razie dano ci szans? sprawdzenia si? jako moderatora pr?bnego. Po uko?czeniu testu (w co na pewno nie w?tpimy i ?yczymy ci tego), planujesz wspina? si? na kolejne szczeble swojej kariery? Chodzi mi konkretnie o wy?sze rangi jak moderator globalny, manager lub nawet administrator? Jak my?lisz, jak sprawdza?by? si? na tych stanowiskach?

P?ki co sam sprawdzam jak daje rade na pr?bnym moderatorze i skupiam si? na tym.
Kiedy? mo?e zastanowi? si? czy da?bym rad? na wy?szym szczeblu.

Czy wydaje Ci si?, ?e jako moderator podo?asz nak?adowi obowi?zk?w? Chodzi mi o po??czenie obowi?zk?w w domu, szkole i na forum?

P?ki co daj? rad?, ucz? si?, sprz?tam oraz udzielam si? na forum . Wiem, ?e jak uda mi si? zosta? juz normalnym modem b?dzie jeszcze wi?cej obowi?zk?w lecz uwa?am, ?e r?wnie? podo?am temu

M?wi?c o ?yciu prawdziwym. Jakie s? Twoje plany na przysz?o??? (Chodzi mi o edukacj? i zaw?d)

Aktualnie chodz? do szko?y mechanicznej o profilu - mechatronik wi?c my?l? te?, ?e b?dzie to m?j przysz?y zaw?d. Licz? r?wnie? ze zdam matur? i ewentualnie na jakie? studia.

Kiedy czujesz si? spe?niony?

Czuj? si? zazwyczaj spe?nionym po treningu : )

Przejd?my teraz do spraw wierze?. Wierzysz w Boga, nadprzyrodzone si?y czy jak?? form? energii kontroluj?c? nasz ?wiat?

Wierz? w Boga lecz nie we wszystko co jest zawarte w Biblii.

Gdyby? mia? mo?liwo?? spe?nienia jednego ?yczenia, dokonania jednej zmiany na ?wiecie - co by to by?o?

Konkretna zmiana w rz?dach Polski.

A co dok?adnie?

Dok?adnie zmiana "Kaczor?w" oraz ca?ego PZPN :D

Dobrze. Wydaje mi si?, ?e u?ytkownicy zd??yli Ci? lepiej pozna?. Spr?bujmy mo?e teraz standardowej gry w szybkie pytania, dobrze?

Ok

Biblia?

Wiara

Forum?

Mistrzowie

Fast Food?

Grubo??

Emigracja?

Strata

Awans?

Lepszy poziom

Ok. To chyba ju? wszystko. Chcia?by? na koniec pozdrowi? kogo??

Tak oczywi?cie. Pozdrawiam mojego najlepszego kumpla Fliszka, ca?y serwer Lunara oraz Thoria, no i wszystkich u?ytkownik?w tibia.net.pl!

Dzi?kuj? z udzielenie wywiadu. Powodzenia!

Dzi?ki :D

Always

Advanced User
Reaction score
103
Odp: Ekon - nowa si?a

"Kr?tko i na temat", co nie zawsze oznacza dobrze. Pytania ?adnie sformu?owane, odpowiedzi za? udzielone na "odwal?e si? w ko?cu". W wywiadach r?wnie? nie powinno u?ywa? si? takich zdrobnie? jak "mod", a ?adna odpowied? nie jest poparta sensownymi argumentami. Seylit, odwali?e? kawa? dobrej roboty zadaj?c tak obszerne i zgrabnie sformu?owane pytania.

#edit
Po ponownym przeczytaniu stwierdzam, ?e wyra?enia typu "kaczor", wzi??y si? raczej z pods?uchanych rozm?w doros?ych, ni? w?asnych pogl?d?w.

Ok, szybkie podsumowanie. Pi?kne pytania, infantylne odpowiedzi. Tyle z mojej strony.

@Ekon
Naprawd? nie widzisz swoich odpowiedzi, kt?re rzekomo s? na poziomie 16-latka?

Last edited:

Chreate

User
Reaction score
3

Wywiad dosy? ciekawy, oraz na poziomie, pytania bardzo ?adnie sformu?owane, jak to kolega wy?ej wychwyci?.

B??d?w ?adnych si? nie dopatrzy?em z twojej strony jak i Ekon'a za co masz u mnie wielki plus.

Za ca?okszta?t daje reputa, ale p?ki co si? nie liczy, poniewa? nie mam wymaganych 30 post?w.

Ekon

Active User
Reaction score
12

Dziekuj? Seylit za wywiad jeszcze raz, by?o mi bardzo mi?o.
Co do Always'sa chcia?bym zaznaczy?, ?e by? to wywiad robiony 30min przed moim wyj?ciem do szko?y i musia?em sie zbytnio spieszy?.
Rownie? chcia?em jednak udzieli? tego wywiadu bo ju? go raz odwo?ywalem.
Co do stwierdzenia "kaczory" niestety nie pods?ucha?em tego z rozmowy doros?ych, poniewa? ja po pierwsze nie podsluchuje tylko sam rozmawiam z doros?ymi na jakims poziomie w dodatku stwierdzenie "kaczory" wi?kszo?? ludzi ich tak nazywa i nie koniecznie musz? to by? osoby doros?e.
Tak w og?le my?l? Always, ?e nieczujesz do mnie zbytniej sympati i my?l?, ?e to z tego powodu skrytykowa?e? mnie, ale spokojnie mi to nie przeszkadza;).
@Topic
Po przeczytaniu ca?o?ci sam zauwa?y?em, ?e Seylit odwaliles dobr? robot? a ja troszeczk? ubogo ale tak jak opisywa?em Always'owi, ?e troszeczk? si? spieszyli?my.
Ale ok nie jest z?e i licze na to, ?e troszeczk? wiecej si? o mnie dowiedzieli?cie :D.
Pozdrawiam.

Last edited:

Blessed Killer

Advanced User
Reaction score
17

Seylit - spodziewa?em si? po Tobie tak dobrego wywiadu.

Dobre pytania, ka?de pytanie by?o przemy?lane i na poziomie. Bardzo dobrze czyta?o mi si? ten wywiad. Ale jedna sprawa dlaczego 'Ci' w nie kt?rych momentach pisa?e? z ma?ej litery? Np. [...]"?yczymy ci tego"[...] Nie jest to taki wielki b??d a jednak wpad? mi w oko.

Za to 'ci' 9/10 :)

I'm back...

Skalar

Advanced User
Reaction score
48

Brawo. Bardzo fajny wywiad pytania s? dobrze sformu?owane. Brak zastrze?e? z mojej strony.

Ekon
No ch?opak widz?, ze mamy co? wsp?lnego co nas ??czy xDD.

czyt. Sztuki Walki, a mianowicie Kick-boxing.
Na kt?rym? z Meetingu we Wroc?awiu(jak b?d?) albo gdzie? indziej musimy si? spotka? i razem potrenowa? ;]

Last edited:

Apolo

Active User
Reaction score
6

@Ekon
My?l? ?e, sprawisz si? na pozycji moderatora.
?ycze dalszych sukces?w.
Te? Trenuje jedn? ze sztuki walki m.in. BJJ- Brazylijskie Ju Jitsu
@Aly~~
Zejd? z ch?opaka
Zazdro?cisz Ekonowi ?e w tak syzbkim t?mpie rozwino? si??
To ?? Ty nie potrawisz porozmawia? z doros?ymi ludzmi na ich (poziomie)
To nieznaczy ?e Ekon te?.
@Topic
Wywiad 10/10
Dobry, czytelny nie zauwazy??m b?ed?w j?zyk?wych :D
Pozdrawiam,
Apolo
@Jestem kompl?tnym dysortografem/dyslektykiem wie? mo?liwa liter?wka. :D

Last edited:
B

Budzik

Guest

W ca?ym wywiadzie znalaz?em jedn? liter?wk? i s?owo niepotrzebnie zacz?te od du?ej litery, a mianowicie:
jak znalaz?e? si? z Kadrze?
Chyba zamiast "z" powinno by? w i Kadrze niepotrzebnie z du?ej litery.

Wywiad bardzo dopracowany, nie da si? ukry?, chod? mo?na by?o wymy?li? wi?cej pyta?, zar?wno o forum, RL Life, jak i tibii. Pytania oczywi?cie dobrze sformu?owane, wypowiedzi mo?e troch? s?abiej, nie rozumiem dlaczego wszyscy, kt?rym wmawiano s?abe odpowiedzi t?umacz? si? brakiem czasu, ale przypu??my, ?e rzeczywi?cie tak by?o, do tego si? czepia? nie b?d?. Wywiad fajnie si? czyta?o, du?o si? dowiedzia?em o nowym modzie, oczywi?cie, ?ycz? powodzenia w pracy.

N

Napster

Guest

W ca?ym wywiadzie znalaz?em jedn? liter?wk? i s?owo niepotrzebnie zacz?te od du?ej litery, a mianowicie:
Chyba zamiast "z" powinno by? w i Kadrze niepotrzebnie z du?ej litery.
Wywiad bardzo dopracowany, nie da si? ukry?, chod? mo?na by?o wymy?li? wi?cej pyta?, zar?wno o forum, RL Life, jak i tibii. Pytania oczywi?cie dobrze sformu?owane, wypowiedzi mo?e troch? s?abiej, nie rozumiem dlaczego wszyscy, kt?rym wmawiano s?abe odpowiedzi t?umacz? si? brakiem czasu, ale przypu??my, ?e rzeczywi?cie tak by?o, do tego si? czepia? nie b?d?. Wywiad fajnie si? czyta?o, du?o si? dowiedzia?em o nowym modzie, oczywi?cie, ?ycz? powodzenia w pracy.
Bo Kadra jest w ?yciu ka?dego cz?owieka najwa?niejsza :).

Ma?o tych pyta?, zw?aszcza o forum, o Tibi?, niepotrzebne wtr?cenie w religi?, par? liter?wek. Reszta okej. Wi?cej przy?o?enia, panowie.

PS Fajna japa :D!

Ciodyk

Active User
Reaction score
0

Fajny wywiad, troch? si? dowiedzia?em o Ekonie. ?adnie, czytelnie zrobiony, b??dy ju? wypatrzyli wi?c nie b?d? si? przyczepia?. Tylko zgadzam si? z Napsterem, ?e nie potrzebna ta religia.

Status
Not open for further replies.