S
Seylit
Guest
Ekon - nowa si?a.
Ostatnie rewolucje w Kadrze przynios?y wiele zmian. Jedn? z nich by?o przegrupowanie moderator?w i przyj?cie do szereg?w nowych. Jednym z nich jest Ekon - kim dok?adnie jest i dla czego zosta? moderatorem? O tym dowiecie si? w wywiadzie:
Ekon
Witam Ekon. Czy mia?by? co? przeciwko kr?tkiemu wywiadowi dla spo?eczno?ci Tnet?
Oczywi?cie, ?e nie.
Zacznijmy wi?c od podstawowych informacji na temat Twojej osoby. Jak masz na imi?, ile masz lat i sk?d pochodzisz?
Mam na imi? Tomek, mam 16 lat oraz pochodz? z Wroc?awia.
Pozw?l, ?e zadam pytanie kt?re nurtuje wi?kszo?? naszych u?ytkownik?w. Zosta?e? moderatorem maj?c zaledwie 100 post?w. Ostatnio by?a przebudowywana nieco struktura Kadry i podej?cie do organizacji forum: st?d pytanie - jak znalaz?e? si? z Kadrze?
Dostrzegli mnie Admini tego forum, napisali do mnie, ?e uwa?aj? ?e m?g?bym by? dobrym kandydatem na przysz?ego moderatora.
Rozumiem. Skoro jeste? moderatorem na jednym z najwi?kszych polskich for o tematyce Tibijskiej, zgaduj?, ?e masz sporo wsp?lnego z t? gr?. Jak zacz??e? gra? w Tibi?? Jakie s? Twoje osi?gni?cia? Jak zapatrujesz si? na zmiany kt?re wprowadza CipSoft?
Zacz??em gra? w tibi? ok. 6 lat temu. Kumple z osiedla pokazali mi gr? i kiedy dosta?em tylko internet od kochanych rodzic?w zacz??em gra?. Pocz?tki by?y trudne ale z czasem sz?o coraz lepiej. Co do jesiennego update’u, my?l?, ?e mi si? podoba i nie zmieni? bym w nim nic. Zobaczymy tylko jak doko?cz? spraw? transfer?w.
Zostawmy gr? na boku i wr??my do Twojej osoby. Moderowanie forum wymaga wielu umiej?tno?ci i warto?ci, ale jest tak?e szans? na pokazanie swoich zainteresowa? i kreatywno?ci ??cz?c prac? na forum i codzienne obowi?zki i zainteresowania. I tutaj jest pytanie: Jakie s? Twoje zainteresowania?
Mam wiele zainteresowa? lecz g??wnie sport a dok?adniej pi?ka no?na oraz sztuki walki i ich historia. Lubi? r?wnie? czasem poszpera? przy komputerze.
Jakie konkretnie sztuki walki Ci? interesuj?? Praktykujesz je?
Tak. Chodz? na SKM (Street Krav Maga ) o ile mo?na zaliczy? to do sztuki walki. Og?lnie z pozosta?ych to g??wnie interesuj? si? Muay Thai, Taekwondo, Kick-boxing.
Rozumiem. Na razie dano ci szans? sprawdzenia si? jako moderatora pr?bnego. Po uko?czeniu testu (w co na pewno nie w?tpimy i ?yczymy ci tego), planujesz wspina? si? na kolejne szczeble swojej kariery? Chodzi mi konkretnie o wy?sze rangi jak moderator globalny, manager lub nawet administrator? Jak my?lisz, jak sprawdza?by? si? na tych stanowiskach?
P?ki co sam sprawdzam jak daje rade na pr?bnym moderatorze i skupiam si? na tym.
Kiedy? mo?e zastanowi? si? czy da?bym rad? na wy?szym szczeblu.
Czy wydaje Ci si?, ?e jako moderator podo?asz nak?adowi obowi?zk?w? Chodzi mi o po??czenie obowi?zk?w w domu, szkole i na forum?
P?ki co daj? rad?, ucz? si?, sprz?tam oraz udzielam si? na forum . Wiem, ?e jak uda mi si? zosta? juz normalnym modem b?dzie jeszcze wi?cej obowi?zk?w lecz uwa?am, ?e r?wnie? podo?am temu
M?wi?c o ?yciu prawdziwym. Jakie s? Twoje plany na przysz?o??? (Chodzi mi o edukacj? i zaw?d)
Aktualnie chodz? do szko?y mechanicznej o profilu - mechatronik wi?c my?l? te?, ?e b?dzie to m?j przysz?y zaw?d. Licz? r?wnie? ze zdam matur? i ewentualnie na jakie? studia.
Kiedy czujesz si? spe?niony?
Czuj? si? zazwyczaj spe?nionym po treningu : )
Przejd?my teraz do spraw wierze?. Wierzysz w Boga, nadprzyrodzone si?y czy jak?? form? energii kontroluj?c? nasz ?wiat?
Wierz? w Boga lecz nie we wszystko co jest zawarte w Biblii.
Gdyby? mia? mo?liwo?? spe?nienia jednego ?yczenia, dokonania jednej zmiany na ?wiecie - co by to by?o?
Konkretna zmiana w rz?dach Polski.
A co dok?adnie?
Dok?adnie zmiana "Kaczor?w" oraz ca?ego PZPN
Dobrze. Wydaje mi si?, ?e u?ytkownicy zd??yli Ci? lepiej pozna?. Spr?bujmy mo?e teraz standardowej gry w szybkie pytania, dobrze?
Ok
Biblia?
Wiara
Forum?
Mistrzowie
Fast Food?
Grubo??
Emigracja?
Strata
Awans?
Lepszy poziom
Wiara
Forum?
Mistrzowie
Fast Food?
Grubo??
Emigracja?
Strata
Awans?
Lepszy poziom
Ok. To chyba ju? wszystko. Chcia?by? na koniec pozdrowi? kogo??
Tak oczywi?cie. Pozdrawiam mojego najlepszego kumpla Fliszka, ca?y serwer Lunara oraz Thoria, no i wszystkich u?ytkownik?w tibia.net.pl!
Dzi?kuj? z udzielenie wywiadu. Powodzenia!
Dzi?ki