• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wywiad z Hoxaverem [Admin]

Status
Zamknięty.

Lakis

Advanced User
Liczba reakcji
9
Lakis: Witaj Hoxaverze czy udzielisz wywiadu dla u?ytkownik?w Tibia.net.pl?
Hoxaver: Oczywi?cie.

Lakis: Jak si? nazywasz, ile masz lat i sk?d pochodzisz?
Hoxaver: Nazywam si? Rafa? i pochodz? z Bia?egostoku. Wiek pozwol? zachowa? dla siebie, gdy? uwa?am, ?e nie ma on wi?kszego znaczenia.

Lakis:Jak zacz??a si? twoja przygoda z Tibia.net.pl?
Hoxaver: By?o to tak dawno temu, ?e ledwo pami?tam, ale chyba potrzebowa?em poradnika jak zrobi? no-ip i kolega podes?a? mi link na TNET.

Lakis: Czy na pocz?tku swojej przygody z Tibia.net.pl bra?e? przyk?ad z kt?rego? z u?ytkownik?w czy mo?e mia?e? jakiego? mentora?
Hoxaver: Raczej nie bra?em z nikogo przyk?adu. Wcze?niej mocno udziela?em si? na dw?ch innych forach internetowych, wi?c wiedzia?em jak mam si? zachowywa?.

Lakis: My?lisz ze w pe?ni wywi?zujesz si? ze swoich obowi?zk?w jako Administrator forum?
Hoxaver: Raczej tak. Wydaje mi si?, ?e staram si? jak mog?, pr?buj? zmienia? ile si? da na lepsze. Wiele z tego zajmuje du?o czasu, mi?dzy innymi dla tego, ?e cz?sto potrzebuj? pomocy innych. Aczkolwiek mo?e m?g?bym po?wi?ca? forum jeszcze wi?cej czasu.

Lakis:: Jakie cele postawi?e? sobie na rok 2009 zwi?zane z Tibia.net.pl?
Hoxaver: Na pewno usprawnienie dzia?ania kadry, reorganizacj? grupy Vip, zorganizowanie wielu konkurs?w, zwi?kszenie atrakcyjno?ci forum i du?o wi?cej, ale na t? chwil? pozostawi? to dla siebie, ewentualnie dla reszty kadry.

Lakis: Co twoim zdaniem jest najwi?kszym sukcesem forum a co najwi?ksza pora?ka?
Hoxaver: Najwi?kszym sukcesem? Nigdy si? nad tym nie zastanawia?em, ale by? mo?e to, ?e chocia? w?a?ciciel forum ostatnio do?? rzadko na nie zagl?da, ono dalej si? rozwija. Jest to niew?tpliwie zas?ug? ?wietnej kadry, kt?rej zebranie te? uwa?am za wielki sukces. Najwi?ksz? pora?k? jest jak dla mnie to, ?e grupa naprawd? aktywnych i sensownie pisz?cych u?ytkownik?w jest bardzo ma?a.

Lakis: Od ilu lat grasz w tibie i jak zacz??a si? twoja przygoda z Tibia?
Hoxaver: Je?li dobrze licz? to ju? dobre pi?? lat, w ka?dym razie od Tibii 7.1 . A jak zacz??a si? moja przygoda z t? gr?? Pewnego razu b?d?c z koleg? w kawiarence internetowej zauwa?y?em, ?e trzech ch?opak?w z o?ywieniem gra w gr? MMO o nazwie Tibia. Zapyta?em si? koleg? czy gra? w to kiedy?, ten odpowiedzia?, ?e nie, ale jego starszy brat owszem. Po kilku dniach ten kolega powiedzia? mi, ?e to ca?kiem fajna gra, pom?g? mi za?o?y? konto i wbi? drugi poziom do?wiadczenia. Tak si? to w?a?nie zacz??o. To by?y czasy…

Lakis: Co uwa?asz za swoje najwi?ksze osi?gniecie na arenie Real Tibi a co za najwi?ksza pora?k??
Hoxaver: Za najwi?ksze osi?gni?cie chyba przej?cie PoI, a za najwi?ksz? pora?k?…? Mo?e zabicie mnie na 18lvl przez grup? kilkunastu 8lvl postaci.

Lakis: Mia?e? mo?e jakie? osi?gni?cia na arenie Open Tibia Server tzw.OTS?Chodzi mi o np. du?y lvl na popularnym ots lub mo?e mia?e? w?asny server?
Hoxaver: Raczej nigdy nie zagrzewa?em d?u?ej miejsca na ?adnym OTS, wi?c nigdy nie by?em w?r?d najlepszych graczy na serwerze. No dobra, poza OTSami pod 7.6 .
Mia?em kiedy? sw?j w?asnym wi?kszy OTS o nazwie Divizjon, nad kt?rym razem z zespo?em pracowa?em przez p?? roku. Gra?o tam nawet sporo os?b, ale po nieca?ym miesi?cu zabrak?o ch?ci do dalszego rozwijania i projekt si? rozpad?.

Lakis: Ok mo?e czas na zmian? tematu.Jakie s? twoje hobby/zainteresowania?
Hoxaver: Moim najwi?kszym hobby jest fantastyka. Literatura, gry RPG (zw?aszcza Warhammer Fantasy Roleplay) pisanie w?asnych opowiada? i r??nych innych tekst?w. Na drugim miejscu stoi u mnie muzyka (Rock i Metal) i granie na gitarze.

Lakis: Masz mo?e kogo? w ?yciu co zawsze cie wspiera i pociesza w trudnych chwilach?
Hoxaver: My?l?, ?e jednej takiej osoby raczej nie ma, cho? w sumie ci??ko m?wi?, abym prze?ywa? naprawd? trudne chwile. Mam jednak na szcz??cie dw?ch przyjaci??, na kt?rych zawsze mog? polega?.

Lakis: Jest mo?e w twoim ?yciu kobieta z kt?ra wi??esz plany na przysz?o???
Hoxaver: Chyba jestem jeszcze na to zdecydowanie za m?ody. Musz? przyzna?, ?e z ?adn? dziewczyn? nie by?em jeszcze naprawd? d?ugo i wydaje mi si?, ?e nie b?d?c w 'powa?nym' wieku, cho?bym nie wiem jak bardzo si? zauroczy?, kiedy? mi przejdzie.

Lakis: Jakie s? twoje plany na przysz?o???
Hoxaver: Dog??bnie si? jeszcze na tym nie zastanawia?em, ale chcia?bym w przysz?o?ci zosta? designerem gier video i gdy do tego dojrzej? za?o?y? rodzin?.

Lakis: Kto jest dla ciebie najwi?kszym autorytetem?
Hoxaver: Nawet si? nad tym nie zastanawia?em, ale chyba Jan Pawe? II.

Lakis: Zdradzisz nam mo?e sw?j ?yciowy cel?
Hoxaver: Na t? chwil? jest to w?a?nie zostanie designerem gier video i np. moja praca jako pisarz w Vitae World jest cz??ciowo po?wi?cona nabraniu do?wiadczenia w tworzeniu fabu?y do gier. Mam te? jeszcze inny, skryty cel, o kt?rym jednak wol? nie pisa?.

Lakis: Uwa?asz, ?e jeste? lepszy od swoich r?wie?nik?w ze szko?y i forum?Jak tak powiedz dlaczego.
Hoxaver: Ci??ko pisa? czy jestem lepszy od innych, bo ka?dy jest w czym? lepszy, a w czym? gorszy. W wielu rzeczach jednak na pewno jestem lepszy od r?wie?nik?w ze szko?y (np. w pisaniu wypracowa?), czy forum (np. w wymy?laniu fabu?y).

Lakis: Niestety zbli?amy si? do ko?ca naszej milej pogaw?dki, dzi?kuje ci za czas kt?ry mi po?wieci?e?.Masz mo?e ochot? kogo? pozdrowi??
Hoxaver: Faktycznie szkoda, ?e to ju? koniec, pragn? podzi?kowa? za czas po?wi?cony na przeprowadzenie wywiadu. Z tego miejsca pozdrawiam ca?? kadr? forum, Vitae Team i wszystkich moich znajomych z forum, kt?rych nie spos?b teraz wymieni?.

Lakis: Ok dzi?ki.
Hoxaver: Nawzajem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Odp: Wywiaz z Hoxaverem

Ehh... kr?tki ten wywiadzik, ale wa?ne, ?e czego? si? o naszym Adminie dowiedzieli?my ; )
B??d?w si? nie dopatrzy?em.
Btw.
reorganizacj? grupy Vip
To ju? chyba nieaktualne? ;)

No c??, mog?e? wyt?u?ci? wasze nazwy u?ytkownik?w. Wywiadzik taki sobie, wiele si? dowiedzia?em... b??d?w nie zauwa?y?em.

Pozdrawiam,
DRE

Mi sie podoba bardzo fajny wywiadzik ;) krotko, ale na temat i to jest Git:up:

#up2
Tylko szkoda, ?e ich jest najwi?cej na samym pocz?tku...

#topic
Wywiad bardzo dobry, poniewa? wykorzysta?e? w nim pytania, kt?re w innych wywiadach si? nie pojawia?y.

Kilka b??d?w :
Odpowied? na drugie pytanie (brakuje a).
Wiek pozwol? zchowa? dla siebie[...]
Brakuje "go" :
[...]?e nie ma on wi?kszego[...]
Odpowied? na pi?te pytanie, przed s?owem "najlepsze" brakuje s?owa "na", bynajmniej moim zdaniem.
Raczej tak. Staram si? jak mog?, pr?buj? zmienia? ile si? da najlepsze.

Lakis ogarnij przecinki, bo u Ciebie w wielu miejscach ich brakuje, na przyk?ad przed liter? "a". Brakuje te? w wielu miejscach polskich znak?w (?,? itp). Zwracaj?c si? do kogo? (ci, ciebie...) piszemy z du?ej litery.

Ostatnia edycja:
Odp: Wywiad z Hoxaverem

Wywiad bardzo fajny, nie chodzi o przecinki wa?ne, ?e jest taka osoba kt?ra chce zajmowa? si? wywiadami...

Bardzo dobry wywiad z Rafa?em :D 9/10, dobre pytania, ale obni?y? ci punkt to przechylenie w tek?cie Hoxavera, poniewa? ci??ko si? czyta :) Do tego kolor czerwony dozwolony dla Administracji.

No ca?kiem rzeczowy wywiad, du?o si? mo?na z niego dowiedziec. Mam nadzieje , ?e w przysz?o?ci b?dzie takich wi?cej?

Pozdrawiam,
Tibionauta

Mi?o widzie? wywiad z jedn? z wielu os?b kt?ra mi pomog?a swoim , poradnikiem jak zrobi? accmaker by gesior.
Poradnik ?adnie napisany chocia? troszk? kt?rki.
9/10 ;d
Pozdro hoxaver

Status
Zamknięty.
Do góry