What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Wywiad z Ivelliosem [Admin]

Status
Not open for further replies.

Vendeto

First to fight!
Reaction score
396
Chcia?bym zaprezentowa? Wam wszystkim wywiad z administratorem forum - Ivelliosem.

Vendeto: Witam szanowny Ivelliosie, zechcesz udzieli? mi wywiadu, dla spo?eczno?ci forum Tibia.net.pl?

Ivellios: Z przyjemno?ci?.

Vendeto: Dobrze wi?c, zaczynajmy. Na pocz?tek przedstaw si?, powiedz ile masz lat, sk?d jeste? i tego typu najbardziej podstawowe informacje o swojej osobie.

Ivellios: Co prawda takie informacje przedstawi?em w moim starym wywiadzie. Mam 19 lat i mieszkam w Szczecinie. Ucz?szczam do szko?y ?redniej o kierunku informatycznym.

Vendeto: Ucz?szczasz do szko?y ?redniej o profilu informatycznym, czy w?a?nie z tym kierunkiem chcesz zwi?za? swoj? przysz?o??, zaw?d, karier?? Je?li tak to jak? specjalizacje w tej dziedzinie najbardziej chcia?by? pe?ni?.

Ivellios: Wbrew pozorom takie my?li kr??y?y mi w wieku 16-17 lat. Teraz zbyt du?o si? zmieni?o abym wybra? informatyk? jako to co chc? w ?yciu robi?. Paradoksalnie jest to opcja "do wzi?cia" ale wiem, ?e interesuj? mnie tak?e inne dziedziny, w kt?rych m?g?bym si? spe?ni?. Informatyka jako hobby? Tak, ale nic ponad. Z regu?y bywa tak, ?e ko?czymy w pracy, o kt?rej nawet przez chwil? nie pomy?leli?my w naszym m?odym wieku. Zobaczymy co czas poka?e.

Vendeto: "Interesuj? mnie tak?e inne dziedziny...", opowiedz o tym co? wi?cej, jakie dziedziny masz na my?li, kt?ra z nich sprawia?aby Ci ewentualnie w przysz?o?ci najwi?cej frajdy oraz satysfakcji?

Ivellios: Jest ich wiele ; -) Po prostu wiem, ?e informatyka to nie jest to co mia?bym robi? w przysz?o?ci.

Vendeto: Rozumiem, a czy masz w swoim ?yciu jaki? szczeg?lny cel, do kt?rego d??ysz, b?d? jakie? marzenia zawodowe, b?d? osobiste?

Ivellios: Zbyt wyg?rowanych to nie =p Rodzina, dom, znajomi. Rado?? z ?ycia codziennego oraz spe?nienie w pracy. Nie chc? abym do pracy chodzi? ze zwieszon? g?ow? i my?l?, ?e dzisiaj mo?e by? jeszcze gorzej.

Vendeto: W takim razie zadam pytanie jak rasowy paparazzi, je?li nie chcesz nie musisz odpowiada?, to Twoje ca?kowicie osobiste sprawy, czy na Twojej drodze napotka?e? jak?? kobiet?, z kt?r? mog?oby ??czy? Ci? co? wi?cej? Je?li nie, to czy poszukujesz kogo? takiego, czy raczej na razie chcesz si? uczy?, a amorami zaj?? si? w bardziej dojrza?ym wieku?

Ivellios: Tak wi?c wykorzystam Twoje ko?o ratunkowe ; -)

Vendeto: Heh, okejos ; ) Przejd?my wi?c dalej, jakie s? Twoje osi?gi w nauce, ulubiony, oraz najbardziej nie lubiany przedmiot, oraz czy chodzenie i edukowanie si? w szkole sprawia Ci przyjemno??, czy jest to po prostu dla Ciebie nieprzyjemny przymus, kt?ry musisz wykona??

Ivellios: Chodzenie do szko?y nie jest czym? przyjemnym. Szczeg?lnie gdy masz na godzin? 7:40 do szko?y i musisz jecha? ponad 40 minut do celu. Sama nauka jest wa?na. U?wiadomi?em to sobie dopiero w ostatniej klasie. Ma swoje wady oraz zalety. Ka?dy oczywi?cie spogl?da na szko?? poprzez swoje odczucia. Ulubiony przedmiot? Nie licz?c przedmiot?w o moim kierunku to matematyka, j?zyk angielski. Oczywi?cie jest wiele innych przedmiot?w, kt?re lubi? ale te spokojnie mog? doda? do grupy favourites : ) Mniej lubiane z ich to biologia, j?zyk niemiecki. Osi?gi w nauce szacuj? na dobre(w dos?ownym tego s?owa znaczeniu).

Vendeto: Rozumiem, a czy po zdaniu matury, szko?y ?redniej, wybierasz si? na studia, w celu zdobycia tytu?u magistra? Je?li tak, to jaki kierunek by? preferowa?, my?la?e? ju? nad tym?

Ivellios: Do magistra jeszcze d?uuga droga. Jeszcze o tym nie my?la?em.

Vendeto: Dobrze, to teraz w ramach takiego rozlu?nienia, odejdziemy od tematu szko?y i obowi?zk?w, powiedz, uprawiasz jaki? sport, kibicujesz, chodzisz na mecze? Pytam teraz o najr??niejsze, wszystkie wykonywane konkurencje.

Ivellios: Czasami biegam i gram w pi?k?, siatk?wk? ale to si? zdarza rzadko. Dlaczego? Ano dlatego, ?e nie mam czasu na uprawianie czynne jakiego? sportu.

Vendeto: Rozumiem te?, ?e skoro nie masz czasu na uprawienie, to jakim? wielkim kibicem r?wnie? nie jeste??
Ivellios: Nie, nie jestem. Sport to nie jest moja pasja.

Vendeto: No to zn?w zmieniaj?c temat, jeste? typem imprezowicza, czy te? raczej cichego i spokojnego ch?opaka?

Ivellios: Wiesz co, tu jest r??nie. Lubie si? pobawi? wsp?lnie ze znajomymi ale tak?e mam napady samotno?ci i refleksji. Nie odpowiem Ci jednoznacznie na te pytanie. Po prostu czasem mam ochot? by? sam a czasem nie =p

Vendeto: Tak, to jest chyba najbardziej naturalne zachowanie, przejd?my teraz do Twojego (jak mniemam) hobby komputerowego, na my?li mam oczywi?cie tworzenie grafiki, opowiedz o tym, jak to si? sta?o, ?e zacz??e? to robi?, od kiedy si? tym zajmujesz, czy robisz to regularnie, jakie najbardziej prace lubisz tworzy??

Ivellios: Ko?o grudnia 2008 roku zacz??em zabaw? z grafik?. Pomy?la?em, ?e w ten spos?b pomog? forum. Zacz??em "z grubej rury". Nie by?o ?atwo cho? ch?? stworzenia czego? dla forum motywowa?a mnie do dalszej pracy. Oczywi?cie w moich oczach na pocz?tku prace wydawa?y si? bardzo dobre- w rzeczywisto?ci jednak tak nie by?o. Kiedy zda?em sobie z tego spraw? chcia?em sko?czy? z tym. Tworz? wtedy kiedy mam wen?. Nie lubi? robi? czego? na przymus tak jak niekt?rzy pseudo graficy. Wol? usi??? spokojnie, zrelaksowa? si? przy muzyce i pu?ci? si? wodze fantazji aby stworzy? co? niebywa?ego, co? nowego. Koncept to najtrudniejsza sprawa. Zale?nie od dnia czy nocy tworz? to co mi akurat wpadnie do g?owy. Odchodz? teraz troch? od tag?w, bo jest to dla mnie ju? uci??liwe i nie umiem w 120 pixelach wyrazi? tego, co chcia?em.

Vendeto: Rozumiem, chcia?bym teraz nawi?za? do tematu zdobycia forumowego "oskara'', za najlepszego grafika roku 2008, jak to si? sta?o? Bra?e? udzia? w jakim? turnieju, czy po prostu wynagrodzenie za nie zosta?o przyznane, przez to, i? inni administratorzy, moderatorzy zauwa?yli Tw?j talent i postanowili Ci? za to wynagrodzi??

Ivellios: Oskary 2008 by?y przyznawane dla wszystkich. Jednak aby zosta? nagrodzonym trzeba by?o zosta? wytypowanym przez u?ytkownik?w. Tak to si? sta?o, ?e akurat ja zdoby?em najwi?cej g?os?w od u?ytkownik?w. Jednak obawiam si?, ?e te g?osy nie odzwierciedlaj? prawdziwej sytuacji. Po prostu wiele u?ytkownik?w g?osowa?o ze wzgl?du na rang?, pozycj?. Tak mi si? przynajmniej wydaje ale to s? jedynie moje przypuszczenia, kt?re b??kaj? si? w moich my?lach.

Vendeto: Nie b?d? taki skromny, to akurat jest oczywiste, ?e jeste? bardzo dobrym grafikiem. ; -) Teraz chcia?bym nawi?za? do kwestii pojedynk?w, dlaczego jest tak, ?e je?li kto? z Tob? walczy, mo?e to zrobi? raz i tylko raz, czy to ze wzgl?du na presti? tego pojedynku?

Ivellios: Nie, po prostu nie mam zamiaru traci? czasu i wysila? si? po to, ?e osoba, kt?ra ju? ze mn? walczy?a chce rewan?u, czy dodatkowej walki. Walcz? raz i tak? zasad? obj??em. Je?eli jest kto? zdecydowany aby stoczy? ze mn? pojedynek- to zawsze jestem na to otwarty. Jednak niech ta osoba wie, ?e to jest jeden jedyny raz kiedy b?dzie m?g? to zrobi?. Je?eli przegram- widocznie tak musia?o by?. Nie b?d? tego ocenia? czy pr?bowa? naprawi?. Sta?o si? i koniec. Cz?sto na forum jest tak, ?e opinie i oceny pojedynk?w s? na wskro? indywidualne aby nie powiedzie? fa?szywe. Wiele os?b g?osuje na zasadzie "go lubi?" lub "on ma admina". Mnie takie oceny irytuj? i wiem, ?e na forum mo?e by? r??nie. Kto? mo?e w?o?y? sw?j naprawd? cenny czas aby co? wykreowa? a mo?e przegra?, bo "druga praca jest ?adniejsza kolorystycznie". Taka prawda. Po prostu wiele os?b nie zna si? na grafice i oceniaj? tylko tak jak im wzrok nakazuje. Presti?u nie odczuwam, przynajmniej nie czuj? si? a? taki dobry. Po prostu brak mi czasu na kolejne walki.

Vendeto: Tak, mnie te? takie rzeczy irytuj?, ale c?? zrobi?, w ko?cu Tibia.net.pl nie jest forum graficznym. =) Teraz tak zapytam bardziej og?lnikowo, o forum. W jaki spos?b zosta?e? administratorem? Przeszed?e? wszystkie szczeble "kariery", czy te? zosta?e? mianowany za jakie? szczeg?lne zas?ugi, czy raczej poprzez jaki? nab?r? Co zmieni?e?, b?d? chcia?by? zmieni? aktualnie jako administrator?

Ivellios: C??, moja kariera na forum zacz??a si? od Vipa<macha do Gudia>. Zacz??em czynnie bra? udzia? w ?yciu forum, anga?owa? si? w dzia?ach OT. Nast?pnie pokaza?em si? spo?ecze?stwu tnet'a jako zielony wys?annik kadry. Powiem szczerze, ?e wtedy podekscytowa?em si? bardzo robot? na forum. Moderowa?em dzia?y OT wraz z Shadowem. Nie by?o ?atwo zapanowa? nad spamem ale wsp?lnie obgadali?my og?lnikowo spraw? moderacji dzia??w i jako? nam to sz?o. Pewnego razu po konferencji dowiedzia?em si?, ?e Alastor jest z mojego miasta. Zaproponowa?em spotkanie i rozmow? na tematy forum. nigdy wcze?niej nie ustala?em spotkania z osob?, kt?rej de facto nie znam. Alastor zaproponowa? mi posad? Administratora. On akurat by? na takim etapie szko?y, ?e nie m?g? jej "zawali?". C??, zapewne niekt?rzy w to nie uwierz? ale na pocz?tku nie chcia?em bra? na swoje barki ca?ego forum. Niby kolor, jaki? presti? ale tak?e obowi?zki, o kt?rych nie mia?em bladego poj?cia. Jednak Alastor zapewni? mnie, ?e szybko naucz? si? zarz?dza? forum i poprowadzi mnie wst?pnie. Zgodzi?em si?. No i macie n?dzarza w kolorze...

Status
Not open for further replies.