• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wywiad z Kate Sayuki [U?ytkownik]

Status
Zamknięty.

Buum

Advanced User
Liczba reakcji
54
Wywiad z nasz? Aktywn? Kate Sayuki.

Buum: Witam czy zechcia?a by? udzieli? wywiadu dla Tibia.net.pl?

Kate Sayuki: Tak, pytaj ?mia?o. :)

Buum: Na pocz?tek Przedstaw si?, Imi?, Wiek Oraz miejsce zamieszkania.

Kate Sayuki: Nazywam si? Katarzyna, ale dla znajomych po prostu Kasia, mam 15 lat, 28 stycznia b?dzie szesnastka :D mieszkam w Dar?owie.

Buum: Jak zacz??a? przygod? z Tibi?? I jakie by?y twoje najwi?ksze osi?gni?cia?

Kate Sayuki: Swoj? przygod? z tibi? zacz??am jakie? 3-4 lata temu. Ot?? wraca?am z kolegami jeszcze z podstaw?wki i oni gadali o jakich? potworkach i og?lnie o jakiej? grze. No to spyta?am si?, o czym rozmawiaj?. I zacz?li m?wi?, ?e o tibii i si? ?miali ze mnie (buu ;<) ?e nie znam tej gry. Potem po powrocie do domu siad?am na gg i napisa?am do kolegi i on pom?g? mi zainstalowa? tibi? i za?o?y? konto (w podstaw?wce nienawidzi?am angielskiego).
W??czam i nic nie umia?am - siedzia?am p??tora godziny w dziurze z drabin? i krzycza?am POMOCY bo nie wiedzia?am jak wyj?? i nie umia?am u?ywa? liny,
da?am si? oszuka? na klonowanie itemk?w,
ba?am si? itemki chowa? do depo,
dziwi?am si? ?e nie mog? wchodzi? do domk?w graczy,
i spieprza?am gdzie si? da przed PK bo nie wiedzia?am ?e w dp nie mo?na la? :D
Hmm najwi?ksze osi?gni?cie?
jak zabi?y?my smoka z kumpel? ouu to by?o co?:D.

Buum: A jak trafi?a? na Tibia.net.pl?

Kate Sayuki: To by?o tak ?e szuka?am Bota do Otsa i wyskoczy?a mi ta stronka.
No i zacz??am przegl?da? to forum i w koncu si? zarejestrowa?am.

Buum: A czy czekasz na jakie? wydarzanie w Tibii? Mo?e na jakiego? OTSa?

Kate Sayuki: Nie, Nie czekam na ?adne wydarzenie, no mo?e na wprowadzenie statk?w dla Facc.

Buum: A czy chcia?aby? uzyska? wy?sz? rang? na forum?

Kate Sayuki: Szczerze ci powiem, ?e nie wiem. W?tpi?, czy bym podo?a?a tym obowi?zkom. Jak zacz??am pisa? na tym forum to my?la?am o VIP-ie ale niekt?rzy u?ytkownicy tak po mnie pojechali, ?e sobie odpu?ci?am <lol2>.

Buum: Masz Jakie? Hobby? Zainteresowania?

Kate Sayuki: Og?lnie to jestem w harcerstwie i gram na gitarze,(stopie? - zast?powa), zamierzam by? wolontariuszk? WWF w celu ratowania mor?win?w i fok (mieszkam nad morzem :P), interesuj? si? zwierz?tami, g??wnie ornitologi?, zamierzam ?owi? ryby, ale nie mam skompletowanej w?dki <lol2> lubi? rysowa?, g??wnie o??wkiem czyta? ksi??ki no i oczywi?cie sp?dza? po 15h przy kompie na "r??niastych"(nie wycinaj tego s?owa, podoba mi si? XD) zaj?ciach.

Buum: A teraz czas na szybkie Skojarzenia! Gotowa?

Kate Sayuki: No jasne=)

Buum: Tibia.net.pl?

Kate Sayuki: Internet:D

Buum: Real Tibia?

Kate Sayuki: Gra Komputerowa.

Buum: Ots?

Kate Sayuki: RPG.

Buum: Lubisz ciastka?

Kate Sayuki: TAK! =D

Buum: Okey, Dotarli?my do ko?ca wywiadu, czy chcia?a by? doda? co? od siebie?
Mo?e kogo? pozdrowi??

Kate Sayuki: Pozdrawiam Vraela, Beosk?, Hymp?, Silnikarza
(ten wariat te? zas?uguje na pozdrowienia XD),
Nema, Michallka, LakisIsBack, Matre, Gelio,
Seylit, Vendeto, Woxy ,Quepase,Redonda.
Hmm Aa! No i Ciebie ;**

Ps. Pozdrawiam te? Drexava,
chocia? nie za bardzo go lubi? i on nie za bardzo lubi mnie,
ale i tak masz pozdro, bo ja lubi? all people in the world ; *

Buum: Dzi?kuj? za udzielenie wywiadu!

Kate Sayuki: Ja R?wnie? Dzi?kuje!

Odp: Wywiad z Kate Sayuki

?adny wywiad ale te pytania gdzie? ju? widzia?em... :p

?adny wywiad.
Lubisz ?owi? ryby i ornitologi?, ciekawie =)
bo ja lubi? all people in the world ; *
Wi?c wychodzi na to ?e ja te? mam pozdro ;x
Dzi?ki :cool:

Wywiad jest zdecydowanie zbyt kr?tki. Niestety, ale pytania nie s? ciekawe; s? ta to albo zbyt og?lne, albo zbyt szczeg??owe. Najgorsza rzecz jaka mo?e by? w wywiadzie: Wiem ja wa?ne s? emotki i sam ledwo powstrzymuj? si? przed 'szczeleniem smajla', ale w wywiadzie s? one ZAKAZANE (dla mniej kumatych - nie, nie chodzi mi o regulamin, tylko o estetyk? i przyj?te standardy).

Kasia, zbyt du?o przerywnik?w w zdaniach : P Albo mo?e nie jest ich za du?o, lecz s? zbyt jednolite (ci?g?e 'i' lekko przeszkadza ^^).

Buum napisał:
!?!?!?!? (Co to za pytanie? ;0 )

Buum napisał:
Buum: A czy chcia?a by? Zosta? kim? wa?niejszym na forum ni? Aktywny?
Wszyscy na forum s? tak samo wa?ni, bo wszyscy s? r?wni: szary U?ytkownik czy czerwony Administrator. Pytanie powinno wed?ug mnie brzmie? 'Czy chcia?aby? uzyska? wy?sz? rang? na forum?'.

Jedno co ratuje wywiad to niekt?re wypowiedzi Kasi. Jeste? harcerk?? : o My?la?em, ?e jest to ju? na wymarciu... Tak trzymaj! ^^

Podsumowuj?c, Buum musisz bardziej przygotowywa? si? do wywiad?w. Pytania musz? by? ciekawe, liczne i musz? naprowadza? na temat i wymusza? ciekawe wypowiedzi.

Gdybym mia? ocenia? wywiad, ocena niestety nie przekroczy?aby 4/10.

Regards
Seylit

Kasia napisał:
Kate Sayuki: Pozdrawiam Vraela, Beosk?, Hymp?, Silnikarza
(ten wariat te? zas?uguje na pozdrowienia XD),
Nema, Michallka, LakisIsBack, Matre, Gelio,
Seylit, Vendeto, Woxy ,Quepase,Redonda.
Hmm Aa! No i Ciebie ;**
O.o A czym ja sobie zas?u?y?em na pozdrowienia? ^^

Seylit Wybacz, to jest m?j pierwszy wywiad:)
By? robiony na szybko bo Kasia nie mia?a zbytnio czasu.

Wywiad chyba najgorszy jaki czyta?em. Pytania nietre?ciwe, jedynie odpowiedzi Ka?ki trzymaj? wywiad w ca?o?ci. 2/10
#Buum
Poczytaj wszystkie wywiady i zobacz o co pytaj? i w jaki spos?b.

btw. Pozdrowienia dla mnie. <skacze_do_sufitu) ;)

No wywiad nie jest za dobry....:(:(:( 3/10
Ale chocia? jest troch? informacji o Kasi :):)

Ciekawy wywiad.Troch? kr?tki,ale wci?gaj?cy.Dobre pytania i rozwini?te odpowiedzi.Niekt?re s? dziwne(?)
I troch? zbyt cz?sto pytania zaczynaj? si? na

Mo?e kogo? pozdrowi??
Kate Sayuki: Pozdrawiam ...Vendeto ...

To mi wystaczy - super wywiad :D Dzi?ki Kasq;*

Co do wywiadu mo?e by?, ale jak kto? wspomnia?, za du?o pyta? zaczyna si? na A, pytania sprecyzowane ?rednio, no i troszk? kr?tki, ale rozumiem - to Tw?j "pierwszy raz" =) (tylko pozazdro?ci? z kim ;D)

Og?lna ocena: 4-/10

Pozdro

No powiem tylko tyle, wywiad s?aby, poniewa? ma?o pyta?. Ledwo zacz??em czyta? wywiad, to musia?em ko?czy?. B??d?w ortograficznych i interpunkcyjnych nie b?d? podkre?la?. Pozytywn? rzecz? w tym wywiadzie s? wypowiedzi Kasi, wida?, ?e pr?bowa?a jako? o?ywi? ten wywiad.

Bardzo kr?tki wywiadzik, a pytania lekko do bani. Nast?pnym razem przygotuj sobie w notatniku pytania i potem r?b wywiady. Niewiele si? o Kasi dowiedzia?em bo pytania na to nie pozwoli?y(nie wszystkie). Tak, Kasia co? tam pr?bowa?a rozbudowywa? zdania by by? d?u?szy ale to i tak niewiele da?o.

Pisa?e?, ?e nie mia?a czasu, to nie lepiej wpierw zapyta? czy ma te 30 min lub 1h ? Zak?adam, ?e ten wywiad robili?cie z ~10min(?). Proponuj? Ci napisa? wywiad od nowa i w tym temacie wklei? a jakiego? moda poprosi? o usuni?cie post?w i b?dzie git.

O rany, nadmiar my?li... dajcie mi chwilk?, pouk?adam je :p
Og?lnie to jak on napisa? do mnie to referat pisa?am i takie lekkie zdziwienie "Co on, chce pogada?? Nie teraz, teraz to zawracanie dupy!" Ju? chcia?am mu napisa?, ?e jestem zaj?ta, a on wyskakuje mi z tekstem, ?e chce wywiad ze mn? napisa? XD Z rado?ci podskoczy?am do sufitu :D Nie no, ?arcik. Ale nawet sobie nie wyobra?a?am, ?e mo?e b?dzie w dziale wywiady temat z moim nickiem…
Ok, po pierwsze, zacznijmy od tego:
(nie wycinaj tego s?owa, podoba mi si? XD)
Ty ciamajdo, tego nawiasu mia?e? nie pisa?! xD
Po drugie, rzeczywi?cie kiedy sko?czy? zadawa? pytania zdziwi?am si?, ?e jest ich tak ma?o. Ju? nie chcia?am wnika?, no bo w ko?cu to jego wywiad, ja tylko jestem od odpowiadania, chocia? - macie racj? - pr?bowa?am go troch? podratowa? rozbudowuj?c maksymalnie wypowiedzi.
Po trzecie, m?wi?e?, ?e wyedytujesz ten wywiad. A tu czarno, zero kolork?w, mog?e? kilka emotek powycina? bo one by?y skierowane do ciebie a nie do wywiadu :p ale sk?d mog?e? wiedzie?, wi?c nie mam pretensji. M?wi?e?, ?e wyedytujesz ca?y wywiad, my?la?am wi?c, ?e wstawisz tak?e przecinki i poprawisz swoje (lub moje xD) b??dy gramatyczne. No ale c??...
Po czwarte, dam ci kilka rad:
*Pytania do wywiadu pisz zawsze przed nim, pisz je "z g?ow?";
*Wymy?laj?c pytania pomy?l przede wszystkim nad tym, czy b?d? one zach?ca? czytelnik?w wywiadu do dalszego czytania i czy podadz? du?o informacji o osobie, z kt?r? ten wywiad przeprowadzasz;
*Je?li wywiad ci? nudzi, to co dopiero czytelnik?w! Pomy?l wi?c, jak go urozmaici?, ?eby by? atrakcyjniejszy zar?wno dla ciebie, pytaj?cego jak i czytelnik?w;
*Uwa?aj na b??dy gramatyczne, j?zykowe i interpunkcyjne, w wywiadach jest to wa?ne, gdy? mo?e zmieni? sens ca?ej wypowiedzi;
*Wywiad nie mo?e by? ani za d?ugi, ani za kr?tki, a pytania musz? by? ciekawe i "wyci?gaj?ce" informacje z pytanej osoby ;)
Stosuj?c si? do tego, powiniene? napisa? ?adny wywiad. Tylko go jeszcze podkoloruj wyra?nie oddzielaj?c pierwszego m?wc? od drugiego itp.
Troch? wiem, jak powinny wygl?da? wywiady i jak wygl?daj? te ca?kiem niez?e, gdy? sama cz?sto przegl?dam ten dzia?, jednak nie wypowiadam si?, bo odpowiedzi typu "Super wywiad, 5/5 oby tak dalej :up:" s? przeze mnie odbierane jako spam, a spam jest z?y i trzeba go w sobie dusi? :C Ale warto czyta? takie tematy, nie b?d? m?wi? czemu, licz?, ?e mam do czynienia z inteligentnymi lud?mi i wiedz?, czemu warto czyta? ^^
Je?li mia?abym ocenia?, to da?abym ocen? podobn? do ocen innych, czyli gdzie? ko?o 4/10 no bo si? nie postara?e?, prosz?, nie miej mi za z?e, ?e nic ci nie powiedzia?am, my?la?am, ?e jako? to rozbudujesz czy co? w tym stylu, po prostu nie chcia?am si? wtr?ca?...
Kilka offtop?w:
Faith napisał:
Proponuj? Ci napisa? wywiad od nowa i w tym temacie wklei? a jakiego? moda poprosi? o usuni?cie post?w i b?dzie git.
Proponuj? to samo ;p
Vendeto napisał:
to Tw?j "pierwszy raz" (tylko pozazdro?ci? z kim ;D)
Silnikarz napisał:
Ale Ka?ka zas?uguje na wywiad

daje 5/10 za to ?e lubi? Katarzyn?
Ok, powiem tylko tyle: BOJ? SI? WAS!! XD
Pozdro i :thx:

Ostatnia edycja:

Hmm... powiem tak buum nie postara?e? si? !
Odpowiedzi Kasi :* s? bardzo (warto?ciowe/dobre :) lecz twoje buum(pytania) s? bardzo ma?o warto?ciowe

Hmmm
Plusy:
-Super odpowiedzi katy ;o (sprecyzowane)
Minusy
-Ma?o warto?ciowe pytania...
-Kr?tki ten wywiad
-Brak efekt?w graficznych (Chodzi o np : Kolor nicku katy, mog?e? zrobi? taki jak ona ma, a sobie zwyk?y [czarny])

Teraz co do oceny :p
4/10 - mog?o by? zdecydowanie lepiej, przy nast?pnym razie sprecyzuj pytania :)

Serdecznie pozdrawiam, mi?ego popo?udnia,
Xevixo =)

Ostatnia edycja:

Wywiad jest zbyt kr?tki, a pytania standardowe. Gdyby by?o wi?cej o 10-20 pyta? by?oby znacznie lepiej. Przy nast?pnym wywiadzie wymy?l jakie? w?asne, aby by?o ciekawie.
Buum: Lubisz ciastka?
Do tego mia?o by? jakie? skojarzenie?

Kasiu, (czy tam Kate, jak wolisz :<) nadu?ywasz troch? "i"
I zacz?li m?wi?, ?e o tibii i si? ?miali ze mnie (buu ;<) ?e nie znam tej gry.
Nie zaczyna si? zdania od "i", do tego brakuje mi tu przecinka. Tak, wiem, czepiam si? szczeg???w, ale taki ju? jestem.

Poza tym, zamierzasz ?owi? ryby nie maj?c skompletowanej w?dki?! Powodzenia =D
Mo?e ci ?ycia nie starczy?, skoro czekasz a? CipSoft wprowadzi statki dla graczy z darmowym kontem.

Chyba ka?dy (poza mn?) mia? trudne pocz?tki z tibi?, ale Twoja historia mnie roz?mieszy?a, jak ma?o kt?ra =)

Kate Sayuki: Pozdrawiam Vraela, Beosk?, Hymp?, Silnikarza (ten wariat te? zas?uguje na pozdrowienia XD), Nema
Mia?o by? Nemo? Jak tak, to dzi?kuj?, ale tego nicku si? nie odmienia :<

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry