Buum
Advanced User
- Liczba reakcji
- 54
Przedstawiam Wam wywiad z Kate Sayuki!

Buum: Witaj! Czy chcia?a by? po?wi?ci? chwilk? czasu na przeprowadzenie wywiadu dla Tibia.net.pl?
Kate Sayuki: Tak, oczywi?cie.
Buum: Na pocz?tek mo?e przedstaw si?? Jak masz na imi?, ile masz lat i gdzie mieszkasz?
Kate Sayuki: Nazywam si? Katarzyna ale wol?, ?eby m?wiono mi po prostu Kasia lub Ka?ka ; ) Mieszkam w ma?ym miasteczku (prowincji, jak kto woli) znajduj?cym si? nad morzem, zwanym Dar?owem. Na chwil? obecn? mam 15 lat, ale urodziny wypadaj? 28 stycznia, czyli ju? nied?ugo wiek ulegnie zmianie.
Buum: Jakie masz Hobby? Czym si? interesujesz? Jak si? uczysz?
Kate Sayuki: Moim najwi?kszym hobby jest rysowanie o??wkiem. Trenuj? od najm?odszych lat i my?l?, ?e idzie mi to coraz lepiej. Moim drugorz?dnym hobby jest kolekcjonerstwo. Kolekcjonuj? wszystko, co si? tylko da: znaczki, poczt?wki, karty telefoniczne, pi?eczki kauczukowe, kapsle, r??ne wygl?dy Googli, obrazki na komputerze, zdj?cia z np. rajd?w, reputy, moje rysunki, karty, skamieliny i wiele innych rzeczy. Mo?esz si? ?mia?, bo to jest dziwaczne hobby. : p Interesuj? si? g??wnie ornitologi?, grami komputerowymi (lubi? te? - rzecz oczywista - w nie gra?), sztuk?, militaryzacj?, mang?, anime, zwierz?tami, a tak poza tym to wszystkim po trochu. Jestem ch?onna wiedzy o naszym ?wiecie i o wszystkim, co si? na nim (b?d? w nim) znajduje. Ucz? si? przeci?tnie, mi?dzy tr?jk?, czw?rk? a pi?tk? (je?li patrzy? na og?l ocen).
Buum: Jakie masz plany na przysz?o??? Praca, Studia?
Kate Sayuki: Wydaje mi si?, ?e podejm? prac? zwi?zan? z czym?, co lubi?, na przyk?ad ornitologi?, albo z czym?, co mi dobrze wychodzi (rysunek). Lubi? te? j?zyk angielski i dobrze sobie z nim radz?, wi?c my?l? te? o pracy t?umacza. Je?li chodzi o studia, to na razie o tym nie my?l?. Wol? skupia? si? na czasie tera?niejszym, czyli na nauce w gimnazjum i liceum.
Buum: Jakiej muzyki s?uchasz? Masz jaki? ulubiony zesp??? A mo?e ulubion? piosenk??
Kate Sayuki: Szczerze m?wi?c to lubi? prawie wszystkie gatunki muzyki za wyj?tkiem ostrego rocka, metalu i country. Je?li mia?abym wskaza? ulubiony zesp?? lub wokalist?, to po prostu nie wska??, gdy? nie mam. Lubi? tak?e muzyk? japo?sk?, ale nie t? ludow?, tylko np. soundtracki z anim lub gier (niekoniecznie japo?skich, np. Mirror's Edge). Moj? ulubion? piosenk? na zawsze (mam nadziej?) pozostanie ?cie?ka d?wi?kowa (z pe?nometra?owego anime Gin-iro no kami no Agito) o tytule "Chouwa oto with reflection". Mo?e nie wszystkim ona przypada do gustu, ale s?ucham jej od 4 lat i ci?gle nie przestaj? jej kocha?. Drug? moj? ulubion? piosenk? jest "Still Alive" autorstwa Lisy Miskovskiej, a trzeci? ulubion? jest piosenka Miku Hatsune (pomimo, i? to program to bardzo lubi? jej g?os) "Last night, good night".
Buum: A jak z twoj? wiar?? Jak podchodzisz do religii? Jeste? Katoliczk??
Kate Sayuki: Je?li chodzi o moj? wiar? to tak, jestem katoliczk?, ale rzadko chodz? do ko?cio?a. W dzisiejszych czasach nikomu nie mo?na ufa? i nawet ksi??a mog? by? fa?szywi, potem p?? miasta mo?e zna? twoje grzechy. Do religii podchodz? z pewnym dystansem, gdy? jest w Biblii wiele spraw w?tpliwych (np. to, czy Jezus mia? ?on? itp.) i sama do ko?ca nie wiem, co mam o tym wszystkim my?le?. Ale uwa?am, ?e mo?e istnie? kto? taki, jak B?g albo co? podobnego do niego. Ale gdy by istnia?, to czy by?oby tyle z?a na ?wiecie? Ile mo?na dawa? ludziom nauczk? (bo tak niekt?rzy to sobie t?umacz?).
Buum: A jak zacz??a si? Twoja przygoda z tibi??
Kate Sayuki: Swoj? przygod? z tibi? zacz??am jakie? 3-4 lata temu. Ot?? wraca?am z kolegami jeszcze z podstaw?wki i oni gadali o jakich? potworkach i og?lnie o jakiej? grze. No to spyta?am si?, o czym rozmawiaj?. I zacz?li m?wi?, ?e o tibii i si? ?miali ze mnie (buu ;<) ?e nie znam tej gry. Potem po powrocie do domu siad?am na gg i napisa?am do kolegi i on pom?g? mi zainstalowa? tibi? i za?o?y? konto (w podstaw?wce nienawidzi?am angielskiego).
W??czam i nic nie umia?am - siedzia?am p??tora godziny w dziurze z drabin? i krzycza?am POMOCY bo nie wiedzia?am jak wyj?? i nie umia?am u?ywa? liny,
da?am si? oszuka? na klonowanie itemk?w,
ba?am si? itemki chowa? do depo,
dziwi?am si? ?e nie mog? wchodzi? do domk?w graczy,
i spieprza?am gdzie si? da przed PK bo nie wiedzia?am ?e w dp nie mo?na la?
Hmm najwi?ksze osi?gni?cie?
jak zabi?y?my smoka z kumpel? ouu to by?o co?.
Buum: Dowiedzieli?my si? ju? du?o o twojej osobie. Przejd?my teraz do spraw zwi?zanych z Forum.
Powiedz jak si? tu w og?le znalaz?a??
Kate Sayuki: Zdarzy?o si? to chyba rok temu, albo p?? roku, nie pami?tam dobrze. Gra?am wtedy na jakim? OTS i szuka?am bota. Przegl?daj?c Google wpad?am na to forum. ?ci?gn??am tego bota i przegl?da?am forum, spodoba?o mi si?. No to si? zarejestrowa?am i oto jestem.
Buum: A czy zmieni?o si? co? od kiedy jeste? Pomocniczk? Krecioo? Na czym polega twoja praca?
Kate Sayuki: Od kiedy jestem pomocniczk? Krecioo otworzy?o si? dla mnie troch? inne spojrzenie na forum i dwa nowe dzia?y : p Kiedy?, jako u?ytkownik, na forum zagl?da?am kiedy tylko mog?am, bo to lubi?am. Teraz dalej to lubi?, ale nawet jak mi si? nie chce to zagl?dam bo wiem, ?e jest to zwi?zane z moj? now? posad?. Moja praca polega na raportowaniu niew?a?ciwych post?w, kt?re w jaki? spos?b ?ami? regulamin. Mam przydzielone okre?lone dzia?y i w nich pilnuj? porz?dku, pomagaj?c tym samym Krecioo’wi.
Buum: Ile godzin dziennie sp?dzasz na forum?
Kate Sayuki: Najwi?cej zdarzy?o mi si? siedzie? 4 godziny, ale tak na co dzie? to s? zazwyczaj 2 albo p??tora.
Buum: Ostatnio na Forum troch? si? pozmienia?o. Co s?dzisz o nowym sk?adzie kadry i innych zmianach?
Kate Sayuki: Patrz?c na og??, dzisiejsza kadra w moim mniemaniu jest w porz?dku. Nie mam do nikogo osobistych "w?t?w", lub jakichkolwiek pretensji o cokolwiek. To fakt, zdarzaj? si? w kadrze jakie? osoby, kt?re nadu?ywaj? w?adzy, ale nie mo?na ocenia? kadry na podstawie wykrocze? tych kilku os?b, gdy? s? w niej r?wnie? ludzie, kt?rzy sumiennie i wr?cz doskonale spe?niaj? swoje obowi?zki, a kiedy kto? sugeruje si? tylko tymi kilkoma wyj?tkami, to te sumienne osobisto?ci po prostu zanikaj? w nat?oku negatyw?w. Warny i bany ze strony kadry s? zapewne (w wi?kszo?ci przypadk?w) s?uszne, gdy? zdarzaj? si? na forum ludzie, kt?rzy s? - nie b?jmy si? tego s?owa - idiotami i po prostu lepiej takiego cz?owieka zbanowa? lub da? mu warna, ni? widzie? ostry i g?sty spam na forum, lub posty wype?nione po brzegi b??dami ortograficznymi. Uwa?am, i? w kadrze zmiany nie s? potrzebne, trzeba po prostu kontrolowa? zachowanie obecnych cz?onk?w i eliminowa? te negatywne przypadki, ale robi? to sprawiedliwie. <to jest to samo co pisa?am w dziale prezentacje ale po co mam pisa? co innego skoro moje zdanie si? nie zmienia?> Je?li za? chodzi o zmiany na forum, to uwa?am, ?e pod??a to wszystko w dobrym kierunku i na forum jest coraz ?adniej i sprawniej. Denerwuje mnie tylko 15 sekundowa przerwa mi?dzy raportowaniem, problemy z SB i kilka drobnych niedoci?gni??, ale te zdarzaj? si? bardzo rzadko.
Buum: Czas teraz na szybkie pytania i jeszcze szybsze odpowiedzi. Gotowa?
Kate Sayuki: Gotowa jak zawsze ; )
Buum: Ludzie?
Kate Sayuki: Spo?ecze?stwo
Buum: Pieni?dze?
Kate Sayuki: Ob?uda
Buum: Polska?
Kate Sayuki: Patriotyzm
Buum: Komputer?
Kate Sayuki: Zabawa
Buum: Wygoda?
Kate Sayuki: Sen
Buum: Spok?j?
Kate Sayuki: Wolno??
Buum: Dzisiaj?
Kate Sayuki: Jutro
Buum: Wywiad dobiega ko?ca. Czy chcia?a by? co? doda?? Mo?e kogo? pozdrowi??
Kate Sayuki: W?a?ciwie nie mam nic do dodania. A na koniec chcia?abym pozdrowi?: Avrelliusa, cioci? Beosi?, Ciebie Buumi ; p , Dona Wakefula, Faith, Gelia, GregoRexa, Hymp?, Kreciaa, LakisIsBack 'a, Lisciu15, Matre 'go, Michalkkka, Vraela (chocia? go ju? z nami nie ma), Nemo, Ognistego, Quepas?, Redonda, moj? kochan? roulette <3 , Seylita, Silnikarza(Krajzol), Swordfisha, Vendeto, Vipera xD, Xemronna (tw?j avatar i tak mnie przera?a ;<) i Xevivo (jego te? ju? z nami nie ma).
Buum: Dzi?kuj? za udzielenie wywiadu dla naszego forum! Pozdrawiam i do zobaczenia w kt?rym? temacie.
Kate Sayuki: Nie ma sprawy, do zobaczenia ; )
*Odpowiedz dotycz?ca Przygody z tibi? zosta?a ?ci?gni?ta ze starego wywiadu poniewa? zapomnia?em zapyta? oto Ka?k?.