Always
Advanced User
- Reaction score
- 103
Wywiad z Killer Queen!
Podstawowe, ma?o oryginalne, ale jednak konieczne pytania: Jak masz na imi?, gdzie mieszkasz oraz ile masz lat?
Na imi? mi Martyna, mieszkam w Siemianowicach ?l?skich (niewielkim mie?cie w centralnej cz??ci woj. ?l?skiego), w grudniu sko?cz? 19 lat.
Powszechnie wiadomo, ?e uczestniczysz aktywnie na rzecz kilku for internetowych o tematyce tibijskiej. Czy mog?aby? wymieni? je, a nast?pnie oceni? poziom u?ytkownik?w i ewentualnie administracji na ka?dym z nich?
Udzielam si? obecnie na dw?ch forach zwi?zanych z tibi?, Tibia.pl i Tibia.net.pl. Obydwa te fora bardzo si? od siebie r??ni?, przede wszystkim poruszanymi zagadnieniami. Ma to wp?yw na og?lny kszta?t ?w for?w. Trudno mi oceni? poziom u?ytkownik?w, bo wiadomo, na ka?dym znajdzie si? kto? mniej i bardziej inteligenty, potrafi?cy si? nieg?upio wypowiada?. Jednak mimo wszystko, niekt?re tematy ze wzgl?du na user?w, wola?abym rozpocz?? na tibia.pl. Je?li chodzi o administracj?, pozwol? sobie pozostawi? to pytanie bez odpowiedzi.
Oczywi?cie, nie trudno domy?li? si?, ?e brakuje tu jednego, do tej pory najbli?szego Ci forum. Czy twoje huczne odej?cie mia?o zwi?zek z odej?ciem Slythii? C?? takiego si? wydarzy?o, ?e po zrezygnowaniu z pozycji moderatora, przesta?a? si? tam nawet udziela??
Moje odej?cie nie mia?o ?adnego zwi?zku z wcze?niejsz? decyzj? Slythii. Od d?u?szego czasu trzyma?y mnie tam g??wnie, cho? nie tylko, obowi?zki, nie wypowiada?am si? na forum ju? tak cz?sto jak dawniej. Nie wydarzy?o si? nic specjalnego, po prostu, nie bardzo mia?am ch?? pisa? tam. Chocia?, je?li kto? jest zainteresowany, to by? mo?e znajdzie jeden z powod?w, kt?ry zniech?ci? mnie do przebywania tam.
Sk?d si? wzi?? tw?j avatar i nick? S? bardzo kontrowersyjne.
Jaki? czas temu nami?tnie s?ucha?am zespo?u Queen, a zw?aszcza utworu "Killer Queen", z kt?rego zaczerpn??am pomys? na nick. Je?li za? chodzi o avatar, to swego czasu, b?d?c jeszcze super moderatorem na Hunted.pl, prowadzi?am do?? ostr? polityk? przeciw spammerom, w zwi?zku z czym zrazi?am do siebie niekt?rych u?ytkownik?w tego? forum. Zacz??y si? pojawia? niezbyt pochlebne opinie dotycz?ce mojej osoby. Postanowi?am to wykorzysta? i wprowadzi? element autoironii do mojego forumowego profilu w?a?nie poprzez ten avatar.
Wracaj?c do samej tibi. Twoim do?wiadczeniu w tej dziedzinie, m?g?by si? zawstydzi? nie jeden
ch?opak. Jakie to konkretne osi?gni?cie?
No nie przesadzajmy, 60 rycerz nie jest jakim? wyj?tkowym osi?gni?ciem ; )
Trudno mi to m?wi?, ale w jaki spos?b, jako jedna z przedstawicielek p?ci pi?knej na forum, oceniasz Wasz post?p w rozwijaniu forum? Mam na uwadze fakt, ?e prawie ka?da z kobiet co? osi?gn??a no forum.
C??, wydaje mi si?, ?e kobiety bardziej zwracaj? uwag? na sw?j wizerunek, ten profilowy r?wnie?. Przyk?adaj? si? do odpowiedzi, rzadko pozwalaj? sobie na faux pas, a przy tym, bez obrazy dla pan?w, s? nieco bardziej dojrza?e. Oczywi?cie nie chc? generalizowa?, ale z moich obserwacji wynika, ?e jest to prawda ; )
Porozmawiajmy w takim razie o autorytetach, tych forumowych i realnych, oraz ?wiatopogl?dzie.
Nie pozna?am jeszcze ?adnego cz?owieka, kt?ry traktowa?abym jako autorytet. Mog? jedynie
wskaza? ludzi, kt?re, z r??nych powod?w darz? szacunkiem. Na pierwszym miejscu stawiam Freddie'go Mercury'ego, za niespotykan? charyzm? i za to, ?e zawsze by? uczciwy wobec siebie i innych. Poza tym, Justine Henin, bo, jak ju? kiedy? pisa?am, jest ?ywym dowodem na to, ?e kiedy s? ch?ci, nawet warunki fizyczne nie stoj? na przeszkodzie, by sta? si? najlepszym, ceni? j? r?wnie? za profesjonalizm w ka?dym calu. Dla mnie jest wzorem sportowca. Je?li chodzi o ludzi z forum, to ju? odpowiada?am na podobne pytanie, wystarczy zajrze? do mojego tematu prezentacyjnego ; )
Mo?esz sprecyzowa?, co masz na my?li m?wi?c o ?wiatopogl?dzie? Ten temat jest tak szeroki, ?e nie wiem co konkretnie chcia?by? wiedzie?.
Mam na my?li pogl?d na wsp??czesn? m?odzie?, kt?ra sp?dza dnie stoj?c pod blokami i salduj?c has?a typu "JP", oraz o twoje zdanie na temat ko?cio?a i religii, kt?re tego czasu, s? bardzo odmienne.
Takiej postawy nie mo?na nazwa? inaczej, jak kretynizm. Dzieciaki chc?c by? takimi jak ich koledzy ?lepo pod??aj? za g?upi? mod?. Jest to wynik albo braku jakiegokolwiek zdrowego rozs?dku i umiej?tno?ci my?lenia, albo niech?ci sprzeciwienia si? kolegom.
Sam wyraz Ko?ci?? (mam tu na my?li wsp?lnot?), przyprawia mnie o md?o?ci. Nie ma niestety zbyt wielu przedstawicieli krk, a przynajmniej nie w Polsce, kt?re naprawd? prezentowa?yby podstawowe za?o?enia wiary.
Jeste? w wieku, gdzie du?o si? rozmy?la o przysz?o?ci. Jak planujesz sobie twoj??
Na razie priorytetem jest dla mnie matura. Po niej mam zamiar studiowa? politologi?, b?d? kulturoznawstwo. W zale?no?ci od tego, co zdecyduj? robi? po maturze, b?d? albo krytykiem filmowym, albo wy?szym urz?dnikiem pa?stwowym. Jednak gdzie? w g?owie mam jeszcze jeden pomys? na przysz?o??, zwi?zany jest ze sportem. Konkretniej mam na my?li zrobienie licencji instruktora tenisa ziemnego i prac? w jakim? o?rodku sportowym. Ale to na razie pozostaje bardziej w sferze marze?, ni? realnej rzeczywisto?ci.
A zainteresowania? Co lubisz robi?, jakiej s?uchasz muzyki?
W wolnych chwilach lubi? chodzi? do kina, spotyka? si? ze znajomymi, przy sprzyjaj?cej pogodzie gra? w tenisa ziemnego, a przy okazji wa?niejszego turnieju ogl?da? go w telewizji. Je?li chodzi o muzyk?, to m?j gust jest do?? zr??nicowany. Przede wszystkim s?ucham rocka alternatywnego i crossover. Lubi? jednak te? muzyk? klasyczn?, w szczeg?lno?ci Mozarta, a tak?e utwory Edith Piaf. Nie stroni? r?wnie? od popu.
Jakie zmiany zaprowadzi?aby? na forum? Czy by?aby to strona graficzna, bo to na ni? skar?y si? wi?kszo?? u?ytkownik?w, czy mo?e co? innego?
Szata graficzna strony jest w porz?dku, przynajmniej w moim odczuciu. Forum jest funkcjonalne, a to jest najwa?niejsze. Na razie nie mam pomys?u na ?adne zmiany, gdy tylko takie si? pojawi?, zg?osz? to.
Czy widzia?aby? siebie jako moderatora? W ko?cu masz pewien sta?, a twoje posty zdecydowanie dobrze o tobie m?wi?.
Szczerze m?wi?c, nie bardzo. Owszem, sta? mam, jednak na forum znacznie r??ni?cym si? od tego tematyk?. Z ots, opr?cz gry na kilku, nie mia?am styczno?ci, a to przecie? jest najbardziej rozbudowany na forum dzia?. Tak wi?c czysto technicznie, nie mam wystarczaj?cych kwalifikacji. Poza tym, nie mam obecnie zbyt wiele czasu. Jestem w klasie maturalnej, wi?c spor? cz??? mojego wolnego czasu przeznaczam na nauk?. Nie s?dz?, ?e mog?abym po?wi?ca? wystarczaj?c? ilo?? czasu na moderowanie.
Sport. Twoja ulubiona dyscyplina, sportowiec? Czy wed?ug twojego mniemania jest on potrzebny m?odzie?y?
Ju? wspomina?am par? razy, ?e moj? ulubion? dyscyplin? sportow? jest tenis. Nie przepadam za sportami dru?ynowymi, a tenis wprost uwielbiam. Nie zawsze jednak tak by?o, kiedy zaczyna?am gra?, ju? po pierwszych kilku pi?kach wywalonych w las rzuca?am rakiet? i si? zniech?ca?am. Jednak trwa?o to tylko do nast?pnej wizyty na ?ciance treningowej. Tak min??o par? lat, coraz wi?cej umia?am i coraz bardziej zdawa?am sobie spraw? z profit?w, jakie daje mi ten sport. Nie mam tu na my?li rzeczy materialnych, kt?re owszem, sprawiaj? mi przyjemno??, ale to, czego mnie tenis nauczy?. Przede wszystkim pokory, umiej?tno?ci wyci?gania wniosk?w z pope?nionych przez siebie b??d?w i przede wszystkim gry fair play. Moim ulubionym sportowcem, a w?a?ciwie sportsmenk?, jest Justin Henin. Je?li za? chodzi o to, czy sport jest potrzebny m?odzie?y, to z ca?? pewno?ci? mog? stwierdzi?, ?e tak. Pewnie zarzucisz mi m?wienie bana??w, ale sport, jak nic innego, hartuje zar?wno charakter, jak i cia?o. Po dw?ch godzinach gry na korcie w pe?nym s?o?cu, po wygraniu ostatniego, decyduj?cego gema, nie ma nic pi?kniejszego, ni? k?piel i odpoczynek na kanapie. W takich chwilach cz?owiek dostrzega, ?e jest to naprawd? co?.
Dzisiejsze nastolatki, r?wnie? te doros?e, jak ty, kt?rych nie spos?b nie nazwa? kobietami, trzymaj? si? do?? daleko od kuchni. Czy masz jakie? szczeg?lne zami?owania gastronomiczne, czy jak wi?kszo?? z dziewczyn XXI wieku po prostu nie nadajesz si? na typow? kur? domow?? ; )
Ja i kura domowa? Haha! Nie, nie nadaj? si?. Szczeg?lnego zami?owania do garnka i patelni nie mam, zazwyczaj moja obecno?? w kuchni ogranicza si? do zrobienia kawy, czy kanapek.
Na koniec szybkie pytania:
Pieni?dze?
Droga do szcz??cia
Kariera?
Wy?cig szczur?w
Rodzina?
Konflikty
Telefon?
Zegarek
Przyjaciel?
Powiernik
Film?
Quentin Tarantino
Muzyka?
Micha? Lorenc
Droga do szcz??cia
Kariera?
Wy?cig szczur?w
Rodzina?
Konflikty
Telefon?
Zegarek
Przyjaciel?
Powiernik
Film?
Quentin Tarantino
Muzyka?
Micha? Lorenc
Zbli?amy si? do ko?ca wywiadu, chcia?aby? kogo? pozdrowi??