• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wywiad z Konstantym [Moderator]

Status
Zamknięty.

Dilvish

Active User
Liczba reakcji
7
Witam wszystkich. Postanowi?em przeprowadzi? wywiad z Konstantym. ?ycz? mi?ego czytania i pozytywnych komentarzy.

Dilvish^; Witam Ciebie Konstanty. Czy zgodzi? by? si?, jak bym przeprowadzi? z Tob? wywiad?

Fragles; Dobra, zacznijmy wi?c. =]

Dilvish^; To zacznijmy. Czy m?g?by? si? nam przedstawi?, powiedzie? ile masz lat, gdzie mieszkasz i opowiedzie? co? o swoim ?yciu ?

Fragles; Mam na imi? Tomek, w tym roku sko?czy?em 18 lat, mieszkam niedaleko stolicy naszego kraju w ma?ej wiosce. Dosta?em si? na studia w ?odzi przez co moja przygoda z tnpl mo?e si? nied?ugo sko?czy?, aczkolwiek nie musi. Jestem oczywi?cie szcz??liwy, ?e jednak kto? mnie chce dalej kszta?ci?, jednak przez to b?d? mia? ograniczony dost?p do internetu. Przynajmniej tak mi si? wydaje na chwil? obecn?. Ale przejd?my do tego co lubi?. Gram sporo w koszyk?wk? i my?l?, ze jestem dobry w te klocki. Kocham pisa? posty na forach i dyskutowa? w najr??niejszych tematach.

Dilvish^; To dobrze, ?e chcesz rozwija? swoj? wiedz? i mo?e w przysz?o?ci otrzymasz dobrze p?atny zaw?d i bardzo dobre wykszata?cenie.
Jak rozpocz??a si? Twoja przygoda z Tnetem i jak to si? sta?o, ?e otrzyma?e? rang? Moderatora ?

Fragles; Na forum trafi?em do?? przypadkowo, bo z googli. By?o to do?? dawno temu, bo jestem moderatorem ju? od stycznia bie??cego roku. Zainteresowa? mnie konkurs na PACC, wi?c wszed?em tylko po to aby zobaczy? o co chodzi. Z pocz?tku my?la?em, ?e to strona typu hack.me.pl. Na szcz??cie okaza?o si?, ?e nie. Jednak zamiast wzi?? udzia? w konkursie postanowi?em wys?a? podanie na moderatora. Jak si? domy?lacie uda?o si?. Pierwsze miesi?ce by?y do?? trudnym okresem, bo aby w pe?ni m?c rozwin?? skrzyd?a trzeba najpierw przebi? kokon. Nawi?zywanie wsp??pracy z innymi lud?mi bywa trudne, ale wynajdywanie kompromis?w nale?y do moich g??wnych cech charakteru. Nie chc? by uwa?ano mnie za swego rodzaju kolaboranta jednak dzi?ki TNPL bardziej zacz??em interesowa? si? forami. Po do?? ci??kiej pracy mog? si? dzi? pochwali?, ?e jestem moderatorem na kilku wi?kszych i ciekawszych forach na polskim rynku.

Dilvish^; Czy m?g?by? przedstawi? nam na kt?rych forach jeste? jeszcze Moderatorem i czy dobrze Ci si? wsp??pracuje ?

Fragles; Hehe. D?entelmeni zachowuj? dyskrecj? w takich sprawach... :-)
Na pewno nie trafisz na tamte fora interesuj?c si? tylko Tibia. Na TNPL ?rednio wsp??pracuje mi si? z administracj?. Powiem nawet, ze ostatnio odkry?em pewn? zale?no??. Mianowicie, im kto? ma wy?sze stanowisko tym gorzej mi nawi?za? wsp??prac?. Nie wiem czemu nie pozwalam sobie na takie sielankowe rozmowy. Nie jest jednak tragicznie a to b?oto tylko stwarza pozory g??bi. Ze spor? cz??ic? ludzi, kt?rzy odeszli zachowa?em kontakty i zdarza mi si? z nimi od czasu do czasu nawi?za? rozmow? jak ze starym przyjacielem.

Dilvish^; Twoje dzia?y to Hyde Park, Opowiadania, Wywiady, dlaczego akurat te ?

Fragles; Przede wszystkim s? to dzia?y niejako zwi?zane z Wasz? inwencj? tw?rcz?. Mo?e nie s? to zbyt ambitne dzia?y jednak zadowalaj? mnie. Ka?dy z nas ma tak sw?j prywatny Mount Everest, kt?ry pr?buje zdoby?. To, ?e dosta?em te dzia?y mog? nazwa? swoim ma?ym sukcesikiem na drodze pe?nej niepowodze? i upadk?w z czego bardzo si? ciesz?. My?l?, ?e zdenerwowa?bym si? bardziej gdyby kazano mi moderowa? inne dzia?y ni? gdyby mnie zbanowano. :-)

Dilvish^; Co my?lisz o nie dawno powsta?ej randze VIP ?

Fragles; Uwa?am, ?e taka ranga daje za ma?o mo?liwo?ci naszym VIPom.
Tak naprawd? jedyn? zalet? jest pisanie na oddzielnym forum dost?pnym tylko dla VIP i administracji. Mi?li?my ju? przypadek, ?e jeden z VIP?w dosta? bana za niekompetencj?. Nie nale?y si? jednak dziwi?, ?e za brak poloru ponosi si? konsekwencj?. Mam nadziej?, ?e w najbli?szej przysz?o?ci liczba VIP?w wzro?nie, a ich prawa zostan? jeszcze bardziej rozbudowane. ^^

Dilvish^; Jak oceniasz kadr? zarz?dzaj?c? naszym forum? Masz mo?e jakiego? przyjeciela, kt?remu mo?esz przekaza? wszystko?

Fragles; Niestety przyjaciele maj? to do siebie, ?e lubi? wbija? n?? w plecy. Jedynym cz?owiekiem, kt?rego darz? naprawd? bezgranicznym zaufaniem jest Frox. Jemu pozwoli?bym nawet spa? na jednym ???ku ze swoj? ?on? gdyby obieca? mi, ze jej nie dotknie nawet najmniejszym palcem. :-)
Jak oceniam ludzi, z kt?rymi dane jest mi wsp??pracowa?? Jak wiadomo wsp??praca oznacza dwie litery – MY – jednak ju? dawno doszed?em do wniosku, ?e egoizm sta? si? g??wn? religi? narodow?. Jednak kadr? oceniam pozytywnie, z kilkoma lud?mi mam fajne relacje, jednak niekt?rzy czasem mnie irytuj?. Najwyra?niej nie wiedz? jeszcze, ?e czasami bardziej cz?owiekowi ubli?a to, ?e go lubi? z niew?a?ciwych powod?w, ni? gdyby go nie znosili ze s?usznych.

Dilvish^; Jak sp?dzi?e? wakacje ? Czy by?o one udane, czy mo?e zamierzasz jeszcze wyjecha? ?

Fragles; Wakacje nie nale?? do najbardziej udanych z tego wzgl?du, ze trwaj? ju? prawie 3 miesi?ce, a przyjdzie mi czeka? jeszcze jeden na zako?czenie szko?y. Niestety nigdzie nie wyjecha?em, cho? by?y plany – niestety nie uda?o si?, stara klasa nie potrafi?a si? zorganizowa?. =/
Nie siedz? jednak biernie w domu przed komputerem, bo tego nie lubie. Zw?aszcza, ?e nie gram od pewnego czasu w Tibie. S? jeszcze ch?opaki z podw?rka, na kt?rych zawsze mog? liczy? je?li chodzi o rozegranie kr?tkiego meczu w kosza. :-)

Dilvish^; Dobrze przejd?my do Tibi. Czy gra?e? na Real Tibi i jakie Twoje najwi?ksze by?o osi?gni?cie, czy dalej grasz ?

Fragles; Moj? tibijsk? przygod? zacz??em jeszcze w gimnazjum – czasy Tibii 7.4. Wci?gn?li mnie do tego ch?opaki z klasy i ca?kiem fajnie nam si? gra?o. Musz? przyzna?, ?e ka?dy z nas by? noobem, bynajmniej chodzi?o si? wsp?lnie na takie potworki jak zielone smoki czy wielkie paj?ki. Na kliencie 7.4 mia?em 35~ druida z 45~ mlvlem i uwa?ano mnie wtedy za koksa na Silverze. P??niej zrobi?em gra?em knightem kolegi, kt?ry przesta? gra? i wbi?em z oko?o 40 lvlu na 50+. Wraz z updatem na klienta 7.92 przesta?em gra? na Silverza a zacz??em na OTS. Pozna?em wielu wspania?ych ludzi, z kt?rymi sp?dzi?em setki godzin ?wietnie si? bawi?c i ?wicz?c PvP. Jestem zdania, ze OTSy to znacznie wi?ksza zabawa ni? monotonna gra na globalu. Mo?e dam screen z dzisiejszej zabawy. XD

Tylko 60 frag?w dalej nie gra?em, bo siostra wesz?a na inny komputer i FPSy znacznie spad?y.

Dilvish^; Czy wprowadzenie portalu na nasze forum by by?o dobr? decyzj? i czy przynios?o by wi?cej u?ytkownik?w ?

Fragles; Je?eli chcemy konkurowa? z innymi forami o podobnej tematyce, to portal nam z pewno?ci? pomo?e pozyska? troch? wi?cej u?ytkownik?w. Jednak?e od podobnych for typu Tibia.pl dzieli nas przepa??. Ka?dy z nas wie, ?e nie da si? pokona? przepa?ci dwoma kroczkami. Na to potrzebny jest du?y skok, kt?ry m?g?by si? uda? jedynie, gdy powstanie w?a?nie wcze?niej wymieniony - portal. Poza tym bardziej dzieli nas r??nica poziomu ni? wcze?niej wymieniona otch?a?. Mamy sw?j w?asny styl, ale musimy si? jeszcze troch? podrasowa?, momentami brakuje do?wiadczenia, rzadziej zaanga?owania. Chcia?bym aby wiele spraw dot. portalu zosta?o za?atwionych ju? dzi? jednak nie nale?y si? spieszy? w tak powa?nych kwestiach, bo mo?na pope?ni? powa?ne b??dy, za kt?re przyjdzie nam p?aci? przez d?ugi czas.

Dilvish^; Ile czasu sp?dzasz dziennie na monitorowanie swoich dzia??w na forum ?

Fragles; Bardzo ma?o... przeci?tnie zajmuje mi to oko?o godziny. Mimo, ze siedz? ka?dego wieczora, to jednak na TNPL w ostatnim czasie po?wi?cam ma?o czasu. Mo?e dlatego, ?e nic si? nie dzieje a ja z czasem zacz??em przyjmowa? biern? postaw?. Nie ?ebym by? absenteist?, ale ostatnio si? pohamowuj? przed komentarzami, kt?re mog?yby negatywnie wp?yn?? na moje stanowisko. Tutaj zasada m?wi?ca o tym, ?e maj?c gorsze hamulce dalej si? zajedzie jest nieprawd?. =D

Dilvish^; Wiemy, ?e trenujesz koszyk?wk?, mo?esz nam opowiedzie? ile lat trenujesz, grasz mecze i jakim jeste? zawodnikiem?

Fragles; Nie, nie trenuj? koszyk?wki... gram g??wnie na ulicznym boisku, nie na ?adnej hali sportowej czy sali w szkole. Po prostu lubi? ten sport i my?l?, ?e jestem w nim dobry, bo gram praktycznie od podstaw?wki... W gimnazjum mia?em ?wietnego trenera, kt?ry mia? w zesz?ym sezonie mistrzostwo polski z m?odzikami – ch?opaki w wieku 13~ lat.
W gimnazjum i LO gra?em w reprezentacji (zreszt? jak i w pi?k? no?n? oraz siatk?wk?) jednak nigdy w ?adnym klubie koszykarskim nie gra?em. By?em kiedy? zawodnikiem w klubie Znicz Pruszk?w ale to ju? inna bajka... :)

Dilvish^; Zajmujesz si? jeszcze czym? po za r??nymi sportami, mam na my?li co? zwi?zane z komputerem ?

Fragles; Komputer dostarcza mi rozrywki g??wnie w formie grania w Tibie na OTS. Nie kr?ci mnie jednak nic co jest zwi?zane z programowaniem, grafik?, systemami operacyjnymi itd...

Dilvish^; Grasz mo?e w jakie? gry opr?cz Tibi ?

Fragles; Mam konto steam w CS 1.6 i raz na dwa tygodnie odpalam go ?eby sobie popatrze? jak mnie zabijaj?. Nie jestem w to dobry... :-P

Dilvish^; Powoli b?dziemy zmierza? do ko?ca wywiadu, mo?e jakie? s?owa od siebie ?

Fragles; Kilka s??w ode mnie? Rozumiem, ?e zwi?zanych z naszym forum... Temat kt?ry boli, a dotyczy nie tylko naszego forum to u?ytkownicy, kt?rzy nie pisz? ?adnych post?w. My?l?, ze ich milczenie to najg?o?niejsze wo?anie o pomoc i sygna? dla nas (administracj?), ?e nale?y zrobi? co? aby zach?ci? u?ytkownik?w do pisania na forum.

Dilvish^; Dobrze, to tyle z wywiadu. Dzi?kuj? Ci bardzo za te pare godzin sp?dzonych ze mn? i ?ycz? awansu na Super Moderatora. Chcia?by? mo?e kogo? pozdrowi? ?

Fragles; Oj tam awansu... kurtuazja pozwala mi jedynie podzi?kowa? Ci za te ?yczenia. ^^
Ja r?wnie? chcia?em podzi?kowa? Ci za przeprowadzenie ze mn? tego wywiadu i za wytrwa?o?? w oczekiwaniu na moje odpowiedzi.
W pierwszej kolejno?ci pozdrawiam Ciebie czytelniku. Nast?pnie kilka os?b, kt?re zapisa?y si? w mojej pami?ci. Pozdrawiam Lempiego, Anonele, Tsunaya, Colta, Froxa, To?ka, Mavericka, Gorna, Z?otego, Zmookiego, Byka, Gregora, ?ledzia, Eldo-Maxisa, Dara (jego m?odszego brata – Toma -r?wnie?), Jara, Kozaka, Szakala, Sasze, wiecznie zielony owoc czyli KiWi’ego, Skuma, Smoluka, Polo, Bibliotekarza - Flame Bowa, Luckiego, Artosemiksa i reszt? moich przyjaci?? , kt?rych nie wymieni?em. <kolejno?? przypadkowa>

Dilvish^; Dzi?kuj? Ci za Pozdrowienia i ?ycz? sukces?w. Do zobaczenia ponownie.

Fragles; Papa <macha>

Aj, nikt nic nie ma do powiedzenia ? xD

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Odp: Wywiad z Konstantym !

Wywiad jest ciekawy, zr??nicowane pytania, d?ugi i mi?o si? czyta ;) Mo?na powiedzie?, ?e jest to jeden z lepszych wywiad?w jakie czyta?am ;)
Napisa?e? chyba najd?u?sze pozdrowienia w historii tnetu ;o

Fajnie si? czyta, jeden z d?u?szych wywiad?w.
@offtop
w tym roku by?em na turnieju w Pruszkowie ; d

Tooomek idzie na studia ! <olaboga>
C?z, pewnie nie bedziemy juz gadac :/, wywiad spoko, dobrze sie go czyta.Dzieki za pozdro ;').

Wywiad jest ciekawy. Mi?o si? go czyta. No i nale?y do tych d?u?szych ;) Mo?na dowiedzie? si? paru informacji o Konstantym :D Widz?, ?e coraz wi?cej jest wywiad?w z kadr? xD Ale o ile mi wiadomo jeszcze nie wszyscy z kadry maj? sw?j wywiad :rolleyes:

WoW Bardzo ciekawy wywiad :D szkoda ?e dosy? kr?tki bo bym dalej czyta? XD

ahh to nawet konstanty si? doczeka? wywiadu ; ddd

Jednak kadr? oceniam pozytywnie, z kilkoma lud?mi mam fajne relacje, jednak niekt?rzy czasem mnie irytuj?.
hail Masiar ^^

Bardzo ?adny wywiad daje 9/10 bo nic nigdy nie jest idealne.

Jest jeden wyj?tek. Tak, tak - ja jestem idealny. Jestem idealnym kochankiem, idealnym m??em, idealnym ojcem, idealnym synem i idealnym przedsi?biorc? inwestuj?cym na rynku wschodnim. Jestem te? idealnym przyjacielem dla ka?dej samotnej kobiety (i nie tylko). Czego chcie? wi?cej? Fragles dost?pny ju? za 199 z?oty i 98 groszy w sieci sklep?w Biedronka. Nie czekaj. Codziennie niskie ceny.
(Przed u?yciem zapoznaj si? z ulotk? do??czon? do opakowania b?d? skonsultuj si? z weterynarzem lub farmaceut?.
//Fragles

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Wywiadzik fajny, Fragles te? fajny XD Pytania dobrze zadane itd.
?adnie to skonstruwa?e? Dilvish^.

Fragles ty mnie pami?tasz, prawda? :<

Pozdrawiam
Herun

Dzi?kuje za pozytywne komentarze, aczkolwiek by?o nam si? ci??ko um?wic na ten wywiad, poniewa? przeprowadzili?my po?ow? wywiadu i przez nast?pne 2 dni nie mogli?my si? zgra?, bo pogoda nam na to nie pozwala?a, ale bardzo si? stara?em, ?eby wywiad przebieg? pozytywnie.

No Ale sie jakos zgraliscie.;D A wywiad przebiegl baardzo pozytywnie.=] I mimo dlugich wypowiedzi Fraglesa czytalo sie milo, szybko i chce sie wiecej. =] A w pozdrowieniach to chyba cala rodzine i kumpli z poprawczaka wymienil.:eek: :D

Wed?ug mnie jeden z ciekawszych wywiad?w przeczytanych dotychczas,poniewa? by?y dobrze sprecyzowane pytania i wyczerpuj?ce odpowiedzi :)
Czekam na nast?pne wywiady.

Fajny wywiad d?ugo si? czyta?o pytania dobrze dopasowane, wniosek jest :D jest to najlepszy wywiad jaki czyta?em na TNP.

Status
Zamknięty.
Do góry