Parabols
Banned
- Reaction score
- 11
"Wywiad z Marcin24!!"
Parabols-Witam, jestem Parabols ze strony . Czy m?g?by? po?wi?ci? troche swojego czasu na udzielenie wywiadu?
Marcin24-Tak, z mi?? ch?ci? udziel? Ci wywiadu, mo?e kto? dowie si? czego? nowego na m?j temat.
Parabols-Zaczne od podstawowych pyta?, wi?c, jak si? nazywasz, ile masz lat, gdzie mieszkasz?
Marcin24-Mam na imi? Marcin, mam prawie 18 lat i mieszkam w okolicy Wroc?awia.
Parabols-Ucz?szczasz do szko?y, czy ju? mo?e sko?czy?e? edukacje i zacz??e? pracowa??
Marcin24-Tak, p?ki co staram si? uczy? jak najd?u?ej, nie ?pieszy mi si? zbytnio do pracy, wi?c korzystam z urok?w m?odo?ci, ucz? si?, bawi?, jeszcze si? napracuje w ?yciu
Parabols-Masz jakie? marzenia?
Marcin24-Chyba tak jak ka?dy, moim marzeniem jest u?o?enie sobie fajnego ?ycia z moj? wybrank?, mie? dobr? prac?, mn?stwo dzieci.
Parabols-Co lubisz robi??
Marcin24-Wszystko zale?y od mojego nastroju, czasami jest to dr?czenie Korzonka, czasami s?uchanie muzyki, czasami jeszcze co? bardziej zwariowanego. Naprawd? wszystko zale?y od tego jak si? czuj?, a lubi? robi? mn?stwo rzeczy
Parabols-Masz jakie? sportowe osi?gni?cia?
Marcin24-Tak, dyplom i puchar za uczestnictwo w powiatowym turnieju pi?ki no?nej. G??wnie zajmowa?em si? ca?y czas pi?k? no?n? po prostu dla zabawy, je?eli pojawia?a si? okazja w szkole to uczestniczy?em. Oczywi?cie pi?ka no?na to gra zespo?owa i do?? cz?sto by?o to fiasko, ale liczy?a si? przede wszystkim dobra zabawa : )
Parabols-Jaki jest tw?j cel w ?yciu?
Marcin24-Moim priorytetem jest przede wszystkim stworzenie udanej rodzinki, p??niejszym celem jest zbudowanie w?asnego domu i posadzenie obok niego drzewa : )
Parabols-Twoje ulubione jedzenie?
Marcin24-Na pewno Polskie, lubi? zje?? dobre polskie ?arcie, chocia? nie gardz? fast foodami.
Parabols-Twoje hobby?
Marcin24-Hobby to raczej jest forum, lubi? sp?dzi? na nim troch? czasu, troch? si? po?mia?, napisa? par? ciekawych post?w...
Parabols-Masz dziewczyne?Je?li masz, to jak ma na imie?
Marcin24-Tak mam, moj? Marlenk? z kt?r? jestem ponad rok czasu : )
Parabols-Grasz/gra?e? mo?e na jakim? OTs'ie i chcesz go nam poleci??
Marcin24-Gra?em swego czasu na DineraOts, spodoba? mi si?, ale nie wiem czy mog? Wam go poleci?, bardzo du?o bot?w, wrednych graczy i pk non stop pod depo.
Parabols-Jak zacz??e? przygode z tibia.net.pl?
Marcin24-Tibia.net znalaz?em w internecie szukaj?c jakiego? silnika, pr?buj?c stworzy? sw?j w?asny ots. Od tak tu si? znalaz?em i jestem.
Parabols-Specjalizujesz si? w jakiej? dziedzinie typu: skrypty, mapping, grafika?
Marcin24-Robi?c sw?j w?asny ots musa?em ?ykn?? wszystkiego po troch?, prawd? m?wi?c nigdy nie mia?em zapa?u, aby czym? zaj?? si? na powa?nie, dlatego w ka?dej dziedzinie jestem m?odym wilkiem.
Parabols-Chcia?by? zmieni? forum tnp? Je?eli tak, to dlaczego?
Marcin24-Tak, mam sporo pomys??w. Je?eli mia?bym nieograniczone uuprawnienia to przede wszystkim przywr?ci?bym sens istnienia rangi managera. Zosta?aby wybrana odpowiednia osoba, kt?ra mia?aby za zadanie odpowied? na ?ale, pytania, problemy u?ytkownik?w. Jak wiadomo manager powinien zajmowa? si? rozwi?zywaniem problem?w mi?dzy kadr?, a u?ytkownikami, teraz si? tak nie dzieje i prawd? m?wi?c jest to bardzo przykre. Kolejnym wa?nym elementem jest stworzenie zgranej kadry, wyeliminowa?bym nabory, kt?re nie tworz? nic dobrego. Po prostu trzeba szuka? aktywnych u?ytkownik?w, kt?rzy maj? potencja? i krok po kroku doprowadza? ich do rangi moderatora. Supporci powinni zaj?? si? raportowaniem to przede wszystkim oraz og?ln? pomoc? u?ytkownikom, a teraz odwalaj? swoje zadania i ?wiec? kolorkiem. Przeprowadzi?bym reform? gier, jest to pod-forum komputer?w i informatyki, robi si? tam jeden wielki bajzel, ?adnego porz?dku. Warto by by?o zrobi? osobny dzia?, kt?ry zosta?bym podzielony na przer??ne kategorie, zrobi?by si? porz?dek, a nie tak jak teraz, zbi?r mn?stwa temat?w, w kt?rych nie mo?na si? po?apa?, a szkoda, bo na forum nie ma tylko graczy tibii, w takich dzia?ach mogliby si? jednoczy? i wymienia? swoje pogl?dy na temat danej gry. Kolejnie, jak proponowa?em na forum zacz??bym nagradza? u?ytkownik?w, kt?rzy staraj? si? urozmaici? forum pomys?ami, tacy u?ytkownicy z czasem mogliby si? sta? moderatorami, bo wida?, ?e zale?y im na forum, ruszaj? g??wk?, czego chcie? wi?cej, nowa ranga na pewno by?aby nie lada smaczkiem dla u?ytkownik?w i pojawi?aby si? masa pomys??w. Kolejnym istotnym elementem jest zmiana zachowania u?ytkownik?w, tych kt?rzy dzia?aj? negatywnie na rozmowy itd. Nie chodzi tutaj o krytyk?, ale po prostu zwyk?y trolling, ostrzega?bym, albo upomina?, a? by si? zmienili, je?eli po miesi?cu nie przedstawia?by w miar? dobrych merytorycznie post?w i shout?w dostawa?by obfit? nagrode w postaci bana na 30 dni.
Parabols-Kr??? plotki, ?e by?e? wielokrotnie zbanowany na tnp, a i tak kto? cie unbanowa?, czy to prawda, i czy masz jakie? wtyki?
Marcin24-Tak to prawda, by?em zbanowany dwa razy przez Korzonka, za pierwszym razem dosta?em bana, kt?ry wygasa? w przeci?gu chyba 2 tygodni. Kolejnego bana dosta?em, poniewa? Korzonek chyba chcia? si? popisa? przed Mikim na shoutboxie, wystarczy?o przedstawi? odpowiednie argumenty i nie trzeba mie? ?adnych wtyk?w, uwierz mi : )
Parabols-My?l?, ?e ju? si? bardzo du?o o Tobie dowiedziali?my, chcia?by? co? na koniec doda??
Marcin24-Tak, chcia?bym pozdrowi? Roulette, Kazie, Vraela, One, Seylita, Kate Sayuki, a przede wszystkim Jogiego i wszystkich z kolei i z osobna. Dzi?ki, ?e mog?em Was pozna? : )
Parabols-Ja tak?e pozdrawiam ich oraz wszystkich u?ytkownik?w z tnp.Dzi?kuje ci Marcinie za udzielenie mi wywiadu, cze??!
Marcin24-Ja Tobie r?wnie? dzi?kuj?, pozdrawiam ; )
Chcia?bym uwzgl?dni?, i? to jest m?j pierwszy wywiad i prosz? o nie du?? fale krytyki