What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Wywiad z Marcinem24 [Zas?u?ony]

Status
Not open for further replies.

Parabols

Banned
Reaction score
11
"Wywiad z Marcin24!!"

Parabols-Witam, jestem Parabols ze strony . Czy m?g?by? po?wi?ci? troche swojego czasu na udzielenie wywiadu?

Marcin24-Tak, z mi?? ch?ci? udziel? Ci wywiadu, mo?e kto? dowie si? czego? nowego na m?j temat.

Parabols-Zaczne od podstawowych pyta?, wi?c, jak si? nazywasz, ile masz lat, gdzie mieszkasz?

Marcin24-Mam na imi? Marcin, mam prawie 18 lat i mieszkam w okolicy Wroc?awia.

Parabols-Ucz?szczasz do szko?y, czy ju? mo?e sko?czy?e? edukacje i zacz??e? pracowa??

Marcin24-Tak, p?ki co staram si? uczy? jak najd?u?ej, nie ?pieszy mi si? zbytnio do pracy, wi?c korzystam z urok?w m?odo?ci, ucz? si?, bawi?, jeszcze si? napracuje w ?yciu

Parabols-Masz jakie? marzenia?

Marcin24-Chyba tak jak ka?dy, moim marzeniem jest u?o?enie sobie fajnego ?ycia z moj? wybrank?, mie? dobr? prac?, mn?stwo dzieci.

Parabols-Co lubisz robi??

Marcin24-Wszystko zale?y od mojego nastroju, czasami jest to dr?czenie Korzonka, czasami s?uchanie muzyki, czasami jeszcze co? bardziej zwariowanego. Naprawd? wszystko zale?y od tego jak si? czuj?, a lubi? robi? mn?stwo rzeczy

Parabols-Masz jakie? sportowe osi?gni?cia?

Marcin24-Tak, dyplom i puchar za uczestnictwo w powiatowym turnieju pi?ki no?nej. G??wnie zajmowa?em si? ca?y czas pi?k? no?n? po prostu dla zabawy, je?eli pojawia?a si? okazja w szkole to uczestniczy?em. Oczywi?cie pi?ka no?na to gra zespo?owa i do?? cz?sto by?o to fiasko, ale liczy?a si? przede wszystkim dobra zabawa : )

Parabols-Jaki jest tw?j cel w ?yciu?

Marcin24-Moim priorytetem jest przede wszystkim stworzenie udanej rodzinki, p??niejszym celem jest zbudowanie w?asnego domu i posadzenie obok niego drzewa : )

Parabols-Twoje ulubione jedzenie?

Marcin24-Na pewno Polskie, lubi? zje?? dobre polskie ?arcie, chocia? nie gardz? fast foodami.

Parabols-Twoje hobby?

Marcin24-Hobby to raczej jest forum, lubi? sp?dzi? na nim troch? czasu, troch? si? po?mia?, napisa? par? ciekawych post?w...

Parabols-Masz dziewczyne?Je?li masz, to jak ma na imie?

Marcin24-Tak mam, moj? Marlenk? z kt?r? jestem ponad rok czasu : )

Parabols-Grasz/gra?e? mo?e na jakim? OTs'ie i chcesz go nam poleci??

Marcin24-Gra?em swego czasu na DineraOts, spodoba? mi si?, ale nie wiem czy mog? Wam go poleci?, bardzo du?o bot?w, wrednych graczy i pk non stop pod depo.

Parabols-Jak zacz??e? przygode z tibia.net.pl?

Marcin24-Tibia.net znalaz?em w internecie szukaj?c jakiego? silnika, pr?buj?c stworzy? sw?j w?asny ots. Od tak tu si? znalaz?em i jestem.

Parabols-Specjalizujesz si? w jakiej? dziedzinie typu: skrypty, mapping, grafika?

Marcin24-Robi?c sw?j w?asny ots musa?em ?ykn?? wszystkiego po troch?, prawd? m?wi?c nigdy nie mia?em zapa?u, aby czym? zaj?? si? na powa?nie, dlatego w ka?dej dziedzinie jestem m?odym wilkiem.

Parabols-Chcia?by? zmieni? forum tnp? Je?eli tak, to dlaczego?

Marcin24-Tak, mam sporo pomys??w. Je?eli mia?bym nieograniczone uuprawnienia to przede wszystkim przywr?ci?bym sens istnienia rangi managera. Zosta?aby wybrana odpowiednia osoba, kt?ra mia?aby za zadanie odpowied? na ?ale, pytania, problemy u?ytkownik?w. Jak wiadomo manager powinien zajmowa? si? rozwi?zywaniem problem?w mi?dzy kadr?, a u?ytkownikami, teraz si? tak nie dzieje i prawd? m?wi?c jest to bardzo przykre. Kolejnym wa?nym elementem jest stworzenie zgranej kadry, wyeliminowa?bym nabory, kt?re nie tworz? nic dobrego. Po prostu trzeba szuka? aktywnych u?ytkownik?w, kt?rzy maj? potencja? i krok po kroku doprowadza? ich do rangi moderatora. Supporci powinni zaj?? si? raportowaniem to przede wszystkim oraz og?ln? pomoc? u?ytkownikom, a teraz odwalaj? swoje zadania i ?wiec? kolorkiem. Przeprowadzi?bym reform? gier, jest to pod-forum komputer?w i informatyki, robi si? tam jeden wielki bajzel, ?adnego porz?dku. Warto by by?o zrobi? osobny dzia?, kt?ry zosta?bym podzielony na przer??ne kategorie, zrobi?by si? porz?dek, a nie tak jak teraz, zbi?r mn?stwa temat?w, w kt?rych nie mo?na si? po?apa?, a szkoda, bo na forum nie ma tylko graczy tibii, w takich dzia?ach mogliby si? jednoczy? i wymienia? swoje pogl?dy na temat danej gry. Kolejnie, jak proponowa?em na forum zacz??bym nagradza? u?ytkownik?w, kt?rzy staraj? si? urozmaici? forum pomys?ami, tacy u?ytkownicy z czasem mogliby si? sta? moderatorami, bo wida?, ?e zale?y im na forum, ruszaj? g??wk?, czego chcie? wi?cej, nowa ranga na pewno by?aby nie lada smaczkiem dla u?ytkownik?w i pojawi?aby si? masa pomys??w. Kolejnym istotnym elementem jest zmiana zachowania u?ytkownik?w, tych kt?rzy dzia?aj? negatywnie na rozmowy itd. Nie chodzi tutaj o krytyk?, ale po prostu zwyk?y trolling, ostrzega?bym, albo upomina?, a? by si? zmienili, je?eli po miesi?cu nie przedstawia?by w miar? dobrych merytorycznie post?w i shout?w dostawa?by obfit? nagrode w postaci bana na 30 dni.

Parabols-Kr??? plotki, ?e by?e? wielokrotnie zbanowany na tnp, a i tak kto? cie unbanowa?, czy to prawda, i czy masz jakie? wtyki?

Marcin24-Tak to prawda, by?em zbanowany dwa razy przez Korzonka, za pierwszym razem dosta?em bana, kt?ry wygasa? w przeci?gu chyba 2 tygodni. Kolejnego bana dosta?em, poniewa? Korzonek chyba chcia? si? popisa? przed Mikim na shoutboxie, wystarczy?o przedstawi? odpowiednie argumenty i nie trzeba mie? ?adnych wtyk?w, uwierz mi : )

Parabols-My?l?, ?e ju? si? bardzo du?o o Tobie dowiedziali?my, chcia?by? co? na koniec doda??

Marcin24-Tak, chcia?bym pozdrowi? Roulette, Kazie, Vraela, One, Seylita, Kate Sayuki, a przede wszystkim Jogiego i wszystkich z kolei i z osobna. Dzi?ki, ?e mog?em Was pozna? : )

Parabols-Ja tak?e pozdrawiam ich oraz wszystkich u?ytkownik?w z tnp.Dzi?kuje ci Marcinie za udzielenie mi wywiadu, cze??!

Marcin24-Ja Tobie r?wnie? dzi?kuj?, pozdrawiam ; )

Chcia?bym uwzgl?dni?, i? to jest m?j pierwszy wywiad i prosz? o nie du?? fale krytyki :p

Bounty Hunter

Active User
Reaction score
22
Odp: Wywiad z MARCINEM!

Marcin24-Tak, mam sporo pomys??w. Je?eli mia?bym nieograniczone uuprawnienia to przede wszystkim przywr?ci?bym sens istnienia rangi managera. Zosta?aby wybrana odpowiednia osoba, kt?ra mia?aby za zadanie odpowied? na ?ale, pytania, problemy u?ytkownik?w. Jak wiadomo manager powinien zajmowa? si? rozwi?zywaniem problem?w mi?dzy kadr?, a u?ytkownikami, teraz si? tak nie dzieje i prawd? m?wi?c jest to bardzo przykre. Kolejnym wa?nym elementem jest stworzenie zgranej kadry, wyeliminowa?bym nabory, kt?re nie tworz? nic dobrego. Po prostu trzeba szuka? aktywnych u?ytkownik?w, kt?rzy maj? potencja? i krok po kroku doprowadza? ich do rangi moderatora. Supporci powinni zaj?? si? raportowaniem to przede wszystkim oraz og?ln? pomoc? u?ytkownikom, a teraz odwalaj? swoje zadania i ?wiec? kolorkiem. Przeprowadzi?bym reform? gier, jest to pod-forum komputer?w i informatyki, robi si? tam jeden wielki bajzel, ?adnego porz?dku. Warto by by?o zrobi? osobny dzia?, kt?ry zosta?bym podzielony na przer??ne kategorie, zrobi?by si? porz?dek, a nie tak jak teraz, zbi?r mn?stwa temat?w, w kt?rych nie mo?na si? po?apa?, a szkoda, bo na forum nie ma tylko graczy tibii, w takich dzia?ach mogliby si? jednoczy? i wymienia? swoje pogl?dy na temat danej gry. Kolejnie, jak proponowa?em na forum zacz??bym nagradza? u?ytkownik?w, kt?rzy staraj? si? urozmaici? forum pomys?ami, tacy u?ytkownicy z czasem mogliby si? sta? moderatorami, bo wida?, ?e zale?y im na forum, ruszaj? g??wk?, czego chcie? wi?cej, nowa ranga na pewno by?aby nie lada smaczkiem dla u?ytkownik?w i pojawi?aby si? masa pomys??w. Kolejnym istotnym elementem jest zmiana zachowania u?ytkownik?w, tych kt?rzy dzia?aj? negatywnie na rozmowy itd. Nie chodzi tutaj o krytyk?, ale po prostu zwyk?y trolling, ostrzega?bym, albo upomina?, a? by si? zmienili, je?eli po miesi?cu nie przedstawia?by w miar? dobrych merytorycznie post?w i shout?w dostawa?by opfit? nagrode w postaci bana na 30 dni.
Dobrze, ?e nie masz admina :D!

@top
Wywiad skromniutki, dowiedzia?em si? z niego, ?e Marcin ma na imi? Marcin i chce posadzi? drzewo ko?o swojego domu, zadawaj wi?cej pyta?, mo?e kolejny wywiad b?dzie lepszy ;)!

Marcin24

Ja i Kazia
Reaction score
209

Wed?ug mnie te? by?o ma?o pyta?, nie mia?em gdzie si? wykaza?. C??, mo?e nast?pnym razem b?dzie lepiej, dzi?ki jeszcze raz za wywiad : )

Matre

Nie b?dzie ciszy...
Reaction score
143

Code:
Supporci powinni zaj?? si? raportowaniem to przede wszystkim oraz 
og?ln? pomoc? u?ytkownikom, a teraz odwalaj? swoje zadania i ?wiec? kolorkiem.
Nie wiem jak by?o za Twojej kadencji ale teraz jest zupe?nie odwrotnie, czyli nie musia?by? ju? nic zmienia? ze supportem ;)

Code:
Warto by by?o zrobi? osobny dzia?, kt?ry zosta?bym podzielony na
 przer??ne kategorie

Buuu, wi?cej dzia??w-wi?cej podzia??w, w ka?dej kategorii zostan? 2-3 osoby co b?dzie r?wnowa?o si? z non sensem. Przypomn?, ?e na forum nie ma kilkuset aktywnych (zarejestrowanych) u?ytkownik?w.

Anyway.. Wywiad przeprowadzany prawid?owo, jednak nieco za kr?tki, proponowa?bym zrobi? 2 cz??? i doklei? do tego tematu :)

Help3R

Forum friend
Reaction score
262

Wywiad na poziomie dobrym. Trafne pytania, mi?o si? czyta. Wywiad przykr?tki, ale szacuneczek, bo to tw?j pierwszy wywiad.
Pozdrawiam, Help3R.

Fireflies

Advanced User
Reaction score
13

Wywiad mi si? spodoba?, czyta?o si? go przyjemnie. Szczerze powiedziawszy nie zgodz? si? z kolegami @up, gdy? d?u?szy wywiad by mi si? znudzi?. D?ugo?? jest dobra, ale pytania powiniene? bardziej rozbudowywa?. Doczepi?bym si? do tego, ?e najpierw np.: pytasz o cel ?yciowy, a potem wyskakujesz nagle z Twoim ulubionym jedzeniem. Uk?adaj pytania wed?ug kategorii ;) A teraz do Marcinka: pisze si? obficie, a nie opficie :p Podsumowuj?c wywiad trzyma poziom, zach?cam do dalszych wywiad?w :)

Pozdrawiam!

Marcin24

Ja i Kazia
Reaction score
209

A teraz do Marcinka: pisze si? obficie, a nie opficie :p!

Wiem, ale pisa?em to w notatniku, a tam mi nie podkre?la b??d?w, czasami po prostu napisz? co? fonetycznie, niemniej dzi?kuj?. : )
Autorze tematu, prosz? popraw.

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
76

Mimo i? wywiad kr?tki, mo?na uzna? go za udany. Pytania konkretne, w pytaniach nie pisa?e? g?upot w stylu 'Oh, nie ?artuj? Ja te?!', wi?c og?lnie trzymasz poziom ; )

Oby wi?cej takich wywiad?w.
Pozdrawiam.

Parabols

Banned
Reaction score
11

Od?wie?am!

Last edited:

stripling

Active User
Reaction score
4

Nie ma co, wywiad z sensem i pytania bardzo ciekawe, gdzieniegdzie :D By?o co czyta? heh.

Og?lnie chcia?bym zobaczy? Marcina w okresie pr?bnym na Admina, to co napisa? by?o troch? ciekawe i interesuj?ce, ka?dy ma r??ne pogl?dy przecie?.
Wywiad jak na 1 raz by? doskona?y, zgodnie przeprowadzony, 10/10 Pozdrawiam :)

Marcin24

Ja i Kazia
Reaction score
209

Og?lnie chcia?bym zobaczy? Marcina w okresie pr?bnym na Admina, to co napisa? by?o troch? ciekawe i interesuj?ce, ka?dy ma r??ne pogl?dy przecie?.

Wiesz, to by?a cz??? moich pomys??w, wymy?lonych naprawd? na szybko, bo si? ?pieszy?em. S?dz?, ?e dzisiejsza administracja te? ma mas? pomys??w. Wiesz, plany ka?dy mo?e mie?, czasami gorzej jest z ich realizacj?, je?eli kontakty z Tro rzeczywi?cie s? tak s?abe to nie dziwi? si?, ?e plany le??.

Co do admina, p?ki co nie mam co marzy? o moderatorze, a co dopiero o adminie : )

xElf

Advanced User
Reaction score
46

Mnie nie pozdrowi?e?... ju? nie b?d? Ci? broni? przed korzonkiem. :(

Wywiad przeprowadzony kr?tko i na temat, bez zb?dnego pierdolenia o ma?o-wa?nych rzeczach. Nie za bardzo mnie interesuj? jakiego koloru masz stringi czy skarpetki, wi?c dobrze, ?e jako? si? oby?o bez tego typu pyta?.
Przyjemnie si? czyta?o.

Pozdrawiam.

monkey1233

Active User
Reaction score
4

Noo wywiad dobry ale jakby Marcin by? Adminem to by by?o Forum Versjii 2 xd
Chcia?bym uwzgl?dni?, i? to jest m?j pierwszy wywiad i prosz? o nie du?? fale krytyki :p
Heh. Nie ma co krytykowa? jest dobrze ;]

Parabols

Banned
Reaction score
11

Od?wie?am, dzi?kuje za wszystkie komentarze! ; P

Last edited:

Kenor

Senior User
Reaction score
21

Dorzuc? swoje 3 grosz? sprawiedliwie, a wi?c:
Wady: Zbyt og?lne pytania, ma?o zagadnie? (w k??ko jeden temat - ?ycie marcina), ma?o pyta?
Zalety: jak na pierwszy raz dobrze, poruszy?e? tutaj temat zmian na forum - bardzo dobrze, du?o informacji - bardzo dobrze, duzo szczeg???w - dobrze
Styl: 7/10
Tre??: 5/10
Jako??: 7/10
Ilo??: 4/10

Wynik: 6,5/10 - przeci?tnie/dobrze

Status
Not open for further replies.