What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Wywiad z Miki2021 [Moderator]

Status
Not open for further replies.

Ray

Senior User
Reaction score
167
[USER]Miki2021[/USER] - obecnie moderator pr?bny forum tibia.net.pl. Szesnastolatek z ciekawym charakterem. Jaki jest? Dowiecie si? czytaj?c poni?szy wywiad.

Rao: Witaj Miki. Czy mia?by? ochot? udzieli? wywiadu dla tibia.net.pl?

Miki: Witaj. Czemu nie.

Rao: Mo?e zacznijmy od podstawowych informacji. Jak masz na imi?, tw?j wiek, gdzie mieszkasz oraz gdzie ucz?szczasz do szko?y?

Miki: Mam na imi? Micha?, we wrze?niu sko?czy?em 16 lat, mieszkam w Radomiu. W tym roku rozpocz??em nauk? w Zespole Szk?? Budowlanych, na kierunku "Technik budownictwa og?lnego".

Rao: Powiedz co spowodowa?o, ?e wybra?e? akurat ten kierunek nauki?

Miki: Mi?dzy innymi brat. On chodzi? do tej szko?y, tylko na inny kierunek. Poza tym, budownictwo to moim zdaniem bardzo dobry kierunek z przysz?o?ci?. W czasach, kiedy spo?ecze?stwo staje si? coraz wi?ksze, b?d? potrzebni wykszta?ceni budowniczy. Wi?kszo?? i tak uciek?a ju? do Anglii, wi?c mo?na powiedzie?, chcia?em by? "?wiez? krwi?" w budownictwie.

Rao: Przejd?my teraz dalej. Powiedz jak trafi?e? na nasze forum i jak wygl?da?y twoje pierwsze kroki?

Miki: Tutaj moja historia jest inna ni? wi?kszo?ci. Zacz??em gra? w Tibi? i szuka?em po prostu forum, na kt?rym mog? o tym porozmawia?, inne fora nie przypad?y mi do gustu. Tutaj zosta?em, gdy? spodoba?a mi si? kameralna atmosfera, kt?ra wtedy go?ci?a na forum. Ka?dy, ka?dego zna?, m?g? na nim polega?. Stare czasy ju? nie wr?c?, nie ma co wspomina?.

Rao: Kto z forum zosta? twoim pierwszym koleg??

Miki: Hmmm... Frox, dogadywa?em si? z nim bardzo dobrze. Mamy podobne zainteresowania tj. terrarystyka, hip-hop, a w szczeg?lno?ci muzyka Ostrowskiego. Dobrze mi si? z nim gada?o, znale?li?my wsp??ny j?zyk. Teraz niestety ju? nie utrzymujemy takich kontakt?w jak wcze?niej, gdy? nie mo?emy si? z?apa? na gadu-gadu.

Rao: Miki2021 - jak? genez? ma tw?j nick?

Miki: Ten nick towarzyszy mi od zawsze. Pewnego dnia rejestrowa?em si? gdzie? i nie mog?em wymy?li? nicku. Razem z kumplem doszed?em do wniosku, ?e Mi od Micha?, Ki od King (stare dzieje pi?karskie i nie tylko) b?dzie dobre. Cyferki s? u?ywane dlatego, ?e Miki wsz?dzie by?o zaj?te.

Rao: Korzystaj?c z okazji naboru dosta?e? si? do grupy moderator?w tibia.net.pl. Powiedz jak to si? w og?le potoczy?o? Co wg. Ciebie zadecydowa?o, ?e wybrano Ciebie?

Miki: Historia mojej osoby, jako moderatora jest dziwna. Pewnego razu siedz?c na Shoutboxie, gada?em ze Speederem i Napsterem. Gadali?my o ma?o istotnych rzeczach, po czym zacz?li?my wspomina? stare nabory i ludzi, wtedy wtr?ci?em w ?arcie: "Napster, to mo?e teraz moja kolej?", otrzyma?em odpowied? "Wy?lij podanie, to zobaczymy.". Par? dni p??niej dowiedzia?em si?, ?e b?d? moderatorem, gdy? moje podanie zosta?o rozpatrzone pozytywnie. Kadra zaufa?a mi, a ja si? staram dobrze wype?nia? swoje obowi?zki. Zobaczymy czy wystarczaj?co.

Rao: Czy po otrzymaniu moderatora cieszy?e? si?, czy raczej zniech?ci?e? faktem otrzymania licznych obowi?zk?w?

Miki: Dzia?y, kt?re moderuje by?y uzgadniane ze mn?. Wybra?em showroom, gdy? chcia?em odci??y? Seylita, poza tym sporo czasu tam sp?dza?em. Serwery zosta?y mi poniek?d narzucone, jednak ciesz? si?, ?e dosta?em ten dzia?, a nie inny. Raport?w du?o nie mam, mo?e dlatego, ?e ludzie ostatnimi czasy ma?o raportuj?. Moje dzia?y s? troch? za?miecane codziennie, wi?c jest co robi?.

Rao: Chcia?bym zapyta? Ci? - Jak zacz??e? przygod? ze znan? gr? Tibia?

Miki: Kumpel mnie w to wci?gn??. Gra?em 2 tygodnie, po czym przesta?em i tak z 2-3 razy. Og?lnie nigdy nie gra?em d?u?ej ni? 2 tygodnie za jednym razem, nie wci?gn??a mnie nigdy ta gra. Teraz mo?esz zapyta?, co robi? na tym forum. Jestem tutaj z powodu ludzi i tego, ?e si? przyzwyczai?em.

Rao: Jaki jest tw?j najwi?kszy sukces w tej grze?

Miki: Z tego co pami?tam ok 25 lvl, palladyn na ?wiecie Calmera.

Rao: Jak my?lisz dlaczego Tibia zwabia do siebie tak wielu graczy?

Miki: Szczerze m?wi?c to nie wiem. Mnie nie przyci?gn??a, cho? pr?bowa?em si? do niej przekona?. Grafika, dno... Mo?e to, ?e jest to ?wiat, w kt?rym mo?na prze?y? r??ne ciekawe przygody.

Rao: A co s?dzisz o CipSofcie?

Miki: My?l?, ?e staraj si? oni ulepszy? gr?, jednak nie zawsze im to wychodzi. Maj? kup? kasy za t? gr?, mimo to nie porzucili jej jeszcze. Kto? mo?e powiedzie?, ?e s? po prostu zach?anni, mi si? jednak zdaje, ?e ta gra jest ich pasj?, dlatego staraj? si? j? ci?gle rozwija?. Ostatnimi czasy wprowadzili par? ciekawych zmian.

Rao: Co twoim zdaniem jest najwi?ksz? warto?ci? Tibii?

Miki: Ci??kie pytanie... S?dz?, ?e Ci ludzie, kt?rzy nie zachowuj? si? jak niewychowane dzieci, pomagaj? i staraj? si? rozwija? gr?.

Rao: Kiedy rozpocza??? gr? ?

Miki: Je?li dobrze pami?tam, by?o to w czerwcu 2007, lecz wtedy gra?em tylko 3 dni.

Rao: Co powiedzia?by? o u?ytkownikach tibia.net.pl?

Miki: Niestety ?rednia wieku na forum wynosi 13 lat, jak nie mniej. Przez to poziom wypowiedzi jest dosy? niski. Administracja pr?buje jako? podci?gn?? poziom forum, poprzez nabory, aktualizacje itp. Jednak nie zawsze wychodzi to tak, jak powinno. Podsumowuj?c, u?ytkownicy nie narzucaj? jakiego? wywy?szonego poziomu, jednak nie jest jeszcze tak tragicznie, jak na innych forach.

Rao: Czy wg. Ciebie s? tutaj jakie? nieoszlifowane klejnoty w postaci user?w?

Miki: Zdaje mi si?, ?e s? userzy, kt?rzy po ma?ej resocjalizacji mogliby prezentowa? wysoki poziom. Jednak z osobistych pow?dek nie napisz? kto to taki.

Rao: Co powiedzia?by? o administracji?

Miki: Administracja jest w miar? dobra. Stara si? ulepszy? forum, ?e nie wychodzi im to zawsze tak jak powinno, to ju? inna bajka. S?dz?, ?e na ten czas brakuje nam tylko aktywnego Alastora, kt?ry by da? now? si??. Bo odnosz? wra?enie, ?e od pewnego czasu brakuje nam morale.

Rao: Dlaczego wcze?niej opu?ci?e? support?

Miki: Opu?ci?em support, gdy? po prostu nudzi?em si?. Robi?em wszystkie prace w dosy? szybkim czasie, postanowi?em odej??, gdy? nie lubi? ?wieci? kolorem nic nie robi?c.

Rao: Przejd? teraz do realnego ?ycia. Opowiedz co? o swoich zainteresowaniach. Masz jakie? hobby?

Miki: Moim ma?ym hobby jest pisania tekst?w, w klimaty hip-hop. Pisz? je amatorsko od roku, mo?e dw?ch. Nie mam na tym polu osi?gni??, jednak ludzie, kt?rym pokazuj? teksty, twierdz?, ?e gdybym si? do tego przy?o?y?, to bym m?g? z tego zarobi?. Jednak ja pozostan? przy swoim biurku i notatniku, kt?ry otwieram raz na ruski rok.

Rao: Jaki jest tw?j ulubiony gatunek muzyki?

Miki: Hip-hop, rap. Jednak nie pogardz? dobr? muzyk? z innych gatunk?w muzycznych. Moja playlista jest otworzona na wszystko, no mo?e poza disco-polo i techno.

Rao: Jaki jest tw?j ulubiony sport? Trenujesz jaki??

Miki: M?j ulubiony sport, to z pewno?ci? pi?ka no?na, lecz lubi? popatrze? te? na siatk?wk? i koszyk?wk?. Aktualnie nie trenuj?, kiedy? gra?em z klubie pi?karskim na pozycji bramkarz, wyst?powa?em regularnie w pierwszej 11, jednak odszed?em, gdy? atmosfera w klubie nie podoba?o mi si? zbytnio. Mia?em propozycje, aby doj?? do innych, jednak nie wiem czemu, odrzuci?em je. Kto wie, mo?e gdybym trenowa? by?bym na Euro 2012, taki ?art.

Rao: Jaki jest tw?j ulubiony klub pi?karski?

Miki: Rks Radomiak Radom, klub mojego miasta. Z zagranicznych, jestem fanem Manchesteru United.

Rao: Czy opr?cz pi?ki no?nej oddajesz si? jakim? innym zaj?ciom?

Miki: W wolnym czasie, kt?rego mam coraz mniej, spotykam si? ze swoj? dziewczyn? z kt?r? jestem ju? 11 miesi?cy. Poza tym to standard, szko?a, dom, tnet, obiad, dziewczyna, tnet, nauka, spa?.

Rao: Jak sobie radzisz w szkole?

Miki: W szkole jestem przeci?tniakiem, ?rednia zawsze ok 3.5. Gdybym chcia?, m?g?bym wyci?gn?? z ?atwo?ci? 4.0, jednak jestem leniwy, w stosunku do szko?y i jad? przewa?nie na tr?jach. Cho? potrafi? si? zmobilizowa? do nauki, w czerwcu tego roku, kiedy mia?em z matematyki 1, 1, 1, 1, 1, poprawi?em ocen? ko?cow? i wynosi?a ona 3.

Rao: Kt?ry z przedmiot?w jest twoim ulubionym i dlaczego?

Miki: Zdecydowanie w-f, technologia informatyczna. W-f z wiadomych przyczyn, technologia informatyczna, gdy? nie musz? nosi? ?adnych ksi??ek i zeszyt?w, le? ze mnie.

Rao: Masz mo?e jak?? ulubion? ksi??k??

Miki: Nie lubi? czyta? ksi??ek, gdy? jestem ura?ony do nich przez nudne lektury szkolne. Zdecydowanie wole poczyta? jakie? eseje naukowe, na ciekawe tematy, b?d? jakie? artyku?y, jak i gazety prawne.

Rao: Pono? masz dziewczyn?. Kim ona dla Ciebie jest? Jak? pozycj? zajmuje?

Miki: W tym wieku mo?e si? wydawa? ?mieszne to, ?e nazw? to mi?o?ci?. Jednak niejedno ju? z ni? prze?y?em, jest p?ki co dla mnie jedn? z najwa?niejszych os?b.

Rao: Wierzysz w Boga, Ko?ci??? Jak wygl?da twoja wiara?

Miki: Wierz? w Boga, jednak nie ucz?szczam do ko?cio?a, gdy? uwa?am go za instytucj?. My?l?, ?e modli? si? mog? wsz?dzie nie musz? pokazywa? si? z tym w ko?ciele.

Rao: Jeste? abstynentem?

Miki: Ca?kowitym abstynentem nie jestem. Jednak pij? okazyjnie w urodziny, sylwestra i jak jest okazja.

Rao: Masz swojego przyjaciela?

Miki: My?l?, ?e tak.

Rao: Kim on dla Ciebie jest?

Miki: Kim? komu mog? si? zwierzy? i na nim polega? zawsze i wsz?dzie.

Rao: Jak reagujesz na nieszcz??cia w ?yciu? Szybko si? podnosisz?

Miki: To zale?y od tego, jak mocno dosta?em od ?ycia. Gdy mia?em k?opoty z prawem we wrze?niu rok temu, podnosi?em si? po wszystkim par? dni. Gdy miewam inne k?opoty zazwyczaj podnosz? si? po paru godzinach. Wyznaj? zasad?, ?e lepiej dosta? od ?ycia par? mniejszych kop?w ni? by? przekopanym raz a porz?dnie.

Rao: Wierzysz w ?ycie po ?mierci?

Miki: Nie, uwa?am, ?e po prostu zjedz? nas robaki.

Rao: Czy w ?yciu masz jaki? jasny postawiony cel?

Miki: Tak. Przej?? przez studia, mie? ?on? i dzieci, zarabia? tyle, ?ebym nie ?y? z miesi?ca na miesi?c i m?g? sobie pozwoli? na wakacje, nie bior?c kredytu, kt?ry b?d? sp?aca? przez nast?pne 3 lata.

Rao: Jaki jeste? z charakteru?

Miki: Jestem wredny, leniwy, upierdliwy, szczerzy, pracowity i czasami pomocny. Nie lubi? si? otacza? lud?mi, ale si? ich nie boj?. ?atwo nawi?zuj? znajomo?ci i nie boj? si? powiedzie?, co my?l? o danej sprawie.

Rao: Czy jakiej? rzeczy w sobie nie lubisz?

Miki: Mojego lenistwa, gdyby nie ono, ?y?oby mi si? du?o ?atwiej.

Rao: Co s?dzisz o tych kt?rzy pal?, na?ogowo pij? ?

Miki: Dla mnie po prostu sobie marnuj? ?ycie. (macha Beosce i Ogniakowi) Tru? si?, skraca? sobie ?ycie. Ja tego nie robi?, wi?c nie potrafi? sobie wyt?umaczy? tego, ?e kto? pali, jednak gdybym sam pali?, nie mia?bym pewnie nic przeciwko.

Rao: Powoli zbli?amy si? do ko?ca naszego wywiadu. Czy chcia?by? co? doda??

Miki: Tak. Drodzy u?ytkownicy, nie b?jcie si? regulaminu, on was nie pogryzie jak go przeczytacie, a mi troch? ul?ycie w rozdawaniu warn?w, jak i w czytaniu waszych pw do mnie.

Rao: Chcia?by? kogo? pozdrowi??

Miki: Tak. Pozdrawiam, Ciebie, Speedera, Ogniaka, Kavarito, Froxa, Beosk?, Kazika, Opiekuna, Vraqa, Kamila, Jimmera, Quepas?, Seylita, Alwaysa, Viktora, Przemka i wszystkich o kt?rych zapomnia?em. Dodatkowo wszystkich u?ytkownik?w i kadr?.

Rao: Dzi?ki za wywiad. Szcz??cia w ?yciu ; )

Miki: R?wnie? dzi?kuj? i wzajemnie.

Speeder

Ehuheuheuu
Reaction score
274
Odp: Miki2021 - wywiad.

Ciekawy wywiad, mimo i? gadam z tym gejem (xDD) codziennie, to fajnych rzeczy si? dowiedzia?em. Jak z Ciebie taki abstynent i pijesz od ?wi?ta, to nie jad? do Ciebie, bo nawet si? piwa nie napijesz =[ Dobre pytania, dobre i ogarni?te odpowiedzi, z kt?rych mo?na wiele wywnioskowa? i dowiedzie? si? na temat Mikiego. Oby wi?cej takich wywiad?w ; )

PS Miki zdrajca!

#down
S?odka tajemnica.

Last edited:

Always

Advanced User
Reaction score
103

Jestem wredny, leniwy, upierdliwy, szczerzy, pracowity i czasami pomocny.
Pracowity le?, powiadasz? Czy to nie oksymoron? ; )
Og?lnie wywiad ?adny. Du?o pyta?, konkretne odpowiedzi. Oboje dostaniecie po punkcie reputacji. (Co do Mikiego, z tym reputem si? zastanowi?, bo troszku daleko w pozdrowieniach jestem ; <)

Viper xD

Senior User
Reaction score
110

Miki: W wolnym czasie, kt?rego mam coraz mniej, spotykam si? ze swoj? dziewczyn? z kt?r? jestem ju? 11 miesi?cy. Poza tym to standard, szko?a, dom, tnet, obiad, dziewczyna tnet, nauka, spa?.
Bez tego przecinka ?miesznie brzmi-jakby strona tnet by?a twoj? dziewczyn?:)

Super wywiad,chyba jeden z najlepszych,d?ugi i wci?gaj?cy,m?dre pytania i odpowiedzi.Te? nie za bardzo chc? mi si? chodzic do kosciola ale teraz chodze cz??ciej na nauki do bierzmowania,a tak normalnie to mo?e z raz w miesi?cu.

Ognisty

Magic System
Reaction score
173

Musz? przyzna? ?e wywiad jest ca?kiem ciekawy. Dowiedzia?em si? o Mikim kilku rzeczy o kt?rych nie wiedzia?em. Pytania jak i odpowiedzi na wysokim poziomie za co wielki +. I dzi?ki za pozdrowienia ;d

Last edited:
N

Napster

Guest

Gdyby nie ta nag?a zmiana temat?w w wywiadzie, tj. przej?cia \szko?a - forum - tibia - forum - szko?a/ by?oby super. Pytania dobre, ciekawe.

Zjeba?e? Miku? z PGA, ?le. Mog?e? by? tym wybra?cem i napi? si? z nami.

Daris

User
Reaction score
8

Postara?e? si? wywiad bardzo wyczerpuj?cy, du?o pyta?. Sporo informacji z tego wynika ; d.
Pozdrawiam

Status
Not open for further replies.