Frags
Mechaniczna pomara?cza
- Liczba reakcji
- 138
Quepasa, a raczej Szymon, bo tak w?a?nie ma na imi? nasz ?wie?o upieczony mened?er, zgodzi? si? udzieli? wywiadu. Mi?ej lektury.
Frags:Witaj! Na pocz?tku pragn? podzi?kowa?, ?e zechcia?e? po?wi?ci? mi odrobin? swojego cennego czasu.Quepasa:Nie ma sprawy, to dla mnie czysta przyjemno??.
My?l?, ?e zaczniemy od rutynowej serii pyta?. Wiemy ju? co prawda jak masz na imi? ale opowiedz nam o sobie ciut wi?cej. Gdzie mieszkasz, ile masz lat, uczysz si?, a mo?e pracujesz?
Mieszkam w ma?ej wiosce na samym po?udniu Wielkopolski, oddalonej od Wroc?wia o oko?o 60km. Mam 16 lat, po czym ?atwo mo?na wywnioskowa?, ?e jestem jeszcze na etapie edukacyjnym
Masz mo?e jakie? hobby, zainteresowania kt?re pomagaj? Ci walczy? z codzienn? nud??
Aktualnie bardzo du?o swojego wolnego czasu po?wi?cam forum. Przychodzi zima, wi?c zwyk?e zainteresowania, takie jak pi?ka no?na schodz? na drugi plan. Oprocz tego interesuje si? informatyk? w jej szeroko poj?tym znaczeniu.
Liczysz sobie 16 lat ludzie w tym wieku zmierzaj? ju? ku ko?cowi trudnego okresu w swoim ?yciu i powoli staj? si? ?wiadomi swoich wa?nych, ?yciowych decyzji jak cho?by praca, czy b?dzie ona zwi?zana z informatyk? o kt?rej ju? wcze?niej wspomnia?e? czy z czym? zupe?nie innym?
Mam nadziej?, ?e z zadowalaj?cymi wynikami sko?cz? moj? aktualn? szko?? i dostan? si? na dobre studia. Oczywiscie wszystko wskazuje na to, ?e dalsza edukacja, a p??niej praca te? b?dzie zwia?zana z informatyk?. Mam te? nadziej?, ?e tak b?dzie.
Jakim jeste? uczniem, prymusem, czy mo?e typowym ?redniakiem? W jakich przedmiotach czujesz si? mocny, a w jakie s? twoj? Pi?t? Achillesow??
Szczerze m?wi?c, zawsze by?em uto?samiany z dobrym uczniem. Zdolnym, cho? ma?o pracowitym i leniwym. Moje wyniki by?y dla mnie zawsze w pe?ni satysfakcjonuj?ce, zosta?o tak a? do teraz.Je?li o przedmioty chodzi, naprawd? nie dziel? ich na 'lepsze i gorsze' dla mnie, mam wyr?wnany poziom bior?c pod uwag? wszystkie zaj?cia, zar?wno typowo uniwersalne, jak i zawodowe.
Jedn? z fundmentalnych rzeczy w ?yciu cz?owieka jest wiara. Jak ty podchodzisz do swojej religii, jeste? katolikiem?
Tak, jestem katolikiem, wierz? w Boga, cho? nie zgadzam si? w pe?ni ze wszystkim, co przejawia ta religia. W sumie mam zbudowan? jakby w?asn?, ma??, oddzieln? religi?, w wi?kszej cz??ci jednak opieraj?c? si? na fundamentalnych zasadach chrze?cija?stwa.
Kolejn? rzecz? o jak? chcia?bym Ci? zapyta? jest muzyka. Masz jakie? swoje ulubione gatunki muzyczne, a mo?e konkretne zespo?y?
Pewnie. Przede wszystkim s?ucham wszelkich odmian rocka, od ?agodnego i szybkiego punk-rocka, a? do do?? ostrego metalu czy hard rocka. S?ucham muzyki zar?wno polskiej, jak i zagranicznej. Lubi? te? muzyk? spokojn?, z gatunku folk.
Mo?e chcia?by? przedstawi? u?ytkownikom jaki? ulubiony utw?r?
Nie mam jakiego? konkretnego utworu. Uwielbiam praktycznie wszystkie piosenki wybranych ulubionych zespo??w muzycznych z wy?ej wymienionych gatunk?w
My?l?, ?e dowiedzieli?my si? o wystarczaj?co du?o o Twoim prywatnym ?yciu. Czas przej?? do temat?w zwi?zanych z forum. Jeste? gotowy?
Oczywi?cie
Od kilku dni piastujesz pozycj? mened?era, wcze?niej by?e? moderatorem globalnym m?g?by? nam przybli?y? obiowi?zki obu rang i powiedzie? w kt?rym kolorku jest Ci lepiej pracowa??
W sumie nie widz? wielkiej r??nicy mi?dzy moderatorem globalnym, a managerem. Wiem, ?e z wy?sz? pozycj? wi??? si? wi?ksze obowi?zki, ale jest to te? wyznacznikiem zaufania administracji do mnie. Lepiej mi si? pracuje jednak jako manager - ze wzgl?du na lepszy kontakt z adminam
Pozycj? popularnego "globala" pe?ni?e? przez zaledwie miesi?c. Jak my?lisz, co zawa?y?o na tak rych?ym awansie?
Mo?e fakt, ?e w kadrze brakowa?o os?b z odpowiednim sta?em i odpowiednimi kompetencjami, kt?re mog?yby pe?ni? t? funkcje.
Zdaniem wielu os?b na forum jeste? osob? godn? na?ladowania, jak ka?dy masz te? zapewne wrog?w, kt?rym niekt?re Twoje cechy si? nie podobaj?. Wymie? nam prosz? swoje najlepsze cechy oraz te kt?re przeszkadzaj? Ci w ?yciu codziennym.
Na pewno brak cierpliwo?ci i egoizm - cho? mo?e na forum tego nie wida?, m?wi? g??wnie o swoim realnym ?yciu.
Ile godzin dziennie sp?dzasz na forum dope?niaj?c swoich obowi?zk?w?
W tygodniu to oko?o 3-4 godziny, chocia? tylko oko?o po?ow? czasu sp?dzam na moderowaniu.
W weekendy oczywi?cie d?u?ej, ale to wszystko zale?y od moich pozosta?ych obowi?zk?w
Zadam teraz pytanie, kt?re z pewno?ci? zadaje sobie spora rzesza u?ytkownik?w forum, sk?d wzi?? si? tw?j nick?
Ten nick zosta? wymy?lony na poczekaniu. Na pocz?tku nie wi?za?em z forum wi?kszych nadziei, nie potrzebowa?em wi?c wymy?lnego nicku.
Ostatnio forum notuje powa?ne zmiany, co o nich s?dzisz?
Cho? mo?e jaka? ma?a cz?stka mnie ma w?tpliwo?ci, czy to wszystko wyjdzie forum na dobre, to nie jestem niczemu przeciwny, a wi?kszo?? pomys??w otwarcie popieram. Wychodz? z prostego za?o?enia, ?e je?li nie spr?bujemy, to nigdy nie dowiemy sie, 'co by by?o, gdyby'
Kiedy 22 kwietnia 2008 roku zarejestrowa?e? si? na forum, mia?e? jakiego? idola, osob? godn? na?ladowania?
Prawd? m?wi?c, 22 kwietnia 2008 roku nie zarejestrowa?em si? po to, by udziela? si? na forum aktywnie. P??niej, oko?o pocz?tku roku 2009, zacz??em na powa?nie kariere na forum. Je?li chodzi o osob? godn? na?ladowania w tamtym czasie, pewnie by?a to dw?jka ludzi, kt?rzy wtedy si? mn? zaj?li - Vrael i Ivellios.
T? wypowiedzi? zako?czyli?my dzia? po?wi?cony forum. Przechodzimy teraz do ostatniego ju? dzia?u "Tibia".
Forum jest po?wi?cone Tibii, masz jakie? do?wiadczenia zwi?zane z t? gr?? Grasz nadal?
Nie, w tibi? nie gram ju? od d?u?szego czasu. Do?wiadczenia? Bardzo niewielkie, nie osi?gn??em praktycznie niczego satysfakcjonuj?cego w tej grze.
Jak wiemy Tibia nie polega tylko i wy??cznie na mozolnym expieniu, skillowaniu czy zdobywaniu rzadkich przedmiot?w. Pozna?e? mo?e jakich? interesuj?cych ludzi przez t? gr??
Tak, przede wszystkim na moim w?asnym serwerze. Z kilkoma osobami dalej mam kontakt, kilka z nich jest nawet na forum. Je?li chodzi o serwery cipsoftu - kilku znajomych pewnie by?o, ale kontakt z nimi dawno utraci?em.
Pami?tasz mo?e jak?? ?mieszn? sytuacj?, anegdot? kt?ra zdarzy?a si? w Tibii?
Bardzo chcia?bym co? takiego sobie przypomnie?, jednak prawdopodobnie wszystkie ?mieszne sytuacje dawno zapomnia?em.
Twoim zdaniem, Tibia zmierza w dobr? stron?, czy mo?e te wszystkie zmiany spowodowane przez Cipsoft szk?dz? wizerunkowi gry i jej graczom?
Update to esencja gry, a wi?c mo?na smia?o powiedzie?, ?e Tibia zmierza w jak najlepszym kierunku. Ca?y czas widzimy co? nowego, co?, co nie pozwala nam popa?? w rutyn?. To dobre rozwi?zanie.
I tak o to nasz wywiad dobiega ko?ca. chcia?bym r?wnie? w imieniu swoim jaki i ca?ego forum z?o?y? Ci przedwczesne ?yczenia z okazji zbli?aj?cych si? urodzin, sto lat!
Wielkie dzi?ki, zar?wno za wywiad, jak i za ?yczenia.
Chcia?by? kogo? pozdrowi??
Jasne. Chcia?bym pozdrowi? starych koleg?w z kadry, kt?rych aktualnie ju? w niej nie ma, ale i tych obecnych - zar?wno z kadry, jak i z szerokiego grona u?ytkownik?w.
Przy??czam si? do pozdrowie? i dzi?kuj? za wywiad.
Wywiad by? przeprowadzony bez polskich znak?w, musia?em przepisa? go ca?ego, dodaj?c je. Nie dziwcie si? wi?c, ?e mog? pojawi? si? liter?wki. Prosi?bym o wszelkiego rodzaju sugestie i pokazanie b??d?w, kt?re mog?em przeoczy?

@Edit: Poprawi?em kolor tekstu.