• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Wywiad z Quepasa [Moderator]

Status
Zamknięty.
S

Seylit

Guest
Quepasa - Sekrety i oczywisto?ci
que.png

Quepasa - jeden z nowych moderator?w, kt?ry zasili? Kadr? po ostatniej rekrutacji. Szymon ma szesna?cie lat, i mieszka w Wielkopolsce. Obecnie moderuje kilka dzia??w wymagaj?cych sporego po?wi?cenia, obiektywizmu, i niekiedy 'innego' punktu widzenia. Jednak do czasu zostania moderatorem, by? nieco skryty i ma?o znany - Gdzie wi?c le?y klucz do jego sukcesu?

Witam Quepasa. Czy zechcia?by? udzieli? wywiadu dla spo?eczno?ci Tnet'u?

No pewnie, z przyjemno?ci? ; )

Tak wi?c zacznijmy od pytania kt?rego nie spos?b nie zada?: Jak trafi?e? na forum?
Na forum- stare forum- trafi?em do?? dawno szukaj?c silnika albo skryptu. Jak wi?kszo?? u?ytkownik?w zreszt?.

Skryptu... id?c tym ?ladem, interesujesz si? skryptami? Jakie s? najwi?ksze osi?gni?cia (najlepsze skrypty/projekty) w tej dziedzinie?
Do?? dawno si? interesowa?em, ale nie mia?em po co rozwija? umiej?tno?ci. Teraz chyba do tego powracam, gdy? postanowi?em z kilkoma kolegami stworzy? projekt OT, w kt?rym pe?ni?bym w?a?nie rol? skryptera. Osi?gni?? jak do tej pory nie mia?em zbyt wielkich.

Rozumiem ?e skrypt potrzebny by? Ci do tworzenia jakiego? otsa. Jak idzie Ci tworzenie ots?w (oczywi?cie zak?adaj?c, ?e kontynuujesz)?
M?j serwer- Evolution pod Tibi? 8.1- istnia? przez rok i kilka miesi?cy. Ostatnio jednak trzyma?em go tylko dla paru znajomych, kt?rzy powoli odchodz?, wi?c nie ma sensu, ?eby serwer dalej istnia?.

S?ysza?em ostatnio, ?e pracujesz nad powa?nym projektem "Alterra". Mo?esz uchyli? nam r?bka tajemnicy (o ile nie masz nic przeciwko oczywi?cie ^^)?
Hmm...no serwer mam nadziej? b?dzie si? wyr??nia? oryginaln? fabu??, du?? map? oraz wieloma nowo?ciami (potwory, skrypty itp). B?dzie to co? z elementami RPG.

Rozumiem, i ?ycz? powodzenia. Aby jednak tworzy? w?asne serwery musia?e? pozna? Tibi? od zwyczajnej strony, czyli tej wersji, kt?r? zajmuje si? Cipsoft. Mo?esz nam powiedzie?, jak zacz??a si? Twoja przygoda z Tibi??
No pewnie. By?em kiedy? na wakacjach u siostry- we Wroc?awiu. Siostra mieszka?a w wynaj?tym mieszkaniu z kole?ank?, kt?rej bracia akurat w tym samym czasie przyjechali do niej na wakacje. Oni grali w Tibi?- chcieli wci?gn?? i mnie. Oczywi?cie Tibia nie podoba?a mi si? na pierwszy rzut oka, ale po powrocie do domu, kiedy? przypomnia?em sobie o tej grze i wsi?kn??em na dobre.

simonofrookb.jpg

Paladyn ze ?wiata Kyra

Patrz?c na ?wiaty kt?re wymieni?e? w swoim temacie w kategorii 'Prezentacje', zgaduj?, ?e nie przepadasz za walkami PvP. Czy to prawda?
W rzeczy samej. Pierwszym moim ?wiatem jednak by? ?wiat PvP- Kyra. Za du?a ilo?? PK powodowa?a jednak, ?e nie da?o si? normalnie pogra?, dlatego przenios?em si? na Secur?. Jeszcze p??niej, po hacku, dosta?em zaproszenie od kolegi na wsp?ln? gr? na innym serwerze Non-PvP- Guardii. Og?lnie uwa?am, ?e moje umiej?tno?ci walki mi?dzy graczami nie kulej? a? tak mocno, ale na globalu nie licz? si? umiej?tno?ci, a boty i poziom, dlatego wola?em spokojn? gr? na Non-PvP.

Rozumiem. W takim uk?adzie, jakie by?o Twoje najwi?ksze osi?gni?cie (m?wi? tutaj o poziomie do?wiadczenia/skillach)?
Samodzielnie graj?c to 33 paladyn na Kyrze. Taki sam poziom (i t? sam? profesj?) osi?gn??em na Securze. Na Guardii sharowanego mia?em 71 master sorcerera.
Je?eli o skille chodzi, nigdy nie cierpia?em trenowa?, dlatego moje postaci zawsze by?y pod tym wzgl?dem upo?ledzone. Nie przeszkadza?o mi to jednak bardzo w fajnej zabawie

Zako?czmy na razie temat Tibii, i przejd?my do Ciebie jako osoby, nie maj?cej nic wsp?lnego z biegaj?cymi pikselami. Jakie s? Twoje og?lne zainteresowania?
Raczej zwyczajne, nic specjalnego. Lubi? pogra? w pi?k? no?n? albo tenisa (zar?wno ziemnego jak i sto?owego). Oczywi?cie posiedzie? przy komputerze, co? stworzy? albo po prostu w co? pogra? r?wnie? lubi?.
Nie jestem za to fanem film?w (z ma?ymi wyj?tkami), ale nie mam nic przeciwko dobrej ksi??ce.

Nale?ysz mo?e do jakiego? klubu sportowego, czy te? ucz?szczasz na dodatkowe k??ko informatyczne? Mo?e planujesz jakie? powa?niejsze rzeczy zwi?zane z informatyk? lub sportem?
Je?eli chodzi o sport to grywam tylko amatorsko, z kolegami. Za to w przysz?o?ci chcia?bym zosta? informatykiem i mam nadziej?, ?e nie jest to jakie? zwyk?e, m?odzie?cze marzenie nie do spe?nienia.

Czyta?em gdzie?, ?e w szkole podstawowej by?e? prymusem. Czy to prawda? Jakie przedmioty najbardziej lubisz? Czujesz si? bardziej Humanist?, czy masz umys? ?cis?y?
W sumie to jestem uniwersalny jako ucze?. Nigdy za szko?? nie przepada?em, nie uczy?em si? du?o, ale chyba bardziej podchodz? mi przedmioty ?cis?e. Mimo wszystko w ocenach nie by?o jakiej? kolosalnej rozbie?no?ci.

Jako normalny nastolatek (mnie te? to wmawiali ^^), s?uchasz zapewne muzyki. Jak wa?na jest ona w Twoim ?yciu, i jakie jej rodzaje preferujesz?
Muzyka jest bardzo wa?na. Bez niej nieraz nie da?bym rady si? podnie?? po upadku.
Co do rodzaj?w muzyki, nie mam okre?lonego typu, lubi? zar?wno pop, jak i rock, a czasem lubi? pos?ucha? nawet muzyki klasycznej.
Nienawidz? za to wszelkiego rodzaju hip-hopu, techna czy disco-polo.

Poza Tibi?, w jakie inne gry lubisz czasami 'popyka?'? S?ysza?em, ?e jeste? dobry w gry strategiczne. Masz jak?? ulubion??
W ?adne gry mmo aktualnie nie grywam, ale w??cz? czasami co?, co nie wymaga po??czenia z internetem. Co do gier strategicznych, ub?stwiam gr? "Battle for Wesnoth", fantastyczna shareware'owa strategia turowa, w kt?rej mo?na r?wnie? zagra? w Internecie.
Z innych gier, ostatnio grywam w PES'a 2009, Far Cry 2 oraz Left 4 Dead.

Wr??my teraz do spraw forum. Jak czujesz si? jako ?wie?o upieczony moderator? Jakie s? Twoje pierwsze wra?enia na temat tej funkcji; jej zalet i wad?
Hmm, na pewno czuj? si? t? funkcj? wyr??niony, nie ka?dy przecie? uzyskuje takie miano na tak ?wietnym forum. Co do zalet i wad: na pewno najwi?ksz? zalet? jest mo?liwo?? swodobnej rozmowy z wi?ksz? ilo?ci? os?b (g??wnie kadr?), czego jako u?ytkownik do?wiadczy? nie mog?em. Wady oczywi?cie te? s?, przede wszystkim ci?g?e u?eranie si? z u?ytkownikami, kt?rzy (oczywi?cie nie wszyscy) twierdz? "a ten warn by? nies?uszny!" Na pewno trzeba wi?cej czasu sp?dza? na forum i przyk?ada? si? do tej pracy, nie chc? wykonywa? jej "na odwal si?".

Masz mo?e postawiony jaki? cel, kt?ry chcesz osi?gn?? na forum?
Moim jedynym na t? chwil? celem jest d??enie do uczynienia forum jak najlepszym i jego najpe?niejszy rozw?j. Je?eli chodzi o mnie, nie mam postawionych wyra?nych cel?w pr?cz wy?ej wymienionych.

Jak uwa?asz, co sprawi?o, ?e Kadra zauwa?y?a Ci? na forum, i postanowi?a przyj?? Ci? do swojego grona?
Moje podanie :) Wys?a?em je bez wi?kszych ambicji dostania si? na to stanowisko, tym bardziej mnie zaskoczy?o to, ?e si? dosta?em. Wiem, ?e za samo podanie mnie nie przyj?to, ale co by?o tym decyduj?cym czynnikiem, o tym ju? nie mam poj?cia.

Dobrze wi?c. Spr?bujmy zagra? w standardowe, szybkie pytania, i skojarzenia. Gotowy?
Pewnie.

A wi?c: Religia?
Oczywi?cie chrze?cija?stwo, wierz? w Boga.

Ulubiony u?ytkownik?
Kazia.

Cipsoft?
Zwarta grupka sknerus?w.

Prawdziwa Mi?o???
Wg mnie co? takiego nie istnieje

Idealny ?wiat?
Z mas? kot?w i rodzin? przy boku.

Tym mi?ym akcentem, my?l?, ?e zako?czymy nasz wywiad. Bardzo dzi?kuj? Ci, ?e zechcia?e? po?wi?ci? sw?j czas, aby przybli?y? nam swoj? osob?. Chcia?by? na koniec mo?e kogo? pozdrowi??
Pewnie. Pozdrawiam- zaczynaj?c od tych najwi?kszych- Napstera, Vraela, Sentila, Kavarito, Speedera i Matre, kt?rzy w ka?dej chwili potrafili znale?? czas na to, aby mi pom?c. Dalej Kazi?, Miki'ego2021, Kamila, Jimmera, Aali'ego, Rahima, Magic Heroes'a, a tak?e wszystkich u?ytkownik?w forum. No i Ciebie oczywi?cie

Jeszcze raz dzi?kuj?, i ?ycz? powodzenia w ?yciu forumowym jak i osobistym.
Dzi?ki, narazie

Wywiad przeprowadzi?: Seylit
Opracowanie: Seylit

Odp: Quepasa - Sekrety i oczywisto?ci

Zacz??em czyta? i nie zd??y?em si? obejrze? a ju? niestety koniec, tak wci?gaj?cy jest ten wywiad. Pytania s? obszerne, dobrze sprecyzowane i jak to uj?? hmm.. normalne. Co do odpowiedzi, to nareszcie co? porz?dnego, wyczerpuj?ce, ukazuj?ce r??ne pogl?dy. Og??em jak dla mnie bardzo dobry wywiad. 6-/6 (doskona?ego wywiadu nie da si? zrobi? xd)

Dzi?ki za pozdrowienia i r?wnie? pozdrawiam. ;)

No, no Seylit - musz? Ci pogratulowa? takiego wspania?ego wywiadu! Pi?knie przerobione zdj?cie Quepasy. Na PW mi pomo?esz co? takiego stworzy?? :P

Wywiad zajebisty, ?e tak powiem. Du?o pyta?, kt?re s? dobre, i trzymaj? si? kupy. Podobnie jest z odpowiedziami, nie mam do nich zastrze?e?. B??d?w nie napotka?em, wst?p niez?y. Ponadto, pierwsze zdj?cie jest extra, chocia? nie na t? por? :p.

Prawdziwa Mi?o???
No wiesz Ty co :o. Kiedy? w ni? wpadniesz, pami?taj :p.

Super wywiad, du?o pyta?, d?ugie odpowiedzi - to co potrzeba w dobrym wywiadzie :)

Pozdrawiam i przeprowadzaj wi?cej wywiad?w ! :)
Z ch?ci? bym ich wi?cej przeprowadzi?, ale wi?kszo?? Kadry ju? mia?a przeprowadzane wywiady, a ja nie lubi? po nikim powtarza? ; ( JE?eli kto? jest ch?tny, piszcie na PW ;>

Dzi?ki Seylit za fantastyczny wywiad!
My pleasure 0.<

Pi?knie przerobione zdj?cie Quepasy. Na PW mi pomo?esz co? takiego stworzy?? :P
Mog? i tutaj ^^ Efekt bardzo prostu zrobiony w Gimpie (w googlach na pewno znajdziesz). Efekt nazywa si? 'smudge' (czyli efekt rozmazania) - prosty w u?yciu, i fajnie wygl?da ^^

@Mikepall
A gdzie Tw?j Daffy? v.v

@topic
Dzi?ki wszystkim. Ciesz? si?, ?e mi?o wywiad si? czyta?o. Je?eli jest kto? ch?tny do przeprowadzenia wywiadu, zapraszam gor?co na PW ;P Czekam na propozycje innych wywiad?w z niecierpliwo?ci?, i pozdrawiam wszystkich.

Regards
Seylit

Dzi?ki, narazie
na razie tak moim zdaniem powinno by? ;p
Powinna by? kropka na ko?cu zdania.
#topic
Wywiad jeden z lepszych na forum. Mo?e i najlepszy ? Seylit r?b wi?cej takich wywiad?w. :)

Quepasa?Zajebisty ziomek,znam Go od prawie roku i ?wietnie mi si? z nim gada.Co do projektu Alterry,naprawd? godny uwagi Ots ,kt?ry wystartuje ju? za par? tygodni.Je?li mog? to od razu zapraszam ?eby pogra? i zobaczy? efekty ci??kiej pracy zar?wno mojej jak i Quepasy ;]

Quepasa?Zajebisty ziomek,znam Go od prawie roku i ?wietnie mi si? z nim gada.Co do projektu Alterry,naprawd? godny uwagi Ots ,kt?ry wystartuje ju? za par? tygodni.Je?li mog? to od razu zapraszam ?eby pogra? i zobaczy? efekty ci??kiej pracy zar?wno mojej jak i Quepasy ;]

I co orgazm masz?

#Topix

Z Quepas? fajnie si? pisze, mi?y i zawsze pomo?e. Wzorowy moderator ;] Wywiad ciekawy, fajnie si? go czyta. Zdj?cie nie w t? pore, ale liczy si? ?e jest ;]

Pozdro Quepasa ;]

Up
Ty chocia? wiesz co to jest orgazm?Mo?esz mi powiedzie? dlaczego mnie atakujesz skoro nic Ci nie zrobi?em?
Troszke nie zrozumia?e jest dla mnie Twoje zachowanie,no ale c?? na ka?dym forum znajdzie si? burak kt?ry b?dzie chcia? si? podliza? i zwyzywa? nowych u?ytkownik?w.
Nie mam zamiaru odpowiada? na ewentualne twoje zaczepki ,gdy? nie chc? na sam pocz?tek mojej przygody z forum zarobi? Warna czy za?mieca? tak fajnego wywiadu.

Wywiad jest fenomenalny, pierwszy taki wywiad na tym forum, pytania s? ?adnie dobrane, oraz ?adne przejrzyste odpowiedzi. Nic doda?, nic uj?? ;)

?wietny Wywiad ! tak mnie wci?gna? ?e nawet nie wiedzia?em ?e ju? si? ko?czy oby wi?cej takich Wywiad?w

?adny wywiad. Tre?ciwy, na temat i kr?tki. Quepassa Ciebie chcia?bym poprosi? o troszk? ?agodniejsze podej?cie, a Ciebie Seylit o kolejne takie wywiady ; )

Bardzo fajny wywiad, troch? kr?tki. Daj? 9/10 ^^

Wywiadzik bardzo fajny.Mo?na si? wielu rzeczy o Szymonie dowiedzie?.

Hehe bardzo fajny wywiad ..
Pytania s? dobrze zrobione :P
11/10 :D

Pozdro o0

?wietny wywiad a i jeszcze jak zobaczy??m Pana Quepasa odrazu spodoba?? mi si? jego nazwa i chcia?em ?eby by? wywiad z nim i o pi?knie jest wywiad i to mni? bardzo cieszy ;) i nawet fota Super Wywiad chyba najlepszy jaki widzia?em :|

Ahh... Szkoda, ?e taki kr?tki, tak si? fajnie czyta?o ;(
Za wywiad oczywi?cie 10/10 dla autora, jak i pytanego, za ciekawe, szczere i wyczerpuj?ce odpowiedzi :)
Czekam na kolejne wywiady.

Moglby byc dluzszy ale zainteresowal mnie jego projekt :)

Seylit...
Jednym s?owem "idealny" wywiad.
Brak b??d?w, zdj?cia ?adne i przejrzyste (tak jak i wywiad)
Fajne pytania, r?wnie? nic nie mam do odpowiedzi.
Gratuluje.

/Speedox.

Status
Zamknięty.
Do góry