What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Windows XP Zamulanie kompa.

Status
Not open for further replies.

Zeksio

Senior User
Reaction score
10
Hejka. Mam problem. przycina mi programy i wog?le. np jak odpalam rme i w??czam mini mape to mi zacina ?e szok.. juz kilka antywirus?w pobra?em i skanowa?em kompa i nic. Kto? wie co zrobi? zeby poprawi? prace komputera?

Pozdrawiam

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
55
Odp: Zamulanie kompa.

nie ?ci?ga? kolejnych szajsowatych anty-wirus?w, tylko sformatowa? kompa. albo kup nowego

Zeksio

Senior User
Reaction score
10

nie ?ci?ga? kolejnych szajsowatych anty-wirus?w, tylko sformatowa? kompa. albo kup nowego

formata robi?em kilka razy ;) a komp ma moze 2 albo 3 lata. wi?c nie widze sensu ?eby co kilka lat kupowa? nowego.

Debski

Senior User
Reaction score
257

Pewnie zasyfiony w ?rodku, wyczy?? go.

Sir Budo

Advanced User
Reaction score
36

Zamiast zb?dnych anty-virus?w kt?re zamulaj? jeszcze bardziej twojego kompa pobierz sobie CCleaner -usuwa zb?dne pliki (nie obawiaj si? nic potrzebnego ci nie usunie) tam sie ustawia co ma czy?cic itp ;p dobry program ja robi? tak 2 razy w tygodniu i nie mam zb?dnych ?mieci kt?re by zapycha?y dysk oraz muli?y komputer.A je?eli chodzi o kurz to np. w moim komputerze to naprawd? mam go sporo, kurz to nie jest raczej wina ze komputer jest zamulony...:] bo naprawde u mnie tego jest sporo i wyglada strasznie XD musze sam kiedy? si? za to wzi??....;)

Ps.A tak je?eli jestesmy przy tymacie to mam pytanie czym wyczy?ci? wnetrze komputera na kt?rych zasiad? kurz? plyta glowna itp? tak ?eby nic nie uszkodzi? wiatrakiem jakim?? kompresorem?:D

Kirito

New User
Reaction score
0

Ostatnio bardzo cz?sto mo?na si? natkn?? na tzw. Fake AV czyli antywirus podpucha, dzia?a wr?cz przeciwnie do antywirusa tj. instaluje nam malware (z?o?liwe oprogramowanie). S?dz?c po Twojej wypowiedzi natkn??a? si? na takiego. Pobierz Malwarebytes Anti Malware zainstaluj, pami?taj aby po instalacji nie zaakceptowa? wersji testowej. Nast?pnie uruchom pe?ne skanowanie, logi ze skanowania mo?esz przes?a? mi na PW lub okaza? tutaj. Mo?esz tak?e u?y? zalecanego wy?ej Crap Cleaner'a (CCleaner) kt?ry oczy?ci Tw?j system ze zb?dnych plik?w, jest on bezpieczny, tak?e mo?na spokojnie z niego korzysta?.

Pozdrawiam
Kirito

Zheyr

Naczelny programista tibia.net.pl
Reaction score
113

Ps.A tak je?eli jestesmy przy tymacie to mam pytanie czym wyczy?ci? wnetrze komputera na kt?rych zasiad? kurz? plyta glowna itp? tak ?eby nic nie uszkodzi? wiatrakiem jakim?? kompresorem?:D
Spr??onym powietrzem - sam u?ywam, nic si? nie stanie, uwierz mi.

#topic

Wykonaj logi, za??? konto na i wrzu? te logi do dzia?u.

Status
Not open for further replies.