What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

-Pozostałe Zmiana Routera

Status
Not open for further replies.
Reaction score
0
Witam mam pewien problem z ots dlatego nie bylem pewien czy ten dzial bedzie odpowiedni,a wiec do rzeczy.
Chcialem postawic ots ale jest 1 problem,nie moge wejsc w ustawienia swojego routera o_O Probowalem wszystkiego hasel Admin/admin, admin/blank itp itd dzwonilem rowniez do mojego dostawcy internetu ale dostalem odp ze nie posiadaja zadnych hasel do routera i ze byc moze monter ktory zakladal mi neta zalo?yl haslo. A jak wiece trzeba wejsc w ustawienia routera i przestawic porty na ots i stronke i o to jest moje pytanie a nawet 2 "Czy jak kupie nowy router to bede mial inne ip ? i czy po zmianie routera nie bedzie problemow z internetem"
Dostawca internetu to Aster a mode routera to Thomson TWG 850-4.
Prosilbym o wmiare mozliwosci szybko odpowiedz i prosze nie odsylac mnie do stronki portforward.com lub tym podobnych bo juz sprawdzalem wszystko co moze byc.

kosmos2

Advanced User
Reaction score
48
Odp: Zmiana Routera

Po zmianie routera b?dziesz mia? to samo ip. Ip zmieni si? jak zmienisz dostawc? internetu. Jak instalowa?e? router z p?uty to czasem nie dosta?e? jakiego? klucza czy hase??

Reaction score
0

Ja nic nie istalowalem zajmowal sie tym gosc z Aster a w opakowaniu po routerze mam plyte ale tam nie ma nic do instalowania :| aha i jeszcze 1 pytanie skoro mowisz ze po zmianie routera ip bede mial takie same to czy bede mogl przekierowac porty i czy to by rozwiazalo moj problem z ots?

DevLord

Senior User
Reaction score
282

Zresetuj router, ja mia?em na swoim inne ip i has?o ni? to co pisa?o na routerze. Porty mo?esz na ka?dym routerze przekierowa? raczej. To zale?y te? jakie masz ip, ja mam radi?wk? i wewn?trzne ip i ?eby odblokowanie port?w dzia?a?o musia?em wykupi? publiczne ip 5z?/miech.

Reaction score
0

Mam ip wewnetrzne i ip publiczne resetowalem router do ustawien fabrycznych i nic, jak juz wczesniej pisalem probowalem wszystkiego co znalazlem w internecie dlatego mysle ze zmiana routera to jedyne dobre wyjscie.

Status
Not open for further replies.