What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Zwolnienie z lekcji wzdr

Status
Not open for further replies.

HaiT

Advanced User
Reaction score
20
Wzdr- wychowanie do zycia w rodzinie.

Mog? si? z tego wypisa? ale musze poda? mocne argumenty w osobistej rozmowie z dyrektorem.
Poradzi kto? co?? :)

KrzychuLP

Active User
Reaction score
3
Odp: Zwolnienie z lekcji wzdr

Te lekcje opieraj? si? g??wnie o m?wieniu o sprawach intymnych (o seksie pro?ciej m?wi?c) to powiedz ?e tobie te tematy nie le?? albo wymy?l co? innego ;P

Blackq

Advanced User
Reaction score
73

Argument 1: Mam ju? w?asne dziecko, wiec sprawy te nie s? mi obce.
Argument 2: Kolejne dziecko jest ju? w drodze.
Argument 3: Wiem co to ?rodki antykoncepcyjne, oraz u?ywa?em ju? prezerwatyw.

Ioniah

New User
Reaction score
0

Widz?, ?e wiedza czerpana od Krzy?ka(16lat je?li si? nie myl?) zawarta w pierwszym po?cie jest wysokiego poziomu. A autor drugiego postu jest totalnym trollem. Ot??, jak wam si? wydaje to lekcje nie s? jedynie o seksie. S? poruszane na niej wiele szczeg?lnych dla ludzi temat?w, jak aborcja, antykoncepcja, samoakceptacja i wiele innych. Przepraszam, ?e nie nawi?zuj? do g??wnego tematu, lecz chcia?em uzmys?owi? im, ich wiedz?. Btw Je?li nie chcesz chodzi? na te lekcje, przynie? kartk? dla wychowawcy od rodzica i po sprawie. Nikt Ciebie nie zmusi chodzi? na nieprzymusow? lekcj?.

KrzychuLP

Active User
Reaction score
3

ja to og?lnie napisa?em bo u nas g??wnie tak by?o ;P, ka?da szko?a mo?e troszk? inaczej uczy?.

Jestemlegenda

Advanced User
Reaction score
12

M?j kolega si? zwolni? przez kartk? od rodzica. Nie jest to ?aden problem, chyba, ?e twoja matka chc? aby? chodzi? na takie lekcje.
Co do nauczania WD?: w ka?dej szkole jest inny spos?b nauczania. Na przyk?ad: jedna szko?a b?dzie u?ywa?a non-stop tych samych ksi??ek (z nowej podstawy programowej), a druga szko?a b?dzie u?ywa?a non-stop innych ksi??ek (te? z nowej podstawy programowej).
Jedna szko?a si? b?dzie uczy? o antykoncepcji, a w tym czasie inna szko?a b?dzie si? uczy? o r?wie?nictwie.

HaiT

Advanced User
Reaction score
20

U nas niewystarczy zwykla kartka od rodzica, dyrektor jest grub? par?w? i trzeba u niego osobiscie argumentowa? zwolnienie sie z tej lekcji.
@btw thx za pomoc ;), czekam na dalsze propozycje.

Status
Not open for further replies.