15-lecie Tibii - temat og?lny

Status
Zamknięty.

rafioza xD

Active User
Sierpień 8, 2009
Liczba reakcji
2
Siema

Czy wiecie jaki jest dzi? event co mo?na zdoby??
Notka moderatorska:
W celu unikni?cia kolejnych temat?w tego typu prosz? o zadawanie pyta? dotycz?cych pi?tnastolecia tibii tutaj. //zbizu

Odp: Codzienne eventy.

Odp: Codzienne eventy.

Na czasie kole? biega? za jakim? npc, kt?ry wali? ?renio po 300, a nawet do 700.
insectq.png

Jaki? noobek zaprowadzi? j? (chyba j? ew. jego xd) do tego witcha i npc znik?.
Jest to na 100% cz??? nast?pnego eventu.

Teraz polecieli po jakiego? Tjured
tinju.png

Wszystkie te npc prowadz? do witcha.
Doszli do witch i dostal bag of aple sickles.

Ostatnia edycja:
Odp: 15-lecie Tibii - temat og?lny

Nie mam ?adnych pyta?, ale dodam par? informacji od siebie:

CipSoft wysy?a codziennie nowe potwory, maj?ce udawa? pracownik?w Cipsoftu. W pierwszy dzie? by? Knightmare, w drugi Thais najechali Mirade, Tjured i Rejana. P??niej pojawi? si? Craban, a od dzisiaj mo?na spotka? Denson Larika.
"Najazd" CM'?w na Thais:
Tjured zamienia? ludzi w potworki, Rejana masowo leczy?a, a Mirade atakowa?a graczy. Wczoraj jej obra?enia by?y dosy? wysokie, rz?du 300 punkt?w ?ycia, kilka niskopoziomowych postaci zosta?o przez ni? zabitych. CipSoft przyzna?, ?e troch? z tym przesadzili i dzisiaj hity Mirade osi?ga?y maksymalnie 15 =)

Czy kto? tutaj by? na Nostalgii? Na wyspie wykorzystane s? stare teskturki, mo?na spotka? stare potwory, zobaczy? jak wszystko kiedy? wygl?da?o. W muzeum mo?na por?wna? stare itemy z obecnymi. Jest to wyspa, kt?ra b?dzie dost?pna do ko?ca ?wi?towania, czyli do 15 lutego. Wczoraj odwiedzi? mogli j? tylko gracze z kontem p?atnym, od dzisiaj mo?e odwiedzi? j? ka?dy. Mo?na tam pop?yn?? z Thais statkiem za jedyne 20gp.
Tutaj screen z wyspy:
11cd15f.jpg

B?d?c tam dzisiaj, zauwa?y?em, ?e kszta?t tej wyspy przypomina jakiego? bli?ej nieokre?lonego potworka, z napisem "15" na brzuchu. Tutaj screen:
1rzy9s.jpg

Ostatnia edycja:

Dodaj?c od siebie
@up t?umacz?c na polski znak na mo?cie brzmi "do wyspy ducha tibii"
dodatkowo ma?a ciekawostka: Na prawo od m?yna(za rzek? na wysepce) jest dziura z dawnymi beholderami(nazwa pojawi?a si? numerycznie ze wzgl?du na problem prawny cipsoftu) oraz dwoma giant spiderami

btw. o kt?rej ci CM'owie pojawiaj? si? w Thais? latam ju? trzeci dzie? i nie mog? trafi? ani na trolle ani na ?adnego z CM'?w

Nie zauwa?y?em znaku :P Dziury odwiedzi?em wszystkie, nawet zabi? mnie dzisiaj stary GS. Hell yeah!
Co do CM'?w, to na moim ?wiecie spotka?em ich ju? 2 razy tu? obok depo, byli tam przez oko?o godzin?. O ile si? nie myl?, trzeba by?o zaprowadzi? ich do Starej Wied?my na po?udnie od Thais, ?eby ona zamieni?a ich w os?y. Prawdopodobnie na Twoim serwerze kto? to zrobi? (pewnie kilka razy) kiedy akurat nie patrzy?e? xP To by t?umaczy?o ich nieobecno??.

Chcia?bym te? zapyta? o te trolle? Dzisiaj (par? godzin temu) pojawi? si? komunikat, ?e CM'owie uporali si? ze wszystkimi trollami, opr?cz jednego, kt?ry dalej trolluje. Oczywistym jest, ?e trzeba go znale?? i zabi?, przeczesa?em jednak praktycznie ca?e tereny na po?udnie od Thais (gdzie? wyczyta?em, ?e tam powinna by? "armia trolli") i po trollu ani ?ladu. Szukajcie, pewnie wypadnie z niego jaki? ciekawy przedmiot :)

Aha, przypomnia?o mi si?, ?e od Knightmara w podziemnym wi?zieniu Thais mo?na dosta? specjalny, urodzinowy backpack! Prawdopodobnie wi?kszo?? ju? o tym wie, ale pozwoli?em sobie to napisa? :P

Nie edytowa?em poprzedniego postu, poniewa? mia?em sporo do powiedzenia. Mam nadziej?, ?e nie zrobi?em nic ?le?

Nie zauwa?y?em znaku :P
Ja widzia?em ten znak, ale Ci nie m?wi?em :P

Co do Nostalgii, to polecam. Jest tam naprawd? fajnie i (dla mniejszych lvli) niebezpiecznie. Dow?d:
24wggll.png

Mam te? pewne pytanie, chodzi o Crabana. W opisie o nim jest napisane, ?e goni? wroga przez Edron. Czy to oznacza, ?e tylko PACC b?dzie mog?o z nim walczy??

witam zrobi?em przed chwil? screeny z walki z Craban juz dodaje tylko powiem tez ze w prezencie dostalem 30 sd ,silver rune emblem,sample of venorean spice ,2 spooky blue eyes.:))

beztytuuwdo.png

beztytuu1lqy.png

beztytuu2mq.png

//U?ywaj kodu [IMG.][/IMG.] tylko bez . bo to lepiej wygl?da. eLeXo

Ostatnio edytowane przez moderatora:

ciekawie sie zapowiada nagrody itp :D badzo fajnei ale i tak facc bd na?eka? :DS

Siramal, Bolfrim i ten trzeci 'mob' kt?rzy pojawiaj? si? w sali gier w thais, przywo?uj? bugi, ?aden normalny atak na nich nie dzia?a, trzeba u?wa? na nich ?opaty, to odbiera im po 100hp, jak robi si? to z ogarni?tymi lud?mi to uporanie si? z nimi trwa od 30 do 60 minut ;)

Kumpel wylooci? golden bug trophy z jednego :)

Ps. Nie zapomnijcie dwarven ring?w, najlepiej dw?ch

Aha, przypomnia?o mi si?, ?e od Knightmara w podziemnym wi?zieniu Thais mo?na dosta? specjalny, urodzinowy backpack! Prawdopodobnie wi?kszo?? ju? o tym wie, ale pozwoli?em sobie to napisa? :P

Gdzie jest te wi?zienie, i dok?adnie gdzie ten Knightmare si? znajduje? Przyda?by mi si? taki backpaczek.

Idzcie z tym 15-leciem Knighmare daje tylko 15-urodzinowy bp nic innego. Beznadzieja.Myslalem ze dadza double expa czy free pacc na 7days a tu lipa.

Chodz?c po Nostalgi przypominaj? mi si? stare czasy. Te gsy, beholdery czy nawet wolfy wywo?uj? u mnie u?miech na twarzy i ma?? t?sknot? do tamtych czas?w. Stary ekwipunek jest na sw?j spos?b urokliwy (no, mo?e pomijaj?c mms). Mogliby da? mo?liwo?? przywdziania starych outfit?w, bo stary out z mieczykiem by? kultowy, a o r??owym knightcie mo?e nie b?d? wspomina? :-D. Ciesz? si?, ?e cipsoft wpad? na taki pomys? i wcieli? go w ?ycie. Jestem za takimi akcjami i ?ycz? im kolejnej pi?tnastki.

Idzcie z tym 15-leciem Knighmare daje tylko 15-urodzinowy bp nic innego. Beznadzieja.Myslalem ze dadza double expa czy free pacc na 7days a tu lipa.

Masz jeszcze kilka innych boss?w, nie tylko Knightmare.

Wali? te bossy -.- teraz to wszystkiego cipsoft ?a?uj? da?.

Wali? te bossy -.- teraz to wszystkiego cipsoft ?a?uj? da?.

Nie, po prostu CipSoft chcia?, ?eby ludzie si? dobrze bawili, odpoczywali i ?wi?towali przez okres tych 15 urodzin. To ?e dla takich ludzi jak Ty liczy si? tylko PACC lub powi?kszony exp, nikogo raczej nie interesuje. Najlepiej ?eby wszyscy dostali za darmo 360 dni PACC, no nie? A gracze, kt?rzy normalnie kupili Premium niech si? denerwuj?, ?e im noobki po Yalahar biegaj?. Haters gonna hate.

Swoj? drog? gdzie jest ten Mercutio? By?em w Greenshore i mo?na spotka? tam tylko jego instrumenty, kt?re graj? za ka?dym razem jak co? powiesz. Jednak samego Mercutio nie znalaz?em. Wie kto? gdzie on jest? Albo kiedy jest?

Nie, po prostu CipSoft chcia?, ?eby ludzie si? dobrze bawili, odpoczywali i ?wi?towali przez okres tych 15 urodzin. To ?e dla takich ludzi jak Ty liczy si? tylko PACC lub powi?kszony exp, nikogo raczej nie interesuje. Najlepiej ?eby wszyscy dostali za darmo 360 dni PACC, no nie? A gracze, kt?rzy normalnie kupili Premium niech si? denerwuj?, ?e im noobki po Yalahar biegaj?. Haters gonna hate.

Swoj? drog? gdzie jest ten Mercutio? By?em w Greenshore i mo?na spotka? tam tylko jego instrumenty, kt?re graj? za ka?dym razem jak co? powiesz. Jednak samego Mercutio nie znalaz?em. Wie kto? gdzie on jest? Albo kiedy jest?

On si? zamienia chyba w te instrumenty ale to jest ma?o wa?ne. Piszesz do nich hi>fun pojawiaj? si? potworki lej?ce nie du?o, ale maj? du?o hp. Po ubiciu wypada z nich np. fanfare a tak?e cameleon rune. Dzi?ki runie zamieniasz si? w fanfare, u?ywasz jej i pisze ci, ?e za te granie pianino mo?e mie? dla cb nagrod?. Wtedy zn?w piszesz hi i otrzymujesz blue surprise bag.

Dzi?ki wielkie, bardzo pomog?e?. Szkoda tylko, ?e do wykonania tego questa trzeba mie? 27 level, bo od tego? levela jest runa chameleon :/ Zabi?em ich wszystkim na moim palku, ale questa nie mog? doko?czy? ... -.-

@Kikimora
Ja tych backpack?w mam 6 :D Jak s? w jakiej? korzystnej cenie na rynku, to czemu by nie kupi?? My?l?, ?e to mia?oby sporo warto?? np. podczas obchod?w 20 lecia Tibii :D

Ostatnia edycja:

Mam zapytowywania 2:
1. Gdzie kupi? bp z 15?
2. Gdzie jest ta wyspa ze starymi itemami?

Mam zapytowywania 2:
1. Gdzie kupi? bp z 15?
2. Gdzie jest ta wyspa ze starymi itemami?

Bp sie dostaje za darmo. Idziesz w thais na south gate. Potem w lewo i do domku na south. Potem w lewo i jest drabina na dol. Z prawej strony jest knightmare i on daje prezenty, opowiada o tibii i moze cie teleportowac do thais temple. Mozesz kupic tez od graczy, ale sie nie oplaca(a moze jednak?). Ceny sa gdzies miedzy 5 a 50k... Moze by sie oplacalo kupic teraz kilka po 10k a za rok czy dwa sprzedac po 100k? :D

Na wyspe sie plynie z thais statku za 20gp. Nie trzeba miec pacc.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry