• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

30 Dniowy Pacc..

Status
Zamknięty.

NighTe

User
Wrzesień 28, 2008
Liczba reakcji
0
Witam.

Mam zamiar kupi? m?j pierwszy Premium Account, poprzez kart? kredytow?.. I mam nast?puj?ce pytania. Czy op?aca si? kupowa? poprzez tibi?.com? Bo o ile si? nie myl? wychodzi o wiele taniej, poniewa? 90 dniowy pacc kosztuje prawie 20 Euro, Euro to teraz w przybli?eniu 4 z?.. Wychodzi 80 z?, a firma Drom oferuje Pacca za 107 z?. Wydaje si? taniej, ale czy do tego jakie? prowizje nie dochodz?? I jeszcze co?.. Je?li zaznaczy si? Single Payment i kupi Pacca na 30 dni, to ju? p??niej nie b?dzie pobieranie z konta automatycznie, na kolejne miesi?ce?

Odp: 30 Dniowy Pacc..

Nie nic ci nie b?dzie pobiera? z konta automatycznie, wszystko musisz ty potwierdzi? samo z siebie nic si? nie stanie.
Pozdrawiam

Aha, jeszcze jedno pytanie mam.. Przy wype?nianiu p?l potrzebnych do zakupu jest taka linijka 'Expire time' O co w tym chodzi?

Tego sie domy?li?em, ale to troche dziwne, wybiera? czas wyga?ni?cia, a pacc jest 30 dniowy.. Nie rozumiem. Aha, i jest jeszcze jeden szkopu?. Jak wiadomo, ?eby kupi? pacc na 30 dni trzeba to zrobi? za pomoc? karty kredytowej. Przy zakupie trzeba poda? numer karty, a jako, ?e w?asnej nie mam, musia?bym kupi? przez kart? mamy... A ona uwa?a, ?e je?li poda si? numer karty kredytowej, to j? okradn?... Co o tym s?dzicie? Ah, i jeszcze co?.. S? dwie karty.. P?atnicza i Kredytowa, obie s? z Visy, tylko, ?e z innych bank?w.. Na tibia.com jest napisane, ?eby numer identyfikacyjny poda?, czyli 3-cyfrowy numer z ty?y karty. Na KREDYTOWEJ jest siedmio cyfrowy: xxxx xxx, a na p?atniczej jest 3 - cyfrowy, tak jak jest napisane na stronie.. Wi?c ju? nie wiem kt?ra to ma by? karta.

Tak, firma taka jak CipSoft ?yj?ca tylko z pacc?w i innych p?atnych pierd?? nie ma co robi?, tylko okrada? graczy. Przecie?, pomijaj?c kwestie prawne, by?by to jej koniec.

Poza tym:
W skrocie : jest to 3-4 cyfrowy kod napisany na karcie kredytowej Jesli nie ma takiego kodu - sprobujcie zostawic to pole puste, nieraz pomaga
Znowu sprawdzamy podane informacje. W nastepnym okienkach tylko sprawdzamy, czy wlasnosci podane podczas zakupu sa prawidlowe, wiec nie bede o nich pisal. Aha, wazna informacja. Zobaczcie, ze nie wysyla calego numeru karty. Tylko 5 ostatnich cyferek. Wiec macie dobry argument do zgaszenia rodzicow

Expire time to czas wyga?ni?cia karty, nie pacca ;x.

Poradnik mo?e i stary, ale jestem pewna, ?e je?li go przeczytasz to pomo?e. Klick.

Czyli ten numer identyfikacyjny moze byc 4 albo 3 cyfrowy? Bo na karcie, na odwrocie jest tak: najpierw 4 cyfry.. xxxx, potem, po odst?pie 3 - xxx. Ktory wpisac?

Cz?owieku rzu? to... Tyle os?b my?li jak ty, a mimo co przez DROM'a zamawia... Pow?d? Spierniczysz co? i b?dziesz ?ali? sie im na e-maila postami "przed s?d was dam, bo mi pacc nie doszed?".. a w rzeczywisto?ci ty co? zwalisz i b?dziesz rozp?akiwa? "strahhcillemmm moiijjjje zzaarrooobiooonnnee cienrzkkoooo pienniiooonnszzkiii"

Do??? 27 z?otych i na lepiej Ci wyjdzie. Pacc szybciej dojdzie, ty b?dziesz zadowolony no i masz zawsze wiecej % pewno?ci, ?e wszystko p?jdzie dobrze.
Lepiej dop?aci? i mie? pewno?? ni? oszcz?dzi? a potem ?a?owa?.

chcia?em wyja?nienia, a nie rady rzucenia tego.. Nie rzuc? tego, poniewa? po 1. ?al mi pieni?dzy, a po 2. przez Drom nie ma opcji kupienia Pacca na 30 dni, a na 90 nie chc? si? rzuca? odrazu.

Najlepsza opcja to Tibia.com jak mieszkalem jeszcze w polsce kupywalem przez DROM ale jak kazdy wie zanim pieniadze dojda poczta to sie czeka.
Przez tibie.com masz odrazu a ten kod z tylu karty to skoro masz "XXXX XXX" to te 3 ostatnie 'X'

edit
@Areal

Czlowieku ja p***dole czy ty jestes idiota? Niema lepszej opcji niz tibia.com.
Je?eli masz si?? si? ze mn? k??ci?, to na pocieszenie powiem Ci, ?e nie znam ?adnego nooba, kt?ry kupuje PACC prosto przez Tibia.com. Pow?d? Bo to idioctwo ;>

To bylo smieszne jak ktos jest cywilizowany i umie sie poslugiwac karta to kupi na lajcie i bedzie sie cieszyl tego samego dnia dzis kupilem PACC na 90 dni przez tibie.com (kurde jaki ze mnie idiota!- wedlug Areala) Drom polecam kupowalem ale sie czeka. A z tibia.com to nie zadne 'idioctwo' bo to jest bez zadnych posrednikow i nikt w ch*ja nie leci. Zamiast Subskypcji bierzez Single payment i tyle lepiej wracaj spowrotem gadac o swoim spike swordzie a nie tu gadasz glupoty
Jak wolisz. Potem si? nie "?al", bo ja wiem jak to jest u ludzi....
g?wno wiesz.

NIE-MA LE-PSZEJ O-PCJI NIZ TI-BIA-COM

Ostatnia edycja:

Jak wolisz. Potem si? nie "?al", bo ja wiem jak to jest u ludzi....
Rada 1.
CipSoft jest niemieck? firm?, wi?c strona jest po angielsku :
Wi?c : Przy t?umaczeniu korzystaj z translatora : translate.pl lub s?ownika (o ile masz w domu)

Rada 2.
Przeczytaj ten diabelsce d?ugi regulamin, w kt?rym malutkim drukiem wyczytasz, czego nie pomin??, by nie straci? tych swoich "cienszko" zarobionych pieni??k?w. U?ywaj do tego s?ownika.

Rada 3.
Nie omijaj niczego. T?umacz i t?umacz na bierz?co.

Rada 4.
Przeczytaj wymagania wiekowe, je?eli nie spe?niasz ich to nic nie kupuj, bo stracisz swoje drogocenne pieni??ki.

Rada 5.
Za??? recovery-key przed kupieniem PACC.

Rada 6.
Je?eli PACC nie przyjdzie a ty wp?aci?e? pieni?dze nie p?acz. P?acz nic nie da. Nie s?ucha?e? powy?szych rad i wielu innych to straci?e?. Twoja wina.

Je?eli czytanie tego nie sprawia Ci przyjemno?ci, radze skorzysta? z kupna PACC'a przez firm? DROM na 90 dni, albo na allegro u pewniaka na [30 lub wi?cej].

Je?eli masz si?? si? ze mn? k??ci?, to na pocieszenie powiem Ci, ?e nie znam ?adnego nooba, kt?ry kupuje PACC prosto przez Tibia.com. Pow?d? Bo to idioctwo ;>

Tak wi?? nie k??? si? ze mn?, bo nie wiem czy zak?adasz ten temat tylko po to, by se post?w narobi?, ale zrozum = zma?cisz co? albo sknocisz i b?dzie afera. Zamknij ten diabelski temat i nie ku? innych :P
Wielu jest takich jak ty. I jakby to by?o takie proste, jak masz w my?lach, to by DROM nigdy nie powsta?....

Pozdrawiam i b?agam - nie k??? si? z? mn?.
Robi? to dla twojego dobra i wysilam swoj? zwichni?t? r?ke ; d

Nie nic ci nie b?dzie pobiera? z konta automatycznie, wszystko musisz ty potwierdzi? samo z siebie nic si? nie stanie.
Pozdrawiam

Okej, wszystko si? uda?o, i to PRZEZ TIBIA.COM. Jestem szcz??liwym posiadaczem pacca, a wysz?o mi o wiele taniej ni? przez Drom. Temat mo?na zamkn??.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry