• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

[7.6] nikt nie mo?e zalogowa? na m?j OTS

Status
Zamknięty.

podek

User
Mam internet ze zmiennym ip (neostrada) nikt nie mo?e si? zalogowa? kiedy postawie server. Mam za?o?one no-ip, ale kiedy kto? pr?buje si? do mnie zalogowa? wyskakuje mi co? takiego
bug.jpg

Config do serwera mam zrobiony tak
config.jpg

Co? jest ?le? Prosz? o pomoc

Our partners and their custom servers:

Odp: [7.6] nikt nie mo?e zalogowa? na m?j OTS

to by?a pr?ba zalogowania, a nie stworzenia konta. Dodam, ?e ja jako hoster mog? si? zalogowa? bez problemu na ten i inne acce, a jak podam komu? passy to inni ju? nie mog? ;/

problem jest taki.
Je?eli masz router to blokuje ci porty a je?eli nie masz routera to mo?liwe ?e blokuje ci anty wirus jezeli go masz :)
PS: albo masz Wewn?trzne IP i nikt nie pogra jedynie na hamachi ;d
Pozdro :D

@UP
Masz racje.
@TOPIC
Napewno masz wewn?trzne ip.
Zr?b sie? przez hamachi to b?d? mogli wej??

M?j internet to neostrada. Antywir- NOD32 Bussines edidion, wy??czony oraz ta zapora windowsa r?wnie? wy??czona. Zale?a?oby mi na tym aby do OTSa mo?na by?o ??czy? si? bez u?ycia hamachi. Jak odblokowa? porty? Mo?e faktycznie w nich tkwi problem..

Wy??cz FireWalla systemowego.Na Viscie on blokuje porty :P Chcocia? mi nigdy na Viscie nie uda?o si? postawi? stabilnego servera.Zawsze co? pada?o.A tak do wypowiedzi @UP
@Macer wida? ?e si? nieznasz :P Poco pomagasz jak niewiesz oco chodzi?? Widzie?e? Neo z wew. IP?? Oni odrazu daj? Zew. :P Ja bym ci poradzi? klikn?c na ten przycisk u g?ry pod nickiem "Wyloguj" Zamkn?? zak?adk?,wyczy?cic histori? i nigdy niewraca? jak masz ludzim g?upoty pisa?

Wy??cz FireWalla systemowego.Na Viscie on blokuje porty :P Chcocia? mi nigdy na Viscie nie uda?o si? postawi? stabilnego servera.Zawsze co? pada?o.A tak do wypowiedzi @UP
@Macer wida? ?e si? nieznasz :P Poco pomagasz jak niewiesz oco chodzi?? Widzie?e? Neo z wew. IP?? Oni odrazu daj? Zew. :P Ja bym ci poradzi? klikn?c na ten przycisk u g?ry pod nickiem "Wyloguj" Zamkn?? zak?adk?,wyczy?cic histori? i nigdy niewraca? jak masz ludzim g?upoty pisa?

mam win xp sp3, ale mam wy??czon? zapor? dlatego nie mam poj?cia co mo?e by? ?le :/

Kolego wydaje mi sie, ze problem nie tkwi w internecie. Jezeli ip lokalne zgdza sie z ip globalnym tak jak widzialem na screnie, ktory zalaczyles na paczatku. Chociaz dla pewnosci mozesz wylaczyc zaporem systemowa i sprobowac. Pytanie masz acc makera ? Jezeli nie zrob hara koledze i daj mu pasy i powiedz mu zeby sprobowal sie zalogowac

Spojrz na twoje ip globalne ip i lokalne ip roznia sie. Musisz wpisac w confingu adres na no-ip bo masz zmienne ip.

Po pierwsze : sprawdz acc
Po drugie : je?li masz avasta to nic z tego ;/
Po trzecie : je?li masz wewn?trzne IP to kup sobie w?asne ;p
Po czwarte : radz? ci zrezygnowa? z "LoozikOTS" (kiedy? z nim pracowa?em i uwa?am, ?e ten silnik jest beznadziejny, nied?ugo wrzucam tu Mazurski 6.6.7 w 100% edytowany przez siebie ;)

Pozdrawiam,
GutA

No to niech kto? podpowie jak odblokowa? te porty.
Ja mam Nortona, windows vista, zapore sieciow? mam wy??czon? i mam neo tak samo nie mog? postawi? OTS.
Mo?e znajdzie si? kto? kto da link do odpowiedniego poradnika, albo sam pomoze. Bo przez hamachi gra mniej ludzi.
A pozatym to jak jest z tym ip w confingu bo na ka?dym forum pisze inaczej.
Z g?ry dziekuj? za pomoc :)

#luromir

Tw?j system operacyjny bardzo przeszkadza w pracy z silnikami.

To tak m?wisz,?e masz Neostrad?. Oznacza to,?e masz zmienne IP. Musisz utworzy? NO - IP z ni?ej podanym poradnikiem:

http://tibia.net.pl/poradniki-opentibia/29149-no-ip-z-duc.html

Kiedy ju? to zrobisz w odpowiedniej linijce w pliku config.lua musisz doda? "auto"

Zn?w jednak wspomne.. Tw?j system wr?cz nie nadaje si? do silnik?w i og?lnie stawiania OTS'a

No mam juz za?o?on? domen? na no-ip to nic trudnego;p. Mam zamiar hostowac OTS 7.6, wi?c niewiem czy jest tam mo?liwa opcja auto. A pozatym ja moge sie zalogowa? na m?j OTS ale nikt z zewn?trz tzn, kumple nie mog?, bo pisze im, ?e OTS jest off ale u mnie jest za??czony i ja gra? moge.
Wi?c co mi pozostaje?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom