-Tibia 8.60 [8.60] Thornera.net 8.6 powraca! Start 09.03.2014 godz 16:00!

Status
Zamknięty.

Thorneranet

Advanced User
Luty 26, 2014
Liczba reakcji
5

starteDf6X.png

Po czterech latach...
Mamy ogromn? przyjemno?? zaprezentowa? Ci ca?kowicie nowy serwer Thornera.net!

THORNERA.NET is back! Global Map & Scripts + Custom isles!

>>>Oficjalny start serwera Niedziela 09.03.2014 godz 16:00<<<
Pierwsze 300 kont z przynajmniej jedn? postaci? otrzyma losow? ilo?? punkt?w premium w SMS shopie

Przez ostatnie sze?? miesi?cy pracowali?my nad naszym serwerem by go ulepszy? maksymalnie jak tylko si? da.
Zrobili?my wszystko co mogli?my by zrobi? to jak najlepiej.

Mamy nadziej?, ?e serwer Ci si? spodoba i pomo?esz pobi? stary rekord (783 players online)!

~~ Informacje o serwerze ~~

Genealna specyfikacja
- IP: thornera.net
- Port: 7171
- Klient: 8.60
- Map: 100% RL map + custom islands

Serwer dedykowany – 24/7
- CPU: Intel Core i7-2600, up to 4x3,8Ghz
- RAM: 24 GB DDR3
- HDD: 2x 1TB + bardzo szybki SSD 60GB
- Connection: 1 Gbps​

Statystyki serwera
- Stages:
## 1-50 x80
## 51-80 x60
## 81-100 x45
## 101-120 x30
## 121-150 x15
## 151-180 x10
## 181-200 x7
## 201-260 x4
## 261+ x3

## skills rate: x25
## magic level rate: x12
## loot rate: x3
## spawn rate: x2

Statystyki Test Serwera
- Stages:
## 1-200 x5000
## 201+ x10

## skills rate: x100
## magic level rate: x40
## loot rate: x10
## spawn rate: x2

Monstery
Jednym z naszych najwi?kszych osi?gni?? jest fakt, ?e edytowali?my loot & ataki & hp w ponad 600 monsterach by zrobi? je dok?adnie tak samo jak na RL!
Loot zosta? zrobiony od nowa i ca?kowicie od zera!

Rajdy
Kolejne wielki plus serwera - przygotowali?my prawie 50 rajd?w takich jak na RL Tibii! Rajdy zrobione s? z takimi detalami, ?e przyk?adowo gdy Orki atakuj? Carlin, Thais lub Femor Hills to z jednego Orca Warlorda mo?na zlooci? cz??? Amazan Set!
raidsKJs5C.png

Balans Profesji
Mamy perfekcyjnie zbalansowane profesje. Sp?dzieli?my wiele godzin z tibia kalkulatorami, by zrobi? wszystkie czary i runy dok?adadnie takie same jak na RL. Dodali?my r?wnie? nowe czary z update 8.7

Quest Log
Chcesz sprawdzi? i by? dumny z tego ile i jakie questy ju? zrobi?e?? A mo?e robisz bardzo d?ugi quest i si? zgubi?e??
Teraz to ?aden problem!
questsh9Jry.png

Events
Ka?dego dnia o 20:00 startuje jeden z event?w:
- Massive Team Battle - http://thornera.net/index.php?subtopic=massiveteambattle
- Capture The Flag - http://thornera.net/index.php?subtopic=capturetheflag
- Castle War (for guilds) - http://thornera.net/index.php?subtopic=castlewar

Isle of Evil
W 100% gotowe Isle of Evil czeka na Ciebie! Wystarczy, ?e znajdziesz NPC "Maris" w Yalahar - on mo?e wzi?? Ci? do Mistrock, Fenrock oraz do Isle of Evil. Oczywi?cie wszystkie "dziwne potwory" s? na wyspie :)
isleofevil.png

Rookgaard
Oczywi?cie mo?esz zacz?? gr? normalnie od Mainlandu (wszystko zale?y tylko od Ciebie, wybierasz to podczas tworzenia nowej postaci)
Ale je?li lubisz Rookgaard... Mo?esz wybra? citizenship Rookgaard i sta? si? Rookstayerem! Na wyspie s? wszystkie questy dok?adnie odwzorowane jak na RL (??cznie z addon questami).
Dodatkowo dodali?my nowe rozwi?zania i nowe mapy z najnowszej Tibii, zrobili?my tak?e custom arene i miejscowo?? z domkami:
rookgaardA2MDm.png

Referral System
Je?li wy?lesz komu? link: "http://thornera.net/" i podczas tworzenia konta ten gracz wpisze Tw?j nick w polu "Referrer name" to przy osi?gni?ciu 200 i 250 poziomu Ty i osoba polecona dostaniecie punkty do sklepu. Polecaj?cy musi mie? przynajmniej 100 poziom.

Inne informacje
- Darmowy PACC
- Offline training system (exit na training monkach nie kicknie)
- Du?a liczba hunting places
- Du?a liczba quest?w (bardzo zbli?one do RL)
- Cz?ste update'y
- Do?wiadczony, mi?y, szybki i otwarty na sugestie support team
- 5 nowych miast (Venir, Crampter i 3 miasta na Landach)
- Dobrze rozwini?ta i przejrzysta strona intenetowa, gdzie znajdziejsz du?o u?ytecznych i ?atwych skrypt?w do u?ycia
- Du?o pomocnych komend w grze, mo?esz je sprawdzi? tutaj: http://thornera.net/index.php?subtopic=commands

screenshots:
1a8bIH.png

2jVWs.png

3V4eMS.png

4.png

5.png

6.png

7GnIS.png

8.png

Sprawd? r?wnie?: http://thornera.net/index.php?subtopic=serverinfo

Par? s??w od administracji:
02.03.2014r. Otwieramy Test Server z wysokim experiencie stages, skills, magic levelem i lootem!
Dajemy Ci mo?liwo?? przetestowania serwera (PvP, profesje, questy, mapy etC).
Pracowali?my nad tym projektem 4 lata temu. Potem zaprzestali?my i wznowili?my prac? p?? roku temu.
Zrobili?my wszystko co mogli?my by zapewni? Ci perfekcyjn? gre bez utrudnie?. Mimo wszystko ka?dy zdaje sobie spraw?, ?e ci??ko zrobi? wszystko w 100% poprawnie - je?li znajdziesz jaki? b??d prosimy o u?ycie komendy "!bug TEXT" i zg?oszenie go

Za raportowanie b??d?w przewidzieli?my:
- Warto?ciowe przedmioty na g??wnej edycji serwera
- Pozycje na serwerze (Tutor, Senior Tutor, Game Master, Community Manager)
- Jeste?my przygotowani r?wnie? na bonifikat? finansow? za znale?enie powa?nego b??du (nie s?dzimy, ?eby jaki? byl, ale je?li takowy znajdziesz mo?esz oczekiwa? od nas przelewu)

Mamy nadziej?, ?e gra na naszy serwerze przyniesie Ci du?o rozrywki, baw si? dobrze!

www.thornera.net
www.facebook.com/thornera - like us :)
-je?eli masz Gildie i chcesz si? z nami skontaktowa? - naj?atwiej b?dzie przez facebooka (wysy?aj?c wiadomo?? prywatn?)

Zapraszamy!

Odp: Thornera.net 8.6 powraca! |100% RL MAP + Custom| Du?y projekt, ogromne oczekiwania..

Odp: Thornera.net 8.6 powraca! |100% RL MAP + Custom| Du?y projekt, ogromne oczekiwania..

Chyba pierwszy raz pozytywnie cos skomentuje, podoba mi si? zapowied?, fajne zdj?cia, przejrzysty opis :) je?eli sam serwer jest tak dopracowany jak to co tutaj jest napisane to polecam!

Ostatnia edycja:

Chyba pierwszy raz pozytywnie cos skomentuje, podoba mi si? zapowied?, fajne zdj?cia, przejrzysty opis :) je?eli sam serwer jest tak dopracowany jak to co tutaj pisze to polecam!
Jest napisane.
Co do serwera, zagra?bym ale niestety kolejne 8.6 .

Po zapwodziedzi ots godni uwagi zobaczymy co b?dzie po starcie :)
No i czywi?cie ciekawe czy ogarnieta administracja ;x

Dzi?kuj? za pozytywne opinie, gwarantuj? ?e serwer prezentuje si? du?o lepiej ani?eli zapowied?.

@blackroose - Wejd?, zobacz - mo?e zmienisz zdanie o 8.6. Aczkolwiek je?eli preferujesz klienty 8.6+ to mo?e kiedy? co? skubniemy, kto wie.. :)
@Lord Makin - Bardziej ogarni?tej nie ma... :)

Na kiedy przewidywany start?

Dawno nie mia?em styczno?ci z Tibi?, ostatni raz jak sam robi?em serwer. Wbije na Open-betk?, pobiega?, mo?e co? znajd? szurni?tego.
Do jutra, a w?a?ciwie do dzi?!

// po spojrzeniu na xp raty serwera, uwa?am ?e ko?cowy rate x3, doprowadzi po miesi?cu - dw?ch do co najmniej 600 lvl'i.

Ostatnia edycja:

Jak by mi sie chcialo meczyc ta gre jeszcze to moze bym wbil rooka obejzec. Moze wejde na chwile sprawdzic jak tam nowe fragmenty mapki wygladaja i czy ktos gra w ogole. Ale grac pewnie mi sie nie bedzie chcialo.
Chociaz taka namiastke wlasnej mapy na tym rooku mamy.
Co do sms shopa, ktore itemy beda a ktore nie "aktywne" na rooku? Pewnie jakies tam MAA nie beda, bo oczywiste jest to, ze sa dla jakiejs profesji. Ale np softy nie maja wymagania domyslnie, takze nie wiadomo co kupowac a co nie...
A jesli chodzi o stronke to jak dla mnie chujowa. Nie podoba mi sie ten lay w ogole. A juz nawet nie liczac tego, ze mi sie nie podoba to po prostu gotowiec a nie cos ciekawego ogarnietego jak na ogarniety serwer by wypadalo ;P

No i zastanawiam sie kiedy ten rekord byl:
Mamy nadziej?, ?e serwer Ci si? spodoba i pomo?esz pobi? stary rekord (783 players online)!
Bo w ogole serwera nie pamietam a troche gralem i pare ich znam...

Na kiedy przewidywany start?

W tym tygodniu, informacja b?dzie zamieszczona na forach,fb i stronie g??wnej thornera.net. Wszystko jest zale?ne od tego jakie b?d? potrzeby test servera i czy zostanie wykryte co? czasoch?onnego (w co raczej w?tpie, ale nigdy nie wiadomo)

Dawno nie mia?em styczno?ci z Tibi?, ostatni raz jak sam robi?em serwer. Wbije na Open-betk?, pobiega?, mo?e co? znajd? szurni?tego.
Do jutra, a w?a?ciwie do dzi?!

// po spojrzeniu na xp raty serwera, uwa?am ?e ko?cowy rate x3, doprowadzi po miesi?cu - dw?ch do co najmniej 600 lvl'i.

Nie martw si? na zapas, wszystko b?dziemy kontrolowa?. Nie dopu?cimy do sytuacji w kt?rej b?d? biega? 600 lvl. Na samym pocz?tku mieli?my ko?cowy rate x2 ale nie chcemy aby to odstraszy?o potencjalnych graczy (w ko?cu to OTS a nie RL Tibia). Na ten temat pewnie jeszcze b?dzie nie jedna dyskusja, chcemy zasi?gn?? opinii graczy.

Jak by mi sie chcialo meczyc ta gre jeszcze to moze bym wbil rooka obejzec. Moze wejde na chwile sprawdzic jak tam nowe fragmenty mapki wygladaja i czy ktos gra w ogole. Ale grac pewnie mi sie nie bedzie chcialo.
Chociaz taka namiastke wlasnej mapy na tym rooku mamy.
Co do sms shopa, ktore itemy beda a ktore nie "aktywne" na rooku? Pewnie jakies tam MAA nie beda, bo oczywiste jest to, ze sa dla jakiejs profesji. Ale np softy nie maja wymagania domyslnie, takze nie wiadomo co kupowac a co nie...
A jesli chodzi o stronke to jak dla mnie chujowa. Nie podoba mi sie ten lay w ogole. A juz nawet nie liczac tego, ze mi sie nie podoba to po prostu gotowiec a nie cos ciekawego ogarnietego jak na ogarniety serwer by wypadalo ;P

No i zastanawiam sie kiedy ten rekord byl: Mamy nadziej?, ?e serwer Ci si? spodoba i pomo?esz pobi? stary rekord (783 players online)!

Mapa na rooku jest naprawd? rozbudowana i my?l? ?e w zupe?no?ci wystarcza. Co do sms shopu jest zak?adka rookgaard a w niej informacja
Note: you can get items on Rookgaard from other lists but almost all of them will be able to use only for decorative.
wi?c my?l? ?e jednak wiadomo co kupowa?. Co do layoutu to jest tylko i wy??cznie Twoja opinia, spotkali?my si? z pozytywnymi opiniami na temat wygl?du strony. Strona nie zosta?a ?ci?gni?ta i wklejona, wprowadzili?my b.du?o poprawek i zmienili?my grafiki w niej umieszczone. Bardzo nam si? spodoba?a i stwierdzili?my ?e nie ma co sobie nadk?ada? pracy skoro jest jej b.du?o. Poza tym nie wiem czy zauwa?y?e? ale wi?kszo?? serwer?w ma layout og?lnodost?pny czasami bardziej a czasami mniej edytowany. My natomiast mieli?my ten problem ?e wracali?my po bardzo d?ugiej przerwie i musieli?my edytowa? praktycznie wszystko (chyba jako jedyny OTS w tym momencie mamy loot robiony od 0, na kt?ry te? trzeba spojrze? przy TS) I nie tylko.. (ale to mo?e zauwa?ycie, Wy gracze) Co do rekordu to ?e Ty go nie pami?tasz to nie znaczy ?e go nie by?o, skoro gra?e? to na pewno wiesz jakie gildie w tamtym czasie dominowa?y na scenie OTS - nawi?? z kim? z nich kontakt i si? zapytaj (gra?y u nas najwi?ksze i najlepsze gildie)

Ostatnia edycja:

wi?c my?l? ?e jednak wiadomo co kupowa?.
No jednak nie wiadomo.
Widzialem ta informacje w sms shopie i wlasnie dlatego nie wiem co bedzie do uzycia na rooku a co bedzie tylko jako dekoracja...
A skoro "prawie" wsztystko bedzie jako dekoracja, to znaczy, ze nie wszystko. Czyli cos jednak bedzie do uzycia, a nigdzie nie ma informacji o tym co...
Tak jak podalem przyklad. Logiczne, ze MAA jest dla palka, wiec tylko jako dekoracja. A normalnie w tibii, wszedzie, czy to to czy rl, np softy nie maja ograniczenia dla profesji czy poziomu. Wiec teoretycznie na rooku ich uzyje. W praktyce jak dla mnie to troche bez sensu. I dalej nie wiem czy bede mogl je nosic na rooku czy nie, bo ja bym zablokowal taka mozliwosc u siebie na serwerze.
Wiec albo ktos ktos pisal informacje na stronie nie mysli o czym pisze, albo nie zna angielskiego i chcial napisac, ze wszystkie beda jako dekoracje, a nie wiekszosc ;<

Co do rekordu to ?e Ty go nie pami?tasz to nie znaczy ?e go nie by?o, skoro gra?e? to na pewno wiesz jakie gildie w tamtym czasie dominowa?y na scenie OTS - nawi?? z kim? z nich kontakt i si? zapytaj (gra?y u nas najwi?ksze i najlepsze gildie)
Nigdzie nie mowilem, ze go nie bylo. Moglem cos pominac, moze jak jakas przerwe mialem w grze. Co nie zmienia faktu, ze jak dla mnie, skoro o serwerze nie slyszalem, to musial niezbyt dlugo trwac w topkach na liscie... A szukac starych kontaktow z przed 3-5 lat nie bede tylko po to zeby sie zapytac o taka bzdete ;P Ot tak tylko stwierdzilem, ze pierwszy raz slysza taka nazwe ots.

Btw. Na rooku na test servie tez bedzie taki exp do 200? Czy jednak troche mniejszy?

Client 8.6, ?ygam ju? takimi serwerami ... Nie wbije chyba ?e nowszy client

A skoro "prawie" wsztystko bedzie jako dekoracja, to znaczy, ze nie wszystko.

Chodzi o to ?e jakie? rzeczy mog? zosta? dodane w zak?adce rookgaard do shopa b?d? co? mo?e by? zmienione z dost?pno?ci? (np BOH-?w), zrobili?my tak aby przed oficjalnym startem przedyskutowa? temat z rookstayerami. Softy s? zablokowane wi?c o to si? nie musisz martwi?. To co w tej chwili znajduje si? w zak?adce rookgaard mo?na u?ywa? na rooku + nie s? jeszcze zablokowane BOH-y (st?d te? informacja "prawie" wszystkie ale to jest temat do dyskusji st?d nie chcieli?my umieszcza? oficjalnej informacji) reszta s?u?y jako dekoracja np do domku.

Nigdzie nie mowilem, ze go nie bylo. Moglem cos pominac, moze jak jakas przerwe mialem w grze.
Widocznie musia?e? mie? przerw? i st?d nie kojarzysz serwera.

Btw. Na rooku na test servie tez bedzie taki exp do 200? Czy jednak troche mniejszy?
Taki sam.

Teraz wa?ne jest aby chocia? kilka os?b w??czy?o si? w testowanie serwera (bo widz? ?e ludzie nie s? zbytnio zainteresowani TS).

No ale bez przesady, na rooku to mogl by byc mniejszy troche, bo ten 200 to troche za duzo. Chociaz tak powiedzmy do 50 czy 80 ograniczyc, a nie do 200 ;P Na mainie to ok. Ale na rooku co masz, jakies expy z dragami najmocniejsze pewnie? Wiec 200 to juz przesada. Ale mniejsza z tym :P

No i zastanawiam sie kiedy ten rekord byl:

Przychodz? wi?c z pomoc?.
qz1Gll1.png

Moim zdaniem jak wbije Wam 200 os?b to b?dzie sukces, na pewno nie nastawiajcie si? na 800+ graczy, nie w tych czasach, tylko nieliczne serwery 8.6 tak? barier? osi?gaj?. Mo?esz napisa? "zobaczymy", ale i tak wyjdzie tak jak napisa?em.

Client 8.6, ?ygam ju? takimi serwerami ... Nie wbije chyba ?e nowszy client

ojej, poczekaj mo?e kto? zrobi 7.6 RL MAP to b?dziesz gra?

18 postaci za?o?onych dzi?kuj?, dobranoc.

Moim zdaniem jak wbije Wam 200 os?b to b?dzie sukces, na pewno nie nastawiajcie si? na 800+ graczy, nie w tych czasach, tylko nieliczne serwery 8.6 tak? barier? osi?gaj?. Mo?esz napisa? "zobaczymy", ale i tak wyjdzie tak jak napisa?em.

Kiedy? by?o du?o wi?cej graczy ale r?wnie? du?o wi?cej projekt?w (konkurencji) a mimo tego wybili?my si?. Czas poka?e ile os?b b?dzie gra?o, ja jestem tego zdania ?e je?eli masz dobry projekt to mo?esz liczy? na graczy.

18 postaci za?o?onych dzi?kuj?, dobranoc.

Jak dla mnie mo?e by? i 10 postaci to tylko test serwer, we? pod uwag? ?e wi?kszo?? nie lubi "testowa?" tylko gra?. Na test serwerze Vesti gra?o ~40 os?b co daje nam pogl?d na "testowicz?w". We? pod uwag? r?wnie? to ?e Vestia przed TS by?a rozpoznawana przez 90% graczy, my na pewien spos?b jeste?my teraz "anonimowi".

Ostatnia edycja:

Kiedy? by?o du?o wi?cej graczy ale r?wnie? du?o wi?cej projekt?w (konkurencji) a mimo tego wybili?my si?. Czas poka?e ile os?b b?dzie gra?o, ja jestem tego zdania ?e je?eli masz dobry projekt to mo?esz liczy? na graczy.

Jak dla mnie mo?e by? i 10 postaci to tylko test serwer, we? pod uwag? ?e wi?kszo?? nie lubi "testowa?" tylko gra?. Na test serwerze Vesti gra?o ~40 os?b co daje nam pogl?d na "testowicz?w". We? pod uwag? r?wnie? to ?e Vestia przed TS by?a rozpoznawana przez 90% graczy, my na pewien spos?b jeste?my teraz "anonimowi".

Nie te czasy, nikt Was nie zna i po sprawie, ?aden team Wam nie wbije bo i wy ich nie znacie, a random?w nie zbierzecie 800.

Vestia spoko, tylko vestia da?a newsa na stronie i jej wbi?o 40, a wy pewnie spam na gg + forum + obietnice jakie? za testy i kto? wbi?.

Poj?cie mam spore bo na moich serwerach gra 800 graczy a nawet rekordy padaj? oko?o 1.2tys. Z moj? reklam?, kt?r? mam konkretn?, a wy raczej nie posiadacie np. 10tys. nr tel graczy i nie wysy?acie im sms o starcie + fanpage 2.6 fan?w i tak dalej i tak dalej.

fanpage 2.6 fan?w
Wow, jakis rekord facebooka, ponad 2,5 fana! :D

A tak serio to sie zgadzam w pelni. Jak sie nie ma dobrej bazy to sie nie ma dobrej reklamy. Nawet jak by sie wydalo bez sensu setki zl na reklamy na jakichs forach i listach to to i tak jest malo...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry