[8.x]Kamehameha!

Status
Zamknięty.
Odp: [8.x]Kamehameha!

Je?li ci? dobrze zrozumia?em, chodzi o to:
Kod:
    addEvent(ka, 100, parameters)
    addEvent(me, 800, parameters)
    addEvent(ha1, 1500, parameters)
    addEvent(me, 2200, parameters)

Te cyfry to op??nienie, z jakim posta? m?wi te wyrazy. Ale jak zwi?kszysz czas pomi?dzy nimi, zwi?ksz tak?e czas do samej fali uderzeniowej - bo mo?e si? okaza?, ?e promie? wystrzeli, gdy ty b?dziesz m?wi? "Me".
addEvent(ha2, 2900, parameters)

chodzi mi o ca?e opoznienie (bo to chyba jest za krotkie) bo mam czar i chcialbym do niego dodac to opoznienie tylko ktore linijki by to byly ??

EDIT: i nie chodzi mi o zwiekszenie opoznienia 0,o

Ostatnia edycja:

bo jets problem to sie nie zatrzymuje jednym strzalem tylko tak moze z 100... tak chodzbys hotkeya przytrzymal ... idzie to jakos zrobic zeby tak nie robilo ?;o

@Winged Nightmare
Pisa?em ?e,nie jestem pewien co do nazwy tej funkcji ale taka jest OTS EdwinWorl 8.31 ten skrypt nie dzia?a i wyskakuje komunikat ?e, nie ma jej. A po 2 to sorrki za pomy?k? skrypt jest zmieniony przez Ciebie i uwa?am ?e na leprze :P
Co z?ego to nie ja.

Nie rozumiem was... tego czaru nie da si? zatrzyma?...
Mo?e chodzi o to, ?e mo?na z tego spamowa? trzymaj?c hota? Nie da rady - da?em exhaused.
@up
Skrypt jest od 0 napisany przeze mnie. ;> Jest to powiedzmy ver 0.4 na moim OTS jest ju? v0.9.

Chodzi im o to aby czar nie naparza? jeden za drugim hity tylko z kilka sumowanych, ale nie wiem po co?, a a je?li by? doda? jeszcze do niego to ?eby po u?yciu czaru fala by?a ci?gle przed osoba, a tak to mo?na pu?ci? czar i i?? sobie dalej xD

mialem go na swoim ots :d fajny czar :up::up:[GRACZ][/GRACZ]

Wielkie dzieki za ten czar,sam go mam na otsie:D jest swietny i dlugo trwa.Musiales sie nad nim nameczyc ;x

Super Spell!!!! Daje 10/10 Podoba mi si? jak holera... Dzieki za to! Zr?b wiecej takich spell :up:

bardzo fajny czar ale B?ad Mi Wychodzi jak wlaczam ots warning event loadscript cannot load script data/spell/scripts/kamehame.lua
cannot open data/spell/scripts/kamehame.lua: no such file directory
mam pytanie na sql tez to bedzie dzialaj 8.5

@up
?le poda?e? scie?ke do pliku w spells.xml?
@topic
Spell dzia?a , do?? fajny:)

kurde mam tfs 0.2.10 i u mnie nie dzia?a wog?le jak by mia?o dzia?a?.
Taki mam b??d w silniku.

Kod:
[01/11/2009  00:43:21] Lua Script Error: [Spell Interface] 
[01/11/2009  00:43:21] in a timer event called from: 
[01/11/2009  00:43:21] data/spells/scripts/final flash.lua:onCastSpell

[01/11/2009  00:43:21] data/spells/scripts/final flash.lua:66: attempt to call global 'doPlayerSay' (a nil value)

[01/11/2009  00:43:22] Lua Script Error: [Spell Interface] 
[01/11/2009  00:43:22] in a timer event called from: 
[01/11/2009  00:43:22] data/spells/scripts/final flash.lua:onCastSpell

[01/11/2009  00:43:22] data/spells/scripts/final flash.lua:69: attempt to call global 'doPlayerSay' (a nil value)

kurde mam tfs 0.2.10 i u mnie nie dzia?a wog?le jak by mia?o dzia?a?.
Taki mam b??d w silniku.

Znajd? wszystkie linijki z wyra?eniem "doPlayerSay" i zamie? je na "doCreatureSay" - b?dzie dzia?a?, ewentualnie przejd? do functions.lua i na samym dole dodaj tak? funkcj?:
Kod:
doPlayerSay = doCreatureSay
Oba sposoby musz? dzia?a?.

A odno?nie czaru.
Rahim napisał:
else
print("Blad w kamehameha.lua")
end
Tylko jeden b??d znalaz?em. Zrobi?e? tak, ?e gdy os.time() jest wi?kszy od storage value zapisuj?cego exhaust, wtedy mo?na u?y? czaru. Gdy jest mniejszy, wtedy pokazuje si? wiadomo?? "You are exhausted.". Ale gdy os.time() jest r?wny temu storage value... Wtedy w?a?nie wywala ten b??d. A to nie ?aden b??d. Poza tym czar powoduje lekkie lagi, tym bardziej na komputerze hostera - zbyt du?a ilo?? p?tli naraz.

Tak czy siak bardzo fajny czar, kt?ry wyr??nia si? poziomem mi?dzy innymi na tym forum. Wida?, ?e jego autor pisa? go do?? dawno, teraz stworzy?by du?o wydajniejszy czar. Tak czy siak gratulacje za pomys?owo??.

nie wysz?o ci co?:
461415.jpeg
:>

A mi Ten Czar Nie Dzia?a ;/ Wpisuje Kamehameha I Nic ;/ a mam silnik 8.1 Evo By Skatten!:curse::curse:

Skrypt w wykonaniu zar?bisty, pomys? te? spoko, ale hity mnie rozpierdoli?y... Gra?em z trzema kolegami na kompie i expili?my sobie. Jeden wyczai?, ?e mo?na z kamehamehy zrobi? mur i poprostu lurowa? sobie na niego potworki :D po za tym hity troch? du?e (w po??czeniu). I tak umiem sam zmieni?, nie potrzebuj? z tym pomocy.

Ten kolor w?os?w mnie zawsze rozpierdala :D

Ocena za pomys? - 8/10 (pomys? dodania tego do Tibii oczywi?cie), a za wykonanie 9/10.

Pozdrawiam,
Szaki.

Notka moderatorska:
My?l? ?e jako jest to skrypt Rahima, a zyska? on du?? aprobat? to przenosz? do dzia?u spells.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry