• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

[8.x][mapa] Cos sadzicie o mojej mapce?

Status
Zamknięty.

Marszal

Senior User
Maj 29, 2008
Liczba reakcji
18
Oto moja mapka

YouTube - Ots By Marcz

I jak jak wam sie podoba? Czy cos powinienem zmienic?
(na tym forum wziolem nick Marszal bo Marcz juz byl zajebty bo glownie marcz na mnie mowia ;p [wiec mapka jest moja taka mala niescislosc])

Ostatnia edycja:
Hmm quest na g helmet fajny : )
Ale na tych pierwszych 3 czy tam 4 ss ma?o szczeg???w. Chodzi mi o temple, npc, depo i tam jak jest stalker, ghul i szkielet, tam jest ma?o szczeg???w.

ziki ma racje :P Prawie wogule nie ma szczeg???w :| Dodaj jakie? drzewka ,krzaki . Budynki s? zawkadratowe.
Co do samego questu ,to jest on do?? ciekawy ,lecz gorzej z wykonaniem.

Pisze si? He?mu. Ten b??d strasznie razi w oczy.
Popracuj troszke bardziej i zr?b nowy filmik ;)

Dzienki chodzi o to ze chce zrobic fajna mapke ale nie jestem w tym za dobry ;p i chcialem wasza opinie wasnie robie underwater system xD
a pomysl co do questa (poczatku z ksiazkami) wziolem od takiego nooba co mowil ze w ksiazkach na rl jest napisane jak zdobyc 3 addon ;p
007 przemek a co jest "gorszego" w wykonaniu?

Ostatnia edycja:
Obejrza?em jedynie fragment filmiku. Mapa jest paskudna - kwadratowa, bez szczeg???w... Je?li publikujesz gdzie? map?, postaraj si?, aby reprezentowa?a cho? przeci?tny poziom.

Btw. z?y dzia? i brak tag?w - ju? je uzupe?ni?em.

Dzienki chodzi o to ze chce zrobic fajna mapke ale nie jestem w tym za dobry ;p i chcialem wasza opinie
czytaj troche a nie na start ocena jak bym byl zawodowcem

No to na pocz?tku troch? potrenuj, popatrz jak zbudowane s? inne, lepsze mapy. Jak chcesz, mog? wskaza? b??dy na pierwszym screenie (temple?):

- brak mieszania ID trawy
- brak k?pek trawy
- brak drzew, krzew?w
- kwadraty

/Woristin

Ostatnio edytowane przez moderatora:
007 przemek a co jest "gorszego" w wykonaniu?

A wi?c ju? Ci m?wie.
Golden Helmet - Najlepszy dost?pny ( na real nie dost?pny? Wyst?puj?cy jako rare, mo?na go / mo?na by?o dosta? za szczeg?lne zas?ugi).
Tw?j quest jest dobry ,lecz zaprosty (patrz?c na prostote wykonania zadania :P)
Ten ???ty demon te? jako? nie pasuje do klimatu.
Btw. Outfit ferumbrasa? ;o Niez?y pomys?.

#down
Teraz temple wygl?da o wiele lepiej ,ale ci?gle czego? brakuje... hmm nie wiem czego ,ale czu? lekki niedosyt.

Co proponuje za tego demona? Hmm "mejbi" lekk? zmiane otoczenia i dodanie serpent spawn?w ;P
Je?eli b?dziesz potrzebowa? pomocy to pisz ;o Jestem skory to pomocy ;P

Ostatnia edycja:
Raczej nie jest prosty bo mapka bedzie dosyc duza a ksiazki sa mocno schowane ;p
Ok to nowa wersja Temple chyba lepsza ;p
Temple.JPG | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl

A co w takim razie proponujesz za tego demona ;p
Jeszcze jak by sie ktos znal niech napisze jak dodac nowa profesje do Account Menagera (w vocations.xml juz zrobilem)

i jeszcze dragami zapomnialem sie "pochwalic"
Dragons.JPG | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl
#up
co do temple to okien brakowalo ;p
A co do dema z niego wypada golden nugget ktory tszeba dac temu cyclopowi za golden helmet. To moze inny wyglad zaproponuj

Ostatnia edycja:
No ju? lepsze to temple, aczkolwiek nadal brakuje. Tak jak Woristin powiedzia? brakuje bardzo du?o szczeg???w.

No ju? lepsze to temple, aczkolwiek nadal brakuje. Tak jak Woristin powiedzia? brakuje bardzo du?o szczeg???w.

A jakie szczegoly jeszcze??? Bo za bardzo niewiem :/

Wlasnie popsulem przypadkiem npc tego cyclopa za duzo pracy z naprawianiem bo trzeba od nowa zedytowac. Czy ktos jest w stanie napisac mi npc co wymienia golden nugget na golden helmet

Temple duuu?o lepsze ; )

Jeszcze jedynie kilka k?pek trawy i kamyczk?w, a b?dzie super : )

Co do drag?w, to to, co wcze?niej - brak szczeg???w. Ja bym tam widzia?:

- duuu?o ognia
- r??nego rodzaju kamienie (zar?wno malutkie, jak i g?azy)
- uschni?te drzewa
- r??ne rodzaje pod?o?a - jakie? skaliste, kamieniste?

Mapka na prawd? mierna, w og?le bez szczeg???w, popracuj na tym, por?b sobie wi?cej jaki? element?w otoczenia i b?dzie dobrze.

Pozdrawiam,
Vendeto

Nie moge skalistego podloza bo mam jakis blad ale sprubuje naprawic a temple to juz zrobilem ;p szczegoly dorabiam
#down
chodzi o dragi?

Ostatnia edycja:
Szczeg??y:
Kamczyki, ma?e i du?e.
K?pki trawy.
Drzewa.
Woda/Wodospady ( to zale?y od klimatu danego miejsca)
itd.

Kwiaty i trawa na sniegu troche dziwne ale ok. Glazy i kamienie juz zrobilem, slady maja byc? Gracze tez je robia ;p
A co do dragow to tylko podloze zostalo

Spoko ss'y rozwijaj mape i postaw na niej otsa.Ocenka 9/10.Bo quest na g helma mi sie nie podoba:p.

Straszne to bardzo straszne. Po choler? przerabiasz evo??
Temple?? Przecie? to ko?o Temple nie sta?o. Rozumiesz definicje Temple = ?wi?tynia a jakie s? ?wi?tynie?? Do ko?cio?a chodzisz ?? To Masz ju? przyk?ad Temple.
Nie b?d? tego ocenia? bo nawet nie ma co... Postaraj si? co? zrobi? od 0 sam.

Mam tylko silnik evo ale skrypty i mapa 100% ja robilem i ty tez sie kiedys uczyles -.-
A poza tym THX wszystkim teraz juz troche wiecej wiem jak zrobic fajna mapke jak bym nie wiedzial jak cos zrobic to jeszcze napisze i spytam sie o wasze zdanie przy nowych miejscach.
i jeszcze 2 pytania: czy podoba wam sie taki styl wysp z tortoisami? dla przypomnienia
Tortoisy.JPG | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl
i czy takie amazonki sa dobre?
Amazon tower.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl
nie oceniajcie natury! a brzegi i podloze juz dorabiam!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry