Account Maker acc maker by gesior

Status
Zamknięty.

notojak

User
Sierpień 23, 2014
Liczba reakcji
0
Witajcie.
Mam problem, a w?a?ciwie dwa.
Jak za?o?? posta? w acc makerze to pojawia si? ona z podw?jnymi itemami(2x armor, 2x legi itd).
A drugim problemem jest to, ?e po ?mierci pr?buje si? pojawi? na wsp??rz?dnych 0 0 0.
Przy zak?adaniu pojawia si? normalnie na 1000 1000 7, ale po ?mierci wyskakuje error: "Temple position is wrong. Contact with the administration."
Nie wiem gdzie to mog? zmieni?, prosz? o pomoc.
U?ywam acc makera by g?sior 0.3.6.r5

// Uda?o mi si? rozwi?za? problem ze spawnem, ale nadal przy zak?adaniu postaci dostaje podw?jne itemy.

Notka moderatorska:
Z?y dzia?, przenosz?. Michukng.

Odp: acc maker by gesior

Popatrz w configu czy niema ustawie? od items albo w plikach od zak?adania konta, a dok?adniej frazy items, ale niestety na acc s?abo si? znam, wi?c do ko?ca Ci nie pomog?. Mo?esz pokaza? plik odpowiedzialny za tworzenie postaci albo config.lua

W?a?nie z tego ci mi si? wydaje to to nie tylko jeden plik..
Ju? tyle plik?w przeszuka?em i wydaje mi si?, ?e wszystko jest w najlepszym porz?dku a mimo to przedmioty s? podw?jne.
Gdzie? wyczyta?em, ?e naj?atwiejszym sposobem na zmian? startowego ekwipunku jest zalogowanie si? na xxx Sample i za?o?enie na siebie tych przedmiot?w, kt?re chcemy mie? na starcie.
U mnie wygl?da to tak, ?e mam te przedmioty, kt?re sam wybra?em(te, kt?re s? na sample) i te, kt?re by?y ustawione na samym pocz?tku.

Pewnie masz itemy na sample i wprowadzonego moda firstitems, sprawdz mody.

Nie spodziewa?em si? tak ?atwego rozwi?zania. Po prostu wywali? ten plik czy trzeba gdzie? wy??czy? tego moda?
Wcze?niej te? by? ten mod firstitems a dostawa?em pojedyncze przedmioty, dlatego na to nie wpad?em.

Albo wywalasz i go nie ma w ogole jesli nie potrzebujesz, albo w pliku zmieniasz active na no. Nie ciezko znalezc bo jest w pierwszych linijkach...
Ewentualnie jak chcesz sobie first itemy konfigurowac przez ten plik a nie przez sample to wywal wszystkie itemy na samplach i plik zostaw.

W pliku nigdzie nie ma "active". Gdyby by?o to bym o to nie pyta?. Troszeczk? umiem my?le? ;)
Wywal? go i zobacz? jak dzia?a.

// Samo wywalenie pliku nic nie da?o. Wyczyszcz? sample i poustawiam przedmioty w pliku.

// Jakiekolwiek zmiany w pliku firstitems nie maj? znaczenia. Czy usun? plik czy pozmieniam w nim dane nic si? nie zmienia. Macie jeszcze jakie? pomys?y?

Ostatnia edycja:

Sorry, nie active tylko enabled="yes"...
Ale... skoro to nic nie zmienia to ja nie z czym masz problem wlasciwie.
Restartujesz serwer po wywaleniu pliku zeby przeladowac mody i zeby firstitems nie wczytalo?
Na samplach na pewno masz po 1 egzemplarzu kazdego itemu?
W creaturescripts nie masz jeszcze jakiegos skrypta ktory dodaje itemy?

Tak, pr?bowa?em z tym enable.
Tak, resetowa?em server. Nawet acc makera od nowa zainstalowa?em.
Tak na samplach na pewno jest po jednym przedmiocie.
Przeszukam jeszcze raz w takim razie.
To, ?e s? dwa armory to p?? biedy. G??wnie chodzi mi o to ?eby nie by?o VIP itema na start. Przeszuka?em wszystkie(?) pliki i nigdzie nie ma tego id. ;c

// O mamo... Teraz ?mieje si? sam z siebie... Co prawda prze??czanie w firstitems na "no" nic nie dawa?o, ale usuni?cie odpowiedzniej linijki w creaturescript za?atwi?o spraw?. Dzi?ki. Sam bym pewnie tego jeszcze z dwa dni szuka? -.-

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry