• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Account Maker acc pytanie

Status
Zamknięty.

menfise

User
Marzec 29, 2009
Liczba reakcji
1
Witam mam pytanie czy da si? zrobi? ots na wifi i co by trzeba by?o zrobi? ?eby takie acc Dzia?a?o

Odp: acc pytanie

Wyt?umacz - co to znaczy ots na wifi?

chodzi o to ?e np na laptopie po przez sie? wifi bo jak wiadomo to sie? wifi ma do ka?dego komputera ip do tego co jest stacjonarny ma 192.168.1.1 lecz w sieci wifi mam ju? 192.168.1.12 a takie no-ip przekazuje tylko chyba na 192.168.1.1 wi?c pytam czy jaki? jest spos?b

To kt?ry z komputer?w z sieci lokalnej (wifi czy po kablu to bez r??nicy) b?dzie widziany pod Twoim 'globalnym IP' kt?re dodasz do no-ip.com (np. 72.34.123.65) zale?y od ustawie? routera kt?ry masz w domu.

To jest IP tylko i wy??cznie do konfiguracji routera.
Nie da si? postawi? OTS na wi-fi.
Mo?esz jedynie postawi? ots tak jak ka?dy inny, a Ci kt?rzy nie maj? internetu, mogli by bra? neta od Ciebie poprzez wi-fi, a nast?pnie ??czy? si? z Twoim ots.
To te? raczej nie wypali, bo router wi-fi nie ma dalekiego zasi?gu

To kt?ry z komputer?w z sieci lokalnej (wifi czy po kablu to bez r??nicy) b?dzie widziany pod Twoim 'globalnym IP' kt?re dodasz do no-ip.com (np. 72.34.123.65) zale?y od ustawie? routera kt?ry masz w domu.
no w?a?nie nie bo na localhost wy?wietla si? dost?p do wifi a jak dodam ow? 2-k? do ip routera wy?wietla si? acc lecz nie wiem czy da si? i jak zrobi? ?eby by?o to g??wnym

To jest IP tylko i wy??cznie do konfiguracji routera.
Nie da si? postawi? OTS na wi-fi.
Mo?esz jedynie postawi? ots tak jak ka?dy inny, a Ci kt?rzy nie maj? internetu, mogli by bra? neta od Ciebie poprzez wi-fi, a nast?pnie ??czy? si? z Twoim ots.
To te? raczej nie wypali, bo router wi-fi nie ma dalekiego zasi?gu

Wiem ?e to jest ip routera chodzi mi o problem taki i? jak wpisze moje ip globalne pokazuje mi si? dost?p do routera a nie acc lecz bawi?c si? z ip do konfiguracji i dodam do ip na ko?cu 2-k? to wychodzi acc

---Aktualizacja---

Sam do tego ju? dosz?em w ustawieniach routera wystarczy w??czy? opcje dmz i wpisa? ip swojego komputera i wszystkie porty s? przekierowywane na m?j komputer sorki za k?opot

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry