• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Aim] Thread

Status
Zamknięty.

Aim

Active User
Liczba reakcji
7
Pare moich "dziel" jestem poczatkowym maperem prace poki co wystawilem do szkolki maperskiej ale nie zaszkodzi bo prac przybywa!
Kryjowka Piratow!
hideout.png

Piwnica Karczmy!
karczmaz.png

Morgaroth lair:
morgarothlair.png

no i tak: Statek / Depozyt / Domki / Temple.
Projekt: Rl map + Gengia, Oken, Pyre + 13 Custom maps (zrobinych przezemnie i przez kumpla) status: Epic Fail
junglecity.png

oraz praca n pojedynek maperski z kumplem: Temat wyspa.
ilosc kratek: 30x30
wyspaa.png

@down
Dziekuje ze krytyke lecz to "miasto" bylo tworzone ale nie skonczylem i wiem ze nie skoncze dlatego to wrzucilem pozatym zapisalem sie do szkolki dla mapperow aby poprawic wszystko

Odp: [Aim] Thread

Brak jakiejkolwiek natury, chaos i op?tanie panuj? na tych ohydnych kawa?kach mapy.
Rozumiem, ?e jeste? poczatkuj?cym mapperem, ale ka?dy kto widzia? kiedy? mape wie, ?e daje si? natura.
Na Twoich mapach jest totalna pustka, auto-border i kwadraty og?lnie WIELKIE g?wno.
Witaj w mappingu!
Pozdrawiam
Fluos!

Shit ;S
Lipa , nie postara?e? si?
ma?o detali , natury ;/
Najleprzy ostatni ss (lecz i tak nie jest to rewelacja)

2/10

Czym byloby cwiczenia wyobrazni bez historyjki o miejscu ktore sie tworzy?

Chcialem sie z wami podzielic tym co dzis dostalem w liscie prawdopodobnie wiecie ze "Cipsoft" ma swojego czlowieka ktory odkrywa dla nich tereny aktualnym terenem ktore zwiedza jest "Kraina" noszaca nazwe Zao. Ten czlowiek jest ich kartografem, lecz to "bractwo" nie wie ze nie jest on jedyny ktory odkrywa zakamarki Zao duzo od niego juz wiecie lecz z listu mojego przyjaciela odkryjecie mroczniejsza mroczniejsze miejsce niz jaskinie jaszczuroludzi wiec zapraszam do lektury:
"Witaj drogi przyjacielu!
Jak ja sie ciesze ze wkoncu dowiedzialem sie gdzie listonosz dociera. Pamietasz Amaro? Kilka dni temu sie spotkalismy ciekawe czy sie pochwalil bo odrazu pobiegl wyslac list, zreszta to nie wazne chcialem ci opowiedziec co przez ten czas robilem. po walce ze smokiem nie moge sobie przypomniec co sie wydarzylo prawdopodobnie podczas walki uderzyl mnie ogonem gdy spadl mi helm gdy sie obudzilem ujrzalem smoka lecz byl przykuty a przy nim zobaczylem mezczyzne wygladal na 40 lat nie wiem lecz odrazu zapytalem sie co sie dzieje gdzie ja jestem on odparl "Jestes w krainie Zao moj smok przywlekl cie tutaj zawieszonego u jego "obrozy" zerwal sie i uciekl" wtedy ja zaczelem go przepraszac gdyz chcialem zabic tego smoka on usmiechnal sie i rzekl "Nie dal bys rady ten smok jest szkolony na morderce prawdopodobnie uciekl aby nie walczyc z innym smokiem bo on je traktuje jak rodzine a ludzie ktorzy sa u nas szkoleni nawet nie dali by mu rady" bylo juz pozno wiec Richard bo tak mial na imie zaprowadzil mnie do swojego domu ugoscil mnie zobaczylem ze moja zbroja jest uszkodzona i na nic sie juz nie nadawala lecz moj nowy przyjaciel powiedzial ze da mi rano zbroje chce abym zostal u nich w wiosce i nauczyl sie jak sie naprawde walczy.

Nazajutrz wstalem bardzo wczesnie bylem podniecony tym iz pojde na szkolenie, Richard mowil mi ze ich generalowie szkola prawdziwych zabojcow szybkich, zwinnych i cichych lecz ma to swoja cene. Wiec gdy tylko Richard zapukal do moich drzwi odrazu mu otworzylem a ten rzekl "Choc jesli chcesz sie czegos nauczyc to lepiej sie pospiesz nie mozna oficera przeszkadzac gdy rozpoczna lekcje." wiec odrazu poszedlem lecz moj przyjaciel powiedzial ze lekcje zaczynaja sie dopiero za 2 godziny chcialem sie zapytac czy on zwariowal ze tak szybko mnie wyciagnal ze swojego domostwa lecz zanim zdarzylem pomyslec o czyms innym stalismy przed czyms w stylu namiotu gdy weszlismy zobaczylem krawca. Krawiec gdy nas zobaczyl wzial miarke i zaczal mnie mierzyc nie wiedzialem co sie dzieje lecz w ciagu kilku chwil krawiec wrocil na swoje miejsce i Richard wyszedl z namiotu bez slowa zapytalem sie go gdzie idziemy teraz on odrzekl "Idziemy do zbrojowni po bron dla ciebie." bylem zaskoczony ale wybralismy bron, wrocilismy po zbroje i poszedlem na szkolenie. Poznalem tam piekna mloda wojowniczke miala na imie Sandra zaprzyjaznilismy sie z biegiem czasu dowiedzialem sie troche o Zao. Zawsze jest jakies ale Sandry brat gdzies zniknal ona pragnela go odszukac, z jej opowiadan wynikalo ze jej brat byl przyjacielem Puffelsa jednego z magow Edron i na jego prosbe jego wyruszyl odkrywac Zao. Sandra uslyszala od jakiegos szalonego starca ze znal kiedys puffelsa i jej brata wwozili go do zamku zwanego "Zamkiem tortury" (przez kogo zwanego jak tylko on wiedzial o tym miejscu? nie wiem) jeszcze twierdzil ze stamtad uciekl, wskazal jej kierunek lecz ona wrocila na szkolenie i chciala pojsc tam a wiec sie zgodzilem spedzilismy na szkoleniu 2 miesiace i wyruszylismy w drodze do tej fortecy napadlo na nas kilku jaszczurow, nie martw sie rozprawilem sie z nimi i wlasnie wtedy spotkalismy Amaro.

Gdy dotarlismy w wskazane miejscie zobaczylem zamek z mostem lecz zamiast fosy byla jakas czarna maz. Sandra mowila za slyszala ze to cos zmienia ludzi w naprawde zle bestje ale jej nie uwiezylem przeszlismy przez most i wszedlem stary zamek wygladal naprawdedziwnie witaly nasz glowa jaszczyra i weza z kamienia gdy weszlismy do srodka przy stole siedzieli dwaj mnisi chcialem porozmawiac z ich przelorzonym, za chwile spelnili moja prosbe i stanal przedemna naprawde wysuki czlowiek w bialej szacie i z pomaranczowa maska przedstawil sie jako senator miasta Yalahar i ze on tutaj sprawuje wladze w tym zamku lecz jest to tajne miejsce wiec nie mozemy wejsc do srodka Sandra czula ze cos jest nie tak wiec otworzyla bardzo szybko drzwi po prawej stronie lecz byly tam tylko szczotki i narzedzia za to senator Yalahar za duzo nam nie zdradzil ale powiedzial ze ten zamek to pozostalosc po Jaszczurach i ze ta maz byla tu zanim przybyli zaraz po tym pozegnal nas serdecznie i wyprosil. Sandra nie dala za wygrana przeczekalismy do nocy i wkradlismy sie przez mala dziure w scianie podeszlem pare krokow i nagle Sandra zlapala mnie pod nami byla duza dziura slabo oswietlona lecz ogien w dole jeszcze sie zarzyl i mozna bylo zobaczyc twarz najblizszej osoby okazalo sie ze to brat mojej przyjaciolki, ona chciala sie dowiedziec kto to zrobil i nagle w koncu pomieszczenia zobaczylem drzwi nie przypominaly one drzwi ktore otaczaly mnichow byly czaski przywieszone do nich wogule je zmienily gdy zdarzylem cos powiedziec Sandra juz byla przy nich wkradlismy sie zobaczylismy duzy hol i mase drzwi przy nich staly wozy a kolo tych wozow w pogotowiu stali Mroczni Torturerzy sprawdzilismy wszystkie drzwi to bylo na prawde przerazajace ludzie umierali na stolach z niektorych zostawaly kosci a w tym dole do ktorego bym wpadl pewnie byli ci ktorzy przezyli tortury mam dla ciebie pare zdjec z tego zamku sam ocen.

Mam nadzieje ze nie powiesz o tym tylu ludziom co cipsoft korzystaj madrze z tej wiedzy jaka ci przekazalem.

Nie moge przeslac rzeczy jakie tu znalazlem gdyz zostawilem je w depozycie.

Badz zdrow twoj przyjaciel:
Martin"​

Zdjecia:

screenshot2009129212848.png

screenshot2009129212921.png

screenshot2009129212942.png

screenshot2009129212946.png

screenshot2009129212955.png

PS. Wiem ze nie jest najlepsza praca lecz jestem poczatkujacy i chce sie nauczyc historyjke wymyslilem aby pobudzic troche wyobraznie

Ostatnia edycja:

Cos co zrobilem dzis nazwalem to Isle of the Hunters jesli ktos chce moge dac ta mapke pisac na pw (duzo jelonkow i hunjterow)

1 screen:
61587922.png

2 screen:
84281485.png

3 Screen:
58578961.png

4 screen:
34946618.png

Bardzo ma?o dodatk?w, urozmaice?... wielkie placki ziemi i " pod?ogi " z jakimi? potworami. Musisz robi? wolniej, u?ywa? zak?adki dodate palete ( co? takiego ) i z tamt?d wrzuca? syf (kamienie, ro?linno?? etc )

3/10 - to za pomys?y i ch?ci.

Bialkoo

Oto moje bagno ktore zrobilem na pojedynek z Fluos2 lecz ten nie potwierdzil walki a wiec wrzucam tutaj moje prace
typ: wyspa
ilosc kratek 50x50

Screen 1:

bagno2.png

Screen 2:

bagno1.png

PS: wiekszosc moich prac mozna otrzymac wystarczy napisac po linka

Ostatnia edycja:

Nie mialem weny ale postanowilem zrobic cos nie w moim stylu troche burdelu nikomu nie zaszkodzi niestety nie mam trolli championow i island trolli ale zrobilem takie podziemia + pare dzwigni moze sie kiedys przydac do jakiegos questa do servera RPG oczywiscie mape mozna u mnie "zamowic" piszac w tym temacie

Screen 1:
screenshot2009121722456.png

Screen 2:
screenshot2009121722444.png

Screen 3:
screenshot2009121722445.png

Screen 4:
screenshot2009121722445g.png

Screen 5:
screenshot2009121722452.png

brak weny daje slabe wyniki aktualizacji mam nadzieje ze przed swietami cos zrobie dobrego i wtedy pojdzie wszystko do przodu!

@Zapraszam do oceniania chetnie przyjme opinie bardziej doswiadczonych mapperow

@Thrak
Wiem ze tylko wydajesz negatywne kometarze lecz moze dal bys jakies rady

@Zurak
Lubie zostawiac troche przestrzeni oczywiescie nie chodzi o to ze zostawiam mapke z brakiem drzew kamieni etc ale ta mapa up to wogule nie moj styl za duzo smieci nie podobaja mi sie poprostu takie mapki
dziekuje ci za rade chociaz nie spamujesz bezszensownie

PS dopiero od paru dni tak naprawde wiem o co chodzi z mapowaniem poprzednie prace byly tak naprawde glupim wymyslem.

Ostatnia edycja:

wtf? zapomnia?e? o borderach? Mappujesz bardzo s?abo i zapisane do jakiej? elo szk??ki Ci nie pomo?e. Zamiast odpierdala? prac? w 5 minut posied? nad ni? d?u?ej.

Prace bardzo s?abe ;/
Ja ju? w mojej pierwszej pracy nie robi?em takich b??d?w jak kwadratowe domki czy puste tereny.
W og?le co to jest szk??ka mapper?w?
Wi?kszo?? mapper?w jakich znam (z reszt? ja sam) nie by?a w ?adnej szk??ce mapper?w!
Dam Ci par? rad.
po 1. W ostatnim screenie na bagnie jest jaka? ska?a.Rzuca si? w oczy ;/
po 2. W pracach nie powinno by? prawie w og?le pustego terenu.
Mieszaj pod?o?a i dodawaj du?o natury.
Mam nadziej?,?e Twoje nast?pne prace b?d? lepsze.
Widz?,?e masz du?e ch?ci. :)
Pozdrawiam.

Ostatnio brak weny i rad odpycha mnie od siedzenia przed ME lecz dzis postanowilem cos naskrobac :)
Jest to obozowisko w lesie i mam 2 screeny
screenshot200912211580.png

screenshotingame.png

Status
Zamknięty.
Do góry