• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Anime/Manga etc.

Status
Zamknięty.
Odp: Anime/Manga etc.

C??, zn?w mam czas na ogl?danie Animk?w, m?g?by mi kto? poleci? kilka naprawd? zajebistych anime, przy kt?rych si? nie zanudz?? Ka?dy gatunek mi podejdzie, oby nie mia? 300 odcink?w, bo nie zdzier?? ;x

Our partners and their custom servers:

@up No to wyliczamy :D

1. Da Capo
2. Ga Rei-Zero
3. Saikano
4. Shigofumi
5. Exel Saga

I nasta?a pustka... Jak co? sobie przypomn? to napisz?.

@Speeder
Jak nie ogl?da?e? Higurashi no Naku Koro Ni to to jest warte polecenia. Melanholy of haruhi suzumiya te? ?wietne. Nie wiem za bardzo ci dalej wymienia? bo nie wiem co ogl?da?e? :P

----

Tu masz wszystko, co obejrza?em ; x /Speeder

Oook, to w takim razie:
Death Note, Code Geass, Darker Than Black, Gundam 00, Full Metal Alchemist: The Brotherhood(chyba, ?e czytasz mange na bierz?co to nie ma sensu)..Na razie to wszystko z mojej strony z takich ca?kowicie imba anime. Jak co? to dopisz?.

Ostatnia edycja:

Par? godzin temu sko?czy?em ogl?da? Skip Beat. Wiecie mo?e, czy jest/nied?ugo b?dzie drugi sezon tego anime? Historia w?a?ciwie nie zosta?a doko?czona, wi?c jestem ciekaw.

Teraz zabieram si? za ogl?danie anime, kt?re poleci? mi krecioo. Zna kto? mo?e anime, typu Skip Beat, aby by?o si? z czego ?mia?? Takie lubi? najbardziej ; )

Umff... Ostatnio ogl?da?em fajne anime, o sporcie. Taa... wydaj? si?, ?e ten gatunek nie mo?e by? fajny, a jednak. Mimo, do?? s?abej kreski, anime prosi o ogl?danie go dalej. Pierwsza seria ma ok. 70 odcink?w + dwa ova, jest te? druga z 20 odcinkami. Opowiada o ch?opcu, kt?ry na swej drodze spotyka boksera, zadziwiony jego umiej?tno?ciami, te? chce zosta? "pro" (dos?ownie) i tak rozpoczyna si? akcja. Fenomenalnie przedstawiony rozw?j mentalny, jak i fizyczny g??wnego bohatera. Fenomenalne walki z przemy?leniami, nie samym mordobiciem. Dobrze przedstawione treningi. A do tego jeszcze w?tki komediowe. Nikt mi nie powie, ?e postacie takie, jak Takamura i kolega mulat, nie rz?dz? ;D
Ogl?dajcie Haime no Ippo!

Taaa Hajime no Ippo jeszcze nie dawno mia?em si? wzi??? za ogl?danie tego, ale jak powiedzia?e?. Wydaj? si?, ?e anime o sporcie nie mo?e by? fajne <--- ?wi?ta racja pass!

Ogl?da?em na anime online i zrazi?o mnie tam wszystko: kreska, postacie, jako??, fabu?a a nawet czcionka w napisach i ich kolor. Jeszcze raz pass i nikt mnie nie nam?wi.

A tak nawiasem... Czy kto? mo?e mi poleci? jakie fajne anime, bo si? boje, ?e mi na d?ugo powy?sza lista nie starczy :D

Taaa Hajime no Ippo jeszcze nie dawno mia?em si? wzi??? za ogl?danie tego, ale jak powiedzia?e?. Wydaj? si?, ?e anime o sporcie nie mo?e by? fajne <--- ?wi?ta racja pass!
Ogl?da?em na anime online i zrazi?o mnie tam wszystko: kreska, postacie, jako??, fabu?a a nawet czcionka w napisach i ich kolor. Jeszcze raz pass i nikt mnie nie nam?wi.
A tak nawiasem... Czy kto? mo?e mi poleci? jakie fajne anime, bo si? boje, ?e mi na d?ugo powy?sza lista nie starczy :D
Zale?y jaki gatunek lubisz. Je?eli chcesz anime na d?ugo, to mo?e Katekyo Hitman Reborn (komedia, dramat), D.Gray - man (komedia,dramat,romans) albo stary dobry Naruto XD Chocia? tego ostatniego nie polecam, bo nudne xp Mo?esz te? wzi?? si? za hmm jak niekt?rzy to nazywaj? "tasiemca" ; o Bleach. A je?li lubisz kr?tkie anime (24-30 odcink?w), to polecam Fate Stay - night(dramat,romans,akcja,komedia), Skip beat!(komedia, romans) albo Love Hina (osobi?cie jeszcze nie obejrza?am, ale zapowiada si? interesuj?co.)Je?li jeste? fanem etoryki (w co w?tpi? ;p) to polecam Golden boy. Nawet jak jeste? antyfanem erotyki, to sporo si? przy tym b?dziesz ?mia? XD
Pozdro :D

@Up
Naruto i Dragon Ball'e s? biedne. W nich g?ownie chodzo o to, ?e stawa? si? coraz bardziej pot??nym. Moim zdaniem Dragon Ball jest g?ownie dla kobiet (ze wzgl?du na p?? go?ych m?szczyzn z wielk? klat?).

@topic
Dla mnie manga jest ?rednia. Pewnie zaraz kto? tu mi napisze, ?e nabijam posty, ale co? napisze o anime. W ko?cu te? jest w temacie :p

A mianowicie uwielbiam anime (i bajki xD) a w szczeg?lno?ci:
Spirited Away: W Krainie Bog?w
Ruchomy zamek Hauru

Pewnie ma?o os?b s?ysza?o o tym, bo w Polsce to jest ma?o popularne. Za to w Japoni to s? jedne a najleprzych anime.

Dobry by? te? Vampire Hunter, ale jako? troch dziwne mi si? to wyda?o.

@Down
Troch? stara bajka, lecz mo?na j? oglada? w k?lko i nigdy si? nieznudzi.

Ostatnia edycja:

@up
Spirited Away, ?wietne anime. Ogl?da?em je jeszcze za czas?w "Anime to zuo!!" i mi si? spodoba?o :)
@Nemo
Jak chcesz sie po?mia? to ogl?dnij Ouran High School Host Club tylko koniecznie musi by? t?umaczenie..powiedzmy pe?ne (?eby takie puenty(zorientujesz si? o co chodzi) by?y t?umaczone). Naprawde ?wietne anime, ostatnie odcinki tylko troszku dramatyczne ale co tam :P

Ostatnia edycja:

Dawno mnie tu nie bylo :D

przez ten czas widzialem okolo 6 anime ;s nie pamietam nazw ;[ (mam slaba pamiec co do tego) w glowie zostaly mi trzy ;s

Asura Cryin
Princess Princess (moje pierwsze obejrzane Shojo? czy Yaoi?? XD)
Princess Lover (jeszcze nie skonczylem ;[)

mialem malo czasu na ogladanie anime bo znowu wziela mnie chec do grania w tibie ;s

PS
anime ogladam od 3 lat wiec ciezko by mi bylo zliczyc cala liste

@Up Mam ju? pierwszy numer :D I chyba wykupie sobie prenumerate, bo jak na razie mi dos? dobrze idzie.

A teraz pytanko ogl?da? kiedy? kto? anime o tytule Jigoku Shoujo Mitsuganae. Je?li tak to czy jest warte polecenia, bo obejrza?em pierwszy odcinek i mam mieszane uczucia. Najbardziej w pierwszym odcinku spodoba? mi si? op :huh:

Op?aca si? to kupi?? I co jest w tej gaziecie ciekawego?
Jak dla mie, to nie jest poradnik "Jak rysowa? mang??" tylko "Jak zmieni? swoj? kresk? na narzucon? w tej ksi??ce?". Ale to moje zdanie. Jeszcze nie widzia?am tej ksi??ki, wi?c oceniam troch? w ?lepo. Jednak chyba nie b?dzie mi potrzebna. Rysowa? mang? nauczy?am si? sama i mam swoj? okre?lon? kresk?, kt?rej u?ywanie jest dla mnie wygodniejsze, ni? gdybym mia?a nauczy? si? rysowa? inn? metod?. Ale ta ksi??ka jest pewnie dobra dla pocz?tkuj?cych, kt?rzy jeszcze szukaj? swojego sposobu na rysowanie. No c??, nied?ugo Polska zaroi si? od mangak?w :D i ja jestem jednym z nich ;p
krecioo napisał:
A teraz pytanko ogl?da? kiedy? kto? anime o tytule Jigoku Shoujo Mitsuganae. Je?li tak to czy jest warte polecenia, bo obejrza?em pierwszy odcinek i mam mieszane uczucia. Najbardziej w pierwszym odcinku spodoba? mi si? op
Ja pierwszy raz s?ysz? ten tytu?, jednak nie wiem, jak inni. Ale mo?e te? obejrz?, ot tak dla pr?by. Du?o ma odcink?w? Jak du?o, to sobie odpuszcz?.

Zamierzam zam?wi? mang? Death Note na stronie JPF, ale mam do was pewne pytanie. Jak to wydawnictwo (JPF) przet?umaczy?o imi? g??wnego bohatera?

Obejrza?em pierwsze dwa odcinki Ga Rei Zero, ale mnie nie zainteresowa?o. Nie przepadam za fantasy. Saikano jeszcze nie widzia?em, zaraz zobacz?.
Na razie ko?cz? pierwszy sezon Higurashi no naku koro ni, na pewno b?d? dalej ogl?dam.
Teraz pytanie do Kate Sayuki, czy jest drugi sezon Skip Beat? W?a?ciwie historia nie zosta?a zako?czona, wi?c wydaj? mi si?, ?e powinien by? nast?pny sezon.

Pewnie i tak wi?kszo?? fan?w M&A odwiedzaj?cych AOI ju? o tym wie, ale wol? zakomunikowa? :D Jaki? czas temu ruszy?o radio j music. Audycje s? dosy? cz?sto i puszczaj? fajn? muzyk?. Wi?cej info na .

Sry za reklam?, ale mam nadziej?, ?e zostanie mi to wybaczone :D

Ostatnia edycja:

Ja gor?co polecam anime pt- Hajime no Ippo.
normalnie rewelka jedno z najlepszych anime kt?re w ?yciu ogl?da?em a by?o ich sporo :D
Anime opowiada o ch?opaku kt?rego w szkole nikt nie docenia i jest zastraszany przez szkolny gang lecz gdy po lekcjach zosta? przez nich zaatakowany i po bity do akcji wkroczy? Takamura (super facio :D:D) i od tego momentu anime nabiera rozmachu czyli p?acz ze ?miechu przed waszym monitorem :D itp.
nie b?d? wam wi?cej opowiada? sami si? przekonajcie :D

anime 10/10 Gor?co polecam dla mi?o?nik?w komedii i sportu !!!!

Hej wam! Dawno ?em si? nie odzywa? :P. Pare dni temu m?wi?em, ?e pr?buj? si? dosta? do ekipy t?umacz?cej mang? . No i si? uda?o :) Jestem tam pod nickiem Lilone i t?umacze jak na razie Hayate no Gotoku. A i je?li kto? chcia?by te? zaj?? si? t?umaczeniem/edytowaniem mang to ?mia?o wchodzi? na stron? i ?ci?ga? test :) No to by by?o na tyle.
Podrawiam
Hympa.

Dyskusja cieszy si? du?ym zainteresowaniem, postanawiam przylepi? temat.
Przylepi?, czyli...?
@Hympa
Ja jak bym mia?a czas, to te? bym si? do??czy?a, no ale c?? :/ mimo wszystko lookn?, nawet manga t?umaczona przez ciebie mo?e by? ciekawa :D
@Topic
Je?li chodzi o anime, to nie wiem, czy pisa?am o takim pewnym, troch? popularnym anime (nadaj? go na kanale Nickelodeon). Nazywa si? Avatar, the last airbender. Jest osadzony w ?wiecie przypominaj?cym troch? Azj?. Opowiada o przygodach ch?opaka imieniem Aang, kt?ry jest ostatnim Avatarem, czyli w?adc? wszystkich czterech ?ywio??w, oraz jego dw?ch przyjacio?ach - magiczce wody imieniem Katara i zwyk?emu, szaremu (chod? troch? energicznemu) ch?opakowi, kt?remu na imi? Sokka (jest bratem Katary). Maj? oni za zadanie uratowa? ?wiat przed krajem Ognia. Mo?e zapowiada si? dziecinnie, ale to bardzo wci?gaj?ce anime. Ma wiele ciekawych w?tk?w. Jest to komedia i akcja, oraz niewiele romansu (czyta?am o dalszych odcinkach, to b?dzie si? tam pojawia? nawet dramat). Gor?co polecam.:up:
Pozdro :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom