Odp: [Around] Kilkudniowy Mapper.
Daj sobie na wstrzymanie i powiedz czemu mapa jest ?adna, b?d? nie ?adna bo komentarz typu: ?adnie, ?adnie w niczym nie pomaga opr?cz tego, ?e komu? os?odzisz i nic z tego nie wyniesie, ba! Straci i osi?dzie na laurach je?li zale?y Ci cho? w ma?ej mierz? na polskiej scenie mappingu co widz? po Twojej aktywno?ci w tym dziale, to prosz? wyra?aj jasno i zwi??le swoj? decyzj? z podkre?leniem na jasno.
Tyle, ?e Fluos ma prawo by? nieco poddenerwowanym. Prawd? m?wi?c, gdyby kto? pyta? si? mnie o rad?, a potem ignorowa? mnie, kiedy trzy razy z rz?du pr?buj? jej udzieli?, te? bym chyba zacz?? rzuca? b?otem.
@topic
Ta ostatnia wygl?da ju? dobrze. Jest jednak par? szczeg???w do dopracowania:
K?adka z kt?rej u?o?ony jest most jest nieodpowiednia. Wejd? sobie w palet? RAW, potem w sekcj? grounds i przejrzyj tam sobie te k?adki. S? ich w sumie cztery rodzaje, z kt?rych dwa mog? zosta? wykorzystane jako bordery w tym wypadku, bo teraz wygl?da to troch? sztucznie i nader dwuwymiarowo.
Nie dodawaj tych zb?dnych border?w z grubej trawy na pod?o?u. By?o to dosy? popularne, ale dawno temu i teraz wygl?da to po prostu dziwnie i ma?o realistycznie. Pobaw si? troch? w zamienianie border?w - raz na grube, raz na cienkie. Podobnie z lini? brzegow? - masz mn?stwo border?w, nie b?j si? ich u?ywa? od czasu do czasu.
I teraz najwa?niejsza rada. Fluos powtarza? j? ju? trzy razy i ja te? o tym m?wi?em. Twoje prace strasznie trac? na jako?ci i wygl?dzie przez to jak robisz zdj?cia...
We? po sko?czonej pracy wejd? sobie w g?rnym menu w zak?adk? View i potem wybierz New View. Dopiero potem r?b zdj?cie.
Zapisz plik w formacie
.PNG i wtedy wlep na forum. Wszystkim b?dzie lepiej, bo przy takim nastawieniu, temat mo?e upa?? Ci bardzo szybko.
Regards,
Sey~