B?ad RPC i reset kompa

XenoxOTS

Active User
Maj 31, 2009
Liczba reakcji
1
Witam
Mam taki problem mam nadzieje ?e kto? pomo?e a wiec tak :
Zacze?o si? to ostatnio jak gra??m w tibie podczas gry wyskoczy? mi taki b??d
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
wiem jak to wy??czy? wystarczy Start/uruchom/shutdown -a
ale po tej sekwencji komputer wariuje zmienia mi ustawienia na system awaryjny o tibi nawet nie mowie dostaje MEGA laga na 15 sec (spokojnie starczy zeby pasc)
Tak wiec moje pytanie, Jak temu zaradzic? co zrobic ? Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam XenoxOTS

Odp: B?ad RPC i reset kompa

Thx Pecto
Reput ;]
Do zamkniecia.

@edit

No jednak nie do zamkniecia problem jest nadal przedchwila sie wy??czy? a ten program co poda?e? to pokaza? mi "Not found worm" czy jako? tak.
Czekam na dalsze propozycje!

Ostatnia edycja:

Jaki? wirus widocznie si? wda?. Radz? przeskanowa? dok?adnie komputer

Zrob formata i z glowy to samo mialem i po formacie wszystko ok :)

Nie moge zrobic formata ;/ za du?o by mnie to kosztowa?o musze jako? normalnie sobie z tym poradzi? przeskanuje kilka razy moze to co? da ;/
Jak ktos ma jaki? pomys? to prosze pisa?

Przeskanuj dok?adnie boty, itp., og?lnie to co ?ci?ga?e? lub dosta?e? od czasu gdy ci si? to zacz??o. Mi to wygl?da na bardzo prosty wirus(?) typu @echo lub tego typu. G??wne pliki kt?rymi si? powiniene? zainteresowa? to .exe i .bat . Przeskanuj te? osobno ca?y dysk na kt?rym masz windowsa.

Shlasher wiem o co ci chodzi,dzi? przeskanuje dokladnie oba dyski.
Mam AVG < To chyba dobry antyvir co ?
THX za wszystkie odpowiedzi przeskanuje i dam odpowiedz czy pomoglo

@edit

Zrobi?em skanowanie calutkiego kompa osobno kazdego dysku Antyvir znalazl troszke wiec usunolem all
godzinke pozniej mysle pomog?o a tu nagle Komunikacik...

Naprawde nie mam juz pomys??w znacie jakis program kt?ry znajdzie jakies minimalne virusy w kompie ?

Ostatnia edycja:

Zr?b pe?ne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware. Je?li znajdzie Ci co? to daj logi ze skanowania

Tym darmowym g?wnem chuja zdzia?asz. Pobierz Hjack This i ComboFixa, hjack thisem przeskanuj ca?ego kompa, a logi wklej na HijackThis Logfileauswertung. Usu? to co b?dzie oznaczone czerwonym krzy?ykiem, jakie to proste. Je?li wirus nadal b?dzie, u?yj combo fixa.

Cynna
W?a?nie widz? jak si? bardzo znasz na tym. Dla Twojej wiadomo?ci to ten "g?wniany" program jest dobry. A HjackThis ju? dawno zlecia? na "psy". I combofix si? u?ywa tylko w ci??kich przypadkach jak przeanalizujesz logi wcze?niej, bo mo?esz sobie zjeba? tym tylko system :)

Dzieje si? tak tylko podczas grania w tibie? Je?li tak to usu? j?, razem ze wszystkimi wpisami w rejestrze, Ccleaner ma chyba tak? opcj?, ale ju? na pewno mo?na to zrobi? Your Unninstalerem. Program p?atny, ale przez kilka dni mo?na go u?ywa?.

Zainstaluj tibi? od nowa i sprawd? czy problem dalej wyst?puje.

nie tylko przy tibi jak zostawie komputer to i tak sie wylaczy ;/
Sorki za ortografie ale spieszy mi sie troche XD

Jak antywirus nic nie wykrywa to jest szansa, ?e wirus jest w plikach systemowych a na to ju? nic nie poradzisz. ?eby tego unikn?? nale?y korzysta? na co dzie? z antiwirusa i regularnie robi? skana.

Czyli chcesz powiedziec z tylko format moze pomoc ?

Ahh skoro nikt nie ma pomys??w to dziekuje wszystkim za poswiecenie swojego czasu w tym temacie.
Devlord Reput+
Mozna zamknac temat.

Back
Do góry