Inne B??d przy kompilacji DBOnline.

Status
Zamknięty.

siwy001

User
Listopad 25, 2010
Liczba reakcji
0
Wyczy?ci?em pliki usuwaj?c te zb?dne, zmieni?em kod na attack speed (zmieniona warto??). Zacz?? kompilowa? serwer i przy kompilacji pliku Player.cpp (to ten gdzie warto?? zosta?a zmieniona) wyskoczy? mi taki b??d:
23497743650599125816.png

Nie mam poj?cia z czym jest on zwi?zany, poniewa? na czystym silniku TFS 8.6 Crying Damson, po wklejeniu tego samego kodu kompilacja przebieg?a bardzo dobrze i szybko bez ?adnych problem?w/b??d?w tego typu co jest podane wy?ej.

Kod z kt?rego korzystam:

uint32_t Player::getAttackSpeed()
{
uint32_t attackSpeed = vocation->getAttackSpeed();
uint32_t skilll = getSkill(SKILL_FIST, SKILL_LEVEL);

Item* weapon = getWeapon();
if(weapon)
{
if(weapon->getAttackSpeed() != 0)
attackSpeed = weapon->getAttackSpeed();
}
return attackSpeed - (skilll * 10);
}

#define EVENT_CREATURECOUNT 1
#define EVENT_CREATURE_THINK_INTERVAL 100

Prosi?bym o pomoc przy kompilacji tego serwera. O wyja?nienie mi b??du. Oczywi?cie serwer to DBOnline by Ri Ku Ra, kt?ry jest udost?pniony na tej stronie!

Odp: B??d przy kompilacji DBOnline.

Ja te? mam problem z tym serwerem. Wszystko dzia?a jak ta lala, ale jest problemix ze skillami.
Zrobi?em ju? milion temat?w i poprosi?bym o pomoc Ri Ku Ra. Ot?? ja nie potrzebuje kompilacji, ale chyba b?dzie potrzebna, bo skill attack speed jest jako? zesrany.
Tak jakby nakrywa si? z Glove. Attack speed w og?le si? nie wbija. I z czego ten AS wbija??
Ot?z z Glov?w idzie fist fighting, a po wbiciu levela wyskakuje (You advanced in Glove [x]) i (You advanced in speed) jednocze?nie.
Kodzik na as wygl?da nast?puj?co:
uint32_t Player::getAttackSpeed()
{
Item* weapon = getWeapon();
int32_t attackSpeedzik;
if(weapon && weapon->getAttackSpeed() != 0)
attackSpeedzik = vocation->getAttackSpeed() - (getSkill(SKILL_FIST, SKILL_LEVEL) * 20) - weapon->getAttackSpeed();
else
attackSpeedzik = vocation->getAttackSpeed() - (getSkill(SKILL_FIST, SKILL_LEVEL) * 20);

if(attackSpeedzik > 0)
return (uint32_t) attackSpeedzik;
else
return 1;
}
No wi?c pytanie od czego mam zacz?? ?eby te skille naprawi?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry