• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

B??d Systemowy

Do Mycia

Advanced User
Witam.Mam taki problem poniewa? co jaki? czas wyskakuje mi b??d systemowy wiecie odliczenie do 0 i si? wtedy komp off robi.

Na ko?cu tego b??du jest /System
Dodam ?e odliczenie wcale te? nie idzie w d?? tylko si? zatrzymuje i net si? roz?ancza i oczywi?cie res kompa musze robi? i pytanie do was jak to Naprawi?

Our partners and their custom servers:

Odp: B??d Systemowy

Hmm spr?buj gdy to wyskoczy wej?? w start>uruchom i wpisa? "shutdown -a" okienko powinno znikn??, lecz czy neta od??czy nie wiem. Co prawda nie pomo?e to trwale, ale zawsze co?. Ewentualnie format gdy? mo?liwe, ?e to wirus lub brakuje jakiego? pliku(wa?nego dla systemu) zazwyczaj tak si? dzieje gdy zamknie si? jaki? proces, kt?ry musi by? otwarty:D

Znajd? plik, kt?ry powoduje b??d i go usu?. Uwa?am, ?e to jaki? bardzo z?o?liwy pliczek.
No ale je?eli zagnie?dzi? si? w plikach Windowsa, to bez formata ani rusz.

No i podpisuj? si? pod wypowiedzi? Venoma.
Sam napisa?em taki skrypcik w .bat, kt?ry wy??cza kompa po x sekundach i u?ytkownik nic nie mo?e zrobi? poza wpisaniem antidotum w run.exe :)

Skan Combofixem powinien pom?c bo znajdzie on wszystkie Autoruny systemu
Mo?esz jeszcze spr?bowa? oczy?ci? autostart ale najlepiej jakby? zrobi? skana tym Combofixem to wtedy ci powiem co usun?? i co mo?esz od??czy? od Autostartu ?eby nie by?o potem przypa?u ?e ci po?owa sterownik?w nie chodzi :P

uruchom >>wpisujemy:msconfig >>Uruchamianie >>Daj ss'a tego co tam masz, mo?e to amatorskie g?wno siedz?ce w autostarcie, kt?re wystarczy wy??czy? w odpowiednim miejscu. P??niej z g?rki mamy ?cie?k? shitu znajdujemy - usuwamy.

chcia?em w?a?nie tego unikn?? bo mo?e nie tylko mie? syf w autostarcie lepiej to usun?? i z systemu xD

Najlepiej wy??czy? problem, je?eli jest to mo?liwe. Najcz??ciej trafiamy na s?abe aplikacje wirusowe, kt?re mo?na wy??czy? poprzez usuni?cie z autostartu, lecz te? przypadkiem mo?emy sami nie?wiadomie uruchomi? go znowu. Dlatego te? autostart, namierzenie pr?ba usuni?cia - czasem nie mo?na, gdy? jest odpowiednio zabezpieczony wirus to wtedy korzystamy z antywirus?w, hijackthis czy te? combofixa. No ale dobra poczekajmy, a? autor tematu co? odpisze i b?dziemy dzia?a?;d

Nom ten shutdown zr?b i mo?e spr?bujemy co? zdzia?a?? spr?buj nim zrobi? skan i poda? loga na forum, logi wklejasz na
Hmm powiem ?e comboFix jest to m?j sta?y program lecz teraz o nim zapomnia?em i gdy dosz?o do 50 etapu pisa?o usuwanie pliku bo jaki? zawirusowany lecz to pisalo ze 1 razem i niebieski ekran i reset to samo za drugim wi?c ni chuja

uruchom >>wpisujemy:msconfig >>Uruchamianie >>Daj ss'a tego co tam masz, mo?e to amatorskie g?wno siedz?ce w autostarcie, kt?re wystarczy wy??czy? w odpowiednim miejscu. P??niej z g?rki mamy ?cie?k? shitu znajdujemy - usuwamy.

Uploaded with
Wi?c nie wiem co dalej czekam na wasze propozycje

?ci?gnij sasser removala i zobacz, czy nie masz przypadkiem tego syfu na komputerze.

Sprawd? te? w combofixie i hijacku, czy nie masz jakiego? g?wna.

Mo?esz te? ogarn?? FixBlasta lub inny program, kt?ry eliminuje Blastera i poszuka? w procesach mblast.exe i go wykurzy?.

Dobra nie wiem co sie sta?o mo?e combo fix co? zdzia?a? mimo awari lecz ju? ten b??d si? nie pokazuje wi?c temat do zamkni?cia odpowiednim ludziom Rep+

Back
Do góry Bottom