• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

B??d w po?aczeniu internetowym

Status
Zamknięty.

Zeksio

Senior User
Witam

Od pewnego czasu mam pewien problem,ktorego wczesniej nie bylo. Kiedy siedze na tym necie jakis czas to po chwili nie moge wejsc w zadna strone ani nic. wyskakuje blad ze brak pol?czenia z internetem,ale internet jest. i musze resetowac kompa zeby to normalnie znowu dzia?a?o. ktos wie o co chodzi i jak to naprawiic?

pozdrawiam​

Notka moderatorska:
Z?y dzia? przenosz?.

Our partners and their custom servers:

Odp: B??d w po?aczeniu internetowym

Masz mo?e router? Mo?e net Ci pada, z powodu braku zasi?gu. Albo aplikacja od internetu Ci si? wy??cza, co powoduje roz??czenie z internetem. Lub kabel od modemu Ci si? od??cza, musisz to wszystko sprawdzi?.

Hmm je?eli masz sta?e ??cze to jak na moje oko musisz wymieni? kabel od internetu wiesz ten co idzie do Stacjonarnego, mia?em ten sam problem, on jest w kt?rym? miejscu tak jakby uci?ty i nie b?dzie ju? Ci chodzi? tak jak trzeba, po wymianie nawet internet zaczyna lepiej dzia?a?

omg ale bzdury piszecie... myslicie ze mi net przerywa? gratulacje.... ale nic z tych rzeczy

Pewnie masz tzw glitch-pc...
Czyli co? dzia?a tak jak nie powinno lub dzia?a nad zwyczaj dobrze cho? nie powinno...
Proponuje format. (ja mia?em na starym pcie tak, ?e gta sa dzia?a?o mi bez najmniejszych przyci??, natomiast gta 3, far cry 1, diablo 2 cie?o si? jak diabli cho? mia?em 128 mb ram).

Napisz dok?adnie jaki masz internet i z jak? cz?stotliwo?ci? pojawia si? ten problem.

Bezprzewodowy / Przewodowy?
Ja mam bezprzewodowy, i mam tak, ?e siedz? sobie, rozmawiam z kolegami na Skype, a nagle internet si? wy??cza, roz??cza mnie ze Skype, a po zrestartowaniu wszystko dzia?a normalnie. Mnie to nie przeszkadza, bo bardzo rzadko mi si? tak dzieje.

W takim razie najpewniej modem po prostu traci zasi?g lub szwankuje oprogramowanie. Inne wyt?umaczenie nie przychodzi mi do g?owy.
Je?li chcesz to mo?esz spr?bowa? zaktualizowa? sterowniki modemu do najnowszej wersji.

Bezprzewodowy / Przewodowy?
Ja mam bezprzewodowy, i mam tak, ?e siedz? sobie, rozmawiam z kolegami na Skype, a nagle internet si? wy??cza, roz??cza mnie ze Skype, a po zrestartowaniu wszystko dzia?a normalnie. Mnie to nie przeszkadza, bo bardzo rzadko mi si? tak dzieje.

mam cos takiego jak Ty. neta mam od znajomego ??cze sie przez adapter taki usb z antenka. wczesniej ??czy?em przez wifi bo mam tez neostrade. i ciagle mam ten problem ze musze zresetowac komputer zeby internet zacz?? chodzi?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom