B??d

Basta4

Active User
Grudzień 18, 2009
Liczba reakcji
2
Oczywi?cie jak zawsze mam jaki? problem :) M?j kolejny problem to silnik Stigma 3 robi? wszystko tak, jak jest pokazane na filmikach lecz wyskakuje mi b??d i przy tworzeniu bazy danych jest takie co? http://img687.imageshack.us/img687/5760/nowyobrazbitmapowywindoxl.png Kole? ma pokazane 30+ tabelek a ja mam tylko 18 bo wyskakuj? b??dy przy w??czaniu silnika pisze, ?e nie mam utworzonej bazy danych :/

Edit : Prosz? o jak najszybsze odpowiedzi za naprawienie tego reput na zach?t? :)

Edit 2 : Mo?e to co? pomo?e
Kod:
B??d

Zapytanie SQL:

DELIMITER ; ;

/*!50003 CREATE*//*!50017 DEFINER=`root`@`localhost`*//*!50003 TRIGGER `stigma3ots`.`oncreate_players` AFTER INSERT ON `stigma3ots`.`players` FOR EACH ROW BEGIN INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 0, 10); INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 1, 10); INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 2, 10); INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 3, 10); INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 4, 10); INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 5, 10); INSERT INTO `player_skills` (`player_id`, `skillid`, `value`) VALUES (NEW.`id`, 6, 10); END */ ; ;

MySQL zwr?ci? komunikat: Dokumentacja
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'CREATE*/ /*!50017 DEFINER=`root`@`localhost`*/ /*!50003 TRIGGER `stigma3ots`.`on' at line 1

Odp: B??d

Wydaje mi si? ze z?e ustawi?e? has?a...
Sprawd? has?a loginy jeszcze raz i spr?buj...

Pozdrawiam,
Cont3

Wykonaj zapytanie SQL w bazie danych:

Kod:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `player_skills` (
  `player_id` int(11) NOT NULL default '0',
  `skillid` tinyint(2) NOT NULL default '0',
  `value` int(10) unsigned NOT NULL default '0',
  `count` int(10) unsigned NOT NULL default '0',
  UNIQUE KEY `player_id_2` (`player_id`,`skillid`),
  KEY `player_id` (`player_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;

I wtedy je?eli zostanie Ci b??d tzn ?e masz z?e has?o w config.lua do bazy danych. Pewnie zmieni?e? nazw? u?ytkownika z root na jak?? inna i w config.lua nie zmieni?e? tego.

Ale ten b??d wyskakuje jak importuje baz? http://img360.imageshack.us/img360/9839/nowyobrazbitmapowywindo.png

P??niej ju? ko?czy si? na 18 i nic a kolega na filmiku ma 31 tabelek zaimportowanych :P

Edit : wiem ju? wi?cej jak mam plik sql kolo silnika to tam jak wpisze w tym
Kod:
#1146 - Table[b] 'stigma3-database[/b].accounts' doesn't exist
i zmienie na kazde inne np. na noob to zawsze to samo wyskakuje tylko ze zmian?
Kod:
#1146 - Table 'noob.accounts' doesn't exist
itp. wie kto? jak to naprawi??

Ostatnia edycja:

Utw?rz nowego u?ytkownika i wtedy sprawd?. Je?eli b?dzie znowu problem to go tu wklej.

@down
A co to da ?e usunie? Wystarczy tylko poprawnie skonfigurowa?, nie trzeba nic usuwa?. Jakby tak ka?dy wszystko usuwa? to by nic nigdy nie zrobi?.

Ostatnia edycja:

Usu? wszystko co jest zwi?zane ze Stigm?- zr?b wszystko po kolei ustaw has?a dobrze itd.
Powinno pom?c :D.

tylko ?e mam problem bo jaki? pojeb usun? stigme 3 ^^

W?a?nie to s? skutki usuwania ;) Nie spos?b jest co? usun?? i zrobi? na nowo, s?k w tym ?eby znale?? b??d i go wyeliminowa?.
Zr?b tak jak ja m?wi? to b?dzie dobrze, ewentualnie jak by?y by b??dy to je?eli masz star? wersje xampp to ?ci?gnij now? i zainstaluj.

Back
Do góry