B1-op?aca si? robi??

Status
Zamknięty.

Bounty Hunter

Active User
Wrzesień 11, 2010
Liczba reakcji
22
Siemasiema <3.
Jak wiemy, nadchodzi zima i sezon si? sko?czy?, mam ju? zrobione A1 (Honda CBR 125) ale musz? czym? je?dzi? w zim?, st?d kieruj? do was pytanie:
Czy op?aca si? robi? B1 i je?dzi? Daihatsu? Smart odpada, bo wygl?da gorzej od daihatsu.
Czekam na sensowne odpowiedzi :3.

Odp: B1-op?aca si? robi??

Jak ?pisz na forsie to si? op?aca.

btw.
Nie lepiej poczeka? do 18 i zrobi? normaln? kategori? A i B? zamiast wyjebywa? hajs w b?oto?

Nie ?pi? na forsie, tylko mam od?o?one 8 kafli, prawko b1 1000 z? a Daihatsu w dobrym stanie za 6-7 tys. tylko to dla mnie troch? wstyd je?dzi? autem w stylu czi?k?oczento.

Masz 15 lat, rocznikowo ? Czy jeszcze nie sko?czone? 2-3 Lata i masz prawko kategorii B, kupujesz nie wiem, u?ywanego Deawoo Lanos i jarasz si? autem nie w stylu czik?aczento. A tak na marginesie ten Lanos w sedanie wygl?da ca?kiem przyst?pnie, a mo?na go kupi? za ok 7 ko?a.

Sensowna odpowiedz o jaka prosiles.
@edit
Aff i obeszlo sie bez warna.
Moim zdaniem to troche bez sensu. Mi szkoda kasy na takie cos.
Nie lepiej przez te 2 lata sie troche pomeczyc, nawet nie bardzo a ile kasy z tego odzyskasz bo jej nie wydasz?
Masz odlozone i chcesz wydac na cos co ci bedzie przydatne przez 2 lata, a potem w ogole? Nie lepiej wydac na cos co ci sie przyda na dluzej?
Chociazby zajebiste wakacje przez kilka lat ;>

Ostatnia edycja:

Mam sko?czone niedawno 16 lat dlatego mam A1, je?eli mam robi? normalne kategori?, to za 8 kafli mam Honde CB 500 Hornet lub Suzuki GS 500 S wi?c wtedy nie b?d? kupowa? samochodu, chodzi mi ?eby teraz doje?d?a? do szko?y.

Mam sko?czone niedawno 16 lat dlatego mam A1, je?eli mam robi? normalne kategori?, to za 8 kafli mam Honde CB 500 Hornet lub Suzuki GS 500 S wi?c wtedy nie b?d? kupowa? samochodu, chodzi mi ?eby teraz doje?d?a? do szko?y.
Zale?y z jakiej perspektywy na to patrzysz. Je?li masz przez 2-3 lata codziennie dajmy na to wydawa? 150 z? miesi?cznie na dojazd za bilet miesi?czny (je?li nie je?dzisz szkolnym) i wstawa? godzina 5-6 rano to si? op?aca. Robisz B1 - rejestrujesz samoch?d na ojca i je?dzisz Deawoo Lanosem czy innym czym? (bynajmniej ja tak zrobi?em,polecam Deawoo Lanosa. Dobre autko). Jak ju? b?dziesz mia? t? 18tke , to czeka Ci? tylko egzamin teoretyczny , praktyki nie b?dziesz musia? zdawa? wi?c tylko piszesz egzamin pisemny, i to wszystko. PS licz si? z tym ?e b?dziesz musia? zap?aci? OC,AC, za przegl?d samochodu i za rejestracje (je?li nie ma,albo ma stare)

Pozdro

@edit
nawet je?li mia?by? ju? je?dzi? Seichento,Chiquechento to nie ma si? czego wstydzi?. Pewnie 80% Twoich znajomych nie ma samochodu wi?c chcieliby si? ?apa? na podw?zk? . (bynajmniej tak by?o w moim przypadku jak mia?em 15 lat to kupi?em ze znajomym malucha . :) Przewie?li?my w nim 7 os?b w czym najmniejszego kumpla w baga?niku z przodu ) :P

Ostatnia edycja:

@up
przynajmniej
@topic
Nie op?aca si?, chyba, ?e mieszkasz na wsi. W mie?cie jest komunikacja miejska wi?c autobus jest bardzo dobrym wyj?ciem.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry