Bazyliszek

Odp: Bazyliszek

To jest Paradox Quest Tower jesli sie nie myle i raczej niema nic wspolnego

co do tego mitu to mysle ze to prawda....wydaje mi sie trzeba zrobic cos z ta lawa...a co do nagrody to tak po namysleniu stwierdzilem ze ten skarbiec moze byc jako nagroda w calej okazalosci czyli ze ten kto dostarczy skore tego bazyliszka zostanie ownerem tego skarbca, natomiast te itemki po prostu raz beda i sie juz nie zrespia ;)

POzdRO Pietras ;)

NIe jestem pewny czy ta runka by zadzia?a?a ale skoro trzeba usun??, a nie da sie ani pickiem, ani shovelem to mo?e t? runk? ? Tibia.pl - Desintegrate usuwa przedmioty "przesuwalne", lecz mozliwe ze da?oby rade zniszczyc stalagmite? tylko kto? kto ma pacca by musia? j? zrobi? albo kupic w edron :)

Tam gdzie jest Bazyliszek nie mo?na wyj?? i si? ruszy? poniewa?, bazyliszek zamienia w kamie? (tak jakby).
S?ysza?em wiele plotek itd.
Pr?bowa?em t? zagadke rozwi?za? troche.. wymy?li?em
W kopalni kazo napewno nieda rady wej?? do bazyliszka.
On zamienia w kamie?. Wiec trzeba skmini? pewne okulary dowiedzia?em si? tego.

Dawno, dawno temu w kr?lestwie AB'dendriel panowa? jaki? tam kr?l kt?ry chcia? okra?? miasto Kazadroon. Przera?eni mieszka?cy pobiegli natyhmiast w stron? swojego kr?la. Kr?l kaza? wszelkie ?eczy kt?re s? dla nich drogocenne odnie?? do krypty kt?ra b?dzie broni? Bazyliszek.
Ab dendriel nie podda?o si? walczyli, walczyli noc i dzie?. Niestety AB'dendriel by?o bardziej liczne i zwyci??y?o znalaz?o tajemniczy klucz i okulary. Od?o?yli je do AB'dendriel.

Wed?ug mnie trzeba bardziej si? rozgl?dn?c w miescie AB'dendriel.
Probowa?em nic nie znalaz?em je?eli co? znajdziecie piszcie na gg 10653283

Jakby mo?na by?o si? dosta? do bazyliszka,to wed?ug Polskich legend wiemy,?e zamienia on WZROKIEM w kamie?.Tak?Mo?e,trzeba u?y? na nim lusterka,kt?re po odbiciu jego wzroku przemieni jego samego w kamie??

Przecie? Bazyliszek to NPC.
A je?li sk?r? dostaniemy jakim? sposobem , to mo?e dostaniemy ?rubokr?t Kurik'a ?
O kluczu do skarbca nawet nie marz.
A ko?o Bazyliszka jest ???ta kropka.
Czyli znaczek przechodzenia na inny poziom.
Kto wie ?
Mo?e jednak idzie si? do niego dosta? ?
@edit.
Skan skarbca by Bot NG.
2uo2b05.jpg

Po ka?dym resecie servera mia?by? mie? DSL , Golden helmet , Great shield ?
Wolne ?arty.

@down
W kopalni Kazo.
Tej ko?o Parowca.

Hmm dla jaj tego skarbca nie zrobili skoro widac go tylko ng botem na xrayu wydaje mi si? ze to jest quest i tylko raz mo?na go wykona? a nie co ka?dy reset biega? do skarbca kr?zy wiele legend i mit?w i bazyliszku sam s?ysza?em jedn? z 5 lat temu. pozdrawiam wszystkich czytaj?cych ten temat

Ty a mo?e do niego dosta? si? mo?na jak w Harrym Potterze? Wiesz niby chodzisz po mie?cie Kazoo i znajdziesz jakie? wej?cie..?

Nie wydaje mi si? aby by? to quest.
Chyba ,?e zagadasz do tego npc co ma na nicku bazyliszek i dasz mu cos i powiesz co? tam. i dostajesz jaki? item z tego skarbca.
Naprawd?, nie wydaje mi si? ?eby by? to quest.

A i jeszcze jedno jak dobrze wiemy W??e zrzucaj? sk?r?.. wi?c mo?? jak sie dojdzie do niego to jak na rookgaard tutorial b?dziemy mogli np. Klikn?? na niego i wtedy wywali sk?r?.. najwi?kszy problem to dostanie si? do niego potem to ju? tylko my?le? co i jak..

A pomy?leli?cie o statuetkach w??a? Chodzi mi o te pos?gi 1x1. S? ich dwie wersje - jedna z w??em, druga bez! Mo?e to ma jaki? zwi?zek...

Pozdrawiam, Damian.

Czy kto? tam doszed? ?
Nic, a poza tym Minotaur Mage na rooku te? go nie mo?na waln?? ale jest potworem s?dz?,?? to kolejna zagadka Cip Softu kt?rej si? nie da rozwi?za?

Potrzebujemy naj new rl mapki pod najnowsz? v tibi zrobimy sobie gm i sprawdzimy bazyliszka i dok?d prowadzi to zejscie mo?e wtedy si? dowiemy czego? wiecej albo nawet si? do niego dostaniemy :)
//Magic
?eby zrobi? mape(rl), trzeba si? tam dosta?, a ?e nikt si? tam nie dosta? - nikt nie ma mapy. No i pozostaje jeszcze kwestia skrypt?w, kt?re na pewno by w takim quescie wyst?powa?y.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Jakby mo?na by?o si? dosta? do bazyliszka,to wed?ug Polskich legend wiemy,?e zamienia on WZROKIEM w kamie?.Tak?Mo?e,trzeba u?y? na nim lusterka,kt?re po odbiciu jego wzroku przemieni jego samego w kamie??

Pierw musieliby?my doj?? do bazyliszka, tego nawet jeszcze nie odkryli?my. Jest kilka wersji, z czego mog? by? one nie sprawdzone

a) Chicken przy bazyliszku og?uszy go a ten rozwali drog? i b?dzie do niego przej?cie.
b) To samo co wy?ej tylko ?e z u?yciem Terror Birda.
c) Gra na lutni kr?lowi w??y(bazyliszkowi)
d) Gadanie po j?zyku w??y
e) obsidian knife + snake = snake leather(nie wiadomo nawet czy instnieje, ale co tam)
f) T?umaczenie GM(link: http://tibia.net.pl/mity-i-legendy/108858-bazyliszek-5.html )
g) http://img257.imageshack.us/img257/5845/basilisk3ynvt9.png
h) Cytat:

02:38 Amethyste: basilisk was one of many "puzzles", access to it is impossible to be a stone sink.
02:38 Amethyste: only two people shared this information.
02:39 Amethyste: it's all =)

Na co czekamy? Pr?bujmy

Edit: Moje inne zdanie:

Mo?e musimy wykona? wszystkie questy? Wtedy wszyscy npc kt?rym pomogli?my skontaktowa?yby si? z imperatorem a ten da?by nam klucz.

Pitosan:

Za bramk? od 999 levela nic nie ma.

Ostatnia edycja:

Okto niewiadomo czy to zdi?cie ktore pokaza?e? to jest prawda czy poprostu zwyk?y plagiat.
Fakt jest ten ?e to by niezle by?o zrobione kto? tam otwiera skrzynie no i np otwiera sie portal no ale co potem?
Nikt z nas nie otrzyma? jeszcze ?adnej informacji o tym czy kto? si? dosta? do skarbca w kazoo probowalem na wiele sposob tam wejsc jedni mi pisali ze trzeba zabic bazyliszka i wylatuje z niego klucz do skarbca ktory ma 2 ?adunki i mo?na wzi??? tylko 1 rzecz.
Ciekawi mnie to ze jesli to jest nie plagiat to w jaki sposob ten kolo tam wszedl? nie widac zadnego wejscia tam chyba ze jest tam na dole przejscie.
Ja jestem za tym jednym co napisa?e? ?e trzeba wykupic co? do grania i mu co? zagrac.

Przeczyta?em jeszcze ?e jeden pracownik cipsoftu napisa? "wszystko jest do zdobycia"

Jednak co do jednego to cipsoft przesadzi? bramka lvl od (999) lvl? fajna ozdobka.Ale jest te? napisane ze ka?dy quest ma w tibi jaki? zwi?zek za sob? ?eby np cos zabi? musisz miec konkretny item z innego questa tibia jest bd ze sob? powi?zana w koncu dojedziemy jak tam wejsc.
Ale wszyscy wiemy jedno bazyliszka napewno si? nie zabija bo jest to jeden z npc.

Mo?e chodzi o to ?eby mu co? zagra? bo np jak krasnoludy do uwi?zy?y to dawno muzyki nie s?ucha??Dobra zbyt sie rozpisa?em nq

Edit: Oktobrasor
no wiem ze nie ma ale cipsoft to ma pomys?y :P

Ostatnia edycja:

Moim zdaniem ten quest zosta? ju? do?? dawno wycofany po niedawnej renowacji Kazzo.
Ale mo?e jest jaki? spos?b, aby dotrze? do tego Bazyliszka.Jak wiemy potrzeba jest flet oraz lusterko.Jaki trafem trafi?y te pos?gi rycerzy, nawet si? tam dosta? si? nie do dok?adnie.
Samo to, ?e Bazyliszek le?y nad Fortec? kt?rej nazwy zapomnia?em.Wiadomo ka?dy quest ma z czym? zwi?zek.Tak jak dostanie si? do tego Skarbca, wed?ug mojej teorii nie da si? dosta?, a dlaczego? Bo blokuj? go kamie?, energy oraz fire fieldy.Chyba, ?e te 16 kratek w jaki? spos?b odblokowuj? doj?cie do skarbca.

Arts18:
Te pos?gi rycerzy to jest poprostu urozamicenie mapera cipsoftu ze niby kto? tam doszed? do bazyliszka ale zosta? zamieniony w kamie?.

W?asne zdanie:
Ale jak widac wejscie do bazyliszka jest na 100% wed?ug pewnych informacji dowiedzia?em si? te? ze skory samego bazyliszka w?adca wszystkich krasnoludow.
Bazyliszek to pewnego rodzaju quest ale niewiadomo o co w nim chodzi i jak go wykonac.
Sam amethyste, napisa? ?e bazyliszek to jedne wielkie puzzle i tylko 2 osob? sie uda?o do niego dosta? doda? te? ze trzeba co? rozkopa? ale kto wie co? kamie?? trza probowa? wkoncu si? uda.

wedlug mnie moze to byc tak:
a) trzeba znalesc rozne posagi tzn wiecie rycerza , maga itd i je tam postawic.
b) atak dossow :D
c) modlic sie zeby ktos sie do nich wlamal i wyciagnol mapke
d) moze sie uda wydulac informacje
e) zawsze lubilem ten podpunkt ale niemam pojecia co napisac xD

wiec wg mnie zostaje tylko do sprobowania
a)
c)

Pozdrawiam

zapomnialem powiedziec ze istnieje tibia costam co nagrywa rl mape mozna by w ten sposob uzyc bota ng i zwiedzic tibie jesli to by kopiowalo skrypty to jestesmy w 7 niebie :D

Ostatnia edycja:

hmm... ciekawe...
Tibia bardziej sie poszerza, coraz wiecej tajemnic, coraz wiecej zagadek
nie tylko na rl widzialem Bazyliszka, byl tez na roznych otsach (byla raz mapa rl i wedrowalem po Kazoo, wpadlem do tej dziury, ale w rl nie bylo tam dojscia)
coz... mozna tylko pomyslec jak tam dojsc

Ale tak to prawie zawsze jest. Cipsoft nie doka?cza wszystkich quest?w, poniewa? by si? nie wyrobi? albo za du?o straci? na takim szybkim odkrywaniu gry.
Zapewne implementuj? poszczeg?lne questy od czasu do czasu daj?c nam graczom opisy nast?pnych, kt?re si? pojawi? tym samym osnuwaj?c tajemnic? rl Tibi? i zach?caj?c nas do poznania jej tajemnic (np. r?wnie? przez kupno PACC-a).
Trzeba poczyta? troch? o ludzkiej psychologii albo mie? ten dryg ?eby "troch?" zarobi? na ciekawo?ci :)

Ale tak to prawie zawsze jest. Cipsoft nie doka?cza wszystkich quest?w, poniewa? by si? nie wyrobi? albo za du?o straci? na takim szybkim odkrywaniu gry.
Zapewne implementuj? poszczeg?lne questy od czasu do czasu daj?c nam graczom opisy nast?pnych, kt?re si? pojawi? tym samym osnuwaj?c tajemnic? rl Tibi? i zach?caj?c nas do poznania jej tajemnic (np. r?wnie? przez kupno PACC-a).
Trzeba poczyta? troch? o ludzkiej psychologii albo mie? ten dryg ?eby "troch?" zarobi? na ciekawo?ci :)

niewydaje mi sie :D
powiem tak wiele osob mysli ze na banucie na bramce 999 lvl nic niema bo to niestety prawda ale powiem wam cos kiedys hammer destroyer (czy jakos tak ;p) mozna bylo wejsc w tp znajdowaly sie hydry i pare serpent spawnow.
Tak samo jak demon legs quest przeniesli tego questa na poh zeby bylo ciezej zdobyc.
Dokladnie to samo z poi kiedys niebylo takiego poi to byly tylko jaskinie i tam sie tylko expilo byly tylko demony i dragon lordy.
Wiec wydaje mi sie , ze z tym bazyliszkiem jest podobnie kiedys byl quest ale pare osob go wykonalo wiec postanowili cos zrobic i utrudnic o jedna zagadke hmm tylko teraz my musimy nad tym gluwkowac ale siedzac na forum nic niezrobimy.
moze by ktos strackowal rl mape jesli sie npc tez zapisuja to swietnie bedziemy mogli pogadac z bazyliszkiem na ots i zobaczyc co on mowi moze cos podpowie :D
Wczoraj sciagnolem ots 8.1 z rl mapka zobaczyc czy tam wogule cos jest...
wiecie co? bylo tylko , ze niebylo tam zadnego npc bazyliszka zadnego questu tylko dziury i obok posagi rycerzy.

Daze do tego , zeby wyjsc z forum i posiedziec troche na tibi i poglowkowac wszystko moze sie przydac.

Back
Do góry