Bieganie

Status
Zamknięty.

Yo12

New User
Maj 27, 2008
Liczba reakcji
0
Witam chcia?bym si? dowiedzie? kto biega na kr?tkie albo dlugie.Je?li oka?e si? ?e kto? interesuj? si? tematem pochwale si? swoim planem treningowym (swojego autorstwa).

Odp: Bieganie

Ja nie trenuje biegania ale chcia?bym biega? szybciej na razie na 60m mam 8,6 mam 13 lat

To le? truchta? 2km dziennie tak ?eby ci pracowa?y ?ydki i jedz troszk? wi?cej twarogu ew. mleka ale jak idziesz biega? to 2 km bez stopu w mniej ni? 8 minut i pami?taj ?eby zje?? conajmniej 4 h przed bieganiem bo inaczej b?dzie si? ci??ko biega?.

Chcia?bym wtr?ci? swoje trzy grosze. Napisa?e? to troch? niejasno i pan przez to b?dzie przed treningiem popija? mleko. Oczywi?cie jest to zabronione. Mleko nie jest dobre w godzinach treningowych. W czasie treningu, jak i chwile przed nim tylko woda, po soki.
Mi??nie korzystaj? z glukozy (cukru) wi?c, dobrze jest zje??, napi? si? czego? s?odkiego po treningu, co pozwoli na odbudowanie tkanki mi??niowej, co poskutkuje szybszym powrotem do formy (po treningu), jak i nazajutrz nie b?dziesz, a? tak odczuwa? zakwas?w.
Na pocz?tek nie poleca?bym samego biegania, lecz maratony na rowerku. W jednym tempie, powoli, bardzo d?ugo. Mi??nie powoli b?d? si? przyzwyczaja?y do pracy i po jakim? czasie, b?dziesz m?g? biega? i szybciej i d?u?ej.

Ostatnia edycja:

Co dziennie nie ?wicz?, ale lubi? pobiega?. Raczej jestem lepszy na d?u?szych dystansach. Mam du?o si?y, jednak nie jestem strasznie szybki, pomimo wzrostu (190cm).
Mam ok 4,5 min na 1,5km

Ja biegam ju? kilka lat. Prawie codziennie. Nikt mnie na kr?tkich nie pobije ;]
Na d?ugich troch? gorzej ale tez sobie radz?.

O ile dobrze wiem to taki sam temat jest na TORGU,nie wiem czy z tak? sam? tre?ci? bo zbytnio mnie to nie interesi. Na maksa umiem przebiec 14 kilos?w.

O ile dobrze wiem to taki sam temat jest na TORGU,nie wiem czy z tak? sam? tre?ci? bo zbytnio mnie to nie interesi. Na maksa umiem przebiec 14 kilos?w.
_na max 14 kilos?w? buhahahahahhahahahaha po minucie sprintu zawodowcy sapi? a ten 14 km na maxa buhahahaha ty we? w gta mniej na kodach graj.

Co mi poradzisz.. 15 lat. na 60 8.4.. chce minimum wyci?gn?? 8.2. Co poradzisz?:P

Stiesse: Ty wiesz co to km ?:S

@UP and all
Wejd?cie sobie na stron?: Sportowe Forum Dyskusyjne
Tam macie wszystko na temat trening?w biegania czy innych rzeczy ale piszcie tam tematy na pewno lepiej wam doradz? ni? na forum o tibii...

Co mi poradzisz.. 15 lat. na 60 8.4.. chce minimum wyci?gn?? 8.2. Co poradzisz?:P
Stiesse: Ty wiesz co to km ?:S
-od ilu 6?je?li nie biegasz zawodowo daj se spok?j bo o,2 sekundy to nic a ?eby to zrobi? by? musia? z 1,2 miesi?ce trenowa?.

@UP and all
Wejd?cie sobie na stron?: Sportowe Forum Dyskusyjne
Tam macie wszystko na temat trening?w biegania czy innych rzeczy ale piszcie tam tematy na pewno lepiej wam doradz? ni? na forum o tibii...

Dla zdrowia, wstawaj przed szko?a i pobiegaj z pieskiem, lub te? sam(gdy Ci pupila brakuje) z 15 minutek. Dystans gdzie? oko?o 50-10 metr?w, w jedn? stron? z ca?ej si?y, w drug? truchtem.

Dla zdrowia, wstawaj przed szko?a i pobiegaj z pieskiem, lub te? sam(gdy Ci pupila brakuje) z 15 minutek. Dystans gdzie? oko?o 50-10 metr?w, w jedn? stron? z ca?ej si?y, w drug? truchtem.
- z pieskiem z ca?ej si?y?heh niekt?rzy kochaj? zwierz?ta.A tak po zatym jak przebiegnie 50 m bez rozgrzewki sprintem to b?dzie mia? zapewne naderwane sci?gno

Kole? gdzie? tam z g?ry jest dobry haha 14km na sprincie, przecie? ka?dy tak u mnie, wystarcz? kody.

Ja w?a?nie od nie dawana zacz??em biega? nad jezioro i z powrotem. Z mojego domu do jeziora s? 3 km. Biegn? truchtem bez przystanku. Jak wracam to troch? sapie i jest ci??ej ;d

Ja wgl nie biegam tylko zawody :/ .
Ale za to plywam i cwicze jazde na rowerze :D

Na 60m jakies 8.7 mam w wieku 13 lat wzrost 180cm :/
Na 1km juz lepiej 3:17 po nierownym terenie wiec zalozmy, ze na biezni jakies 3:10~.

No i 15 miejsce w Gdansku 1200m przelaj :D W przedziale gimnazjum (sam z kolega bylem z pierwszej a ok. 50 osob w finale z 3 -.-).

Status
Zamknięty.
Back
Do góry