Blokada parceli

Status
Zamknięty.

mojojojo

Active User
Kwiecień 6, 2008
Liczba reakcji
2
Mam zadanie dla dobrych skrypterow, otoz potrzebny jest mi skrypt ktory blokowalby mozliwosc wysylania listow i parceli do danego gracza, parcel ten np. zatrzymywalby sie na skrzynce jak to przy blednym wpisaniu nicka.

:>

Odp: Blokada parceli

Chodzi ci o to, aby parcele i listy by?y wysy?ane tak jak na real tibi, zgadza si??

Chodzi o to zeby wybrany player nie mogl dostawac parceli i listow. Wpisze go w skrypt i wtedy on nie bedzie dostawal parceli i listow, bedzie tak, ze jak ktos wpisze jego nick w label i bedzie probowal wyslac cos do niego to bedzie lezec na skrzynce tak jak to jest przy blednym wpisaniu nicka danego gracza.

Pewno chodzi tobie o Account Manger. No to jest przydatny skrypt dam reptuka tak?e dla tego kto to zrobi hehe. xD

~Bump?

Nikt nie ogarnia jak zrobic taki skrypt?

Co do tematu - nie wiem czy gdziekolwiek (w jakimkolwiek silniku) jest skrypt na wysy?anie parceli. Je?li taki masz to mo?e najpierw go poka? (jak nie ufasz nikomu to wy?lij mi na PW). Je?li nie masz to raczej w?tpi?, ?e kto? zrobi go za free.

Pozdrawiam.

O czym ty mowisz ziomek? Ja chce tylko skrypt blokujacy mozliwosc wysylania parceli/listow do danej osoby.

Wejd? w config.lua, CTRL + F i wpisz:

PHP:
mailboxDisabledTowns

Dodaj tych linijek ile masz miast i po "=" wstaw id miasta poniewa? nie mo?na poda? warto?ci "all" ani nic takiego...

###edit
M?j fail... ; o

Ostatnia edycja:

@up
Czytanie ze zrozumieniem si? k?ania ^^

Zobacz taki kod
PHP:
function onSendMail(cid, receiver, item, openBox) 
local blockedPlayers = {"dominic", "kazik"}
if isInArray(blockedPlayers, getCreatureName(receiver)) then
return false
end
return true
end
Chyba wiesz gdzie co z tym zrobi???
Nie testowa?em, mo?e okaza? si?, ?e nie dzia?a.

Problem rozwiazany. Temat do zamkniecia.

Dzieki dominikms1 za checi, ale znalazlem cos wczesniej juz :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry