"Blokada" przed dziewczynami.

Status
Zamknięty.

Sheena95

Advanced User
Grudzień 16, 2009
Liczba reakcji
20
Siema,
Macie jak?? rad? jak z?ama? "blokad?" przed dziewczynami?
Chodzi o to ?e nie umiem zagada?, ?mieszny jestem wobec przyjaci??ek lub kole?anek kt?re ju? znam, ale je?li przychodzi czas ?eby pozna? kogo? nowego to jest tylko "yyyy" i "dobra ja musz? i??" lub co? podobnego.

Je?li macie swoje rady na to, to pom??cie! :)
Rep+ za ka?d? wypowied? na temat.

Odp: "Blokada" przed dziewczynami.

Tylko nie m?w "Siema laski"! Lepiej powiedz Dzie? dobry. Dziwne? Wcale nie! Dziewczyny przyjmuj? to bardzo ?artobliwie, a potem rozmowa jako? sama si? podtrzymuje. Gdy przyszed?em do Technikum dziewczyny mierzy?y mnie od do?u do g?ry i "dobry..." jako? si? sprawdzi?o.​

Po prostu musisz si? prze?ama?, nie ma innych metod czy sposob?w. Dziewczyna to normalny cz?owiek tak jak ch?opak, nie martw si? nie ugryzie ci? ^^ B?d? po prostu sob? i rozmawiaj z ni? na luzie.

Swego czasu mia?em ten sam problem i wiem jak to wkurza. Gdy przychodzi?o mi porozmawia? z jak?? dziewczyn? to mia?em buraka na twarzy a z moich ust wydobywa? si? niezrozumia?y be?kot. Ale pewnego dnia powiedzia?em sobie do??, podszed?em do pierwszej napotkanej dziewczyny i zacz??em z ni? rozmawia?. Od tego czasu moje kontakty z p?ci? przeciwn? poprawi?y si?.

Wierz?, ?e ci si? uda si? prze?ama?, powodzenia :)

Co jest blokad? w takich sytuacjach? I nie wa?ne czy chodzi o kontakty interpersonalne czy wyst?pienia publiczne czy co? innego.

Problem polega na tym, ?e za bardzo chcesz ?eby Ci wysz?o. Nie skupiaj si? na celu tylko na procesie.

Jak sobie z tym poradzi?? Obali? koncept "Musi wyj??". Jak to zrobi?? Id? z nowym celem "Nie musi wyj??" tylko "Musz? zjeba?". Podejd? do dziewczyny na dyskotece i powied? "Siema, mog? usi??? ko?o Ciebie? Prosz?, b?agam zrobi? wszystko ?eby usi??? ko?o Ciebie", "B?agam mog? zrobi? sobie z Tob? zdj?cie? Pochwal? si? kolegom, ?e mam tak? lask?", "Cze?? laski! Mam zajebiste ferrari, kt?ra mi obci?gnie".

Cokolwiek nie wymy?lisz. Wiesz, ?e jebiesz, ale udaje Ci si? bo celem jest zjeba?. Proste? Masz jaja? Pozdrawiam!

Co jest blokad? w takich sytuacjach? I nie wa?ne czy chodzi o kontakty interpersonalne czy wyst?pienia publiczne czy co? innego.
Problem polega na tym, ?e za bardzo chcesz ?eby Ci wysz?o. Nie skupiaj si? na celu tylko na procesie.
Jak sobie z tym poradzi?? Obali? koncept "Musi wyj??". Jak to zrobi?? Id? z nowym celem "Nie musi wyj??" tylko "Musz? zjeba?". Podejd? do dziewczyny na dyskotece i powied? "Siema, mog? usi??? ko?o Ciebie? Prosz?, b?agam zrobi? wszystko ?eby usi??? ko?o Ciebie", "B?agam mog? zrobi? sobie z Tob? zdj?cie? Pochwal? si? kolegom, ?e mam tak? lask?", "Cze?? laski! Mam zajebiste ferrari, kt?ra mi obci?gnie".
Cokolwiek nie wymy?lisz. Wiesz, ?e jebiesz, ale udaje Ci si? bo celem jest zjeba?. Proste? Masz jaja? Pozdrawiam!
Hahaha ty jeste? zajebisty :D
#topic
Po chuj masz ?ama? jak?? blokad?, kt?ra tak naprawd? uroi?a si? w twojej g?owie po paru pora?kach z jakim?mi tam dziewczynami? Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak Ci doradzi?, bo znajomo?? z dziewczynami zazwyczaj jest przypadkowa np. w moim przypadku tak zawsze jest. Impreza czy te? znajoma znajomej znajomego itd. itp. Nie wiem dlaczego te? si? pchasz do dziewczyn tak przecie? to tw?r szatana i pr?dzej czy p??niej przejedziesz si? na nich :D ^^ oczywi?cie s? wyj?tki, ale jak bardzo pragniesz by? okupowany przez stado dziewczyn to zr?b jak to Drexav napisa? "Cze?? laski! Mam zajebiste ferrari, kt?ra mi obci?gnie?" wtedy to nawet 20-30 rzuc? si? za tob?. ^^

Prosz? Ci?, nie s?uchaj ich!
Nie ?am ?adnej blokady.
B?dz taki jaki jeste?.
Nie udawaj, ?e si? nie wstydzisz. Nie?mia?o?? jest urocza;)
B?dz delikatny, kulturalny i po prostu rozmawiaj. O czymkolwiek, dziewczyny nie s? raczej takie, ?e b?d? sta?y i czeka?y a? zrobisz sam pierwszy ruch;)
Strzelam, ?e jak wi?kszo?? na tym forum jeste? jeszcze bardzo m?ody, uwierz mi to wszystko przyjdzie z czasem;)
Powodzenia

@up:
Mo?e i jest urocza, ale jest ?lep? uliczk?. Osoby nie?mia?e bardzo cz?sto uchodz? za gbur?w, ekscentryk?w - nie odzywaj? si?, wi?c s? traktowani przez spo?ecze?stwo jak s?. Mo?e istniej? dziewczyny, kt?re lubi? nie?mia?ych ch?opak?w, ale ?eby polubi? takiego to najpierw go trzeba pozna?, a jak ma go pozna? skoro on nie podejdzie, bo jest nie?mia?y? B??dne ko?o, na dodatek niedostrzegane przez dziewczyny, kt?re nie maj? zielonego poj?cia jak to wszystko wygl?da z perspektywy faceta.

Polec? Ci do?? ciekawy eksperyment, drogi autorze tematu. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w jaki? wolny weekend wpakuj ty?ek do poci?gu/autobusu i wyjed? do innego miasta, nie musi by? daleko. Wysi?d?, sta? w obcym miejscu i niech dotrze do Ciebie, ?e jeste? tutaj stuprocentowo anonimowy. Mo?esz wej?? na pierwszy lepszy pomnik, pomacha? przyrodzeniem do turyst?w i pop?ywa? w fontannie, ale jeste? w zupe?nie obcym otoczeniu. Nikt Ci? tu nie zna, nie zepsujesz sobie wi?c opinii, bo jeszcze jej nie masz. Id?c dalej tym tropem nie zrobisz z siebie idioty, bo Ty nie istniejesz w tamtym miejscu (za kilka godzin s?uch po Tobie zaginie, wr?cisz do siebie). A je?li nie b?dziesz ba? si? upokorzenia, to podbij do pierwszej lepszej obcej dziewczyny i spr?buj porozmawia?. Trenuj ile mo?esz, zobacz jak reaguj?, co dzia?a lepiej, co gorzej. Nikt nie b?dzie mia? z Ciebie potem beki w szkole, nie rozniesie si? jaki z Ciebie podrywacz, bo - powt?rz? raz jeszcze - nikt Ci? nie zna. Po takiej akcji du?o pro?ciej b?dzie nawi?za? kontakt z kim? z Twojego otoczenia, skoro b?dziesz ju? wiedzia? jak mo?na si? zb?a?ni?, a jak tego unikn??.
Nad??y?e?? Mam nadziej?.

Good luck.

Hmm, przetestujemy to :)
A autorzy post?w otrzymali ju? pkt reputacji :)

Czekam na dalsze propozycje!

Nie ?am ?adnej blokady.
B?dz taki jaki jeste?.
B?dz delikatny, kulturalny i po prostu rozmawiaj. O czymkolwiek, dziewczyny nie s? raczej takie, ?e b?d? sta?y i czeka?y a? zrobisz sam pierwszy ruch;)
Strzelam, ?e jak wi?kszo?? na tym forum jeste? jeszcze bardzo m?ody, uwierz mi to wszystko przyjdzie z czasem;)
Powodzenia

Nie psuj ch?opakowi ?ycia jak nie masz poj?cia o czym m?wisz. Bo nie?mia?o?? (w ka?dym kontek?cie) jest strza?em w kolano.

Czy jest normalna? Ot?? nie. Bo jak jesz ?niadanie albo myjesz z?by to nie jeste? nie ?mia?y/ nie pewny siebie. A mo?e jeste?? "Kurcze wstydz? si? my? z?by, nie wiem czy dobrze jedynk? wyszoruje", he?

Co ta my?l - jestem nie?mia?y - przynosi do jego ?ycia? Ano stres - bo jest nie?mia?y i nie radzi sobie z kobietami. Co jest nieod??cznym elementem stresu? Kortyzol - hormon stresu. Niszczy kom?rki nerwowe, przyczynia si? do zawa??w etc.

Ale spokojnie to nie pow?d, ?e musisz si? teraz panicznie ba? i wi?za? nie?mia?o?? z rych?? ?mierci? bo ludzie podczas egzamin?w szkolnych maj? przewa?nie wi?kszy stres. Wyluzuj i zmieniaj si?. Jak tylko chcesz, byle skutecznie.

Jest tylko jedna wa?na zasada, musisz zacz?? dzia?a? bo wiele os?b poprzestanie na przeczytaniu tego tematu i dalej b?d? p?aka? jaka z nich bidulka. A co Ci da u?alanie si? nad sob?? Stres i kortyzol :) Panowie b??dne ko?o, przerwij to.

A poza tym, po co Ci kobiety? Przecie? to szatany emocjonalne kt?re wkurwiaj? tylko. Zosta? gejem tak jak Pir?g. Znacznie u?atwisz sobie proces.

Jak podchodzisz do dziewczyny to po prostu narzucasz sensowny temat np. o szkole, pochwal si? jej czym? potem zacznij podpytywa? o pewne informacje typu jakiej muzyki s?ucha, jakie filmy lubi. Rozmowa b?dzie si? tak ci?gn?? i ci?gn??. Jak wyczujesz ?e trzeba ko?czy? zapraszasz j? na spacer, potem zaci?gasz j? do kina wieczorkiem j? odprowadzasz, przy jej domu stajesz m?wisz cichym g?osem "ale masz pi?kne oczy" po czym ca?ujesz j? i po poca?unku albo dostaniesz plaskacza albo sp?dzisz z ni? wi?kszo?? swoich dni. takie 50 na 50.
Je?eli b?dziesz si? poci? lub pewna cz??? cia?a b?dzie si? unosi? to normalne i nie ma si? co wstydzi?. Jest taki spos?b, kt?ry u niekt?rych dzia?a (mo?esz spr?bowa?) przed rozmow? we? gum? je?eli co? b?dzie nie tak gryziesz j? bardzo mocno. Mo?esz te? i?? do pedagoga szkolnego kt?ry ci zawsze pomo?e a rozmowa pozostanie tylko mi?dzy wami, skuteczno?? gwarantowana.

Rany tak... Chodz do pedagoga szkolnego... Zosta? gejem... Nie?mia?o?? jest ca?kiem normalna, to proste, ?e jak nie mia?e? jeszcze kontakt?w z dziewczynami to sie wstydzisz. Jak b?dziesz podoba? si? dziewczynie to kiedy do niej zagadasz napewno zauwa?ysz, ?e ona sama b?dzie chcia?a podtrzyma? rozmow?. Robicie z tego jaki? mega wielki problem. Uwa?am, ?e lepiej jak spotkanie z dziewczyn? wyjdzie spontanicznie, a jak b?dziesz sobie robi? jakie? plany, szykowa? wcze?niej tematy do rozmowy, to tylko si? tym zestresujesz i b?dziesz sztywny. I oczywi?cie nie powiniene? si? nad sob? u?ala?. Po prostu si? nie przejmuj tym.

Drazon napisał:
Jak b?dziesz podoba? si? dziewczynie to kiedy do niej zagadasz napewno zauwa?ysz, ?e ona sama b?dzie chcia?a podtrzyma? rozmow?. Robicie z tego jaki? mega wielki problem.
Droga Aneto, wybacz szczero??, ale jako przedstawicielka p?ci ?e?skiej masz takie poj?cie o m?skiej psychice, jak przeci?tny Eskimos o problemie g?oduj?cych dzieci w Nigerii.
"Kiedy do niej zagadasz"? Tak, wtedy faktycznie jest z g?rki, ale problem kt?ry poruszamy dotyczy samego zagadania. Nasz kolega wie, co robi? po w??czeniu komputera, tylko za choler? nie mo?e znale?? przycisku "power" na swojej obudowie.

Dla os?b nie?mia?ych to naprawd? du?y problem. W pierwszym po?cie napisa?em ju? jak mo?e zosta? odebrany kto?, kto jest nie?mia?y. Ludzie z tym problemem maj? talent do bycia niezauwa?alnymi na poziomie przeci?tnego ninja. "Nie?mia?ek" widz?c obiekt swoich zainteresowa? spu?ci wzrok, przejdzie obok udaj?c oboj?tn? min?, je?eli rzuci spojrzenie to b?dzie raczej b?yskawiczne. Mamy wi?c nast?puj?ce rzeczy:

Jest nie?mia?y => Nie podejdzie do dziewczyny
Jest nie?mia?y => Nie rzuca si? w oczy => Nie wysy?a sygna??w => Dziewczyna do niego nie podejdzie

Teraz ?mia?o robimy uk?ad r?wna?, dzielimy przez obie strony, wymna?amy do pi?tej pot?gi, odejmujemy 2 i co nam wychodzi? Ano wielkie, okr?g?e zero, w zwi?zku z czym nasza implikacja wygl?da tak:

Jest nie?mia?y => 0

T?umacz?c na polski - nie?miali nie maj? ?adnych perspektyw w kontaktach mi?dzyludzkich. Nie ma szans, dop?ki czego? w sobie nie prze?ami?.

kosmos2 napisał:
Mo?esz te? i?? do pedagoga szkolnego kt?ry ci zawsze pomo?e a rozmowa pozostanie tylko mi?dzy wami, skuteczno?? gwarantowana.
A pedagog b?dzie potakiwa? i na koniec rzuci takie same puste formu?ki, jak Ty w swoim po?cie. Prawda jest taka, ?e nie jest ?atwo rozkmini? sposobu my?lenia osoby nie?mia?ej. Nie da si? jej zrozumie?, dop?ki sama si? jako? nie otworzy. Tylko jedna osoba mo?e mu pom?c - on sam.

Drexav napisał:
A poza tym, po co Ci kobiety? Przecie? to szatany emocjonalne kt?re wkurwiaj? tylko.
Fakt ^^

Stary prawdopodobnie ka?dy kto wypowiedzia? si? w tym temacie ze mn? w??cznie mia? trem? ?eby zagada? do dziewczyny. Prawda jest taka ?e to przechodzi z wiekiem ale jak ci naprawd? zale?y to walnij z 3 lufy czystej i wal prosto z mostu nie wstydz si? pami?taj ?e praktycznie to my wykonujemy pierwszy krok ma?o jest takich dziewczyn kt?re same podejd? do ch?opaka i zaczn? z nim rozmawia?. Je?eli ju? ci si? uda zagada? z dziewczyn? to zobaczysz ?e albo b?dzie szcz??liwa ?e wko?cu si? do niej odezwa?e? albo po prostu nie jeste? w jej typie i ci? sp?awi one tak samo si? denerwuj? rozmow? jak my dlatego najlepiej dowiedz si? co ona lubi itp i zacznij z ni? o tym rozmawia?. Naprawd? jak jej powiesz ema co tam s?ycha? to albo ci odpowie wszystko ok i zaniem?wi albo wyda z siebie dzwi?k typu eeeee yyyy:P Nie b?j si? jak ci z jedn? nie wyjdzie to jest nast?pna i nast?pna itd;] Powiedz sobie zrobi? to podejdz do niej i zagadaj bo wko?cu jaki? inny typ bedzi? szybszy, a wtedy to go do parteru i po ryju :D nie no ?artuje hehe:P

Nie ?am ?adnej blokady.
B?dz taki jaki jeste?.
Powodzenia
M?wcie co chcecie ale ja t? "blokad?" mam od dawna i przez ni? mam wi?cej przyjaci??ek ni? przyjacieli...
Lecz gdy tej "blokady" si? nie z?amie zostanie si? tylko przyjacielem...
Musisz by? mi?y i uprzejmy, najwa?niejsze kobiety uwielbiaj? prezenty! (polecam czerwone r??e)
Mam bardzo wiele przyjaci??ek i ka?da szuka u mnie wsparcia, zrozumienia itd.
M?wi? mi, ?e kto? im si? podoba, ?e zerwa?y z kim? lub ?e im po prostu nie wychodzi.
Ale nigdy gdy dziewczyna z kim? zerwie, nie pytaj od razu o chodzenie tylko b?d? wyrozumia?y i przyjacielski...
gdy rany si? jej zagoj? to do dzie?a...
to spos?b kt?ry d?ugo trwa lecz gdy ju? b?dzie po wszystkim to b?dzie nie tylko zwyk?y zwi?zek.
Chyba, ?e chodzi o dziewczyn? o super ego, kt?ra zrywa bo jej si? kto? znudzi?...
z takimi ci nie wyjdzie...
chyba ze jeste? bogaty. :p

mo?e zr?b jej gofry ;o?

wyluzuj, na wszystko przyjdzie czas ;d

O czym wy tutaj gadacie? takie blokady s? ?mieszne, je?li co? czujesz do dziewczyny, a wiesz, ?e mo?e wam wyj?? bo nie jeste? ?adnym po?miewiskiem i ona ciebie dostrzega wystarczy tylko odpowiednio si? w jej towarzystwie w miar? mo?liwo?ci dogadza?, reszta p?jdzie ju? jak zwyczajna kolej rzeczy, a? si? u?o?y, ot to ca?a tajemnica.

@up:
Fakt, ?e s? ?mieszne nie zmienia tego, ?e istniej? i przeszkadzaj?. Je?li nie potrafisz zrozumie? problemu autora tematu to po prostu si? w nim nie wypowiadaj. Kole? prosi Ci? o instrukcj? jedzenia no?em i widelcem, a Ty piszesz mu "no we? je do r?ki i jedz". Nie o to chodzi xd

yeezu napisał:
wyluzuj, na wszystko przyjdzie czas ;d
Niekoniecznie. Je?eli ch?opak teraz zamknie si? w sobie, to potem trudniej b?dzie mu si? otworzy?. Teraz uczy si?, ?e dziewczyny le?? poza jego zasi?giem - z biegiem czasu mo?e przyj?? to za pewniak.

@Gelardo:

Masz troch? racji, ale powiedz... jak pozna?e? swoje przyjaci??ki skoro twierdzisz, ?e masz t? blokad?? =d

@up
Sam nie wiem jak to si? sta?o...
Po prostu trzeba by? mi?ym i uprzejmym a towarzystwo samo przyjdzie ;]
Poza tym mam wiele zainteresowa? podobnych do tych co maj? dziewczyny...
Uwielbiam zwierz?ta, uczestniczy?em w k??ku teatralnym...
(wstydzi?em si? tego ?e tam chodz?, ludzie mnie wy?miewali ale wsp?lne pr?by nas zbli?a?y i wszystkie uwa?aj?, ?e jestem mi?y wra?liwy itd. ;D)
czas zamiast pi?ce no?nej np. graniu w ni? lub ogl?daniu po?wi?cam dziewcz?tom.
A jak kto? np. si? z jakiej? dziewczyny na?miewa? to si? stawiam w jej obronie...
(niekiedy s? b?jki ale jak przegram to i tak bardziej mnie lubi? ;])
I ja mam t? "blokad?" do teraz...
poprostu robi? tak aby one zrobi?y pierwszy krok a potem si? rozkr?ca...
(bardzo powoli xD)
Gdybym mia? teraz z nimi zerwa? kontakty za?ama? bym si?. ;p

Jak podchodzisz do dziewczyny to po prostu narzucasz sensowny temat np. o szkole, pochwal si? jej czym? potem zacznij podpytywa? o pewne informacje typu jakiej muzyki s?ucha, jakie filmy lubi. Rozmowa b?dzie si? tak ci?gn?? i ci?gn??. Jak wyczujesz ?e trzeba ko?czy? zapraszasz j? na spacer, potem zaci?gasz j? do kina wieczorkiem j? odprowadzasz, przy jej domu stajesz m?wisz cichym g?osem "ale masz pi?kne oczy" po czym ca?ujesz j? i po poca?unku albo dostaniesz plaskacza albo sp?dzisz z ni? wi?kszo?? swoich dni. takie 50 na 50.
Je?eli b?dziesz si? poci? lub pewna cz??? cia?a b?dzie si? unosi? to normalne i nie ma si? co wstydzi?. Jest taki spos?b, kt?ry u niekt?rych dzia?a (mo?esz spr?bowa?) przed rozmow? we? gum? je?eli co? b?dzie nie tak gryziesz j? bardzo mocno. Mo?esz te? i?? do pedagoga szkolnego kt?ry ci zawsze pomo?e a rozmowa pozostanie tylko mi?dzy wami, skuteczno?? gwarantowana.

Jeszcze ?eby na mojej wiosce by?o kino ^^
Nie no, porady si? sprawdzaj?, jako? rozmawia?em z jedn?, ale dalej czuje ?e mam blokad? :x

Jeszcze ?eby na mojej wiosce by?o kino ^^
Nie no, porady si? sprawdzaj?, jako? rozmawia?em z jedn?, ale dalej czuje ?e mam blokad? :x
Ty sobie wkr?casz t? blokad?. Ona tak naprawd? nie istnieje czaisz to ch?opaku? Nie ma i chuj, a jak b?dzie to toporem w ?eb sobie jebnij i wywal j? w eter. Po czym kr?? laskami jak lodziarz kr?ci lody! Naprawd? ta twoja blokada jest urojeniem i tyle.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry