• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Boisz Si? ?mierci ?

Boisz Si? ?mierci ?

• Tak

Votes: 0 0,0%
  • Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Total voters
    232
Status
Zamknięty.
Odp: [you] Boisz Si? ?mierci ?

ja zaznaczam "nie" czemu ? bo ka?dy z nas umrze i nikogo to nie ominie
tylko martwi? si? ... co b?dzie z moimi znajomymi.
Dobra, jednostka psychopatycznych morderc?w zosta?a wys?ana do twojego domu.
Ja zaznaczy?em nie bo po ?mierci raczej ju? i tak po all sprawach.
Czasem jak cz?owiek ma problemy chce zostawi? to wszystko to pope?nia samob?jstwo by pozby? si? problem?w... Lecz szkoda zostawia? to pi?kne ?ycie
Widzisz, pierw piszesz, ?e si? nie boisz, a potem, ?e szkoda. Tak na prawd? nikt nie chce pozby? si? ?ycia i tego wszystkiego w oko?o i dla tego si? boi, ofc s? wyj?tki np. jaki poda?e?. Samob?jca hahaha zawsze b?dzie mnie ?mieszy? taki od?am spo?eczny, osoba niezaradna, po prostu tch?rz, nie umiej?cy sobie poradzi? w ?yciu.

Nie znam ?mierci, nie boje sie jej.

Nie boj? si?. Czemu ? Jest to zjawisko naturalne i czy tak czy siak przyjdzie.

ja to mam fobie na punkcie smierci. czasami mam tak ze sobie leze i zaczynam myslec co bedzie jak umrze moja mama, a potem jak ja umre, co sie ze mna stanie, juz nigdy nie zobacze nikogo nic nie zrobie poprostu nic nie bd, juz nigdy swiata nie ujrze wszystko sie skonczy i poprostu nic. nie pojmuje tego bo nie jestem w stanie ale wiem ze sie boje ; |

Notka moderatorska:
Powiem kurwa jedno WYPIERDALASZ.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Tak jak kto? napisa? ju? wy?ej, samej ?mierci nie boj? si?, boj? si? jedynie w jaki spos?b umr?.

Font napisał:
Levar, czyli nie boisz si?, ?e tw?j ojciec mo?e zgin?? bo jest na co? nieuleczalnie chory? bo przecie? na to wp?ywu nie masz.
Nie, a ?ci?lej - nie martwi? si? tym. Taki strach jest irracjonalny. Czy fakt, ?e b?d? si? tego ba? pomo?e komukolwiek? "Tato, sko?cz chorowa? bo si? o Ciebie boj?" - dziecinada, ba - egoizm. Poza tym temat dotyczy swojej ?mierci. Gdybym straci? kogo? z bliskiej rodziny, bo moje ?ycie diametralnie by si? zmieni?o, niekoniecznie na lepsze. Je?li to ja umr? to i tak mam wyjebane, moje ?ycie si? nie zmieni g??wnie dlatego, ?e ju? nie b?dzie we mnie ?adnego ?ycia.

Font napisał:
Znam osob?, kt?ra by?a szcz??liwa z ?ycia itd. ale zachorowa?a na raka. Wycieli tej osobie z tego co wiem co? tam w gardle czy co?. Nie mo?e za bardzo m?wi?. Rak poszed? gdzie? dalej. Pe?en ?ycia cz?owiek teraz p?acze po nocach bo wie, ?e to ju? koniec, koniec tego wszystkiego na co tyle pracowa?, koniec wszystkich szcz??liwych dni jakie mia?.
On najwidoczniej ba? si? ?mieci. Poza tym on mia? jej ?wiadomo??. Przeci?tny cz?owiek nie ma poj?cia kiedy i jak zginie, wi?c nie ma sensu, ?eby si? tym przejmowa?. Osoba ?miertelnie chora z regu?y ju? wie, ?e pozosta?y jej - dajmy na to - 4 miesi?ce ?ycie i zginie w ???ku wyniszczona przez chorob?. To s? zupe?nie odmienne sprawy. Poza tym wiele ludzi w obliczu nieuleczalnej choroby zachowuje si? odwrotnie - chc? cieszy? si? ?yciem, pomaga? innym, dawa? z siebie wszystko.

Font napisał:
Wi?c nikt mi nie wm?wi, ?e nie boi si? ?mierci.
No to mamy problem, bo jaka? cz?stka mnie ma g??boko gdzie? Twoj? opini? o tym. ;/

O swojej ?mierci nie chce mi si? nawet za du?o rozmy?la?, a co dopiero traci? czas i nerwy na zamartwianie si? o to. Zgin? to zgin?. Sparta is Sparta. Jo?.

Exedras napisał:
Ja boje si? jedynie tego jak u?o?y si? mojej rodzinie po mojej ?mierci . Czy b?dzie wszystko okey i dadz? sobie rade .
Taka postawa jest imho na miejscu. Strach o bliskich jest racjonalny, umieraj?cy "?ywiciel rodziny" mo?e ?atwo przewidzie?, jak ci??ko b?dzie jego ?onie czy dzieciom po jego zgonie. Taki cz?owiek nie boi si? samej ?mierci, a jedynie o przysz?o?? os?b, kt?re kocha. To jest jedyny sensowny strach zwi?zany ze ?mierci?.

Font napisał:
Samob?jca hahaha zawsze b?dzie mnie ?mieszy? taki od?am spo?eczny, osoba niezaradna, po prostu tch?rz, nie umiej?cy sobie poradzi? w ?yciu.
Pierwsze sensowne zdanie, jakie napisa?e? w tym temacie ; d

* * *​

Najbardziej ?miesz? mnie g??boko wierz?cy katolicy, kt?rzy boj? si? ?mierci. Czy? nie macie wszyscy i?? do nieba? Hipokryci.

Notka moderatorska:
Usuni?to niepotrzebn? cz??? postu. Wybacz sensei;)

Bu. Masz wpierdol po le?akowaniu ;<

Ostatnia edycja:

Ja si? boj? ?mierci. Prawie jak ka?dy.
Boj? si?, ?e strac? rodzin? oraz znajomych ; /

Nie tyle boje si? ?mierci, co boj? si? umrze? m?odo. Nie wiem co jest po ?mierci, ?ycie w niebie, piekle etc. mnie jako? nie przekonuje.

Swordfish napisał:
?mierci jako takiej si? nie boj?, boj? si? raczej tego nieznanego, czyli co b?dzie po ?mierci, tak samo jak Don zastanawia?em si? nad reinkarnacj? i jako? mi to podpad?o i w to wierz?.

Ja narazie w nic nie wierz?, a raczej nie wiem w co wierzy?. Idea, ?e po ?mierci p?jdziemy do nieba jest dla mnie jaka? trduna do poj?cia. I co tam b?dzi?? Wszyscy b?dziemy oddawa? ho?d jezusowi? Wed?ug mnie to by?aby taka sama m?czarnia jak sma?enie si? w piekle. Uwa?am, ?e po ?mierci nic nie ma, nie wierz? w ?adnego w boga i ?ycie po?miertne.

Nie boj? si?. Nie wiem co po niej b?dzie, ale si? po prostu nie boj?.
Kiedy? ci?gle my?la?em, co by by?o gdyby po ?mierci nie by?o nic, no i dalej tak my?l?.
No ale p?ki co, to ?yj? i all mam gdzie?, ?yj? chwil?.
Od niedawna staram si? prze?y? godnie ?ycie, aby mnie mi?o zapami?tano i wspominano.

Trudno powiedzie?, czy jestem katolikiem, czy te? agnostykiem.
Chrze?cija?stwo mi do?? odpowiada, bo szerzy podobne pogl?dy do moich, ale s? chwil? zw?tpienia.

W ?yciu chodzi o to, aby je godnie prze?y?.

Zastanawiam si? jak b?dzie wygl?da? ?ycie po ?mierciu, czy b?dzie tak pi?knie, jak si? nam zdaje. Nie wiem, nie boj? si? ?mierci, tylko obawiam si? tego co si? stanie gdy mnie nie b?dzie, a inni sobie nie dadz? rad?.

By wszystko by?o jasne, je?eli zrobi si? tutaj taki sam syf jak w temacie o bogu, to wywal? wszystkich po kolei, kt?rzy przyczynili si? nawet u?amkiem swojego posta do chaosu. Nie nie b?d? dawa? ostrze?e? wybanuj? ca?y temat i nie b?d? patrze? na nick, posty, reputacj? i kogo znacie. W temacie zosta?o zadane proste pytanie: "[you] Boisz Si? ?mierci" - odpowiadasz, wychodzisz, nie krytykujesz innych, bo ka?dy ma inne zdanie.

Nie, nie boj? si? ?mierci. Po co si? ba? tego, co i tak przyjdzie? ?y? ca?e ?ycie w obawie, ?e ona kiedy? przyjdzie? bezsens. Nigdy nie ba?am si? jej, nawet b?d?c dzieckiem by?o to dla czym? niezwykle normalnym. Taka kolej rzeczy, umrzemy.

Boje si? ?mierci Poniewa? Nie Wiem Jak B?dzie Ona Wygl?da? Oraz Jak Zareaguj?
Moi Bliscy.

wqdz690429546a.GIF
.

A dlaczego w ankiecie nie ma opcji "Nie wiem"?

Szczerze m?wi?c to dok?adnie w?asnie nie wiem :hah:

Ale z opowiada? jednego cz?onka mojej rodziny, kt?ry by? w stanie ?mierci klinicznej m?wi?, ?e widzia? bia?y tunel, szed? do niego, tylko ?e po chwili go z tamt?d wywali?o i si? ockn??. Wi?c dok?adnie nie wiem :)

Pozdrawiam,
Mr.

Ja osobi?cie na zapas nie boj? si? smierci . B?dzie jaka b?dzie . Wko?cu musi nadej?? . A pozatym po co o tym teraz my?le? ? Jak zachoruje , trafie do szpitala z ci??k? chorob? to dopiero wtedy zacz? sie jej ba? . Ale teraz jako? si? nie przejmuje tym i ciesz? si? ?yciem i oczywi?cie jak powiedzia? m?j ulubiony ?wi?ty : " ?yj tak jak by? mia? jutro umrze? " .

Nie, a ?ci?lej - nie martwi? si? tym. Taki strach jest irracjonalny. Czy fakt, ?e b?d? si? tego ba? pomo?e komukolwiek? "Tato, sko?cz chorowa? bo si? o Ciebie boj?" - dziecinada, ba - egoizm. Poza tym temat dotyczy swojej ?mierci. Gdybym straci? kogo? z bliskiej rodziny, bo moje ?ycie diametralnie by si? zmieni?o, niekoniecznie na lepsze. Je?li to ja umr? to i tak mam wyjebane, moje ?ycie si? nie zmieni g??wnie dlatego, ?e ju? nie b?dzie we mnie ?adnego ?ycia.
Nie pomo?e, ale chyba kochaj?c kogo? boisz si? o jego ?ycie? To czy to jest egoizm czy te? nie zale?y od punktu widzenia, sorry ale nigdzie nie napisa?em, ?e kto? ma w ko?cu przesta? chorowa? bo m?j organizm boi si? o jego zdrowie i ?le si? z tym czuj?, bardziej chodzi?o mi o 'tato boje si? o ciebie z powodu twojej choroby', a nie jak to napisa?e? 'sko?cz chorowa? bo mnie ja ?le si? z tym czuj?'.
On najwidoczniej ba? si? ?mieci. Poza tym on mia? jej ?wiadomo??.[...]
True, true.
Pierwsze sensowne zdanie, jakie napisa?e? w tym temacie ; d
Dla ciebie sensowne, zreszt? ka?dy ma odmienne zdanie yes?

Nie nie b?d? dawa? ostrze?e? wybanuj? ca?y temat i nie b?d? patrze? na nick, posty, reputacj? i kogo znacie
Wow, jak agresywnie, zaczynam si? ba?.
odpowiadasz, wychodzisz, nie krytykujesz innych, bo ka?dy ma inne zdanie.
Yyy? Odpowiadam i zostaje bo interesuje mnie zdanie innych i zacznij kierowa? swoje zdania do poszczeg?lnych ludzi bo nie wiadomo do kogo m?wisz, a je?eli do og??u to wida? ma?o wiesz. Od zawsze wiadomo, ?e zdanie skierowane do konkretnej osoby bardziej trafia ni? do ca?ej grupy.

Ja osobi?cie na zapas nie boj? si? smierci
I good, tak trzyma?.

Nie boje si?, co ma by? to b?dzie ;p

Raczej si? nie boj? :) Jak wy?ej,co b?dzie to b?dzie.

Ostatnia edycja:

"Je?li ?yjemy ?mierci nie ma, a jak umrzemy ?mier? odchodzi"

Wniosek: Nie boj? si? ?mierci (chyba ?e to bardzo boli).

Status
Zamknięty.
Do góry