-Windows XP Brak neta po formacie PC

Status
Zamknięty.

Maly Glod

Advanced User
Maj 15, 2009
Liczba reakcji
16
Witam. Mam taki problem zrobilem formata kompa stacjonarnego i nie ma na nim neta mam neta z interneti 3mb/s na lapku net jest na kompie stacjonarnym nie ma i nie mam pojecia jak si? z netem polaczyc nie instalowalem zadnych sterownikow. Mam router D-link do routera jest podlaczony kabel z neta a z routera leci kabel do kompa. Bardzo prosze o szybk? pomoc.

Odp: Brak neta po formacie PC

Musisz zainstalowa? sterownik ethernet, kt?ry powinien by? na p?ycie ze sterownikami od p?yty g??wnej.

Wchodzisz na 192.168.0.1 (wpisujesz jak zwyk?y link) po czym logujesz si? u?ywaj?c admin i bez has?a i klikasz Quick Configuration i po skonfigurowaniu (oko?o 5 minut to trwa) powinno ju? ?miga?.

Pozdrawiam

Dobra dzia?a sam si? net zrobi?, mam jeszcze jedno pytanie bo nie mam dzwieku jakie sterowniki instalowac? Czy lepiej jakis z neta czy sp3 z plytki?

Najlepiej te z p?yty, p??niej je zaktualizowa?.

Czyli zainstalwoac ten SP3? :D

sp3 to nie sa sterowniki chyba tylko jakis dodatek sterowniki sa swoja droga

Zainstaluj sterowniki z p?yty (Realtek bodaj?e) i wszystko powinno dzia?ac .

sterowniki zainstaluj , bez tego to nic nie pyknie..

Service Pack 3 to tylko łatka do systemu Windows zawierająca kilka uaktualnień systemowych jak nowsza wersja Directa, kodeki itd... Problem twki albo w złej konfiguracji routera albo w sterownikach lub w systemie, innej opcji nie ma.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry