C++

Status
Zamknięty.

Zakon

Banned
Zbanowany
Liczba reakcji
10
Witam!
Napisa?em ten temat tutaj ,poniewa? kojarzy mi si? to z nauk?.
Chcia?bym si? pouczy? o "J?zykach programowania" i pisania "kod?w". I oto m?j problem czy m?g? by mi kto? poleci? jak?? ksi??k? o tym? I czy ta jest odpowiednia dla pocz?tkuj?cego ?eby nauczy? si? pisa? kody?
J?zyk C++ wprowadzenie do programowania Por?bski (772856216) - Aukcje internetowe Allegro
Je?eli by kto? mia? jak?? ksi??k? w internecie niech poda link z ch?ci? wydrukuje.
Prosz? o pomoc! Za odpowiedz daj? punkty reputacji!

@Down Dzi?ki za pomoc leci repucik :D I super Avatar :D
@2x Down A autora Podasz? Ale i tak masz reptua.

Odp: C++

Jerzy Grebosz - Symfonia C++ O ile pami?tam ksi??ka do?? droga bo kosztuje ok 70 z?, ale naprawd? bardzo obszerna

A co? skromnego na pocz?tek, ?eby stwierdzi?, czy C++ podoba ci si?: "C++. ?wiczenia praktyczne".

Tylko i wy??cznie Symfonia, p??niej Pasja dla zajawki.

#D?? Kodujesz w pascalu i masz prac?? Gdzie jeszcze przyjmuj? do pascala, jak to j?zyk, kt?ry jest do treningu. Ze wzgl?du na sk?adnie, nie nadaj? si? na wi?ksze programy..?

Ostatnia edycja:

Idziesz do pierwszej lepszej biblioteki miejskiej, pytasz starszej pani kt?ra tam zastajesz gdzie jest dzia? "informatyka" bierzesz wszystkie ksi??ki o programowaniu [je?eli biblioteka jest du?a jest tam 'Symfonia...' {polecam}] i decydujesz co ci si? widzi, a co nie....

Ja tak zrobi?em i dzi? ca?kiem nie?le [przynajmniej tak twierdzi m?j szef] kodze sobie w pascalu i pascalopochodnych [delphi np.]

@g?ra
owszem mam prace.
ale nie pracuje jako programista. czasem skre?le na poczekaniu jaki? program niezb?dny firmie.
Pascal ma takie same mo?liwo?ci jak wszystkie inne j?zyki

Ostatnia edycja:

Po co ksi??ka? Mo?esz zaczyna? z tutorialami.
Poza tym, wiesz na co si? piszesz? ;>
Tutoriale
Pami?taj, ?e nauka C++ jest bardzo pracoch?onna...
Je?eli nie mia?e? nigdy styku z programowaniem, to poucz si? troch? LUA i PHP, a potem za cpp si? we?, bo cpp jest nieco trudniejszy (wi?cej rzeczy do zapami?tania), logika jednak ta sama. :)

Pozdrawiam :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry